...moje zkušenost, s mojí chemií, se značkou SPACE FLUID
(tak flakony jsou všechny celé černé, pouze s nápisy tedy...)
((jsem ráda, že v naší databázi máme "důkaz", jaké byly původní))
+ na první přičichnutí k navoněným trychtýřkům - ano, jsou to niché, všechny. Fakt ne mainstream.
Kdybych je měla k něčemu přirovnat, tak žádné květinovocíčko, žádné kiki čistota či pistáciové makronky, ale vzdáleně typově vůně Meo Fusciuni... Čili
+ žádná líbivka
- jenomže jsou tak zvláštní, jako ne že přitažlivě, ale divně, že mě vlastně vůbec nelákalo jakoukoliv zkusit. Být to jiná značka, jdu dál.
Ale, opět, když už do toho šťourám, tak zkusím.
Všechno vonělo více méně dřevitě, jemně vintage, více či méně divně.
...vybrala jsem si dvě vůně, které mi byly nejméně nepříjemné:
Funky Machine
Whispering Fields
- obě vůně začínají stejným způsobem - úvodní zmatek ingrediencí, kdy se v podstatě nedá žádná nějak pořádně zachytit, uchopit, působí to neuspořádaně.
Ovšem vnímáte v každé té vůni jistou ingredienci, která je ve složení( nejspíš pro zajímavost, za mě nesmyslně, zbytečně, rušivě),
ale vůbec s ostatními složkami nespolupracuje, nedodává jim nebo jedné na zajímavosti, osobitosti, atp., čili jen se ukáže a pak zmizí
(ve Funky Machine - rajče, ve Whispering Fields - jahoda, sedmikráska - ta se teda neukáže, jen je tam psaná)
V této fázi jsou vůně slabé, jemné, nijaké.
Po pár minutách se usadí, bez vývoje se přehoupnou do druhé roviny, a už tak zůstanou.
Jsou obě povědomé. Něco takového už tu je.
Hodně ve stejné kvalitě..., hodně v kvalitě mnohem lepší.
(kdybych měla vzorky doma na delší možnost zkoušení, přemýšlení, nejspíš by mi naskočilo, co mi to připomíná konkrétně více)
Funky Machine - špinavě(nejspíš uváděný dehet) dřevitá. Na ženě si ji představit nedokážu.
Whispering Fields - balzamovitě dřevitá(Cuir Curcuma, Cedre Iris Affinessence Parfums - to jsou typově vůně té kvality značně lepší...). Unisex
Intenzita tělová. Výdrž dvě hodiny.
Nejsou řídké, jistou plnost mají. Ale jaksi plochou, bez prožitku,
osobně mi tam prostě něco nesedí.
- škoda, že vzorky jsou zbytečně cenou přestřelené, svojí kvalitou toho nedosahují, resp. být dostupné jako ostatní vzorkované vůně v Ingredients, určitě by ty vůně zkusilo lidí víc
- škoda, že jsou ty flakony nepůvodní.
Kdyby si autorka vymyslela vlastní, klidně s pomocí nějakého designéra, ale byly by to flakony "její", originální,
tak bych to celé vnímala jako odvážný krok v dnešní době chrlení jedné "obecné" vůně za druhou ve jménu "ať se prachy točí".