Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 18. února 2018 19:14

Zina Nevim, ale verim tomu, u krysariku je vicemene dokazany, ze longcoati jsou milejsi...ale na barvy teda nejedou.

Online Sweet Potato
40445 příspěvků moje polička 18. února 2018 21:02

Zina Bílý vodící pudl? Znám. Bohužel onemocněl s játry a musel na vejminěk (k rodičům té nevidomé).

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 18. února 2018 21:20

Sweet Potato Ano, byl bílý. Ale už je to docela dost let, co jsem ho potkávala.

Online Sweet Potato
40445 příspěvků moje polička 18. února 2018 21:25

Zina Tomuhle je teď tak 11. Ale ještě dřív prý býval v Praze k vidění jeden hodně hodně světlý aprikot, s bílým zaměnitelný.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 07:40
Reakce na Potrefenáhusa:

paktofonika já myslim, že je dobrá nějaká zlatá střední cesta s tím cvičákem, ani moc, ani moc málo, aby fungovala motivace jídlem, ale pes nebyl už moc mimo. A ty je krmíš jen jednou denně?

​Raz denne určite nie. Amy žerie 2x do dňa a Percy 3x. Ráno pred odchodom do práce, potom keď prídem z práce dostanú najesť a potom ideme von. Buď im to dám až po prechádzke čo vychádza tak o 5 až 6 podľa toho ako dlho sme von (1 až 2h) a to sú úplne mimo. Teraz im dávam pred a to sa mi zdá lepšie, predsa len naložím ich do auta, povozia sa alebo ideme pomaly peši a púšťam až cca po pol hodine až dorazíme do lesa. 

Ten cvičák som zatiaľ nevychytala, teraz aj tak nikam nechodíme pretože sa cvičí len von a to je o ničom plus by som bola rada aj za individuálne hodiny a nenašla som nikoho podľa svojich predstáv. Radšej počkám na správnu osobu ktorá bude vedieť pracovať s mojím psom a tak sa snažím akosi sama a tak to aj vyzerá teda :D

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 07:43
Reakce na Zina:

paktofonika Já jim hodinu před procházkou už nedávám nic, když se třeba vrátím v čase, kdy už by měli dostat, tak je nejprve beru ven a krmím až pak. Druhá věc je, že si občas po žrádle hrají, což by taky neměli...

Před cvičákem krmím, ale dám třeba jen 1/3 nebo 1/2 dávky, zbytek po návratu. 

​No v tomto som zlyhala na plnej čiare, nedokázala som totiž naučiť Amy odpočívať po jedle. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 07:51
Reakce na DrowRanger:

paktofonika inak s tým cvičákom mi toto isté povedala trénerka, keď som jej vravela, že pes žra pred takmer 12 hodinami (cvičák bol večer o 18 30), tak vraj mu nemám v deň, kedy ideme na cvičák dávať vôbec. Je to blbosť, Riki je strašne pažravý ale na cvičáku ho jednak zaujímali veľmi psi a keď bol hladný, tak proste nemal chuť cvičiť.

Teda ja chápem že u niektorých plemien to funguje ale to zrovna nieje náš prípad. A&P sú pažravý rovnako ako Riki, celý deň by len jedli a na cvičáku má Amy veľký problém so sústredenímaj tak(bez jedla to bolo ešte horšie), nejde ani tak po ostatných psoch, cvičenie ju zaujíma ale po pol hodine je koniec a nechce. Hodina je pre ňu veľa, plus na slnku alebo v chlade. No celý ten cvičák je o ničom, chodím tam sem tam len kvôli tomu aby boli medzi psami a sem tam niečo precvičili. Potrebovala by som skôr niečo čo sa odohráva vnútri, v menších skupinách, individuálne a zohľadňovali sa potreby konkrétneho psa. No tak snáď v Prahe niečo nájdem.  

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 19. února 2018 08:00

paktofonika ja som tiež prestala na cvičák chodiť jednak kvôli tomu, že 60 minút na Rikiho bolo veľa a potom, to som tu asi spomínala, Riki sa bojí veľkých psov, na cvičáke máme v skupine len veľké psi, naposledy do neho jeden zvrčal a Riki (na vodítku) zvrčal a skočil jeho smerom, trénerka to riešila tým, že na mňa zakričala, nech ho zvalím na zem a potom sa ma povýšenecky opýtala, či takto bežne reaguje na veľké psi...Žiadna snaha vysvetliť mne a paničke druhého psa, čo robiť aby naše psi nereagovali neprimerane jeden na druhého či ako dať psovi najavo, že konflikt nemusí automaticky riešiť vrčaním...No bola som tam posledný raz vtedy, nepáčilo sa mi to.

Offline Potrefenáhusa
38887 příspěvků moje polička 19. února 2018 08:02

paktofonika já jsem macecha,krmim jen 1x denně vecer,takže když jsme šli na cvicak,odpoledne to ještě šlo,ale parkrat jsme byli pozdejc vecer,a to už prave neslo,musel v těch případech dostat trochu rano.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 08:12

Potrefenáhusa No u šteňaťa sa práve doporučuje tak 2-3x za deň. Amy som dávala žrať 3x denne až do jedného roka a Percyho doteraz tiež no a teraz na tom barfe 2x denne. Uvidím ako sa to časom upraví ale oni sú fakt veľmi pažravý celý deň by asi nevydržali. teda vydržali ak by museli ale nevidím dôvod ich kŕmiť iba raz denne. A kam chodíte na cvičák?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 08:17

DrowRanger No presne, tých 60 minút je fakť veľa a v podstate za tú hodinu stihneš len nástup, chôdzu pri nohe a to je všetko a v podstate pes celú hodinu len na niečo čaká. No plus tieto cvičáky kde si cvičiteľ myslí že rovnakým spôsobom vycvičí ovčiaka, bostona či chrta sú tak na dve veci. 

Offline Potrefenáhusa
38887 příspěvků moje polička 19. února 2018 08:29

paktofonika však jo,já vám neradim,jen píšu,jak to máme my.je jasný,ze štěně ji víckrát i ze čerstvý se tráví mnohem rychleji

Offline Potrefenáhusa
38887 příspěvků moje polička 19. února 2018 08:39
Reakce na Solathis:

Zina Nevim, ale verim tomu, u krysariku je vicemene dokazany, ze longcoati jsou milejsi...ale na barvy teda nejedou.

​a čím je to dokázaný? Já myslela, že jsou i po krátkosrstých rodičích? 

mně vždycky přišli drsnější černí labradoři než světlý, ale prej je to blbost, protože mají ve vrhu namíchaný barvy, takže stejný rodiče. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 08:44

Potrefenáhusa No veď ja som to pochopila, len tak diskutujem aby reč nestála

Chápem že každý pes je iný a má iné potreby, to by si mali vryť do pamäte poniektorý cvičitelia a neudeľovať univerzálne rady typu čo platí na ovčiaka platí aj na buldočka. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 19. února 2018 08:48

paktofonika Potrefenáhusa ja na Barfe kŕmim 2x denne, ale teda z dôvodu, že inak nám pes od hladu zvracia. Takže ráno dostane kurací trup/krídlo/stehno a na večeru mäso so zeleninou. Občas kŕmim aj 3x ak sme boli na dlhej vychádzke (7-10km) alebo s mužom odbehol veľa na bežkách.

paktofonika ako ide barfovanie? pozdáva sa Amy a Percymu?

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. února 2018 09:10

Flati jsou taky pažravci, cvičí a pamlsky chtějí bez ohledu na to, jestli předtím žrali, nebo ne. Baví je cvičit i bez pamlsků, ty používám hlavně na situace, kdy potřebuju, aby zůstali v klidu a například mi nevylítli za cizím aportem, občas to nadšení stejně musím jistit vodítkem.
Dávám jim tu menší dávku hlavně proto, že jezdím na dopolední cvičák 45 minut autem, a kdyby jeli nalačno, tak by mohli z hladu zvracet. 

60 minut na cvičáku ve větší skupině mi přijde na štěně hodně, nezvládne se soustředit, ani vydržet v klidu. My jsme jezdili do skupinyk, kde nás bylo 4-6, u těch 6 už to bylo pro Cida k nevydržení - než si to těch 5 odcvičí a než jim to cvičitel opraví, tak je to věčnost. Samozřejmě se musí naučit i v klidu sedět a čekat, ale tak nějak úměrně věku. Super byly ty běhačky před a po cvičení, tam se vyblbnul a na socializaci je to taky výborný, ale samozřejmě to chce rozumné psy ve skupině.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. února 2018 09:13

Jo, a ještě jsme chtěla napsat, že fakt stojí za to dát si tu námahu a dobrého cvičitele si pohledat a třeba za ním dojet. Zvlášť u štěňat, ty se učí úplně jinak (a mnohem rychlejc) než dospělí psi, a když to pak člověk nechá na dobu, kdy je psovi třeba rok nebo dva, tak se s tím obě strany vodítka o dost víc nadřou.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 19. února 2018 09:22

Zina No tak bohužiaľ nie vždy je dobrý cvičiteľ v rozumnej dojazdovej vzdialenosti. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 19. února 2018 09:27

Je mi to jasný, že to vždycky nejde. Já jen že jsem jezdila se Cidem hodinu a máma s ridgebackem skoro hodinu a půl, vždy o víkendu, a hlavně s tím ridgem se to fakt vyplatilo, to byl dost velký oříšek.

Ad cvičáky v Praze - dobrou pověst má Hafbezobav - cvičí všechno možné. Akorát bývají hodně plní, tak až budeš třeba vědět, od kdy budete v Praze, tak se zaregistruj a bookni si nějaké termíny. 

Online dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 19. února 2018 09:30

Zina 

Do hafbezobav jsem se pokoušela asi měsíc hlásit na kurzy (poté, co jsme prošli úvodním a byli oficiálně přijati), ale naprosto bez úspěchu. Fakt ani jedna hodina volná. Evidentně přijímají víc kurzistů, než vypisují hodin, tak bacha na to.