euridike Tak já taky jedno OT - Karolínina maminka (také skvělá teatroložka) byla manželova kolegyně, takže jsme Karolíninu cestu ke skandinavistice a divadlu se zemědělskou odbočkou zpovzdálí sledovali. A díky za tip na tu rozhlasovou dramatizaci!
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
Vzhledem k tomu, že Karolíninu maminku jsem taky znala, je tu značná možnost, že znám i Tvého manžela, když byli kolegové /svět je prostě malý.../.![]()
COFFEE BREAK: GOLDEN MOKA - Xerjoff
Vůně horká a hluboká a jemná a temná, doutnavá //protože v opravdové vůni něco doutnat musí - a když ne srdce, tak něco jiného, cokoliv...//, má nekompromisní sílu té nejkvalitnější kávy mocha, ta jemnotemnost je prostě ultimátní, noir de noir, z té černavosti se ostře snaží probít ven nachové růže, ale je to marnost nad marnost, v té nahořklé tmě jsou osidla vonného kadidla a medového agarového dřeva, tma tedy vyhrává, ale zdá se to být v pořádku, tahle tma je nádherná a hřejivá jako černý kašmír, jako půlnoční světlo, jako noční mech... A přesto je v ní něco archaicky rustikálního...
= extra silná mocha káva, slazená labdanem a kostelním kadidlem, v ní se ukrývají nádherné růže, nádherné - ale s ostrými citrusovými trny...

Autorem básně /a fotografie/ je Vuk Čelebić - hrabě hereckého undergroundu, pacifista, humanista, vlk. Gentleman, rytíř, trochu výtvarník a trochu míň básník. Empat a špatný kouzelník. Milovník...
...to zní krásně...
Je to krásná vůně, těžko se mi pro ni hledala slova, pro tu silnou /až lógrovou/ kávu s rudými růžemi... A klidně bych si ji dovedla představit i jako unisex, asi ne pro každého, ale na zimu, na večer...
Velmi dobrý výběr, potřebovala bych tam ještě špetku té temně rudé, ale jinak
...
Naprosto dokonalé! ![]()
![]()
Epic Man (Amouage) - sladký pepř vyrazil na rande s oudovým dřevem a jako doprovod si vzal s sebou nové koření, prachový šafrán a kardamom. Ale oudové dřevo taky nešlo samotné - vzalo si s sebou sladce kouřovou a jemně živočišnou kůži a místo sbírky motýlů svoji sbírku pryskyřic. Jenže než k dostaveníčku došlo, oud ztratil odvahu a po anglicku se vytratil - ostatní "účastníci akce" pak spolu strávili příjemné odpoledne a pepři ani nevadlo, že zůstal na ocet...
Fleur Cachée (Anatole Lebreton)
Opilá vanilka. Jako vanilkové lusky macerované v koňaku. Suchá, dřevitá, ale dřevo samotné není ve vůni patrné, prostě jen dokresluje Královnu vanilku. Nesladká. Potud velmi dobré. Ale ve chvíli, kdy se v té suchosti začne zřetelně vykreslovat kombinace kurkumy a pískavice řecké seno, začíná sklouzávat do vanilky kuchyňské, i když si stále drží svůj výrazně alkoholový charakter. Do jisté míry mi - spíš v té první fázi - připomíná Fordovu Champacu, která je teda sladší, květinovější, hutnější, sametovější a ne tak suchá. Nebo mě na toto téma ještě napadá PG Felanilla, kde kombinace suchého sena, dřeva, kosatce a vanilky je sladší, měkčí a bez koňaku. Intenzita a výdrž velmi dobré.
Night Veils: Tobacco Mandarin (Byredo) - v zakouřené živočišné kůži zaobalené hodně husté labdanum, do kterého se ztěžka zanořuje všemožné koření. V názvu zmíněný tabák je jen střídmý - zahřátý a mírně nasládlý (ve stylu Tobacco Vanille a Tobacco Oud) a zlehka omočený v kvalitním koňaku. Je to silák s nekonečnou výdrží, Pozor ale na barvu tekutiny - na oblečení nechává skvrny.
Lazy Sunday Morning (Maison Martin Margiela) - krémová pižmovka s ovocem, květinami a dřevem - která mi od začátku připomínala variaci na mou oblíbenou Lacoste pour Femme. Po rozvonění přibyl dřevitý pudr a vůně o malinko víc zesládla. V dojezdu je hodně prohřátá a dřevo je až vysloveně horké. Pro mě nejhezčí vůně celé značky. A jako bonus výborná výdrž.![]()
jerry mám pocit, že se ti skoro vše od Maison Martin Margiela líbilo. Asi budu muset prozkoumat![]()
Je to tak - nebylo tam nic, co by se mi vysloveně nelíbilo.
teena-s Citizen Queen je skvela, uplne jsem na ni zapomnela!![]()
euridike Myslis receze na Citizen Queen nebo Lipstick Fever? LF totiz musim rehabilitovat!!! Je super, tehdy jsem ji absolutne necitila. Nechapu, cim to mohlo byt???
Právě na Lipstick Fever; no tak to je super, že se Ti začala líbit, třeba je to počasím, každopádně se těším na "rehabilitovanou" recenzi... ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje