euridike
Mám to úplně stejně.
jerry Musíme trošku zahumorovat v tom srabu, ne?
To tě lituju - i když...možná bych někdy brašnářství spíš brala
To mám v Night Veils v Le Gant![]()
Na mně voní jako jemně kořeněná zralá švestka jen s lehkým nádechem semiše...
Tak to by se mi taky líbilo...no, co - člověk nemůže mít všechno.
Máš pravdu, předsedo![]()
andry Na Fidelis ses teda slohově vyřádila!
Co ty vůně nedělají s češtinou v nás...![]()
Korsičanka a to je dobre nebo blbe? ![]()
andry No, dobře, přece![]()
Perris Monte Carlo - Vanille de Tahiti
Obvykle se vyhýbám parfémům, které v názvu odkazují na jednu konkrétní složku, protože to budí dojem, že bude jednoduchá a nudná. Navíc další vanilka - jakoby jich nebylo přehršel. Ale dostala jsem vzorek jako bonus k nákupu, tak si tak nezaujatě stříknu na zápěstí - a vida! Ano je jednoduchá, nemá v podstatě skoro vývoj, ale nevadí. Je to černá vanilka a máslový ylang. Na začátku je trochu drsnější, kdy cítím opět svoji bílou lepicí pastu z výtvarné výchovy (podobně jako v Contre Moi Louis Vuitton), ale do půl hodinky máme hladkou temnou hmotu, jako roztavené sklo. Jako jantar. A je to dost smyslné až trochu živočišné až... vybízející ke sblížení.

Pamatujete?

... moc hezká recenze, lákavá i pro někoho, kdo na vanilku není - třeba pro mě... ![]()
euridike Děkuji
Já zase žádnou další vanilku nepotřebuju, ale už je v tužebníku
Uvidíme, ještě mám k bližšímu prozkoumání Eau Duelle EDP, ta by ji mohla v tužebníku nahradit.
Bohoboco: Red Wine Brown Sugar
Patří mezi vůně, v nichž se dá krásně číst, aniž by se člověk musel předem dívat na složení. Na úvod nabízí hrst sušeného kandovaného červeného ovoce, v němž dominují hlavně maliny. Skvěle se hodí k pačuliově kořenitému červenému vínu v soudku z cedrového dřeva. Nakonec vás usadí do koženého křesla se sklenkou karamelového Baileys
. Vyzkoušet by měli zejména přiznivci vůní Frapin a Les Liquides Imaginaires
.

teena-s tohle neni nenositelny v obvyklym slova smyslu, to si jen nedovedu predstavit nosit, protoze emoce, ktery to vyvolava, jsou odpor, znechuceni, vztek, nenavist.
A pod znackou Unum uz to nenajdes, prejmenovala se na Filippo Sorcinelli.
euridike Nepřítel lidu teď za současné epidemiologické situace může být velmi aktuální
.
No právě! Nepřítel lidu je naprosto nadčasová hra, ostatně jako prakticky vše, co Ibsen napsal... //Ty jsi mi udělala takovou radost...
//
euridike To máš pravdu. Když jsem Ibsena četla někdy na gymnáziu a pak na VŠ, tak jsem byla příliš v zajetí dobového kontextu; kupříkladu takový Brand mi připadal vyloženě nábožensky afektovaný. A onehdy jsem ho náhodně slyšela na Vltavě v překladu Karolíny Stehlíkové - a najednou ke mně promlouval úplně jinak.
A když jsme u těch vůní, tak zrovna Brand mi voní trošku jako Zagorsk.
Karolína je skvělá teatroložka/skandinavistka i člověk, já k ní mám velký respekt... //A s tím, že Brand a Zagorsk se v sobě nějak zrcadlí, s tím taky musím souhlasit.// A musím se zeptat - slyšela jsi rozhlasové zpracování dramatu Heda Gablerová /v hl. roli Vilma Cibulková/? To je jedna z NEJÚŽASNĚJŠÍCH rozhlasových dramatizací, co jsem kdy slyšela...
+ omluva za OT, je to silnější než já - to ovšem Ibsen vždy...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.