Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline juana
117 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 08:12
Reakce na Miru:

Prosím, nezkoušel jste někdo vůni(byť není v databázi recenze)

NEROSA Laboratorio Olfattivo.?

​povedlo se vyzkoušet?  Mně bohužel ne, ale vypadá zajímavě. 

Offline Miru
16608 příspěvků moje polička 30. ledna 2023 19:20

juana 

..nepovedlo

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 12:01

Cristian Cavagna: Murice Imperiale 

Další pocta tuberóze, jako ostatně dvě předešlé vůně značky. Tentokrát je to tuberóza v moři. Začíná deštěm, jehož velké kapky dopadají na vyschlou zem a listy banánovníků. Vítr přináší vůni sladkokyselé rebarbory a ta se mísí s mořským vzduchem. U korálového útesu mezi mořskými řasami a rozdrcenými mušlemi plavou ve zpěněném příboji velké květy tuberózy.

Hodně originální, ale baví mě to. Je to nositelná vůně, i když ne na každý den.

Offline Korsičanka blogger
13442 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 14:07

blackviolet Zajímavé Nedostala ses náhodou k letošní limitce FB, jež už nikde není?

Offline Woody
příspěvků moje polička 31. ledna 2023 15:35

Voyages Imaginaires - Tea and Rock n' roll

Jemně zakouřený bergamot bylinkově nasládlý, mění se v drobné bílé kvítky snad citrusového keře, aneb limetka se plíží. Než to nezbeda zelená naplno gotalovsky rozbalí, stihne ještě převlek dozrávajícího fíku. A pak bum a je tu na deset minut sólo prvotřídní rozkrojené jiskřivě kyselé limetky. Dále se na mě vůně vyvíjí v duchu bublajícího rajského protlaku, z jehož vln se jako delfíni vynořují vyvařené hřebíčky - zvláštní sladce kořeněná vůně chvílemi získává nádech roztopené čokolády. Dal by se tu použít i příměr k rozvařenému základu na fíkový džem. Vůně se však s tím, jak sládne,snově vrací ke vzpomínkám na limetku i drobné citrusové kvítky, teplá sladkost se pozvolna vysuší a valéry vůně se vytratí. Na kůži drží dost dlouho, však velmi jemně. O pozornost okolí stojí teď v zimě dvě hodiny.

Offline Woody
příspěvků moje polička 31. ledna 2023 15:43

Miru 

U LO je to s možností vyzkoušet letitá pruda. Notino mělo, před pár roky vzorky od několika vůní a pak už nic. U LO se na slepáka necítím - co jsem zkoušel, tak jsem měl vždy ? nad tím, kolik je tam syntetiky,  aneb některé z vůní byly dost specifické a zcela souhlasím s kdesi čteným tvrzením, že používají velmi osobité složky např.pižmo - mě přišlo pichlavé a skleněné v Need U. Ovšem ta řada Nerosa, Nerotic,.. ta je prostě vábivá. Kromě Notina značku nabízí niche parfumerie v Bratislavě.

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 15:57

Korsičanka Hodně zajímavé . Neskutečná projekce a výdrž. Od té doby, co ji zkouším, ji cítím všude. Z kůže i tři dny.

Bohužel, nedostala. Nějak mi to uteklo. A co jsem četla, vyprodala se do pár hodin. Škoda, ráda bych ji vyzkoušela.

13442 příspěvků moje polička 31. ledna 2023 16:29

blackviolet Mně právě taky:( A když jdu do obchodu, už není

No, projekce by mi nevadila, ale vůně ráda střídám i v průběhu dne, takže taková výdrž je pro mě Ale na značku mrknu, díky

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 01. února 2023 20:05

Les Indémodables: Iris Perle 

Kosatec se schovává. Pod obrovským množstvím citrusů, citronové a bergamotové kůry a mandarinkou. Pod citrusově zelenými kyselkavými bylinami. Kdo má trpělivost, najde ho, lehounký a pudrový. S mimózovým pylem a kvítkem jasmínu.

Offline Fleur blogger
6822 příspěvků moje polička 01. února 2023 21:25

blackviolet Zřejmě je údajná kosatcovka v zimě hezčí než v létě, protože ani recenze Renusatko k ní nebyla příliš laskavá.

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 01. února 2023 21:37

Fleur Vypadá to tak, jen bych ji asi nenazvala kosatcovka . Byla jsem přesvědčená, že to musí být omyl a mám ve vzorku jinou vůni.

Offline Fleur blogger
6822 příspěvků moje polička 01. února 2023 23:29

blackviolet To máš pravdu, narážela jsem na její název.

13442 příspěvků moje polička 02. února 2023 10:12

blackviolet Toto mi přišlo do mailu včera: 

Dear perfume lovers!

Francesca Bianchi created a very limited flanker for her fragrance Sticky Fingers - Sticky Lips! Only 4 bottles are available, stricktly for collectors of Francesca Bianchi fragrances.

https://fragrancesandart.com/marken/francesca-bianchi/sticky-lips/

Welcome and enjoy this exclusive creation!

A já bláhová to nepřečetla, jen hodila do košíku. A za 5 minut, když jsem ti chtěla psát, to v něm už nebylo.

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 02. února 2023 12:13

Korsičanka Ach, no to se dalo čekat, jen 4 kusy. A těch Sticky Lips bylo celkově málo, i na limitku. 

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 03. února 2023 22:13

Les Indémodables: Chypre Azural 

Pomerančová vůně. Kůra z pomerančů s nasládle zeleným estragonem a lehkým pačuli a další dávka hezkých citrusů včetně šťávy a kůry. Na citrusovou vůni i docela dobře drží. Ale chypre bych ji nenazvala, v poslední fázi je to pěkné pomerančové mýdlo.

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 04. února 2023 08:12

blackviolet Ach jaj, toto som čítať nemala....

Offline Fleur blogger
6822 příspěvků moje polička 04. února 2023 08:43

blackvioletjá na tu Chypre Azural myslím už od léta, kdy jsem ji zkoušela. Nemít dostatečnou zásobu Orange Star, tak bych si ji pořídila, protože výdrž má opravdu skvělou (a to jsem ji testovala v opravdu tropických vedrech).

Offline Martula
1784 příspěvků moje polička 04. února 2023 09:10

Jasmin Bonheur - Guerlain

Když čtu recenze na různých parfémových fórech a srovnávám s tím, jak se Jasmin Bonheur rozkládá na mně, mám z toho dojem, že snad zkouším jinou vůni :) Pro mě je tato vůně příbuzná s Mademoiselle Guerlain, stejně zpracovaný hořko-sladký pomerančový květ. A zatím co v Mademoiselle Guerlain, se tento pomerančový květ pomalu utápí v našlehané pěně z marshmallows a poklidně se v ní vznáší, tak v Jasmin Bonheur ho doprovází zářivé odlesky svěže pojatého jasmínu. Vůě je tak živější, jasnější, ve vyšší tónině.
Ostatní složky - kosatec, fialka.. těsně u kůže cítím jemný fialkový prášek. Jen podkresluje celkový dojem, nijak výrazně. Odhaduji, že této vůni bude prospívat teplejší počasí než mrazivý únor a že vysloveně volá po jasné, slunečné obloze.

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 04. února 2023 10:08

Biely kvet Tu bys měla určitě vyzkoušet .

Fleur Já jsem si zase vzpomněla na Azemour Les Orangers. Že bych ji měla po delší době zase přezkoušet. 

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 04. února 2023 10:13

Martula Díky, že ses podělila se svými dojmy, mám pocit, že ji cítím  - jako pěknou vůni, ale nic, co by mě nadchlo?