Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Korsičanka blogger
13405 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 14:18

euridike  Mám to úplně stejně.

jerry Musíme trošku zahumorovat v tom srabu, ne? To tě lituju - i když...možná bych někdy brašnářství spíš brala To mám v Night Veils v Le Gant

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 18:23
Reakce na euridike:

Na mně voní jako jemně kořeněná zralá švestka jen s lehkým nádechem semiše...

​Tak to by se mi taky líbilo...no, co - člověk nemůže mít všechno.

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 18:24

Korsičanka 

Máš pravdu, předsedo

13405 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 20:02

andry Na Fidelis ses teda slohově vyřádila! Co ty vůně nedělají s češtinou v nás...

Offline andry spravce
2931 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 20:04

Korsičanka a to je dobre nebo blbe?

13405 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 20:09

andry No, dobře, přece

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 22:05
@Korsičanka hihi výrazy...koroňák mě dohnal až k četbě Her o trůny a to měl třeba 3.díl 1300 stran,těch dílů je v psané podobě asi 7 a ještě mě čeká poslední. Je tam třeba dračí královna Daenerys a muka obraznosti(protože filmovou podobu neznám) dělají hrozný věci s postavama ale zajímalo by mě,jakou vůni tahle Dany nosí dneska :D a Kill Bill to je klasika ;)
Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 12. prosince 2020 22:08
@Korsičanka Le Gant je překrásná ale mám jen vzorek tak si ji šetřím :/
Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 11:14

Perris Monte Carlo - Vanille de Tahiti

Obvykle se vyhýbám parfémům, které v názvu odkazují na jednu konkrétní složku, protože to budí dojem, že bude jednoduchá a nudná. Navíc další vanilka - jakoby jich nebylo přehršel. Ale dostala jsem vzorek jako bonus k nákupu, tak si tak nezaujatě stříknu na zápěstí - a vida! Ano je jednoduchá, nemá v podstatě skoro vývoj, ale nevadí. Je to černá vanilka a máslový ylang. Na začátku je trochu drsnější, kdy cítím opět svoji bílou lepicí pastu z výtvarné výchovy (podobně jako v Contre Moi Louis Vuitton), ale do půl hodinky máme hladkou temnou hmotu, jako roztavené sklo. Jako jantar. A je to dost smyslné až trochu živočišné až... vybízející ke sblížení.

Pamatujete?

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 11:22

andry wendulka 

Vaše recenze na _but not today_ jsou naprosto přesné; ta vůně je tak... no já pro to ani nemám žádné adjektivum, že je zu viel i na mě...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 11:23

Evanilla 

... moc hezká recenze, lákavá i pro někoho, kdo na vanilku není - třeba pro mě...

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 11:26

euridike Děkuji Já zase žádnou další vanilku nepotřebuju, ale už je v tužebníku Uvidíme, ještě mám k bližšímu prozkoumání Eau Duelle EDP, ta by ji mohla v tužebníku nahradit.

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 12:04
@andry takže rudá unum mě teda začla dost zajímat...jak je něco "nenositelnýho"... :D
Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 12:46

Bohoboco: Red Wine Brown Sugar

Patří mezi vůně, v nichž se dá krásně číst, aniž by se člověk musel předem dívat na složení. Na úvod nabízí hrst sušeného kandovaného červeného ovoce, v němž dominují hlavně maliny. Skvěle se hodí k pačuliově kořenitému červenému vínu v soudku z cedrového dřeva. Nakonec vás usadí do koženého křesla se sklenkou karamelového Baileys. Vyzkoušet by měli zejména přiznivci vůní Frapin a Les Liquides Imaginaires.

Offline andry spravce
2931 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 14:56

teena-s tohle neni nenositelny v obvyklym slova smyslu, to si jen nedovedu predstavit nosit, protoze emoce, ktery to vyvolava, jsou odpor, znechuceni, vztek, nenavist. 

A pod znackou Unum uz to nenajdes, prejmenovala se na Filippo Sorcinelli.

Offline teena-s
870 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 21:39
@andry děkuji za osvětu ;)
Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 13. prosince 2020 22:01

euridike Nepřítel lidu teď za současné epidemiologické situace může být velmi aktuální .

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 10:52

Fleur 

No právě! Nepřítel lidu je naprosto nadčasová hra, ostatně jako prakticky vše, co Ibsen napsal... //Ty jsi mi udělala takovou radost...//

Offline Fleur blogger
6814 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 10:58

euridike To máš pravdu. Když jsem Ibsena četla někdy na gymnáziu a pak na VŠ, tak jsem byla příliš v zajetí dobového kontextu; kupříkladu takový Brand mi připadal vyloženě nábožensky afektovaný. A onehdy jsem ho náhodně slyšela na Vltavě v překladu Karolíny Stehlíkové - a najednou ke mně promlouval úplně jinak.

A když jsme u těch vůní, tak zrovna Brand mi voní trošku jako Zagorsk.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 14. prosince 2020 11:07

Fleur 

Karolína je skvělá teatroložka/skandinavistka i člověk, já k ní mám velký respekt... //A s tím, že Brand a Zagorsk se v sobě nějak zrcadlí, s tím taky musím souhlasit.// A musím se zeptat - slyšela jsi rozhlasové zpracování dramatu Heda Gablerová /v hl. roli Vilma Cibulková/? To je jedna z NEJÚŽASNĚJŠÍCH rozhlasových dramatizací, co jsem kdy slyšela...

+ omluva za OT, je to silnější než já - to ovšem Ibsen vždy...