Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 09:46

sugar&spice 

Vidím, že oproti Tobě jsem s Unspoken Musk dopadla ještě dobře!

A moc by mě zajímal názor Korsičanka ...

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 10:27

euridike Máš to tam:)

Offline prďola
4441 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 10:54

slniecko neomlouvej se, nejde o nic, co by nepočkalo. moc díky!

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 11:50

Korsičanka 

Díky!

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 18:52

Korsičanka 

...tak nějak si tu vůni představuji, Unspoken Musk - nic, co by člověka mlýnským kamenem živočišna k zemi přišpendlilo...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 11. ledna 2023 22:00

ArteOlfatto: Primero Marocaine

Krásný pozdrav z afrického Orientu. Narozdíl od Kilianova karibského Straight to Heaven nepřináší zásoby rumu, ale třešňového a skořicového tabáku a semišového šafránu. Podobně jako Straight to Heaven obsahuje kromě muškátového oříšku a čerstvě nařezaného cedrového dřeva i pačuli s tóny surového kakaa. K hladkosti cedru nepochybně přispívá i mléčný santal. A i přes líbivou bíločokoládovou tonku v ambrovém základu s trochou kůže a špetkou bílého pižma působí zajímavěji než Kilian.

The Harmonist: Golden Wood

Barevně jako zlatou tuto dřevitou vůní nevnímám, nicméně už úvodu zajímavě kombinuje elemi s mandarinkou, která její citrusové pryskyřičnatosti dodává šťavnatou nasládlost a vytvoří spojovací můstek k ovocné dřevitosti, doprovázející tóny dubového sudu. Ten sice neukrývá whisky nebo jiný alkoholický nápoj, ale mandlovou tonku, díky níž má dřevo lehoulinký gurmánský nádech.

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 12. ledna 2023 21:25

Duftanker: Mystik Oud 

Oud vonící lesem a jehličím, kmeny čerstvě opracovaného dřeva s kapkami pryskyřice. Má lehkou živočišnou stopu, která je vyvážená zeleně svěžím pačuli a kadidlem. Jeho počáteční údernost časem krotne a zjemňuje se do vanilkové a kakaové krémovosti.

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 13. ledna 2023 21:53

Meo Fusciuni: Luce 

Benzoinově krémová ambra, sametově hladká, poházená suchými tabákovými listy. Zelené pačuli vrhá stín na špalíky cedrového dřeva a světlo přichází se santalem a vanilkou.

Offline Woody
příspěvků moje polička 13. ledna 2023 22:19

Memoirs of a perfume collector - Origins of the collector

Londýn - mìsto návratu z cest - domov....prvnì moment drhne, jako když chlápek dovařì svár, chlad kovové kouřovosti doplnì křupnutì karamelového bonbonu a hlt whisky, přidává se pudingová vanilka a sìla horkých pražených zrn kávy, mezi něž spadly krystaly hnědého cukru. Závany hořké čokolády a suchá dřevitost utlumì sladkost a hutný kávový  jantarový akcent se stává společnìkem tyčinkového pačuli, které zintezivnì výraznost jinak spìše osobnì útulné vůně vintage kavárny. Jeden střik na zápěstì mi levituje už 24 hodin.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 17:28

YOUNG AT HEART Floraiku

Melounový cukr prvotřídní kvality rozpouštějící se v jasmínovém čaji. 

Vy, kteří nevíte nic o melounovém cukru - vyrábí se v JáMORských Melounových podnicích, kde vymačkávají z melounů všechnu šťávu a vaří ji tak dlouho, až zbude jen cukr; tomu pak dají tvar této věci, kterou máme: našim životům. I této vůni... /Protože vůně může být celým životem. Naopak to neplatí./

Noah Cyrus - Young & Sad

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 14. ledna 2023 21:52

ArteOlfatto: Wild Orchid 

Bílokvětinová vůně s orchidejí, připomínající tu fordovskou, zde s výraznějším tropickým ylang ylangem. Zelené pačuliové lístky jsou skoro neznatelné, v základu převládá jemně sladká vanilková krémovost.

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 15. ledna 2023 21:07

Jeroboam: Floro 

Jednoduchá jarní květinovka. Ovocné tóny jsou jenom na začátku, ananas se jenom mihne a jablkový tón není akvatický, jsou to zralá jablka, hlavně zelená, i se slupkou. Květiny jsou typu lučního kvítí, ale bez zeleně, s krémově pižmovým a později dřevitým tónem.

Jeroboam: Origino 

Origino se pro mě kloní hodně na pánskou stranu. Bergamot s pepřem a s muškátovým oříškem ve spojení s jalovcem jsou pro mě spíš atributy vůní pro muže, i když jí jalovec propůjčuje nasládlou příchuť a v drydownu je kromě santalu i trocha pudru.

Offline Woody
příspěvků moje polička 17. ledna 2023 16:58

Lutens Dan le bleu 

koupě naslepo, bože tak nádherná lìně se pohybujìcì likvidita černomodré mořské hladiny, ale na mě projekce absolutně bolestná jako nenaplněná láskaputoval zpět do eshopu. 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 17:26

Woody 

Tak to je ovšem škoda!

U mě a na mně projekce tak nějak průměrná... 

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 17:59

Woody euridike Já ji taky skoro necítila

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 18:10

Maison Crivelli - Bois Datchaï.

Prochladlá a zkřehlá zapadnu do staré truhlárny, podél stěn se vrší dřevo, čerstvé, plné mízy i to starší, vysušené a puklé. Nabídne mi čaj a já souhlasím a těším se na horkou lahodnost nápoje červenozlaté barvy a jemné vůně, jenže ho vidím, jak ke mně zády hodí do hrnku hrstku čajových lístků, přihazuje z plechovek kdovíjaké koření a sušené bobule. Za chvíli mám hrnek před sebou- položí ho jen tak na hrubě ohoblovaný cedrový prkno a já jen přemýšlím, jestli se vůbec napít. Tohle není žádný jemný nálev ve fine bone china, tenhle utrejch je pěkně zakouřený Lapsang, místo lžičky míchám svitkem skořice a nestačím se divit- jak kdyby tam spadlo zrnko římského kmínu, sotva se mihlo, ale je tam. Ale kouřovost a svíravost ustupuje, to jak se začnou louhovat lesní bobule v čele s ostružinami, vůně se zaobluje a uhlazuje, spojuje a já už se nemůžu dočkat, až ochutnám.

Offline Woody
příspěvků moje polička 17. ledna 2023 19:29

Korsičanka euridike 

Dámo a vìlo děkuju za reakci. Doufal jsem v přìjemnou vytrvalost ala Gris clair...no nevadì, vonìme zkoušìme dál.

Online jerry
11041 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 19:43
Reakce na Woody:

Lutens Dan le bleu 

.........ale na mě projekce absolutně bolestná jako nenaplněná láska....

​Tak to opravdu zamrzí (dost možná, že by chtěla jiné roční období). 

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 17. ledna 2023 22:12

Royal Crown: Noor 

Opulentní ambrovka, plná kadidla a dalších pryskyřic, s orientálním kořením, tabákem a tuberózou. Tady se opravdu podařilo všechno krásně propojit do teplé, lehounce živočišné, příjemné ambrové vůně zakulacené vanilkou.

Offline Woody
příspěvků moje polička 18. ledna 2023 17:39

jerry však pokud se mi v létě postavì do cesty... Lutenska jedna mořská... hned ji na sebe cáknu.