Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 13:05

Fleur 

...děkuji!.

No, však jsem měla fakt strach!.

Mně se líbilo, jak píší, jak je intenzivní a hodně heliotropinu a dlouho voní, atp., ale nejvíc jsem se bála, že to bude třeba protivný přílišným pomerančovým květem, nebo příliš obecně vintage, nebo poněkud řídké, atd. . Ale klaplo to. Jsem ráda

Online jerry
11086 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 14:39

Miru Fleur 

Tak jsem se musela podívat na svoji vlastni recenzi a fakt to tam je - ale tady vidíte, že jsem se trefila. Ale tedy naslepo bych do ní nešla - ty jsi Miru vážně střelkyně

Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 14:50

jerry 

...dík

Drží dobře, a je to opravdu hodně podobno vůni L´Aura. No, možná se zde Dara inspirovala...

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 04. ledna 2023 21:07
Reakce na prďola:

slniecko

Já je všechny ve vzorcích nemám, tak jsem byla moc zvědavá. Mám Eau De Vertu a ta na mě pracuje jako moc povedená květinovo-zelená vůně, bez estragonu A ještě Vetiveria Animalis, Irida a Grace D´Orient.

​Dnes už nevládzem, ešte mám vzorky Grace d'Orient, Yassemi, Ylaud Ylaud a Cuir Fleurissant, tak hádam zajtra.

Inak ten estragónový tón mám ešte asi v dvoch vôňach iných značiek, neviem presne čo ho robí, ale v momente ako mi obsadí pokožku, tak už nie je šanca.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 19:56
Reakce na Fleur:

euridike Ta recenze je dokonalá (ano, i v nedokonalém světě je alespoň něco dokonalého ). 

Souhlasím.

Ovšem kokos ve složení je pro mě varovná stopka předem.

​Nicméně tvé tušení je správné. Ten kokos je ve Snowy Owl překvapivě hezky zapracovaný na zkoušení, no na nošení by to nešlo. Podobné je to i s ambroxanem a jinými složkami.

Offline Fleur blogger
6822 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 20:06

wendulka Díky za komentář!

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 20:43

wendulka 

Kokos v parfémech ráda nemám, přesto se mi Snowy Owl líbí a klidně bych ji nosila... 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 20:48

euridike

Jo, to mně se při zkoušení taky líbila, ale vyloženě na nošení to nebylo právě kvůli tomu kokosu. Chuťově ho mám ráda, i jeho přirozenou vůni, ne to umělé potravinářské aroma, no být s ním skoro celý den nechci.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 20:51

wendulka

Tak já mám holt v případě této vůně asi nějaké zatmění, co se kokosu týká, co se dá dělat...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 20:55

euridike 

Jj, to jsem pochopila z tvojí recenze. Však buď ráda.

Já mívala zpočátku podobné zatmění u Sensual Orchid, dokud někdo v nějaké recenzi (myslím, že to byla domenica) nepřipomněl, že lisylang, který je jednou z ingrediencí, vykazuje právě i tóny kokosu a pak to najednou můj nos začal registrovat a původní láska zcela vychladla a už to nešlo.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 21:16

Maison Crivelli: Ingredients 07\2012

Osobně v ní kromě suchého pryskyřičného dřeva a sladké mízy z javoru cítím hned v úvodu i pikantní svěžest zázvoru a po delším rozvonění i měkký semiš. Nicméně celkově i mně evokuje vůni zlátnoucího podzimu, spadaného listí a jemných kožených rukavic. Nicméně jako bych nenosila Snowy Owl (Zoologist) kvůli kokosu, přestože je v hezky zapracovaný, neunosila bych ze stejného důvodu ani tuto vůni kvůli ambroxanu v základu, třebaže mě při zkoušení neotravuje.

Carner Barcelona: Ibiza Nights

Jakkoliv je mi Španělsko a jeho kultura blízká, dovolená na Ibize mě nikdy nelákala hlavně z důvodu její turistické vytíženosti spojené mimo jiné s konáním mnoha festivalů elektronické hudby a plážových party, které mi jsou cizí. Nicméně složení této vůně vypadalo teoreticky neškodně, že jsem začala váhat, jestli jsem Ibize možná doteď tak trochu nekřivdila.

Nu, nekřivdila. V noční Ibize totiž právě skončila jedna velká hotelová party a nastupuje úklidová četa. Skleničky od ledové hruškovice s badyánem je potřeba vymýt citrusovým jarem. posbírat po zemi se válící shnilé slupky od banánů a postavit převrhnuté květináče se zelenými rostlinkami. Jakmile se povede celé nadělení dát dopořádku, zbývá už jen provonět místnost citrusovou magnólií s ovocným jasmínem na fruitchuliovém základu se špetkou vanilky a bílého pižma.

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 21:57

wendulka Doufám, že ta ambroxanová vlna brzy skončí, už toho bylo moc, je načase jít dál.

A na Ibizu se mi najednou vůbec nechce

Online jerry
11086 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 22:51
Reakce na blackviolet:

Doufám, že ta ambroxanová vlna brzy skončí, už toho bylo moc, je načase jít dál.

​Jenže ono přijde něco jiného...a možná ještě nelibějšího(ambroxan a kašmeran opravdu ráda nemám).

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 05. ledna 2023 22:55

blackviolet 

No to složení vypadalo právě úplně neškodně, ale tak strašlivý začátek letní vůně jsem už dlouho nepotkala. Takže ne, to, že se potom rozvoní do celkem hezké ovocné květinovky to nevyžehlí.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 13:12

wendulka 

Taky mi tady jednou někdo rozbil oblíbenou vůni zmínkou o tom, že v ní cítí kokos...

A s recenzí na Ibiza Nights souzním, mně připadá tak nějak "jedovatá", stejně jako barva flakonu... 

Offline Woody
příspěvků moje polička 06. ledna 2023 21:29

Memoirs of a perfume collector - Musk Mantra Tokyo 

Chlad nočnì oblohy ... prázdnota hvězd vykoupená svatozářì mrakodrapů... květ jemně sladce vonìcì...dřevěná krabička s pudrem zabalená v archu semišové kůže...opojná vulgárnost liliových pestìků...odtažitost přepečlivé čistoty...primitivnì přirozenost...jedna slza a dvě kapky moře...brutalita a břehy z něhy.

Foto: Nobuyoshi Araki

Mpc pìše : You give life to what you give energy to.

Hlava: květinové tóny, zejména nočnì květ Cerea 

: mrkvové semìnko, kůra skořice 

Základ: tón jelenìho pižma, ambrette, kořen kosatce 

Extrait de parfum

Chladivý květinový začátek prostoupì svěžì nasládlá jakoby fenyklová prašná pudrovitost doplněná o vyloženě dřevitou nesladkou skořicovou kůru. Navazuje semiš, z něhož vystupuje výraznějšì květinová sladkost klouzajìcì na krémově olejových vlnkách základu. Pižmo je lehce animálnì, s tóny drcených kaštanů. Vůně neztrácì sofistikovanost a přitom má hloubku.

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 06. ledna 2023 22:07

Ex Idolo: Thirty Three 

Růže a oud, ale ve velmi originálním zpracování. Oud je hustý tmavý balzám a růže jsou kovově červené, jemně šafránově orientální, s ovocnou příměsí sladké mandarinkové kůry a medu. V nerušivém doprovodu čokoládového pačuli.

Offline blackviolet
3462 příspěvků moje polička 07. ledna 2023 18:23

Atelier des Ors: Noir by Night 

Hodně zelených lístků, kromě maté i nějaké bahenní rostliny s nakyslou vůní a sůl. S kadidlem je to dost neotřelá kombinace, ale přesto se pro ni nemůžu nadchnout, i když mám jinak zelené vůně ráda. Guajakové dřevo a kašmeran to už nijak nevylepší.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 20:42

prďola ospravedlňujem sa za zdržanie, tak nejako som na ATB a síce nemám plný nos, ale ani energiu...tak zvyšok dnes

Angelos Créations Olfactives

Yloud-Yloud

Bola by to strašne krásna kvetinová vôňa, s jemnou ružou, dokonale vyladeným ylangom, uhladeným hebunkým kosatcovým maslom a jazmínom ako z práve rozkvitnutého kríka....nebyť toho oudu....akože co vás k tomu furt pudí, pánové?

Grâce D'Orient

No, on to s tými kvetmi vie...a asi aj má kvalitné ingrediencie...aj tu máme ylang, kosatcové maslo, jemnú ružu a jazmín, v trochu inej zostave a hlavne úplne inak zarámcované...a voila, je z toho krásna orientálka s so sladkými živicami, pižmom a vanilkou.

Cuir Fleurissant

Koža (resp. breza) s kastoreom. Všetko ostatné sa na mne úplne stratilo, presnejšie, ani sa neobťažovalo ukázať. Ale viem si predstaviť, že na inom type pokožky to môže mať potenciál.

Yassemi

Jazmín s pomarančom na tak hutnom a komplikovanom pozadí, že mi tak trochu pripomína štýl Annette Neuffer. V tomto prípade ide o dosť indolický jazmín (v iných kvetinovkách ho má vyslovene sladko kvetinový). Výsledkom je veľmi klasicky a noblesne pôsobiaca kvetinová vôňa.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 10. ledna 2023 21:07

Illuminum

White Lotus

Veľmi príjemný úvod ztlmených  vodných kvetov, potom príde na rad tiež veľmi nežné a tlmené bielokvetinové srdce. Príjemný hladký bielopižmový základ. Celá tá vôňa je skôr príjemná, ako nejaká zázračná, ale napriek tomu si ju viem predstaviť nosiť. Alebo práve preto. Pôsobí pohodovo.

White Musk

Neuveriteľná podoba s olejčekom od Nematu s názvom Rose Musk. Už menšia podoba čo sa cenovky týka:))). ale je to veľmi nežné, príjemná ruža s pižmom, nič originálne, ale pekne urobené. Drží sa skôr pri tele.