Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 08:42

andry 

Tezko rict, vune je z roku 2020, ty prvni obdobne postrehy jsou uz z te doby. 

Mozna chce pri zkouseni teplo

Offline andry spravce
2933 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 08:44

jerry ja ji nosim vyhradne v zime

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 12:17

Tuberosa d´Autunno Spezierie Palazzo Vecchio

...tuberoza. Ale tuberoza hned mazlavá...

...delikátně mazlavá houbičkami s ultra hedvábnými pihami celerových stvolů, jež nejsou protivné, ale naopak podprahově rozverně osvěžující.

...a opět, pořád - mazlavý skluz,

ylangová pasta našlehaná do pěny, nadýchaná, provzdušněně smetanová.

Vůně balancuje s přesností primabaleríny mezi houbičkovitou živočišností a

- současně si totiž uvědomujete i - 

měkce zelenou křupavostí. A nebo lépe -

tyto dvě roviny se navzájem prolínají, kdy

v poloze tlumeně zelenavého praskání vnímáte i velmi jemnou kouřovost.

Jakoby tuberoza, chlípně, mezi svými prsty si

s rozkoší matlala hedvábnou emulzi, nasládlou vanilkou a dýchajícím, teplým tělem...

...a pohled oknem ven, a

v dáli,

v pozdně letním oparu, možná v počínajícím podzimním slunci

vidět rozmazané obrysy končící zelené vegetace

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 18:48

Miru Jupí, konečně dorazila!(Koukám, že jim to teda trvalo dost dlouho)

Trochu jsem se bála, co o ní napíšeš, ale považuju to...Jako...že...prošla?

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 19:01

Luna 

...děkuji moc!. Prošla.

Na můj vkus je tam poněkud více toho zelena. Ale ona houbičkovitost, "mazlavá" bílokvětinovost se mi moc líbí!.

Musí Ti bezkonkurenčně slušet

(...já posílám zítra...)

Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 19:08

Armani Privé Santal Dān Shā

Najprv také ľahunké akoby nič...clovek sa až čuduje, čo toto chce robiť v línii Privé. Proste ľahunké citrusy, jemný všeobecnoparfémový obláčik. Ale prvý dojem je klamlivý, postupne sa z vône vylúpne najprv dreviý, potom stále viac sa uhladzujúci až mliečny santal. Nádherná vôňa, ktorá časom silnie a neuveriteľne drží.

Zarkoperfume

PINK MOLéCULE 090.09

Úvod broskyňový. Krásne neprezretá broskyňa, trochu šteklivých tónov evokujúcich suchý sekt (v žiadnom prípade nie ten broskyňový bolehlav z puberty!) a uhládza to mliečne-krémový tón. Pekne drží.

Purple Molécule 070·07

Ovocné tóny, skôr sviežejšie, kľudne to môžme nazvať trebárs aj pitahayou. Veľmi príjemná, optimistická, nekomplikovaná vôňa.

The Muse

Čo má znamenať "biely oud" netuším, ale vôňa má v sebe ľahko útočný drevitý tón na bavlnenom podklade.

Hm, som zvedavá na ďalšie, ale zatiaľ tieto Zarkoperfumes hodnotím ako nekonfliktné vône pre nekonfliktné slečny (áno, aj The Muse).

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 19:13

Miru No mně se právě ta houbičkovost taky strašně líbí. A ten ylang! To je jedna z mých top složek. Zelenost taky nemusím, ale tady je taková "cigaretová",  jestli se to tak dá říct.To  mě baví.

Offline Miru
16583 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 19:23

Luna 

...tak to jsem ráda, že i Ty tam tu kouřovost/cigára vnímáš

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 14. prosince 2023 19:48

MiN New York: Long Board 

Vůně sladká a zároveň i slaná. Mořský vzduch je slaný, prosycený vůní suchých trav a trsů vetiveru nacházejících se na pobřeží, sladkost pochází z kokosového krému na opalování a pomerančového květu. Nakonec dostaneme krystalky soli i v balzamické vanilce.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 17. prosince 2023 19:46

D.S. & Durga: Debaser 

Sladká hruška v zelené trávě, vzpomínka na léto. Velké zelené listy fíkovníku a v nich schované šťavnaté plody. S nimi se objeví kokosový krém, ve kterém jsou dřevité větvičky fíkovníku a pudrové květy kosatce.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 17:35

blackviolet další na letní zkoušení pro mě...

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 20:58

marieu Jestli máš ráda fíkovky, tak určitě vyzkoušej.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 21:14

blackviolet mám, v létě nosívám Philosykos edp a koupila jsem si v sadě tří miniatur Santal Greenery od Dries Van Noten - na tu jsem moc zvědavá do tepla a o Debaser jsem četla- jen zatím nebyla příležitost vyzkoušet. Mám rozhodně co nosit do chladného a zimního počasí, spoustu kytek na jaro taky, ale tápu, čím se zásobit do veder...

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 21:44

marieu Tahle je pěkně zelená, bude se hodit na jaro i léto, do vedra snad taky, chce to vyzkoušet.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 18. prosince 2023 21:45

blackviolet zkoušení rozhodně není věc, které bych se bránila

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 19. prosince 2023 10:20

Ode To Dullness (Juliette Has A Gun) - krémově sladký kašmeran s trochou sena, rozvoněla se do krémového pižma. Sterilně čistá, prototyp vůně-nevůně, s mizivou intenzitou.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 20. prosince 2023 12:59

Black Phantom Memento Mori (Kilian) - arašídy se sladkým kořením a lehkou notou pačuliového dřeva. Vše zasypal prach z hodně hořké čokoládky s trochou vanilky a s notnou dávkou pudrově suché pačuli.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 15:02

Myrrhe Mystère (Tom Ford) - na začátku úplné parfémové nebe - ambra, kadidlo a dřevo....aneb sytá tekutá ambra, sladce kouřové kadidlo a jemně olejový santal, a to vše zlehka poprášené sladkým pepřovým prachem. Po rychlém rozvonění přišel rychlý dojezd - v něm se ztratila do značné míry sytost, vůně se nadlehčila a taky trochu vzdušně zesládla. Bohužel s tím se intenzita i výdrž přiblížily téměř k nule, u fordovek jev téměř nevídaný. Při přímém srovnání má hodně společných prvků s Ébène Fumé.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 18:30

jerry Škoda toho dojezdu, fordovky už taky nejsou, co bývaly.

Offline jerry
11038 příspěvků moje polička 21. prosince 2023 18:45

blackviolet 

Nejsou - máš naprostou pravdu. 
U Ébène Fumé jsem se zaradovala, že "staré dobré fordovky" jsou zpět. Ale i u té mám jisté výhrady k intenzitě a výdrži. Jenže u Myrrhe Mystère je to ještě horší.