Stinvlka Ale vlci seno nejedí
Leda že by to byla léčka na ovečky![]()
To je prima, tak šup sem s recenzemi:)
Leda že by to byla léčka na ovečky![]()
Leda že by to byla léčka na ovečky
Nazvala bych to prvními dojmy ;)
Bear - kouřová, hutná, tabáková, zajímavý vývoj, rozvoní se do hebkého vanilkového oparu. Krásná a intenzivní.
Wolf - pepř spolu s vetiverem na mně dělá dojem jisté svěžesti, až iluzi citrusů. Myrha, kadidlo a ambra, na něž jsem se tolik těšila, nikde :( Asi bych si ji uměla představit jako "osvěžující vůni" ale moc na mně nedrží.
Wisent - nemám ráda ve vůních grep, tady je, a spolu s rybízovým listem je pro mě velmi nepříjemný. Po rozvonění se přidalo seno a vanilka, moc mi to zubra nepřipomíná a nosit bych to nemohla.
Všechny tři vůně mají společný pocit "zadýmenosti", v prvních dvou se mi líbí, třetí je na mojí kůži velmi "nesourodá". Navíc, bohužel, výdrž mi nepřijde nic významného, ale minimálně šelmám dám ještě šanci ![]()
Stinvlka Hm, tak aspoň Medvěd kdyby vydržel, ten by mohl být dobrý![]()
I mě L´Infante z dámských Divine oslovila nejméně, když jsem ji tehdy zkoušela v butiku značky.
Poudre d´Or Mizensir
...musím podotknout, že
tiaré nesnáším.
Z valné většiny mi ve vůních evokuje opalovací divnokrém a nebo v kombinaci se santalem mi značně navaluje.
Tady tiaré vůbec nevnímám, nejspíš je tak umně zakomponovaná, že o ní nevím.
To, co cítím, je mému nosu hodně příjemné.
...na kůži mám takové hladce delikátně pichlavé,
chladivě(kosatec) teplé pižmo, oblé vanilkou, něžně podprahově jasmínově sálající.
...už jsem to někde cítila...
Schválně jsem si zadala v databázi vůně Alberta Morillase a
mám to!
BVL Note. ...ten samý chladivý, pižmem podložený/proložený hebký kosatec
(zde však bez čokoládových tónů).
Díky zmiňované chladivosti mi Poudre d´Or evokuje i vůni Tomo Her Annayake - její bělostné chladné paže, jež uvnitř však pulsují...
...čistě živočišná dekadence...
(chlapovi se vůně nelíbí. Nechápu to. Mně naopak moc. Leda by on cítil tu trapnou tiaré)

...jako vůně této značky mají být arabské vůně evropského typu, ale na mně momentálně nijaké
(dřív jsem je vnímala jako delikátní arabský luxus, příjemné, lehce nositelné arabky. Dnes, povětšinou slabé a nudné)
Fate Woman Amouage
...na prach rozdrcený bergamot, špetka pepře a chilli papričky A minišpetka změklé skořice.
...růže, jasmín, kadidlo roztavené na tichou měkkou a hebce vláčnou nit, opatrně laskavě,
mírně a velmi příjemně proslazené navanilkovělými pryskyřicemi
...narcis se svojí sytou žlutí přidává na tlumeně jásavé málátné a rozostřené ovocnosti
...větvičník, který často z vůní dělá staré zapšklé dámy nebo divadelní divy na vejminku a nebo studené čumáky zkostnatělé nekompromisností právních kanceláří,
zde
je krotký, mírný, sofistikovaně milující a dodávající tichou vznešenost, jakési vznášení se prostorem...
Fate voní jako luxusní plynutí...
...času, osudu, věčnosti
A je v ní čistota, elegance, ale i špína(všeho druhu...)
(škoda velmi bojácné intenzity. Narovinu.? D O P * * * * E!. Na mně se nakonec vůně rozpadne do nijaké slabounké chypré)

Miru ty obrázky k Mizensir se ti fakt povedly!
Jinak mám ale z celé značky trošku rozpačitý dojem - podobně jako z IG Alberta Morillase
. Na jedné straně je tam ten až příliš ostentativní luxus (včetně jeho ponožek, které stojí asi tolik jako můj nejlepší zimník), starožitnosti, přirozený cit pro krásu (pokaždé má na stole rozkvetlý pugét), na druhé straně jsou pak kýčovité narozeninové dorty a nafukovací balónky.
Žádná z vůní Mizensir mě nenadchla natolik, abych po ní zatoužila.
...tak jsem si našla IG pana parfuméra...(děkuju za tip!)
Mně ty balonky a nafukovací zviřátka neva.
V podstatě mi to přijde normální, vždyť už je dědečkem...
No, já si vybavuji, že když jsem prvně zkoušela jeho vůni Musc Eternel, také jsem, myslím, byla přinejmenším rozpačitá, čekala jsem něco víc asi...
Když o tom teď tak přemýšlím, jeho vůně nejsou sice převratné, ale jsou moc příjemné, snadno nositelné.
Z té značky bych jich ráda zkusila víc...
A děkuju za pochvalu.![]()
PS:...jo, a ještě má Poudre d´Or z vůně, také od Annayake, Miyabi - tu žluť, pocitovou vůni/složení, podstatu její syté žluté
Na jedné straně je tam ten až příliš ostentativní luxus (včetně jeho ponožek, které stojí asi tolik jako můj nejlepší zimník),
to si děláš legraci, takové ponožky fakt existují?
Miru s Fate bohužel musím souhlasit v těch negativech,jinak popis zase trefný,zkoušelas pánskou i dámskou Interlude? ty mi na mně tak vadí,že je cítím dýl než bych si přála ![]()
...nezkoušela. Asi budu muset ty pánské prozkoušet. Ale nejsou moc pánské.? Působí unisexově, resp. jsou nositelné i pro holky.?.
alibi wendulka Korsičanka Biely kvet teena-s Miru viktorka_od splavu
Všem ze
děkuju - mám vás ráda... ![]()
Už se zase nemůžu prokopat do soukromých zpráv, už jsem to řešila s Wendulkou, ale asi je to někde mezi nebem a zemí, zkusím to později //jen aby bylo jasné, že jsem nezapomněla odpovědět
//.
euridike Pokud se stále nemůžeš dostat do zpráv, napiš mi na mail premyslet@gmail.com, jestli chceš. Zkopíruju komunikaci a můžeme pokračovat tam.
Tuto vůni mám na poličce už nějakou dobu, ale nějak jsem se nemohla rozpohybovat k tomu, abych ji tady popsala.
Objednala jsem v předprodeji 15ml miminko parfému Premier Amour od nově vzniklé značky Benigna Parfums. Moc se mi líbil koncept, flakony, složení..riskla jsem to, objednávka na slepo.
A čekala jsem a čekala. Měli nějaké problémy ve výrobě flakonů, dodávka nebyla do 6 týdnů, jak původně deklarovali, ale nakonec až cca. 6 měsíců. Značka komunikovala, několikrát nabízeli vrácení peněz a zrušení objednávky. Nezrušila jsem ji, počkala jsem.
Nakonec vůně přicestovala. V trochu jiném flakonu než byly původní obrázky, ale vůbec to nevadí. Je to rozkošný, načančaný flakonek v bílé krabičce vystlané saténem, s bílým velurovým pytlíčkem a leštícím hadříkem na kamínky a zlaté části. Vypadá jako šperk. Vypadá jako prsten s velkým kamenem.
Jediné, co trochu zkazilo radost - jak se dodávka vlekla, tak mi paní z Benigna několikrát psala, že za to čekání dostanu jako dárek navíc kazetku se vzorky všech 3 vůní značky. No, nepřišla. A nepřišla ani po mé urgenci. Pak už jsem se na to vykašlala a nechala to tak ![]()
Jo a mezi čekáním na dodávku se změnily ceny. Já jsem koupila za 75 dolarů, dnes už stojí 112.
Premier Amour - Benigna Parfums
Sladce květinová, gurmánská vůně má být vzpomínkou na první lásku. Souhlasím, pokud tou první láskou byl Hypnotic Poison. Podobně sladká tuberóza a spousta mandlí. Porovnávám i s Confetto a i s tou je tady společná linka. Z Hypnotic Poison má tato vůně omamnost a průraznost, z Confetto našlehanost a hladkost. Je někde mezi těmito dvěma. Hustá, sytá, jedově omamná, sladká. Koncentrace čistý parfém.

Miru ..pokud se ti líbí zmiňované dvě vůně, tak ano ![]()
...ano. Hypnotic Poison jsem měla několik flakonů, pak i EdP i Secrete...
A z Confetta jsem byla vydřená...![]()
(jo, a za to mimi chtějí 115 dolarů.? A vydrží vonět dlouho.?)
Miru No, cena je dost hrozná. Ale je to č.p., takže vlastně odpovídá ceně čistých parfémů v mainstreamu (Chanel, Dior). A ve srovnání s těmi má ultraluxusní balení jako bonus.
Na mně drží hodně dlouho. Ale víš, jak je to s tebou - jak umíš některé vůně do 5 minut pohltit a nechat zmizet ![]()
Na mně tedy drží hodně dlouho i Confetto. Confetto jde více do prostoru, Premier Amour se točí spíš kolem těla, ale na pokožce je déle a je trochu temnější než Confetto..jestli se u sladce mandlové vůně dá o temnosti mluvit..asi to pojmenuju spíš jako dekadentnost.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.