Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 21:45

Cadèle Paris: Rose Fatale 

Francouzská růže, má v sobě eleganci a nenápadnou smyslnost. Svěží rebarboru a zralou malinu jen na uvítání a trochu orientálního šafránu. Krásný je lehký nádech klasické chypre s pačuli a jemně koženým papyrem, zaoblený nerušivou vanilkou.

Ve flakonu je ametyst.

Offline Mha
příspěvků moje polička 22. prosince 2023 19:48

Scirocco od Moresque

Jdu po chodbě ústavu, náhle se mi dostane prudkého objetí. "TY SI ŠTRŮDL!"

Celá Haute a niche parfumerie je tím sražena až do přízemnosti běžné kuchyně, ale kdybyste viděly tu radost:) 

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 20:33

Mha 

Naopak to bylo "císařské" ocenění - štrůdl se podával na dvoře Marie Terezie jako dezert

Měla jsem (a Ambre Narguilé je stálicí mé poličky) už několik "štrůdlových" vůní  a komplimenty byly vždy nefalšované - štrůdl je zjevně velmi oblíbený moučník. 

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 22. prosince 2023 21:34

L.T. Piver: Epices 

Parfém pro dobrodruha. Světoběžníka. Plný koření. Je tady pepř, muškátový oříšek, hřebíček, skořice, kardamom a taky trochu bergamotu. Zpovzdálí květinově kořenitá pelargonie. Kapka rumu. A všechno je to hlaďounké a zamíchané v ambrovém balzámu.

Tento světoběžník je ještě k tomu elegán.

Klasická pánská vůně, nadčasová.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 23. prosince 2023 21:21

Liquid Illusion (Juliette Has a Gun) - nasládle pudrová semišová kosatcovka se zelenými fialkovými listy. Je to čistokrevná pudrovka, díky fialkovým lístkům svěží (žádná dusivka), šikovně balancující na hranici určité sterilnosti. V dojezdu se přidal nasládlý jemný balzám. Hodně povedená a s velice slušnou výdrží.

Offline Mha
příspěvků moje polička 24. prosince 2023 11:15

jerry

Allegro con Brio Calé Fragranze d'Autore

Vybírala jsem parfém, který půjde se mnou na balet (vybírala jsem podle názvu, samozřejmě :)

Příjemná společnost po celé dvě hodiny a pak i zbytek večera, nechtělo se mi vůbec přemýšlet o jednotlivých složkách, tohle byl celý dobře sladěný orchestr. 

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 26. prosince 2023 19:56

Marc-Antoine Barrois: B683 

Příjemná kožená vůně, na začátku bohatě okořeněná pepřem, šafránem a muškátem. Je ukotvená v pačuliovém a dřevěném základu, pudrová fialka jí sluší a posune kůži z pánské strany k unisexu. Musím říct, že tentokrát mě ani ta trocha syntetiky neruší.

Offline Woody
příspěvků moje polička 27. prosince 2023 20:15

Amouage Purpose 

Hořký bergamot svěžì kapky vody v sobě nesoucì snad chladem kadidla povznesený, závanem teplého pepřového kouře pohlazený. Šafrán a kůže s lehkostì pouštnìho pìsku tančì se stìny nad uhlìky kadidla. Růže s vetiverem jako svědci života zapomenutì mezi stránkami knihy, snad denìku plného vzpomìnek, lásky a dobrodružstvì. Purpose je vytrvalá introvertnì vůně, poměrně jednoduchá, přesto hluboká. Ve střednì fázi se objevì nakyslý až tělesný tón, který přecházì do lehkého prašného semiše . Purpose potřebuje charisma a může být zatraceně sexy. Je v nì obsažena feromonová intimita. Pro mě je Purpose jako druhá kůže...krásného muže...tělem i dušì.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 19:38

Animalique (Byredo) - semiš s lehce nasládlým ovocným nádechem se rozvoněl do nové kůže s malým množstvím fialkového pudru. Vůně není ani silná ani nepříjemná, přesto je té kůže nějak hodně...

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 28. prosince 2023 21:18

Dneska jsem chválila jednomu chlapovi parfém a prý to byl Black pepper od Ateliéru Rebul. Možná to vlastně není niche parfém, ale voněl tak :-).

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 29. prosince 2023 20:06

DELIZIA OSCURA Calaj

Přesně si pamatuju, kdy a kde jsem si s sebou, v sobě tuhle vůni nosila. 

Ve vlasech, v temně modrém vlněném husarském kabátku s rudými prýmky, v černém posenovském roláku, v konečcích prochladlých prstů, stopy a otisky Iris Ganache částečně odplavené mléčnými bublinkami mýdla, do jehož bílé kartonové krabičky byla zlatě vtištěna slova "Violet & Honey", spolu a nerozlučně, od úsvitu do soumračna, od rána v sešeřelém bytě a po otlučených terasových schodech ven, do ulic, přes Rue des Archives až na Rue de la Verrerie, pár minut rychlé chůze, Michalakova pâtisserie, coulis litchi s sebou, ta vůně tam uvnitř, můj Iris Ganache je jako doma, prolíná se s mámivou sladkostí čokoládových pralinek, malinové ganache, vanilkových krémů, kávových lanýžů, pražených jader lískových ořechů, nechce se mu zpět ven, do zimy, tak si alespoň něco z toho lačně bere a nepouští, nesu si pak s sebou tu hřejivě konejšivou idylu pomyslného nedělního odpoledne celým dnem, ještě večer, když sedíme v Le Bouquet des Archives, si do jejich standardní arabiky rozpouštím tyhle vzpomínky, kradmo pozoruju Tohojehožjménoužnechcivyslovit sedícího proti mně, mám pocit, že se dívá přes moje rameno, někde uvnitř mě se na moment zjeví kočka Šklíba, u úsměvu bublinu se slovy "asi za mnou sedí nějaká blond baletka", ohlédnu se za sebe, nikdo tam není, zastydím se do morku kostí, pak znovu, když mě cestou domů vezme pevně za ruku. 

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 14:25

Magnolia Bliss (Juliette Has a Gun) - sladká šťáva, sice ne ulepená, ale taková neidentifikovatelná všehochuť. Po rozvonění laciná tělová mlha s jakožebroskvovou "příchutí". Zadarmo drahá...

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 16:23

euridike Podle tvé recenze nádhera, ale to příliš gurmánské složení je pro mě varovným prstem .

Offline Mha
příspěvků moje polička 30. prosince 2023 17:32

Psychotrop Malbrum

Ó odpusť, tajemný parfumere, ale toho mokrého a zablaceneho psa u krbu jsi neměl nechat tak dlouho doutnat.

Každá kritika má být i pozitivní.... Má to výdrž! Pes stále doutná! 

Offline Korsičanka blogger
13417 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 18:27

Mha Vůně Malbrum budou hodně zvláštní:)

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 21:52

Korsičanka Mha Ale vlastně to podobně popsala wendulka, jen trochu elegantněji

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 30. prosince 2023 21:53

L'Atelier Parfum: Dose of Rose 

Okvětní plátky růžové a nasládle ovocné růže, které postupně překrývá šafrán, kardamom a zelené lístky. A pokračuje to jasmínem a kůží, které vnesou lehce živočišný tón. Ale opravdu jen jemný, vábivý. A vzápětí se růže vynoří v celé své kráse, teď je rudá a sametová.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 13:34
Reakce na Fleur:

euridike Podle tvé recenze nádhera, ale to příliš gurmánské složení je pro mě varovným prstem .

​Já gurmánské vůně obecně v oblibě nemám, v kombinaci s květinovými tóny, které na mně v tomto případě vyznívají kosmeticky/mýdlově, je pro mě tato vůně zážitkem, vonným vjemem, cestou dnem do noci, baví mě, iniciuje ve mně emoce a vzpomínky, ale není to parfém, kterým bych se chtěla cíleně vonět... Ta kompozice je zajímavá, ale není určena mně. 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 13:36
Reakce na Mha:

odpusť, tajemný parfumere, ale toho mokrého a zablaceneho psa u krbu jsi neměl nechat tak dlouho doutnat.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 31. prosince 2023 13:55
Reakce na Mha:

Psychotrop Malbrum

Ó odpusť, tajemný parfumere, ale toho mokrého a zablaceneho psa u krbu jsi neměl nechat tak dlouho doutnat.

​:D