Jasně, že by chtěla bráchu, klidně i ségru a třeba i v množných číslech, ale páníčci nechtějí ![]()
Chlpáči a iné
Allania Nehezky o morčátku mluvíte, takhle ho neprodáte :-D.
Kedy mám dať kastrovať psa? Informácie sa dosť líšia, u feny je to len predsa ľahšie keďže sa má kastrovať medzi prvým a druhým háraním ale u psa som našla info od 6 a viac mesiacov. 6 mesiacov sa mi zdá trochu skoro, nechcem sa unáhliť ale znovu nechcem premeškať ten "správny" okamih. Zmeny zatiaľ pozorujem minimálne, zatiaľ neuteká, asi tak 3x (čo som bola pri tom a videl) vyskočil na Amy ale ona sa nedá, je mrštná. Za posledný mesiac nechal doma asi len jednu značku.
Morčata jsou moje srdcovka teda, měla jsem celkem tři, z toho dvě se dožily fakt úctyhodného věku a až na ten řev a lomcování dvířkama u klece při otvírání ledničky nebo zašustění sáčku mi přišly jako takový uklidňující terapeutický zvířátka, jsem si vždycky vzala morče na klín, to chvíli jen tak sedělo a spokojeně bublalo, pak si protáhlo packy, zívlo a chrápalo mi na břiše, hezký. Sice už bych si asi další nepořídila, ale nedávno jsem poprvé viděla naživo varietu teddy a tam jsem teda měla co dělat, abych si jedno neodnesla dom.
Potkana jsem měla taky, ale já ty jejich brzký nemocný konce fakt nedávám, nestojí mi to za to.
paktofonika nám chovateľka radila počkať aspoň do 1,5 roka, ideme kastrovať teraz v máji, keď náš bude mať 2 roky. Aj veterinár spomínal, že u tých malých plemien je to vhodné riešiť okolo 1,5 roku - 2 rokov, nakoľko pes psychicky dospeje. Je pravda, že na našom vidím, že je už kľudnejší, taký dospelejší, ale dlhšie to už odkladať nebudeme.
Neskúšala si sa poradiť v CHS alebo u veterinára? (Je možné, že ich názor bude odlišný od tých vyššie).
paktofonika Pokud to už musí být, tak se říká kolem 1,5 roku až 2 let, kdy pes psychicky dospěje, přesně jak píše DrowRanger. Kamarádi kdysi vykastrovali psa v půl roce, byl to takový souběh okolností, ne že by to udělali nějak svévolně, a dost toho potom litoval, protože pes byl až do konce života nevyzpytatelenej magor.
Co myslíš tou značkou? Ani nevykastrovaný pes doam neznačkuje, to bysme se tu všichni asi zbláznili (já 2x).
Zina minimalne nekteri opravdu znackuji.
viktorka_od splavu Bavíme se o psech, ne o kocourech? :-) Psi, co doma značkují - žádného takového neznám - jsou imo akorát nevychovaní (nějaké zdravotní problémy nepočítám).
Fakt, to si vůbec neumím představit, že mi tu pes zvedne nehu, by byl rázem na dva kusy :-D.
Zina o psech. kdysi jsme hlidali pejska osobe co byla v nemocnici. zjistila jsem ostrikane dvere v kazde mistnosti. trochu jsem patrala a pry k tomu maji sklony zejmena krizenci? duvod netusim. mela jsem za to, ze si byt oznackoval na znameni ze se zabydlel. nedelal to pochopitelne za nasi pritomnosti.
Zina Ja som to napísala zle. Vlastne sa to stalo včera ja som pri tom nebola len priateľ tvrdil ze si cvrkol. Normálne už vydrží celu dobu co sme v práci tak bol prekvapený. Naozaj nám nechodí po dome a neocurava to tu kade tade.
paktofonika Jo aha, to je jasný, že štěně ještě může mít nehodu, třeba když je rozjařený :-)
viktorka_od splavu No ale pak to byl nějaký problém ve výchově plus to byl asi teda naschvál, protože nesouhlasil s tím, že je u vás a ne u majitelky. A fakt mě teda vyděsila představa, že by nějaké větší plemeno doma záměrně značkovalo. Smí mi to do ložnice, smí mi to do koupelny, smí mi to i do postele, ale představa, že zvedne nohu, ta mě teď normálně zvdela z postele :-D.
Zina DrowRanger Ten údaj min. 1, 5 roku ma trochu zarazil. Všade som čítala tak okolo 8,9 mesiacov alebo okolo roku. S chovateľom som sa o tom ešte nerozprávala. Známa z US mi vravela ze tam kastruju aj fenka aj psov vo veku pol roka. Nieže by som to obhajovala, len ma zaráža aké je to odlišné od našich pomerov. Unahlit to nechcem, len čerpám informácie.
viktorka_od splavu Bavíme se o psech, ne o kocourech? :-) Psi, co doma značkují - žádného takového neznám - jsou imo akorát nevychovaní (nějaké zdravotní problémy nepočítám).
Fakt, to si vůbec neumím představit, že mi tu pes zvedne nehu, by byl rázem na dva kusy :-D.
aka nahodicka... no mne sa v noci vycural doma - pred dverami na terasu - Black :-( zobudil ma a pytal sa von, ale nestihla som to. dufam, ze je to iba vekom.
Zina o psech. kdysi jsme hlidali pejska osobe co byla v nemocnici. zjistila jsem ostrikane dvere v kazde mistnosti. trochu jsem patrala a pry k tomu maji sklony zejmena krizenci? duvod netusim. mela jsem za to, ze si byt oznackoval na znameni ze se zabydlel. nedelal to pochopitelne za nasi pritomnosti.
coze? to je asi nejaka blbost, suhlasim s tym, co pise Zina - bud je to vzdor alebo nevychovanost... ja skor zijem v predstave (mozno mylnej :-)), ze (zdravy) pes si praveze nikdy vedome nepospini pelech a svoje teritorium, preto sa doma nevyvenci, lebo cely priestor vnima ako svoj pelech... ale mne je divne uz pri predstave, ako niektori ludia ucia psy vencit sa doma na podlozku - chapem, ak je to zo zdravtnych dovodov alebo kvoli veku (dufam, ze nam to nehrozi...), ale ak je za tym lenivost ludi vencit, tak to si radsej mohli kupit skrecka alebo rybicky.
paktofonika skore kastrovanie moze sposobit to, ze pes je mentalne vecne stena - nikdy uplne psychicky nedospeje, ako tu uz odznelo. Kamaratka psickarka, ktora ma skusenost z USA psich parkov tiez vravela, ze aj tym si vysvetluje to, ako je mozne, ze tam vsetci chodia so psami navolno - pretoze su to vlastne prerastene stenata.
Zina Máme v příbuzenstvu velice nevychovanýho psa, co značkuje všechny byty mimo svůj domov, takže buď nikam nechodí nebo má nějaký pleny. Taky mi to připadá naprosto neskutečný, ale myslela jsem si, že by kastrace mohla pomoct, jako u těch kocourů
MP Marge my měli ježka doma půl roku a nikdy si nezvyknul,to je takový neochocitelny třetihorní zvíře.
My jsme se docetli na Internetu, ze pokud jsou od malicka socializovani, tak je ochocit lze, ale ja jsem mela postupne tri, z toho dva opravdu od detstvi, a bylo to presne, jak pisete.
Byla tedy sranda je pozorovat, kdyz jsme se vecer divali na film, jak pobihaji po obyvaku a tvari se, ze maji hrozne prace
My jsme tenkrat s byvalym byli chudi (ja zrovna nastoupila na skolu), takze jsme pomerne dlouho nemeli gauc a zvykli jsme si na filmy divat z matrace na zemi, obklopeni kupou polstaru. A tak se nam to zalibilo, ze jsme to delali i pote, co jsme si gauc poridili. Takze sklenice s pitim a misky s ruznymi pamlsky jsme meli strategicky rozmistene kolem te matrace. A nas prvni jezek nam to chodil krast! Zejmena popkorn, ale co me dostavalo, ze se naucil porazet sklenice a vylizovat zbytky alkoholu. V zivote by me nenapadlo, ze by jezci meli zajem o chlast! Jednou jsem si nevsimla, ze se takhle dostal do sklenice, kde bylo pomerne dost Long Island Iced Tea a on co nerozlil, to vypil, a pak ji mel jako z praku, takze jsem mela cennou zkusenost videt na vlastni oci opileho jezka. Projevovalo se to hlavne tim, ze se motal, padal, vrazel do nabytku a strasne funel. Nic mu potom nebylo, ale my jsme prece jen meli strach, takze jsme mu potom jakykoliv alkohol zatrhli.
Takze jako roztomili jsou a par vtipnych zazitku s nimi mam, ale jinak to jsou nevrli samotari, kteri vam davaji najevo, ze o zadne kamaradsofty nestoji, procez o zadnem tentokrat neuvazuju.
MP Marge
kdybys měla zájem, je tady volný jeden křečík
To zni lakave! Nemuzu se dockat ![]()
Tak samozřejmě je dobré potkana nejdřív na sebe zvyknout, než mu dáte klíčky od domu :-). Ale když jsou naučení, tak fakt na zavolání přiběhnou, na záchod do klece mi jich většina taky chodila.
Akorát při tom pobytu mimo klec dokážou dost škodit, tak je dobrý jim vymezit nějaký míň reprezentativní prostory a pouštět je radši pod dozorem. Jsou teda jedinci, kteří nikdy nic nenahlodají, ale to jsou spíš výjimky.
Asi se ted zeptam uplne blbe, ale drevo kousou? Jako nabytek, nohy od stolu a tak?
Klara O tom bych měla svoje pochyby, protože i vykastrovanej pes venku značkuje - zvedá nohu - to by pak muselo po kastraci přestat i tohle. A příbuzný teda lituju, bych si domu takovou návštěvu asi nepustila.
palahniukowa Myslím, že tam spíš lidi se psy, co se tam neumí chovat, nechodí. Jinak ten kamarádky pejsek byl všechno jen ne přerostlé štěně, začal jim útočit na lidi, bohužel zcela nevyzpytatelně. Nakonec jim s tím částečně pomohl R. Desenský a částečněj jedna výcvikářka, nebýt jich a následného zodpovědného přístupu těch kamarádů, tak to se psem dopadlo dost blbě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje