Miru Líbí se mi dost. Až budu zase jednou potřebovat koženou vůni, tak určitě tuhle.
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
...![]()
No, krásná je i Cuir Intense Guerlain, tak jsou také bílé květiny v jakési zaoblené formě...
slniecko Tebou popsaná svíčka White Narcissus by se mi líbila jako parfém![]()
Miru Ale kosatec
.
D.S. & Durga: Bowmakers
Takhle si představuju dílnu, v níž se staví housle. Skladuje se tu smrkové a javorové dřevo, cedr vonící jehličím. Kalafuna z borovicové pryskyřice. Terpentýnové silice a lak na housle z pryskyřic a lněného semínka. A také odřezky kůže. Tiché nástroje, které v sobě ukrývají hudbu, která se jednou rozezní v koncertních sálech.
Freakincense Coreterno
Zelenkavě jarnì květinová akvarelově nasládlá něžná a křehká jako tlukot srdce modrého kanárka. Kadidlově chladivá s akcenty leštěného dřeva, špetkou zemitosti a panenským labdanem. Má v sobě 4 procenta kadidlovek Unum a povznášejìcì optimismus Botticelliho obrazů. Parfém plyne jako čas a je spìše aurický.
Skvostná recenze... ![]()
Moc děkuji, tušìm, že by se ti lìbìla.
Can't Stop Loving You (Kilian) - jemný nasládlý krém se suchými bylinnými stvoly přelila sladká dřevitá syntetická hmota (podobná ambroxanu zkřízenému s kašmeranem). Po rozvonění ostrý pomerančový květ s hrubým větvičníkem říznutým lacinou desinfekcí.
Jak se mi skoro vše od Kiliana líbí, tak tohle mi nesedlo až nečekaně (ale je fakt, že já mám s kašmeranem a ambroxanem problém dlouhodobě).
Eight & Bob
Annicke 1
Mandarinka, zeleň, jemné jarné kvietky. Nežná veselá vôňa.
Annicke 2
Ostrá ruža s citrusmi a metalickými tónmi. Neskôr sa pridá jemne orieškova figa, podobná Fico d'India, alebo Fig Infusion. Postupne ešte jemne sladne. Decentné a originálne.
Annicke 4
Ďalšia etuda o ruži. Závan ríbezlí, potom ruža na podklade z bielych kvetov. Ale naozaj len ako položená na vankúšiku.
Annicke 5
Well, toto som od toho nenápadného flakóna nečakala. Rum, škorica, gurmánske tóny. Karamel. Pri jemnom nástreku príjemná teplá vôňa, ktorá keď sa pospája, tak paradoxne vôbec nepôsobí gurmánsky. Ale s dávkovaním opatrne.
Annicke 6
Ruža, výrazná ruža. S ambrou a škoricou najprv, potom so santalovo-živicovým pozadím, ale proste ruža. Tmavá, výrazná, hlboká ruža.
Mémoires de Mustique
Tento typ neroli mi nikdy príliš neučaroval. Síce hladké, ale takým nahorklo-mydlovým spôsobom - asi aj s prispením pižma. Možno mi proste pripomína niečo z minulosti, príde mi taká nejaká staromódna a vôbec nie v nadčasovom zmysle. Proste sa mi vybaví stará skriňa s kabátmi a naftalínom. Našťastie na mne príliš nedrží.
Cap d'Antibes
Čítam zloženie, a neverím vlastným očiam. Ja tam cítim citrusy, možno trochu pomarančového kvetu, bylinné tóny (ale od mäty fakt ďaleko), zeleň. proste unisex vôňa, ktorou človek naseká parádu či už na francúzskej riviere, alebo proste kdekoľvek na letných prázdninách.
Champs de Provence
Ok, držíme sa komba citrusy + pomarančový kvet, do toho ľahko ovocný podtón a trocha zelene. Jemnejšia alternatíva k Cap d'Antibes. Paradoxne tu cítim závany machu, ktoré tu uvedené nie sú a v Cap d'Antibes som ich necítila.
Gritti: Mathi
Růže, svěží a růžová damašska růže, soliflor s jemnými nuancemi pudru a medu.
Dries Van Noten Soie Malaquis
Natěšené zkoušení přerušila rýma jak trám, která mi v nose ještě teď zanechala jen tak tak funkční čichový epitel. Úvod je celkem úderně ovocnocitrusový, černorybízové bobule, jak živé, naducané tmavé bobulky- žádný bonpar, žádná ulepenost díky bergamotu. Obě složky se přirozeně prolnou s růží-odlehčují se a měknou, vláční, vůně začíná hladit- z počátku skoro chladivě, později konejšivě, jak pravé hedvábí, které se ohřívá na pěstěné pleti (stačí jen jednou zažít ten pocit a pak už ho chcete napořád), to se objevil tušeně oříškový tón kaštanu s kakaem, možná bych ucítila štipec pačuli. Nejde do prostoru, na kůži ji cítím určitě 8 hodin, závěr lehce zesládne vanilkou, která se udrží na uzdě. Moc hezky udělaná vůně, pro mě za tu cenu nejspíš ne i přes ten překrásný flakon.
Díky za velmi svůdnou recenzi
, vůni jsem neznala & budu muset vyzkoušet...
Někdy jsem ráda, že se ke mně náhodou dostanou vzorky, které bych si sama na vyzkoušení nevybrala. Jako třeba tenhle s mátou.
Roos & Roos: Mentha Religiosa
Není to jenom o mátě. Je tady, samozřejmě, svěže zelená, ale ne urputně větrová, zabalená do bergamotu a pomerančového květu. S teplým kadidlem, aby dostála svému názvu. Ale pak se z kostelních lavic, pokud tam vůbec někdy byla, vzdaluje do kosatcových polí, vanilkově pudrových otočníků a myrhovníků s kapkami sladkého balzámu. A v sladkém balzamickém a dřevitě vanilkovém pudru už po ní není ani vidu ani slechu.
Hodně povedné. Navíc předlouhá výdrž.
Oil Fiction (Juliette Has a Gun) - obláčková bílokvětinovka oslazená pryskyřičnou dřevitou ambrou a lehce poprášená špetkou kosatcového pudru. A někde se schovávají nasládlé lehoučké chypre tóny.
euridike anticipovaný wow efekt - vzhledem ke všem nadšeným recenzím- se u mě nekonal. Ale těším se na zkoušení Santal Greenery v teplém počasí, na první očichání se mi velmi líbila.
Angels' Share (Kilian) - dřevo macerované v ambrovém koňaku, lehce posypané velejemným skořicovým prachem. A sladké pečené jablko naplněné rozinkami a kouskem vanilky nedá nevzpomenout na blízkou příbuznou Hermessence Ambre Narguiilé (ta je ovšem mnohem sladší, skořicovější a "štrůdlovější"). Intenzita tělová, výdrž jen o málo lepší.![]()
jerry odkud mas vzorek? Podle me prerazi vse a vydrzi veky - idealni pri ryme, pokud chce clovek z vune neco mit ![]()
Z Ingredients. Ale podle recenzi v DTB neni postreh k intenzite a vydrzi ojedinely.
jerry zajimavy. Tak jestli zas nekdo neředil...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje