Chlpáči a iné

09. srpna 2014 22:02
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:09

Potrefenáhusa nojooo lisci miminko, to je rozkosny  

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:10

barbucha Tak nevravím o horúčavách to asi nevlaci psa po túrach nikto ale myslela som to tak že pri teplote kedy už buldoček ťažšie dýcha sú iný psy v pohode. Samozrejme verím že Otíček bol super chodec ale radiť buldočka a všeobecne plemena s kratším ňufákom ako super psa na dlhé prechádzky nieje príliš šťastné. Čo jeden buldoček v pohode prejde a udýcha druhý nemusí. Mam známu ktorá má už druhého buldočka. Oboch z toho istého vychvaleneho chovu a vravela ze je u nich v tomto dosť rozdiel a pritom oboch učila na dlhšie prechádzky ale ten mladší (cca 2 roky) prechádzky zvláda horšie ako starší. A než sa pozerať ako sa pes trápi tak ho radšej nechá doma a ide iba s jedným. Mne sa napríklad zdá že Percy dýcha horšie ako Amy, uvidíme až bude teplejšie. 

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:13

paktofonika 

Já je přece neřadím do kategorie sportovních psů - ale na druhou stranu, vydávat je za výhradně zhýčkaný, neschopný gaučáky je taky škodlivý klišé (na což jsem právě chtěla upozornit ).

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:15

paktofonika U buldočků je to hodně individuální, kolikrát ti ze slovutných chovů maj špatný dýchání z důvodu přešlechtěnosti. Ze mně neznámých důvodů se furt cpe standard takovejch těch šklebivejch tlustejch se širokou hlavou, to já mam anorektika proti těm co jsem kolikrát viděla jako vrchol rasy. Ty hubený dlouhonohý jako mam já fakt nemaj problém s túrou.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:15

barbucha Tak som to nemyslela  Ja som len chcela poukázať na to že nie každý je rodený chodec a nemá s dlhými prechádzkami problém.

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:16

Dalia 

Ale pokud nechceš vysloveně konkrétní rasu, tak útulky jsou fakt nevysychající studnice jedinečných pejsků

Bonnie je kastrovaná, na operaci šla už jen kvůli pupeční kýle, a protože jsme nechtěli štěňata, tak jsme ji při jedné operaci nechali rovnou kastrovat. Ale nutné to není, jako spousta jiných věcí v péči o psy to záleží čitě na rozhodnutí majitele.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:17

barbucha Amy a jej kamoš Django. Ona hotová a on vysmiaty po hodine zábavy. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:22

Mutziputzi To je pravda, ono celkovo sú teraz buldočkovia veľmi in takže to plemeno dosť trpí a ja sa v buldockoch až tak nevyznám, síce som nad nimi rozmýšľala ale nakoniec som z toho upustila nielen kvôli horšiemu dýchaniu ale aj kvôli možným chorobám ktorými trpia v porovnaní s bostonmi. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:27
Reakce na betsey:

Dalia jj, toto je verzia mega bezdomovec deň pred strihaním

​No ten je úžasný!  

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:31

Dalia Kastraci fen doporučuju nastudovat na netu, klady i zápory. Veterináři vám ty zápory většinou neřeknou, jejich pohled je ovlivněn tím, že se k nim dostanou zvířata s problémem, kterýmu by šlo tou kastrací předejít, ale ty nekastrovaný, u kterých ten problém nenastane, ty tam pochopitelně nepřijdou. No,  a taky je to pro ně kšeft...

Já jsem se rozhodla do toho nejít, i když důvody pro chápu. Když budete brát psa z útulku, tak ty někdy adopci kastrací podmiňují, v takovým připadě bych slibu určitě dostála.

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:34

Mutziputzi 

Přesně tak. První Otík byl taky hubenej - z mýho pohledu, furt jsem otravovala veterináře co s ním je  Veterinář mě poslal do háje, že právě tak má vypadat a že z většiny těch ostatních buřtů si nemám brát příklad.

Současnej teda trochu tlustej je, má i kratší nožičky a tak vizuálně (víc než váhově) připomíná spíš toho buřta... taky jsem mu už nasadila dietu!

paktofonika 

Super fotka  Django bude asi taky pěkný torpédo - no, prostě buldoček 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:35

Mutziputzi O vás se mi dnes zdálo, že jsem vás potkala v barhshopu :-). A díky za info, že se dá vybrat i buldoček turista, za sebe bych ho určitě upřednostnila před tím vrcholem rasy.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:39

barbucha No len chudák je na jedno oko slepý. Mačka mu ho poskriabala a bohužiaľ sa nepodarilo ho zachrániť. 

20970 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:41

barbucha Fanouš je prostě atletickej po mně

20970 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:43

Zina Slušelo mi to doufam! V reálu jsem zas sklouzla k bezďák stylu poslední dobou, tak snad aspoň ve snu!

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 22. března 2018 10:53

Mutziputzi Jo, jo, měla jste takovou dlouhou péřovku a světlý dlouhý blond vlasy, tak nevím, jak to odpovídá současný realitě :-). A Fanouš je .

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. března 2018 12:14

Mutziputzi 

To je fešák!  Jsem ti chtěla zrovna vyčíst, že nefotíš 

Fanouš je úplně akorát! A čoveče i to jméno se tak nějak k němu hodí  ňuňuňuňuňu!

20970 příspěvků moje polička 22. března 2018 12:21

barbucha Já jsem chtěla Dextera, Huga (těch je moc, beru), Kvída, já toho měla...ale prej nebudem násilnit identitu, když mu tak řikaj od narození, tak Fanouš no

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 22. března 2018 12:40

Mutziputzi 

Já měla zrovna Kvída v sousedství (a po internetu jich je spousta)...  Fanouš je v pohodě. 

Horší to mám já s Otíkem - jednak musím rozlišovat č. 1 a č. 2  a kolikrát jsem se navysvětlovala okolí, že a) to neni ten samej a b) že nejsem cvok kterej dává jedno a to samý jméno.

Stejně slyší na "mizeru" (a prasisko a buřta a smraďocha a...), takže cajk 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 22. března 2018 12:56
Reakce na Mutziputzi:

barbucha Fanouš je prostě atletickej po mně

​Krasavec! 

Tak jsem objevila BARF prodejnu ve Znojmě. Mají i e-shop a zboží dovezou až do domu. Takže jsem Jollince objednala kilo mletého králičího, kilo nahrubo mletého hovězího s droby a zeleninou a krůtí svalovinu v konzervě. Večer objednáno, ráno sms, že dnes večer mi vše doručí. 

Jinak krmím hlavně granulemi, ale na večerní krmení občas přidávám i trochu masa z konzervy nebo kapsičku a teď bych tedy vždy trochu masa uvařila a přidala ke granulím.