Fotím, fotíš, fotíme

09. srpna 2014 22:06
Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 14:08

domenica,  999 má pravdu v tom, že bych se vyhnula příliš velkému počtu "hodnotitelů". Takže nějaký skupiny...Za mě taky ne. Navíc pro mě byl tenhle věk naprosto rozhodující. Tehdy jsem právě podlehla příliš té kritice. Dodnes si pamatuju, jak se nad mýma pracema hádají páni mistři, že jako to cos vybral ty je průser, ne, to ty grafiky jsou úplně debilní, dáme tam tohle... No a stručně jsem se měla na oba vybodnout a vybrat si to podle sebe.  

Mně osobně nejvíc pomohlo, když jsem si sama vybrala někoho, kdo má výsledky a k jehož práci mám respekt. Většinou mi k tomu řekl nejvíc. Ne vždy to bylo příjemné, ale s tím se musí počítat.

A ještě k tomu, že dnes může fotit "každej", já myslím, že je to úplně naopak. Tím, jak je všude "vytapetováno", tak musí člověk o to víc hledat a pozorovat, aby nesklouzl k té naaranžované povrchnosti. Každopádně syn tu správnou schopnost má.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 17:55

domenica Luna Já tady sleduju ty debaty. Fotka s čárama mi přijde zajímavá a třeba ty necelé postavy jsou to, co zrovna Jakubovi na praxi učitel nevezme. Tak si vyber. Třeba mně ta fotka přijde zajímavá přesně takhle. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 18:01
Reakce na 999:

domenica Berta Stojím stoprocentně na straně mladého fotografa. Zatím se tady diskutovalo o oříznutí mužských postav, ale mě spíš zarazilo doporučení "srovnat čáry". To by přece ta fotka ztratila podstatnou část svého napětí...

A já bych v jeho případě publikování ve skupinách fotografů nedoporučovala. On má jednoznačně talent, výtvarné vidění, smysl pro detail...  To jsou věci, které se nedají naučit, zbytečně by ho tam prudili. 

​a Luna  a Renusatko 

Díky za názory!

Skupiny fotografů ho nelákají. Spíš se rozhlíží kolem sebe, od malička byl zvyklý chodit po výstavách a má to rád dodnes (teď si uvědomuju, že ještě donedávna to bylo tak, že jak ho zajímalo výtvarné umění, tak ho krutě nebavily fotografické výstavy).  Má pár oblíbených fotografů, někteří z nich jsou profesionálové, jiní ne, občas se mu dostane nějaké zpětné vazby, ale spíš náhodou, nevyhledává to (když nepočítám Instagram)... no, zatím si tak hraje, zkouší, má čas... :-)

Offline 999
19632 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 19:22

Renusatko Můžu se zeptat, na jakém škole mu nevezmou ty fotky s neuplnými postavami?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. ledna 2018 19:46

999 syn je v prváku na fotografa a nedávno vybíral nějaké fotky a u některých mi řekl, že je nemůže odevzdat, že tam není celá postava nebo zvíře. Nezjišťovala jsem teda jestli to bylo v určitém tématu nebo všeobecně. 

Offline 999
19632 příspěvků moje polička 30. ledna 2018 08:49

Renusatko Tak tomu rozumím, učí se řemeslo, na volnou tvorbu má času dost:-).

Offline Garfie
28276 příspěvků moje polička 02. února 2018 05:45

Sušené kaki...

Offline barbucha blogger
35502 příspěvků moje polička 03. února 2018 13:39

domenica 

Až teď koukám na fotky - a musím říct, že jednak pán na schodech je super, a pak že týpci, vcházející do záběru s čárama, taky!  Nejsem žádnej znalec ani profesionál, ale zdá se mi jako prostému divákovi, že takhle na hraně je to právě ono... kdyby už byli kousek dál a čáry by je obklopovaly, ztratilo by to to kouzlo a atmosféru: na jedný straně přísná neživá geometrie, na straně druhý - život!  

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 03. února 2018 17:11

Malá špitálská série

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 03. února 2018 18:23

janejane  Líbí se mi ta první a osvětlené schody. Výhled máš parádní.

To okno je děsný...ne teda fotka, ale to, že je to nemocnice 

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 03. února 2018 18:26

Renusatko  Díky. Ten výhled je ale z chodby.

Offline Fleur blogger
6819 příspěvků moje polička 04. února 2018 11:10

janejane Na mě nejvíc zapůsobila ta chodba, kde ze stropu jakoby vyhřezávaly vnitřnosti v podobě těch obludných potrubí. Chodba, osvětlené schodiště a okna jsou skoro jako z nějakého hororu, zatímco detaily zábradlí ukazují lehce zaprášenou secesní idylku.

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 04. února 2018 12:53

Fleur  Ty suterénní prostory působí trochu hororově zase na mě. A díky za tvé postřehy!

Štve mě, že když jsem fotku té chodby musela zmenšit, aby se aspoň vešla na stránku, ubralo ji to na ostrosti, ve skutečnosti je ostrá dost.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 04. února 2018 12:56

janejane Fleur Kdysi na škole jsme měli praxi v Bohunicích v nemocnici. Štatna byla v té vysoké budově a jelikož byla zima, tak se do jiných budov procházelo podobným labyrintem v podzemí. Dodnes se mi o tom občas zdá, že jsem tam zabloudila

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 04. února 2018 13:03

Renusatko  Tak o Bohunicích mi ani nemluv... stres, že ikdyž si zmáčknu přízemí, ale doveze mě to nakonec do ponurého suterénu (protože si mě tam jako někdo přivolá) mně trvalo překonat asi pět let. Bloudění je to nejmenší, na mě tam čekal nějaký úchyl. Paranoia.

To mám za to, že se občas dívám na detektivky nebo i horory.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 05. února 2018 10:01

janejane to zábradlí je super! :-)

Offline janejane
656 příspěvků moje polička 06. února 2018 14:22

Berta děkuju!

Offline Garfie
28276 příspěvků moje polička 12. února 2018 09:30

Offline dzizisketa
8869 příspěvků moje polička 13. února 2018 17:50

Včera nas kastelán s restaurátorem strasne honili, meli jsme na to jen tři hodiny, ale stacila jsem cvaknout ii něco jen tak pro radost 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. února 2018 18:47

janejane Líbí se mi to schodiště se zábradlím.