Zina Presne preto máme Percyho.
Chlpáči a iné
Dalia Můj otec s bišonem zajde občas do psího salónu na střih a jinak se mi nezdá, že by s ním měl moc práce. On ho tedy nenechává stříhat na bišona, spíš na jorkšíra :-).
Sweet Potato Úplná rybička!
Jolča mi do vody nevleze. Když jsem chodila plavat do rybníku, tak stála na břehu, celá žalostná, a štěkala. Do vody ale ne! Jednou do ní spadla omylem, když byla malá, a vůbec nemela snahu plavat. Klesala ke dnu jako kámen a kdybych ji nevytáhla, asi by se utopila. ![]()
Zina Také mě napadlo si pořídit druhého bišonka, ale jak už jsem psala výše - ta srst.
999 Já ji stříhám sama, protože psí salon mám z ruky. Takže žádné výstavní střihy. ![]()
Povahově jsou úplně nejvíc nejlepší buldočci! ![]()
A první Otíček byl dobrej chodec, 5-6 kiláků pro něj nebyl problém a ještě měl málo... JRT jsou magoři, potkávám občas jednoho, o němž majitel tvrdí, že je to Satan na speedu
Shiba je k ničemu, jde všem ostatním po krku...
Určitě budeš mít v dosahu nějakej útulek, tak až se na to budeš cítit, šla bych se tam být tebou podívat, jestli ti nějakej nepadne do oka - ti adopťáci jsou strašně vděčný
Však nemusíš mít čistokrevnýho, ne? I když i takoví se po útulkách najdou. Nebo na FB je mraky skupin pro různý rasy, pořád mají nějaký sirotky v nabídce.
Dalia Jinak JRT měli známí, byl to nejdůmyslnější útěkář, co jsem kdy viděla, slyšela, četla. Asi se kapku nudil.
Jackie s námi v pohodě 15 a víc ujde, samozřejmě ne v klusu, výletním tempem. my se kocháme a ona krouží kolem.
barbucha Koukám na FB na nabídky psů k adopci. A útulek tady ve Znojmě také je. Čistokrevného mít nemusím. Však kolikrát jsou ti kříženci skutečně krásní.
Jen se trochu bojím, jak bychom se sžili, když bych nějakého opuštěnečka adoptovala a on už nebyl štěně. Možná se bojím zbytečně, prostě s tím nemám zkušenost.
Dalia K té shibě - házela jsem to sem tuším právě Viktorce :-).
barbucha Já žiju v tom, že právě buldočci a celkově psi s tím placatým nosem moc dobří chodci nejsou, že mají na delších tůrách problémy s dýcháním, hlavně v létě. Ale pravda záleží, co chce @Dalia chodit za tůry, jestli těch 5-6 km, nebo třeba 10-15.
A ještě k tomu JRT, abysme je tu zase jenom nehaněli, já jsme znala i pár fajn psů, ale vždycky je měl někdo, kdo byl fakt hodně sportovně aktivní. Kamarádi s ním dělali i několikadenní přechody a jiní je zase brali každý ke koním. Asi taky pomůže, když je na russela víc lidí, že se o to jeho vybití nějak podělí, on je obecně docela velkej rozdíl, když je člověk na psa sám a když jsou v domácností třeba ještě další dva tři lidi, co to můžou vzít za vás.
A co pudl? Ti jsou rádi akční, a navíc by srstí ladil k Joli
A 5-10 km je pro většinu psů denní dávka, my chodíme na běžnou procházku 6+, podle toho, kudy přesně a kam se vydáme.
(Já bych v druhém kole asi hovawarta nebo flata, to se furt nemůžu rozhodnout, ale rozhodně něco, jehož akční rádius je menší než 500 m kolem páníčků
)
dzizisketa Dalia nechce stříhat, s pudlem by si nepomohla.
Jeden z Boňuliných nej kámošů je JRT - jsou stejně staří a odmala se potkávají, vlastně spolu vyrůstali. K němu si i lehne, aby ji měl při hraní na dosah. A on zase miluje naše frisbee - jak je velké, tak drží hlavu chudák úplně zakloněnou, aby si s talířem v tlamě nepodrážel nohy
A je to fakt střela, ale do své rodiny se hodí, rodiče s ním chodívají běhat.
dzizisketa Mám pro tvé dilema řešení, pořiď si oba :-D. I když s tím akčním rádiem u flata to bdue trochu výzva, oni umí taky lítat hodně daleko.
barbucha No buldoček je super pes o tom niet pochýb ale že by bol vhodný na dlhé prechádzky to sa mi nezdá. Bostoni majú nosy trochu dlhšie a v lete trpia ale nie až tak ako mops alebo buldoček. Ja síce v lete ujdem so psom tak 5 - 10 km v prírode ale chce to pravidelne zastavovať a odpočívať v tieni, chladiť a tak.
dzizisketa Pudla jsem si moc přála jako malá holka. Rodiče mi psa nikdy dovolit nechtěli a já snila a snila o dvou plemenech. Byl to pudl v barvě apricot a pak dobrman.
Ani jednoho z nich jsem si nikdy nepořídila.
Mně se líbí tolik plemen!
Jsem nesmírně vděčná za moji Jollinku. Pomohla mi hodně psychicky, když mi bylo zle. Dává mi radost. Neumím si představit, až jednou nebude. Bišoni jsou ale prý dlouhověcí a Jolča je ještě mlaďounká - v dubnu bude mít 2 a půl roku.
Tak mě napadá ještě jedna věc. Jak se díváte na kastraci fen? Když jsme byly na očkování, tak nám veterinářka kastraci doporučila. Jiný doktor mi však kastraci zase rozmlouval. Takže jsem z toho jelen a fakt nevím. Jolla je bez papírů, štěňata v plánu nemám.
Dalia naša bišonka vodu tiež priam neznáša, a keď prší, musím ju nasilu ťahať zo dverí :-) ale za to sneh, ten môže veľmi, v tom by šantila celú večnosť. My s ňou chodíme raz za niekoľko mesiacov do salónu, ale to už vždy vyzerá ako bezdomovec, zarastá celkom rýchlo a potom sa to chlpatí, aj napriek pravidelnému česaniu. Ale dá sa to prežiť
betsey Jolla sníh také miluje! ![]()
Ano, srst roste rychle a dělají se v ní dredy.
Sžili byste se určitě... "nový" Otík byl okamžitě můj, a to je mu už minimálně 5 let, spíš ještě víc.
Otíka I. jsme měli od štěněte a vytrénovali jsme ho
Fakt byl super chodec! (samozřejmě ve vedrech jsem ho na túry netahala, to dá rozum)
Dalia Čivavy znám dvě a obě jsou uřvané a praštěné. Dokonce mě jedna kousla. Nejdřív se lísala na gauči, chtěla drbat za ouškama a pod krkem... tvářila se jako že velká láska. Pak ke mně přišla podruhé a ještě než jsem se stačila pohnout, hryzla mě těma špičatýma ostrýma zoubkama do ruky. A majitelka To nic, to ona občas dělá...
Zina Já teda s buldočkem zvládam 10 kiláků s přehledem, je trénovanej od malička, ve vedrech samozřejmě ne, ale nemá problém s 2 hodinama rychlý chůze.
Dalia jj, toto je verzia mega bezdomovec deň pred strihaním

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.