Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Woody
příspěvků moje polička 06. října 2025 14:15

Drcenì částic do podoby prašného kadidla, surová cedrová fošna, minerálnì čistota s efektem prádla vypraného po staru. Šum tablety rozpouštějìcì se ve sklenici vody. Vzpomìnka na Diora a resuscitaci vůně New look je evidentnì. Margiela postrádá Diorovu high class asertivitu a po odezněnì společného úvodu se vydává vlastnì cestou ...je to šepot tělového krému nasládle jemně vanilkového.

Maison Margiela Celestial whispers

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 07. října 2025 17:47

Bouquet de Neroli (Korloff) - zelená kyselkavě ovocná. Rozvonět se nestihla, protože se do poslední molekuly ztratila.

Offline Korsičanka blogger
13356 příspěvků moje polička 07. října 2025 19:23

Tak musím odvolat svůj starý poznatek, že parfémy Markéty Baňkové nedrží. Nevím, co s nimi provedla, ale drahý High to Lotus na mně drží už přes 3 hod. jako vzteklý

Edit: V den zkoušení byl superúplněk - což mi bylo sděleno až poté , kdy jsem se divila, jak vůně neobyčejně silně cítím i u rozprašovače

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 08. října 2025 11:52

...moje zkušenost, s mojí chemií, se značkou SPACE FLUID

(tak flakony jsou všechny celé černé, pouze s nápisy tedy...)

((jsem ráda, že v naší databázi máme "důkaz", jaké byly původní))

+ na první přičichnutí k navoněným trychtýřkům - ano, jsou to niché, všechny. Fakt ne mainstream. 

Kdybych je měla  k něčemu přirovnat, tak žádné květinovocíčko, žádné kiki čistota či pistáciové makronky, ale vzdáleně typově vůně Meo Fusciuni... Čili

+ žádná líbivka

- jenomže jsou tak zvláštní, jako ne že přitažlivě, ale divně, že mě vlastně vůbec nelákalo jakoukoliv zkusit. Být to jiná značka, jdu dál.

Ale, opět, když už do toho šťourám, tak zkusím.

Všechno vonělo více méně dřevitě, jemně vintage, více či méně divně.

...vybrala jsem si dvě vůně, které mi byly nejméně nepříjemné:

Funky Machine

Whispering Fields

- obě vůně začínají stejným způsobem - úvodní zmatek ingrediencí, kdy se v podstatě nedá žádná nějak pořádně zachytit, uchopit, působí to neuspořádaně. 

Ovšem vnímáte v každé té vůni jistou ingredienci, která je ve složení( nejspíš pro zajímavost, za mě nesmyslně, zbytečně, rušivě),

ale vůbec s ostatními složkami nespolupracuje, nedodává jim nebo jedné na zajímavosti, osobitosti, atp., čili jen se ukáže a pak zmizí

(ve Funky Machine - rajče, ve Whispering Fields - jahoda, sedmikráska - ta se teda neukáže, jen je tam psaná)

V této fázi jsou vůně slabé, jemné, nijaké.

Po pár minutách se usadí, bez vývoje se přehoupnou do druhé roviny, a už tak zůstanou.

Jsou obě povědomé. Něco takového už tu je.

Hodně ve stejné kvalitě..., hodně v kvalitě mnohem lepší.

(kdybych měla vzorky doma na delší možnost zkoušení, přemýšlení, nejspíš by mi naskočilo, co mi to připomíná konkrétně více)

Funky Machine - špinavě(nejspíš uváděný dehet) dřevitá. Na ženě si ji představit nedokážu.

Whispering Fields - balzamovitě dřevitá(Cuir Curcuma, Cedre Iris Affinessence Parfums - to jsou typově vůně té kvality značně lepší...). Unisex

Intenzita tělová. Výdrž dvě hodiny.

Nejsou řídké, jistou plnost mají. Ale jaksi plochou, bez prožitku,

osobně mi tam prostě něco nesedí.

- škoda, že vzorky jsou zbytečně cenou přestřelené, svojí kvalitou toho nedosahují, resp. být dostupné jako ostatní vzorkované vůně v Ingredients, určitě by ty vůně zkusilo lidí víc

- škoda, že jsou ty flakony nepůvodní.

Kdyby si autorka vymyslela vlastní, klidně s pomocí nějakého designéra, ale byly by to flakony "její", originální,

tak bych to celé vnímala jako odvážný krok v dnešní době chrlení jedné "obecné" vůně za druhou ve jménu "ať se prachy točí".

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 08. října 2025 11:58

Vanilla Powder Extrait Matiere Premiere

...vanilkové dřevo. Stejně jako verze EdP. Tato je tedy tmavší.

Tahle kombinace - (většinou syrová) dřeva a gurmánština mi lehce navalují, neharmonuje mi to. Vůně je pro mě snesitelná pouze u rozprašovače, na kůži ne, a je slabá.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 08. října 2025 12:01

Angels´Share Paradis Kilian

...slabé, jemné, rychle zmiznuvší

Angels´Share On The Rock Kilian

...příjemné pomeranče fakt, dojmově, v olovnatém křišťálu zčásti pískovaného, ochlazeného ledem cinkajícím uvnitř skla

...chutné, lahodné, nekomplikovaně osvěžující(rozuměj - žádná práce na přemýšlení, zkoumání. Prostě příjemná vůně)

...drží lépe a je výraznější než Paradis

...zmizí o chvilinku déle než Paradis

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 08. října 2025 12:59

Miru Ten Angel´s Share On The Rocks jsem vyhodnotila snad jako prvního Kiliana, kterého bych snesla nosit, protože mu tam svěží pomerančový začátek otupí tu jinak až urputnou gurmánskou hutnost, jíž se vyznačuje většina vůní této značky. Ale přesně jak píšeš, prostě příjemná vůně :-). Takže sama si ji pořizovat nebudu, ale kdyby mi ji někdo daroval, bez problémů ji spotřebuji. Jenom doma bych s ní nepochodila; manžel s nakrčeným nosem komentoval i zkoušení vzorku jako "cukrárnu".

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 08. října 2025 13:15

Fleur 

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 08. října 2025 16:02

Skusala som vcera tu tuberozu od Crivelli a sice nevladzem pisat recenziu teraz, ale svrbia ma prsty napisat aspon, ze je wow.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 09. října 2025 19:24

Oud Voyager (Tom Ford) - svěže sladký balzámově dřevitý oud (jen s malinkým živočišným drápkem) s lehkým nádechem vychladlého punče a se sladce opepřenou pelargonií rozfoukanou ledovým větrem. K pelargonii se přidala (a následně ji upozadila) mírně olejnatá růže, sladce balzámová se znatelnou oudovou stopou, zemitá a kořeněná (jako kdyby se za pomoci kouzla přenesla rovnou ze sytých růžových arabek). Arabka po fordovsku....

999

Navazuju na náš včerejší hovor na srazu - po dnešním druhém a důkladnějším vyzkoušení bych hlasovala pro Cuir Nu.

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 09. října 2025 20:37

jerry Díky, já si to myslím taky :-),

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 10. října 2025 20:29

Essential Parfums

Velvet Iris 

Veľmi zaujímavá kombinácia len veľmi mlo púdrového, skôr kvetinového kosatca s jemne nahorklými živicami, drevitými tónmi a decentnou troškou kože. Pôsobí veľmi netradične a vyslovene unisex. Som zvedavá, či bude v obľúbenosti sekundovať Bois Imperial. Potenciál na to má.

Histoires de Parfums

Ambre 114 

Tymián s muškátovým orieškom tvoria veľmi zaujímavý nahorklo-drevito-zelený úvod do problematiky. Už tie akoby boli cítiť ľahko živičnate zeleno. Táto ambrová vôňa totiž nie je klasickou orientálne-zahrievacou ambrovkou, ale skutočne stavia na tónoch morskej, jemne slanej ambry. Tu je doplnená vyslovene unisex natrpklými ružovými tónmi, drevami a živicami. A áno, je tam aj malá trocha vanilky, ale to len aby netŕpli zuby. Za chlapom s touto vôňou by som sa asi otočila.

Matière Première

Vanilla Powder (Extrait de Parfum)

Nádherná nežná vôňa, teplá a mäkká. Voči EdP je trochu zaoblenejšia, plnšia a hebkejšia, možno trolinku menej originálna, pridaná tonka zjemňuje drevité tóny tej pôvodnej. Drží ako pribitá.

Offline jerry
10916 příspěvků moje polička 10. října 2025 21:09

slniecko 

Velvet Iris vypadá, že je stvořen pro mě. Musím vyzkoušet.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 10. října 2025 21:40

jerry som zvedava na Tvoj nazor!

Offline Fleur blogger
6788 příspěvků moje polička 11. října 2025 07:48

jerry Já jsem ho nazvala "kosatec pro chlapy", výrazně jsem tam cítila oříškovou dřevitost, kterou mám ráda v pánských vůních.

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 11. října 2025 20:40

Agatho Parfum -  Mytho Collection

Olimpoverde

Citrusová vôňa s jemne zeleným nádychom, príjemná, nie ostrá, pôsobí trochu ako džbán s vodou, do ktorej je nasekaných množstvo citrucov a bylín. Chinotto tomu pridáva jemne horkosladký závan. Na leto ideálna vôňa.

Terraviva

Elegantné kvety s trochou ovocia, náznaky jahody nežne zaprášená drevitým prachom. Pôsobí ľahko, zatiaľ nesladko. Neskôr naberie jemnú sladkosť a odniekiaľ sa vzal pocit tepla. Útulná, elegantná vôňa s dlhou výdržou.

Seigiorni

Krásna zmes žltého ovocia spolu s tónmi sladkých citrusov. Nepôsobí ani limonádovo, ani cukríkovo. Proste prázdninová diéta:).

Senzaragione

Najprv čerešne, možno s malou troškou marcipánu, potom ju začnú zapúdrovávať pižmá. Ich zväčšujúca sa kopa čerešňu pomaly, postupne, ale napokon úplne zasype.

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 12. října 2025 04:06

slniecko 

to Olimpoverde má pěkné složení...

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 12. října 2025 13:21

Miru to ma a na mne pekne jemne vyznie...celkom by som bola zvedava, co by to spravilo na tebe...

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 12. října 2025 18:47

slniecko 

...i mě by to zajímalo. Co jsem od nich zkoušela, se mi líbilo

Offline Miru
16331 příspěvků moje polička 13. října 2025 15:41

jerry Mitzi 

...hmm, je zajímavé, jak se Vám líbí vůně Patchouli Ardent!

Pačuli miluji, ale tahle vůně se mi nelíbí vůbec, poslední vjemy z ní, co si pamatuji - hrubá, ostrá...