Martula Díky, že ses podělila se svými dojmy, mám pocit, že ji cítím
- jako pěknou vůni, ale nic, co by mě nadchlo?
Je to tak.. pěkná vůně a určitě se bude dobře prodávat, ale není to něco, po čem bych bezhlavě zatoužila ![]()
Martula Díky, že ses podělila se svými dojmy, mám pocit, že ji cítím
- jako pěknou vůni, ale nic, co by mě nadchlo?
Je to tak.. pěkná vůně a určitě se bude dobře prodávat, ale není to něco, po čem bych bezhlavě zatoužila ![]()
Martula Ano, to je přesně problém guerlainovských vůní posledních let.
MartulaNo přesně, přesně, přesně. Tu příbuznost s Mademoiselle Guerlain jsem si tam včera taky napsala. Všeobecně jsem měla trochu obavu z jasmínu, protože se občas dokáže nehezky zvrtnout a já ho tam téměř nemám. Několikrát jsem se dívala, jestli je to správný medvěd
. Souhlasím i s tím jarním počasím, že bude vhodnější. A další odstřik netřeba.
Ella K Parfums
Camélia K
Krásna vôňa tmavočerveného bonparu. Myslím to vážne. Toho, o ktorý sa vždy zo sáčku pobijeme kto ho dostane prvý. Kaméliu necítím, ale tá krásna vôňa červeného ovocia ma dostala.
Wesker
Deviant
Cigareta, rúž, koža, žuvačka. Vôňa večierku, ktorý mal byť taaak brutálne a vážňácky cool, až je nudný. Prchám. Bohužiaľ ale jedno je moja vôľa a druhé vôľa tej vône. Drží ako pribitá - už vo forme lacného tvrdého cukríka. A sladne spôsobom, ktorý by som nikdy nepredpokladala, že je možný. Takže má na ruke ešte po vyše 20tich hodinách niečo ako prilepený kus aromatizovanej cukrovej hmoty, ktorá je tak tvrdá a prilepená, že sa jej neviem zbaviť ani odmáčaním. Skúsim dláto.
Imperial
Višňová Hubba-Bubba v Goth prevedení. Kovovo-fialkové tóny. Pôsobí to steampunkovo.
Histria
Zaujímavá kombinácia ihličia s ovocím. Bylinné tóny. Zubná pasta. Kovové tóny. Začalo to zaujímavo, končí to ako dosť neznesiteľná nesúrodá zmes.
Eau de Mystique
Sangria. Ľahké červené víno s nakrájaným pomarančom, trocha zelene, kovový podtón. Trocha medu. Krv. Cítim vôňu krvi. Keby sa dej knihy Dracula odohrával na španielskom vidieku, voňalo by to takto.
The Scent of Banat
Vlhký tabak, surová živica, mokrá hlina. Znie to nepríjemne, vonia to veľmi dobre. Živice časom ľahko sladnú. Toto je veľmi vydarené.
Illuminum
White Saffron
Možno pokazená vzorka, možno proste staromódna kombinácia šafránu s orientálno- živočísnymi tónmi. Niežeby v tom bol nejaký rozdiel. Not my cup of tea, anyway.
Trumpet Flower
Trumpet flower odjakživa obdivujem v katalógu Starkla, ale ešte som nemala to šťastie vidieť (a ovoňať to naživo). Toto je krásna sladká kvetinovka. Možno by mi viac vyhovovala trochu menej sladká, ale je to ešte pre mňa nositeľné. Vývoj to veľmi nemá. Proste biele kvety na kryštálovom cukre.
Taif Rose
Veľmi pekná a svojím spôsobom jednoduchá vôňa ružového oleja s trochou pelargónie. Nič objavné, ani prevratné, ale dobre spravené. Určite vhodné na vrstvenie. Samo o sebe ma to tak trochu nudí.
Tomato Leaf
Veľmi slabý odvar na tému In Love Again od YSL. Všeobecná ovocno-kvetinová vôňa, v ktorej sa na začiatku vskutku mihne niečo ako stopka od paradajky. Ovšem tak na pár sekúnd. Ako je to nenáročné a nositeľné, ale jeď človek pozná tú prvú, tak ho to tak akurát otrávi. Co chce byť na tomto niche netuším.
Moroccan Tuberose
Fujtajbl.
Mám rada zvláštne vône, ale toto je proste divné. Necítim tuberózu, ani iné uvedené zložky, cítim niečo, čo by mohlo byť lakomým (a márnym) pokusom o spracovanie ovocia už za zenitom a potom vyliateho do odpadu. Škoda zbytočne minutého cukru. Musí dole.
Black Gardenia
Veľmi podobné "marockej tuberóze", trochu menej sladké.
Orange Blossom
Milo, staromódne a lacno pôsobiaci pomarančový kvet. Ak niečo zoodpovedá pojmu "babkina skriňa", tak je to toto. Ale nie Mojej babky!!!! To by rýchlo šlo...
Phool
Začalo to ako pomaranč s trochu drsnejším neroli, pokračovalo nejakými veľmi všeobecne vodnato (nie vodne) kvetinovými tónmi a skončilo to ako mokrý pes. Toto fakt prenechám iným.
Fascinuje ma na tejto značke, ako vedľa seba stoja fakt vydarené vône popri priemerných až totálne mizerných. skoro ako keby fľaškovali všetko, čo sa im nejako podarí namiešať, dúfajúc, že kupca si raz všetko nájde.
slniecko Vypadá to, že vzorky berou kvalitou za své
- např. Black Gardenia byla krásná a velmi podobná té od Isabey - a tu ty oblibuješ, že?
Korsičanka no tak to sa ale vôbec nedá porovnať!!! Tak neviem, až sa mi podarí niekde ovoňať čerstvú, dám tomu ešte jednu šancu. A Black Rose určite...
Hiram Green: Vetiver
Vetiverovka vetiverová a tím pádem převážně pro pány. První faseta je svěží a zázvorová a zároveň bylinkově citrusová. Pak ukáže vetiver své další tváře, dřevitou a suše kořenitou, prašnou a kouřovou, zelenou a nakonec díky mošusovému semínku i něžnější krémovou.
Ormonde Jayne
Vanille d'Iris (Eau de Parfum)
Nežné a nenápadné biele pižmo, v ktorom je trocha vymacerovaného ľahunko mrkvového kosatca (pôsobí to tak, naozaj si nemyslím, že by dnes ešte niekto niečo maceroval...)....Zrnko vanilky k tomu. V podstate vôňa čistoty, vypratého prádla, umytej podlahy....je len moja chyba, že som dúfala v niečo ako Après l'Ondée...nikto mi ho predsa nesľuboval. Ale ako každodenná nenápadná vôňa čistoty veľmi dobré.
Jsem se probírala krabicí se vzorky, nevím, co bych zas ochutnala... padl mi zrak na FM Iris Poudre. Už jsem ho zkoušela, ale si nepořádně, řekla bych lačně a narychlo se spoustou dalších, nebo nebyl ten správný čas. Ale teď teda wow - pád na zadek a já vím, že ho tady všichni znáte už dávno, ale mně dneska tenhle kosatec křehké krásy s hoblinkami bělounkého mýdla (úžasný, ale úžasný aldehydy) s luxusním pudrem fakt dostal. Příští must have.
marieu Já tohle vlákno normálně moc nesleduji, ale souhlas! To je moje jarní láska, je to skvělá vůně, jednoduše klasicky luxusní. Kdysi bylo i tělové máslo, než jsem se rozhodla ho koupit, tak už nebylo a není...
marieu Nechci ti kazit těšení, ale piď se po starší šarži - už několika zde se nám zdál ten současný reformulovaný![]()
Korsičanka to mi ani neříkej! Vzorek mám určitě víc, než rok.
marieu Právě:( Kdysi jsem ho měla a loni zkusila znovu a ![]()
...tak to už je reformulované. Předělané, a hlavně naředěné je to už pár let
Miru Korsičanka hmmm, bohužel nemám s čím porovnat. Teď jsem prolistovala FM vlákno a četla wendulčin dojem. Přišlo mi, že z toho vzorečku je ten aldehydový úvod dlouhý dost, respektive, že odeznívají dost dlouho- pudr to na mě byl až po nějaké chvíli. I výdrž mi přišla slušná- včera jsem si stříkla odpoledne do kubity a i po sprše byl z kůže cítit. Dneska jsem o něm věděla na sále půl dnea než jsem si propotila dres. Půjdu ho simultánně vyzkoušet do Ingredients. Přišlo mi, že by to byla pro andělské aldehydy víc než vítaná náhrada, až mi dojde No 5 Red Edition. Květinová nepřeslazená aldehydovka, na kterou budu mít náladu úplně kdykoliv..
...schválně jsem si v databázi připomněla, co jsem o vůni psala a ano, sedí to dokonale...
Před víc jak deseti lety ta vůně - to byla emoční těžkotonáž oproti současnému neškodnému jemnému vonění se
(ale tak máme rozdílnou chemii, takže...)
marieu Já myslím, že pokud jsi předtím nespotřebovala celý flakón a nemáš tu vůni prozkoumanou do všech detailů v každém počasí, tak by ti ta reformulace nemusela vadit. Mně připadá pořád jako krásná vůně (ale já ji v minulosti nenosila, ani teď nenosím; mým kosatcem jsou růže
).
Miru chápu, co chceš říct. Je pravda, že je to naprosto nekonfliktní a pro mě pořád krásná, kvalitní, univerzálně nositelná vůně (opět jsem deformovaná prizmatem "vůně do práce" - nerušivá, emoce nevzbuzující, což si z principu nemůžu dovolit... nejspíš taky opak tvé bytostné potřeby). Takže zůstane v hledáčku.
edit: myslím si, co píše Fleur . Nemám ji ozkoušenou natolik, aby mi jí bylo tolik líto.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.