Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. ledna 2018 17:56
Reakce na domenica:

A jedna stylizovaná - most (pont de Bir-Hakeim), který si zahrál v mnoha filmech, konkrétně tohle má být vzpomínka na film Inception s Leonardem DiCapriem:

​bomba

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 10:08
Reakce na Luna:

domenica Proč poslední? Jsou fakt skvělé, já jsem v jeho věku (no koukala jsem teda, letí to strašně) taky moc ráda fotila, samozřejmě to není prezentovatelné, haha. Takže já v těch fotkách úplně cítím tu mladou duši, takovou netuctovou hravost, či jak to nazvat, která právě olivní to, jestli to bude fungovat. A taky že jo. No skoro mu to závdím, já už jsem stará a můj umělecký sen mi nevyšel. hlavně ať pokračuje! 

​Ty stará duše , navázat můžeš kdykoli, nic nekončí a ta netuctová hravost se z tebe nevypařila, je tam pořád, jak často předvádíš. 

Offline cinkja
1518 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 10:23

domenica 

Nádherné fotografie, syn je talent . A také se mi moc líbí ten jiný pohled na Paříž...

Offline Miru
16598 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 10:38

domenica 

Syn je Bourák.!!

(no, on bude asi více směry talentovaný.!, pamatuji se, jak exceloval s jojem.?.)

Ta fotografie je profesionální, ma nápad, originalitu a současně zachycuje ducha místa...

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 18:29

domenica Tak to dekuji Navazat se pokusim, nicmene k tomu stari, no...Teoreticky by ten tvuj syn mohl byt klidne muj syn, kdybych si ho poridila hned po maturite.  

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 18:44

Luna 

... a i kdyby, nijak by to nebránilo tvůrčímu rozletu přece. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:05
Reakce na domenica:

Tady bych trochu srovnala ty čáry a škoda, že  pánové nejsou celí, jinak dobré vidění , skvělé barvy..

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:06
Reakce na domenica:

A jedna stylizovaná - most (pont de Bir-Hakeim), který si zahrál v mnoha filmech, konkrétně tohle má být vzpomínka na film Inception s Leonardem DiCapriem:

ostatní jsou super a tato je the best. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 19:28

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 20:02
Reakce na Berta:

Tady bych trochu srovnala ty čáry a škoda, že  pánové nejsou celí, jinak dobré vidění , skvělé barvy..

​Díky za názor. 

Pánové a čáry... tady je krásně vidět jak odlišný může být pohled na to, co je ideální provedení fotky. Jak odlišné je cítění prostoru, řádu, harmonie, disharmonie... Což mě nesmírně baví.

Pánové nejsou celí naprosto cíleně. Kryštof nafotil několik fotek s mnoha lidmi, celými i necelými , a nakonec vybral tuto, právě tuto, protože nejlépe vyjadřovala La Défense - největší administrativní čtvrť v Evropě, se spoustou mrakodrapů, sídlo největších francouzských a nadnárdních firem... Do toho netypické materiály, beton, mramor, sklo, ocel, zajímavé moderní sochy... člověk/zaměstnanec (většinou v obleku/kostýmku a velmi často s cigaretou v ruce) je v té mase materiálu docela maličký, je to celé dost odosobněné... ale svým způsobem krásné a fascinující. Ti pánové tedy vstupují do barevné plochy a vyfotit je o vteřinu později, byli by tam celí, ok (fotky, kde jsou celí taky existují), ale takhle to (aspoň na mě) působí mnohem zajímavěji. Teprve vstupují...

Nechci se pasovat do role Kryštofovy mluvčí , ale pro jistotu jsem si své domněnky ověřila a jo, právě tak nějak to vnímal, tak proto...

Jinak, já - ačkoli to občas sama dělám (například teď)  - úplně nemiluju detailní vysvětlování fotek (vlastně to platí i pro obrazy) a především popisování jejich vzniku, vyprávění o problémech, které bylo potřeba překonat, dlouhé vysvětlování kontextu atd. atd. Myslím, že to fotkám něco bere, že nemusí být vše vyřčeno. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 20:07
Reakce na Berta:

​Tak ta se mi líbí moc.

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 20:33

domenica Ako matka tu obhajujes svojho syna a to je uplne prirodzene. Bud pysna, je sikovny.

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 20:34
Reakce na Berta:

​Uchvatna!

Offline viktorka_od splavu
49127 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 20:39
Reakce na Berta:

​tak to je bomba!:-)

domenica uříznutí pánové jsou zjevný záměr, to se mi líbí hodně. sbíhavé čáry bych asi spíš srovnala jestli to jde - trochu to na mě působí jako když fotím já něco se svislými liniemi a ono se mi to "kácí" 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 21:01
Reakce na Micuska:

domenica Ako matka tu obhajujes svojho syna a to je uplne prirodzene. Bud pysna, je sikovny.

​Díky, jsem pyšná.  Asi bych ale nepoužila výraz obhajoba. Neměla jsem pocit, že obhajuju. Jen jsem zprostředkovala náhled autora fotky. V otázkách vkusu je to ještě komplikovanější než čistě v technice. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 21:07

viktorka_od splavu 

Dík! Tohle jsem fotila taky, a foceno z podhledu mi ty čáry taky takhle vycházely. Tak to je. A to nebyl ten problém, kvůli kterému jsem nebyla s fotkama spokojená.

Offline Micuska
909 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 21:10

domenica Je to len take " slovickovanie". Si matka, ktora stoji za svojim synom. Je sikovny, povedala by som, ze aj nadany a to je dolezite, nie? Drzim palce. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 21:13

Micuska 

No jasně, že stojím.  Ale zároveň - vedle toho, že se ráda pochlubím, když mám pocit, že je čím - si vyslechu názory ostatních. Jakékoli. 

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 21:16

domenica  No tak já si naprosto vzpomínám, jak jsme neustále museli na umprumce obhajovat každou čáru, jsem to nesnášela tak moc, až jsem z toho jednou udělala úplnou parodickou performance a všem se to náramně líbilo. 

Ale ten tvůj komentář není žádná obhajoba, pouze takový situační popis. Ta pruhovaná fotka se mi děsně líbí, hlavně je tam zásasdní ta cigareta, opakující se tvar, který ale zásadně narušuje tu vertikalitu. 

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 21. ledna 2018 21:58

domenica Hele, to je úplně v pohodě, že se to snažíš vysvětlit.  Já jsem zase chvíli přemýšlela,jestli sem tu kritiku napsat mezi ty pochvaly..aby to nevyznělo jako kyselé hrozny :-) U fotek ( a každého uměleckého díla) je to dost velký "problém", protože autor  vidí fotku jinak než divák.  Autor zná anamnézu  snímku, kdy to fotil, za jakých okolností, proč vybral z několika snímků zrovna tento ( s uříznutými postavami) a to divák neví...ten si k té fotce může dosadit úpně jiný příběh... Jak jsem v té  skupině na FB o streetphoto, tak tam píší, že fotka by měla mluvit sama za sebe, ani moc nechtějí , aby se k ní psal  nějaký komentář, ať si divák udělá názor sám . Komentář myslím jako vysvětlení toho, co se děje na fotce...ne zdůvodnění technických parametrů.  Píšeš, že : "  vybral tuto, právě tuto, protože nejlépe vyjadřovala La Défense - největší administrativní čtvrť v Evropě, se spoustou mrakodrapů, sídlo největších francouzských a nadnárdních firem..." Já jako divák třeba nepoznám, že je to  La Défense, proto  se na tu fotku dívám  úplně jinak.  Ti dva chlapíci jsou skvělí, ale mně tam prostě to, že jsou uřízlí tu fotku ruší.. aspoň obě hlavy, kdyby byly celé..záda už bych pochopila. Kdyby vcházeli do obrázku  těsně u kraje, aby nebyli odřízlí, bylo by to podle mě lepší. Ale tak  víš, co...100 lidí, 100 názorů.... vůbec to neber jako kritiku, jen jako diskuzi. Protože se snažím do tohoto žánru sama nahlédnout, snažím se učit a nasávat jako houba a hodně se na tom FB učím i kritikou fotek jiných...a naprostá většina má tendenci tu svoji "pravdu" prostě obhajovat. Ale  co tam tak  čtu a  sleduji, tak mámpocit, že ta ořízlá záda bybyla jednou z prvních věcí, kterou by vytkli. A hlavně je samozřejmě ode mě velmi jednoduché kritizovat necelé postavy, ale kdyby to vyfotil o vteřinu později, už by zase nemusel ten jeden mít tu ruku s cigaretou u úst,nebo by do záběru vlezl někdo jiný..takže chápu, že jako nejlepší syn vybral tuto.  Někdy to chce prostě i trochu štěstí, aby ta fotka mohla být ještě lepší... Píšeš, že má fotky, kde jsou celí... myslíš, že by bylo možné nějaou ukázat? Kde jsou celí, ale co nejvíc u kraje? Samotnou by mě to zajímalo...

Syn je určitě vemi šikovný a těším se na jeho další fotky :-)