Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 26. ledna 2018 19:25

MP Marge zebricky ne!!! Furt řvou a pořád se množej!

Offline Janulik03
20013 příspěvků moje polička 26. ledna 2018 20:06

MP Marge 

ale zas vidis ze mu na tebe zalezi. Zebricky su mile. Vies ze su to vtaciky a nie miniaturne zebry, ze?

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 26. ledna 2018 20:55

Janulik03 Ano, tato skutecnost je mi znama!  Ale pokud Potrefena husa rika, ze rvou, tak ve me stejne moc nadseni nevzbuzuji 

Offline JanieB
541 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 10:52

baltik s tím starým psem, když zrovna nemá ty svoje divoké hodinky, se mají dokonce i rádi ;-)

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 11:43

MP Marge Hele, ono když o tom budete takhle hrozně dlouho a složitě přemýšlet, tak si nikdy nic nepořídíte. Je to samozřejmě správný si to dobře rozmyslet, ale taky je někdy dobrý se dobrat konce :-D.

Když bych si nebyla jistá, tak bych na vašem místě vybrala na začátek něco menšího, co není tak náročný na péči, není problém to někomu vrznout na hlídání a vetrináři v dosahu to bude aspoň trochu povědomý. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 11:51

Solathis Oki, díky za vysvětlení, jsou teda fakt roztomilí. A jiná chovatelská stanice nepřipadá v úvahu? Ne že bych si nutně myslela, že dva psi jsou lepší než jeden, tu mám teď dočasně jen Terka a má to svoje výhody.

JanieB Viníček má tedy královský život, mimochodem ten pes, co vypadá jako labutěnka, je taky ultra sladkej. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 12:52

Zina vzhledem k tomu, jak nas vypekla chovatelka Zizinky (a to uz ji tri roky znam, davno predtim, nez jsme porizovali Zizi), a k tomu, co se u krysariku deje, nemam k nikomu jinemu duveru. Ponika nechci (zvetsujou standard, aktualne jsme na nejakejch 26cm , za chvili bude krysarik jak pinc  - to pak asi presedlam na Toyky (Rusky Toy), ty jsou aspon FCI uznany (nove. Krysarik tak prakticky prisel o sanci k uznani, jsou si moc podobni)) a longcoatu je malinko.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 12:56
Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 16:44
Reakce na Zina:

MP Marge Hele, ono když o tom budete takhle hrozně dlouho a složitě přemýšlet, tak si nikdy nic nepořídíte. Je to samozřejmě správný si to dobře rozmyslet, ale taky je někdy dobrý se dobrat konce :-D.

Když bych si nebyla jistá, tak bych na vašem místě vybrala na začátek něco menšího, co není tak náročný na péči, není problém to někomu vrznout na hlídání a vetrináři v dosahu to bude aspoň trochu povědomý. 

​No, a to je presne ten duvod, proc mi tatinek doporucuje ty zebricky  Hele, ja vim, ze to vypada, ze kudy chodim, tudy na to myslim, ale ja si na to spis vzpomenu jen pri cteni tohoto vlakna - nejsem nijak ve spechu, navic se mozna budu na jare stehovat, tak to tak nechavam, jak se to vyvine...

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 28. ledna 2018 21:07

KohraKora Hm, mne se prave morcata z tech domacich hlodavcu libej uplne nejmin  To si prave rikam, ze s tema potkanama by byla vetsi sranda...

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 28. ledna 2018 21:48

MP Marge To je mi jasný, že to není tak, že na to myslíte, kudy chodíte, ale přišlo mi, že byste o nějaké zvířátko stála, a pořídit si např. křečka není až takový velký životní rozhodnutí :-).

Ad morčata, viděla jste i jiný než ty klasický? Některý jsou fakt roztomilý. Jestli se bojíte toho krátkého věku potkanů, tak morče může žít i deset let. Nevýhoda je, že je poměrně blbý a je možný, že budete muset čas od času řešit zuby. Ale bude na vás vesele kvíkat, když polezete do ledničky :-).

Potkan žije rychle, zábavně a aktivně. Když ho pustíte mimo klec, tak vás bude ohromovat důmyslnými (převážně teda škodícími) kousky plus si vás fakt oblíbí a bude vyhledávat vaši společnost. Nevýhoda je, že je dost mazanej a ž nežije tak dlouho, aby se vůbec dalo uvažovat a o nějakém řešení jeho zubů. Ale tu chvíli, co u vás bude, se nudit nebudete.

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 01:07

Zina Mne se ti potkani libi cim dal tim vic    Myslim, ze opravdu to jedine, co me od toho odrazuje, je ta kratka zivotnost - jinak splnuji vsechna ma ocekavani - jsou hezci a roztomili (ocasky mi nevadi), chytri, spolecensti a neni s nimi zadna velka prace. Si tak rikam, proc porad vaham?

Jeste me napadlo, ja bych chtela, aby travili cas na volno, kdyz jsem doma. Ale lze takoveho potkana vubec vypustit volne do bytu? Ze se bude snazit napachat nejakou to skodu, to je jedna vec, ale co kdyz se nekam zabehne a uz ho nenajdu, nebo dokonce utece ven!? 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 07:39

MP Marge jasně že na volno. Nám běhali normálně po bytě. A na záchůdek si chodili do klece. 

I venku býval Kryšpín navolno . Hrali si s dcerou na trávě. 

Oni jsou strašně ucenlivi,naučí se všechno. Přiběhne na zavolání. Nastavis nohu a uz ti sedí za krkem .

Online MP Marge
6809 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 07:52

Dadoo Ja tomu porad nemuzu uverit - fakt se nezabehnou? Pamatuju si pred lety, kdyz jsme si s byvalym poridili jezka a poprve ho vypustili v kuchyni, tak ten pitomec okamzite zdrhnul za linku, kde se zasprajcoval a nemohl ven, tak jsme museli linku rozebrat. 

Offline Zina
6320 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 08:45

Tak samozřejmě je dobré potkana nejdřív na sebe zvyknout, než mu dáte klíčky od domu :-). Ale když jsou naučení, tak fakt na zavolání přiběhnou, na záchod do klece mi jich většina taky chodila.

Akorát při tom pobytu mimo klec dokážou dost škodit, tak je dobrý jim vymezit nějaký míň reprezentativní prostory a pouštět je radši pod dozorem. Jsou teda jedinci, kteří nikdy nic nenahlodají, ale to jsou spíš výjimky.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 09:21

MP Marge my měli ježka doma půl roku a nikdy si nezvyknul,to je takový neochocitelny třetihorní zvíře. 

Offline Magráta
8098 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 12:22

JanieB Viníček je takovej pupík

Sweet Potato 

Offline Allania
172 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 12:37

Zina Cha chá, prý vesele kvíkat. To je řev, jak kdyby jim člověk trhal nožičky a běda, jak nenavalím okurku. Jednou mě ty morčata sežerou, pokud je nezabije dřív manžel. Jak ten vzpomíná na agresivního, ale tichého králíčka.

Mě se morčata strašně moc líbí, vypadají tak nějak připitoměle, ale tedy blbý fakt jsou. Měla jsem jen jedno morče a to se naučilo chodit všude za námi jak pejsek, na zavolání přiběhlo, volně běhalo po bytě a hrozně rádo se mazlilo, ale všechny ostatní morčata nemilosrdně šikanovalo a zabíjelo. Vrahoun jeden.

Jednou jsem našla vyhozeného pískomila a byl úžasný. Takové milé, hodné mazlivé zvířátko. Byl chudinka celý vyhublý, opelichaný a jen s půlkou ocásku, ale nakonec z něj byla hezká chlupatá kulička.