andry No, jak jsem tu psala, on pan parfumeur nerad prozrazuje
..., ale já tam mám hafo sladkých fialek s něčím. Však i Météorites mohu jen někdy - a tam jsou dost jemné
Vyhovuje mi Borsariho fialka, ona drží jen chvíli, a to je právě fajn. Mně by se asi líbily zelené fialky - neznáš?
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Korsičanka to asi kde je fialkovej list, ale to bude takovy ozonicky ?? Jako Balenciaga L'Essence myslis, nebo vylozene fialky pudrovy/bonbonovy + zeleny tony? (Ja fialku nemusim, takze nevyhledavam)
Jinak samozrejme nejlepsi fialka zadna fialka, takze Nishane Vjola ![]()
andry Vjola je krásná, pro mě taky nefialková a děsná pecka! Chodím k ní občas přivonět, ale na sobě jsem ji taky nesnesla:)
Fialky jsou mé narozeninové kvítky, často je v dubnu dostávám a roním slzy, že dlouho nevydrží
Po jejich pravé vůni v parfému bych moc toužila, nedokážu ji popsat...![]()
euridike Dekuji za duveru.
Ted premyslim, jestli tu vuni chci spis nakreslit nebo ocichat.
Vypada velmi lakave.
slniecko
"teena-s tak by som to necharakterizovala, skôr sa s ním "hrám", že čo urobí s čím. Zatiaľ som ho skúšala s inými Nasomatto vôňami a plánujem vyhrabať Double Vanille, to bude zaujímavé, aj keď ono by to podľa mňa chcelo nejakú odľahčenejšiu vanilku, Guerlain je vždy "napechovaný" a plný, už sa obávam, že to bude príliš navrch
..."
Aha,tak vanilku bych tam zrovna už nechtěla,to cosi(přezrálé ovoce?)sladké mi tam nedělá moc dobře,celé je to takové rozpitě rozplizlé-já tam potřebuju něco co tomu dá mantinely nebo středovou osu a Fantomas se bude plížit jen kolem toho Scotland Yardu
Aura kolem něj udělala jen další navalovací slupku
No práve ja tam to sladké nemám vôbec!!! To "přezrálé ovoce" hlásia viacerí, ale na mne akosi nič.
Korsičanka mně vadí akorát fialky typu insolence = umělý bonbon. ale já si je tam taky nějak neuvědomuju..
Miru no já vim, já ji znám a dlouho byla v pořadí, nakopnul mě ten odkaz na eshop:P
v Nudifloru mi něco vadí - buď chybí nebo přebývá, nevím
...Tvoje recenze na Homoelegance je nádherná!.,
a asi je i ta vůně...
(naskočila mi Café Tuberosa Atelier Cologne...)
Miru dekuju. Cafe Tuberosa bohuzel neznam, takze nemuzu porovnat.
... no řekly jste si o to //v duchu to říkám lehce zlověstným tónem, trochu jako Grinch// - začnu sem tedy recenze postupně přesypávat...
ELOGE DU VERT - Les Parfums de Rosine
Tak téhle vůně jsem se obávala. Protože paprika. Zelená. Čerstvá. Nejím a nevoní mi. Ale dostala jsem vzorek, tak co mi zbývalo? //Někdy člověk prostě nemá na vybranou...// No a... No a je to pěkné! Citronová, lehounce štiplavá růže, jejíž květ je bezpečně usazen na pevném dřevitém stonku. Opravdová růže. Celá. Ze zahrady. Právě utržená. Nedokonalá. Možná má i lehce okousané listy a nesouměrné okvětí. A tak to má být...
... sice zase musím přidat tu obligátní zmínku o tom, že to není "moje" růže, ale na tom nezáleží... Záleží vlastně jen na tom, alespoň v mých očích, že mi připadá opravdová, klidně by mohla kvést v trávě vedle mých bosých nohou - a to dokážu ocenit...
GIN & ROSEWATER - Tokyo Milk
Si to ještě jednou zopakujme - název zní Gin & Rosewater - a ano, opravdu to znamená Gin & Růžová voda. Složení uvádí mimozu, citrusy, mandarinky a růžové dřevo - a ne, neuvádí gin /ani nic, co by ho připomínalo, evokovalo, tvořilo jeho iluzorní dojem/. A jaká je tedy realita? Čaj s medem a citronem v bělostném šálku, který se usadil na servírovacím stolku, jehož stará dřevěná deska pod horkým podšálkem měkce a nasládle voní. No a s tím ginem mě to fakt mrzí, ale nikde nic, žádné zelené, hřejivé, tmavé, kořenité, aromatické tóny... Ale vůně je to pěkná, to ne že ne. Jen není o ginu a růžové vodě, což by detailistovi mohlo přijít drobet nemilé...
302 AMBRE IRIS SANTAL - Bon Parfumeur
... neočekávaná vůně...
Med a smetana a vanilka - ale nic gurmánského, spíš dlouhý, vláčný, hedonistický tón, k němu se vine kouřové chvění somálského kadidla, spolu se vydávají nad Blueberry Hill, se soumrakem se uloží mezi sladce temné borůvčí, spolu se stanou okrajem nastávající noci, kterou přes sebe můžeš přetáhnout jako kouzelný plášť...
LE PARFUM POUDRE - Theophile LeClerc
... chansonově melancholická...
Z bílých oken vítr, jenž nemá jméno, sfoukává prach z modrých kosatců, padá mi do očí, tak je nechávám zavřené, mé představy běží jako film, malá Zazie zase tančí v metru, v kapse žlutého svetříku barevné želé, co vypadá jako miniaturní ovocné plody, jsou měkké, voní sladce jako dětství, co nikdy nenastalo, nikdy neskončí...
= kosatcový prach + ovocné želé + jemné tělové pižmo

...to pižmíčko s vanilkovým želé bych brala
Řekla bych, že na Tebe by možná byla ta vůně až moc dětská - dětsky sladká a naivní; ale na druhou stranu - možná by to právě vytvořilo ten žádoucí kontrast, to je fakt... ![]()
//A recenze na Code Absolu VYSOCE lákavá, vím, že jsem ho už někde/na někom cítila a líbil se mi...//
...asi máš pravdu, myslím, že by se mi líbila moc, ale byla by tak na doma...(málokdy jsou pižmové pudrové vůně persony... Jediná, co mě napadá Valentina Poudré, musím ji zas zkusit...)
![]()
No, a jak jsi psala o 302 Ambre Iris Santal - myslím, že tu hlavní krásu, ten plášť...,
dodává kosatec(+ s kadidlem, medem a vanilkou... ...ten pokaždé z vůně vytvoří něco magického, étericky kašmírového...
euridike Zdá se, že ta zelená růže by naopak mohla být přesně pro mě
, autentická, zplanělá, bez zbytečných přísad...
...vůbec trapné!, mě to naopak strašně těší, že je někdo, kdo vnímá vůně hodně podobně jako já...
Zajímají mě názory všech, porovnávám všechny, baví mě, jak vůně s každým pracují, souzní jinak. A když ale narazím na někoho na téměř stejné vlnové délce, moje radost z vůně, vůní se násobí...![]()
PRETTY ROTTEN No. 33 Tokyo Milk
T.: O-ou...
E.: To znamená co?
T.: Asi jsem špatně zavřel shniláka...
E.: No potěš... Jaké jsou škody?
T.: No... Tak nějak ti kompletně prosublimoval batohem až na dno... Skrz oblečení taky...
E.: Ale to je od tebe milé, že jsi shniláka přibalil ke mně, to ses s tím odstřikem nechtěl tahat, nebo co?!
T.: No legrace stranou, já mám u tebe všechno spodní prádlo...
E.: Tys mi přibalil i svoje spodní prádlo?! Proč jako?! A kdy? Ne, ani se nenadechuj, to fakt neobhájíš...
A pak jsme následujících několik dní strávili v prapodivném rozpoložení - shniláka totiž nevypereš, nevyvětráš... A ta vůně je tak nějak podzimně nostalgická, sentimentální, teskná - je v ní tlející listí, mokrá hlína, hřbitovní kvítí, nahnilá jablka, kvasící calvados, lehce hnilobná sladkost. Stačí mít její otisk na zápěstí - a cítíš to. Natož když prostoupí vše okolo, je v oblečení, ve vzduchu. Zvláštní úzkostný smutek, myšlenky na pomíjivost a ohraničenost všeho... No nebyl to radostný víkend. Další důkaz toho, jak vůně ovlivňují naše emoce a myšlení. Od těch dní už uplynul rok, ale vzpomínky na ně jsou barevné a živé, byť s podtónem vůně, která odkazuje ke skutečnosti, že součástí života je i podzimní soumrak a nekonečně tiché usínání. Jak řekl Giovanni Pascoli - podzim je léto mrtvých...
... tak - a pro dnešek mám splněno... ![]()
euridike recenze moc pěkná, ani si neumím představit tu nálož vůně (nebo vlastně umím) ale s
podzim je léto mrtvých
NESOUHLASÍM :)
euridike Každý má svého "shniláka"
...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje