jak se stane taková věc? (a proč)?
Fotím, fotíš, fotíme
Berta viktorka_od splavu dievčatá, ja vôbec netuším. Roky som odolávala, že ja na Instagrame účet nepotrebujem a keď som zbadala ako pán Guerlain na FB nazdieľal foto od našej domenica , tak si hovorím, že je správny čas. Registrovala som sa, lajkla foto, dala sledovať účet a dnes som si chcela pridať Bertu a zrazu sa neviem dostať na svoj účet. Resetujem heslo, resetujem, maily nechodia, až som si vyfiltrovala Instagram, tak som našla, že 10/10 registrácia, kde som klikla na aktivačný link a 11/10 druhý mail o zmene mailu.
Tak som si vzala svoj účet späť, ale mám z toho kadejaké pocity ![]()
tý jo, proč zrovna Instagram? ..Nenapadá mě žádný důvod..
Těch důvodů je spousta a týká se to jak instagramových účtů s desítkami a stovkami tisíc sledovatelů (kvůli reklamě a penězům) anebo, klidně u nových profilů, třeba i jen s hrstkou sledovatelů, jsou to pokusy dostat se přes profil do mailu (ne dobře zabezpečeného) a tam k opravdu důležitým informacím.
Ale jak o tom dnes ráno čtu, raději jsem si teď změnila heslo účtu (za komplikovanější) a využila možnost dvoufázového ověření. Věc, kterou jsem nikdy předtím neudělala. Představa přijít z minuty na minutu o fotky mapující 4 roky, reakce, sledovatele... to by trochu zabolelo.
Určitě si nastav hodně silné heslo a zadej si v nastavení to dvoufázové ověření.
Ale rozhodně to, co se ti stalo, nahlaš Instagramu.
Idem sa pozrieť, ako sa to dvojfázové overovanie nastavuje.
A teď by mě zajímalo, jak by vypadala ta první fotka Hradu běžným režimem ![]()
Ve vyvážené expozici (ani podexponováno ani přeexponováno) by to vypadalo takto:

Když budeš chtít mít výraznější oblohu, tak bude vždycky moc tmavý spodek. Jasně, že se to dá případně vyřešit i lokálními úpravami v softwaru (na kurzu Zoneru nám lektorka říkala, že ona nikdy HDR na chuť nepřišla a vystačí si s úpravama v editoru a například vrstvením), je to jedna z cest a je na každém, co mu víc vyhovuje.....
Těch důvodů je spousta a týká se to jak instagramových účtů s desítkami a stovkami tisíc sledovatelů (kvůli reklamě a penězům) anebo, klidně u nových profilů, třeba i jen s hrstkou sledovatelů, jsou to pokusy dostat se přes profil do mailu (ne dobře zabezpečeného) a tam k opravdu důležitým informacím.
Ale jak o tom dnes ráno čtu, raději jsem si teď změnila heslo účtu (za komplikovanější) a využila možnost dvoufázového ověření. Věc, kterou jsem nikdy předtím neudělala. Představa přijít z minuty na minutu o fotky mapující 4 roky, reakce, sledovatele... to by trochu zabolelo.
Tak o fotky by jsi snad nepřišla... určitě máš zálohu.. ale uznávám, že té práce při vkládání, popisky atd by bylo škoda. A pro mě je i zajímavé vidět, které fotky se líbí víc a které méně podle liků... často se to liší od mého neobjektivního hodnocení :-)
A můžu se zeptat na tvůj instagram?
Dík, rozdíl je obrovský, ta úprava úplně změní atmosféru fotky.
Nedáme si kurz společně?![]()
Jedna podzimní tráva..
Ta je krásná
Jinak na instagram (když člověk hledá přes google nebo má odkaz) se dostane každý, nemusí mít účet (já ho taky stále ještě nemám).
Dík, rozdíl je obrovský, ta úprava úplně změní atmosféru fotky.
Je to obrovský rozdíl ale ta první fotka ve výsledku víc odpovídá tomu, jak to vypadalo v realitě (stejně jako ta "ďábelská"), protože v jedné fotce to prostě foťák nedovedl zachytit (díky omezenému dynamickému rozsahu). Když se člověk koukne na těch 7 fotek vedle sebe, tak každá z nich má v sobě kousek z té výsledné HDR. A třeba sytost sjem mám eten pocit nakonec lehce ubírala, aby to nebyly omalovánky ![]()
To je fakt, ty fotky vlastně zůstanou, ale ztratily by ten "náboj", který souvisí s časem a místem, kdy je člověk postoval. Plus ty interakce... takže kdyby se to stalo, zpětně bych účet nerekonstruovala.
Další věc je, že s krádeží účtu je někdy spojená krádež fotek (jindy fotky smažou, změní název účtu... ). Ten pocit, když vidíš své fotky na cizím účtu.
V drobném (po fotkách) se krade běžně.
Můj účet je: domenicamonika
díky
To je fakt, ty fotky vlastně zůstanou, ale ztratily by ten "náboj", který souvisí s časem a místem, kdy je člověk postoval. Plus ty interakce... takže kdyby se to stalo, zpětně bych účet nerekonstruovala.
Další věc je, že s krádeží účtu je někdy spojená krádež fotek (jindy fotky smažou, změní název účtu... ). Ten pocit, když vidíš své fotky na cizím účtu.
V drobném (po fotkách) se krade běžně.
Můj účet je: domenicamonika
Bohužel leckdy nemusí jít ani vyloženě o krádeš ale etiku zacházení s fotkama spousta lidí neovládá. Já vždycky z výletů poskytuju otky i spolucestovatelům ať mají památku a většinou v pohodě. Ale naštvala mě jedna kolegyně, co to dala na FB bez toho, aniž by napsala, že to enfotila ona a ještě za to přijímala chválu (byly to noční fotky, focené pomocí ministativu kde se dalo, strávila jsem jejich pořizováním asi 3 hodiny). Fakt mě to nakrklo ![]()
Ještě přidám jednu fotku
Taky z kurzu HDR (opět šlo o to, aby bylo dobře exponované popředí i pozadí):

to znám ....![]()
Jo, to je děs.
Další super model je, když fotku převezme nějaký obchodník (jako naposledy minulý týden nějaký ruský e-shop.) ![]()
Tak u tvých fotek se nedivím( samozřejmě to neschvaluji, jen že ty tvoje k tomu víc lákají..)... u mých to zas tak aktuální není :-)
Až budu v důchodu a budu mít spoustu, spoustu času ![]()
Já budu muset začít od začátku, to manuální nastavování mi pořád moc nejde. Tyhle poslední věci už jsou vyšší dívčí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje