Parco Palladiano IX: Violetta (Bottega Veneta) - dřevitá nesladká fialka v moři nasládlých zelených fialkových lístečků a lehoučkou svěží koženou ozvěnou v dáli. Jaro ve flakónku. V jednoduchosti bývá krása a tahle fialka je toho důkazem...![]()
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
V Ingredients naskočila, mimo jiné, značka
SPACE FLUID
Takže - prvně, asi to tu někdo četl, ale flakony, oproti těm, co máme v databázi, jsou změněny
(kritizovala jsem, že jsou, dle mě, obšlehnuty od značky Tokyo Milk).
A nebo, ledaže by je nevyfotili ze všech stran, to bych pak výše napsané brala zpět, o té změně...
Ale hlavně - šest vzorků za 1400,- káčé?..
(jinak vzorky koupit nelze).
Čili, to zkusím, až zas někdy budu v Praze.
Každopádně jsem zvědavá na kvalitu tekutiny a i kompozice, skladba ingrediencí se mi líbí značně.
Vím, že něco zkoušela euridike
...a já s parfu kámoškama. S Dali2011 a pentacon jsme před cca 2 lety navštívili mimo jiné Markétinu výstavu s možností zkoušení a rozhovoru s autorkou:). Vůně se nám líbily, ale měly mizernou výdrž. A když jsme zjistily cenu, tak úplně
Říkali jsme si,že bychom tak za polovinu i některou koupili![]()
Ovšem dnes po nárustu cen do Ingredients zapadne jakoby nic. Jen doufám, že parfémům posílila DD![]()
...mně nevadí vyšší cena za vůni. Ale když ta vůně stojí za to. Když kvalita je evidentní.
Jinak - je to, no, diplomaticky řečeno, úsměvné...
Jak říkám, jsem zvědavá, až jestli zkusím. Třeba si sednu na zadek a ráda to řeknu![]()
EDIT: ...jj, vzpomněla jsem si, i Ty jsi tu toto psala![]()
Miru To jsem fakt zvědavá!
jerry Té je věčná škoda, nosila jsem ji moc ráda.
Já jsem s M. Baňkovou, autorkou těch vůní, měla dělat rozhovor pro Parfumanii, k čemuž nedošlo kvůli... Jak bych to jen diplomaticky vystihla... Kvůli očividným vzájemným nesympatiím. Během pracovního života jsem rozhovorů udělala docela dost, ale něco takového se mi ještě nestalo & vlastně mě to od dalších aktivit tohoto typu dočasně odradilo. K vůním - jak bylo napsáno výše - pěkné, ale bez výdrže, flakony krásné, prezentace taky. Ale ještě pořád mám z toho všeho takový ten nepříjemný nahořklý pocit. No co, stane se...
...je prostě zajímavé pozorovat, poznávat různé lidi...
No, nikdy nechci nikomu křivdit. Takže až zkusím, uvidím...
(ale stejně, za mě ty flakony extra originální nejsou)
EDIT: ...jako osobně to nechápu,
resp. když už bych dělala, tvořila vůni, vůně, značku,
tak bych bez debat chtěla i svůj naprosto originální flakon, můj rukopis.
Jestli bych si ho vymyslela sama nebo designer nebo ve spolupráci nás obou, buřt by mi to bylo, ale byl by jedinečný. Ne podobný či zaměnitelný, připomínající něco, co už na trhu je. To bych vnitřně nezvládla, pro mě neakceptovatelné.
No, jak říkám, pokud v těch černých flakonech ucítím kvalitu, proč ne.
(jak je známo, kopírují se vždy dobré, úspěšné věci, to ano. Ale většinou jsou cenou jinde, a nedělá se pak z toho exclusivita)
Noble Woods (Roberto Cavalli) - ambrou prosycené dřevo, kořeněné kardamomem, sladkým pepřem a malinkou špetkou šafránu. Jednoduchá a povedená vůně, ale intenzita není valná.![]()
euridike Já jsem nikdy nepochopila to nadhodnocení její literární tvorby. Takže jestli jsou její parfémářské počiny v korelaci s těmi literárními, ani se nepohrnu do zkoušení.
euridike Já jsem nikdy nepochopila to nadhodnocení její literární tvorby. Takže jestli jsou její parfémářské počiny v korelaci s těmi literárními, ani se nepohrnu do zkoušení.
tak tohle je pro mě hodně zajímavé...
(to už se pak nedivím ani těm flakonům...)
...takže je Shameless pěkná nebo ne?/dobrá nebo plytká, nudná.?.
Složení se mi líbí moc, dlouho ji mám v tužebníku...
Fleur Už se mi dlouho nestalo, abych byla v nadšená hned ze dvou vůní :-). Otázka zní: Oud Voyager nebo Cuir Nu (Armani)? Obě krásné, musím se rozmyslet, která se ke mně víc hodí.
Miru Tak s tím jsem tam šla, téměř najisto, pak jsem si na druhou ruku stříkla Cuir Nu a bylo vymalováno. Navíc tenhle rukáv u svetru stále voní :-).
...tak si kup obě, no![]()
(koukala jsem, že na eshopu Douglas je Oud Voyager vyprodaný, bodejť, když taky tam je za pěknou cenu. Tak nevím, jak v kamennych parfumeriích. A v Sephoře mají mít 25% slevu skoro na vše od 7.10....)
Miru To ne, vyberu jeden :-). V kamenném douglasu ho měli.
...tak ať se pak vůně krásné nosi![]()
![]()
Miru Ještě je dojdu otestovat :-).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje