Vidím, že oproti Tobě jsem s Unspoken Musk dopadla ještě dobře! ![]()
A moc by mě zajímal názor Korsičanka ...
Vidím, že oproti Tobě jsem s Unspoken Musk dopadla ještě dobře! ![]()
A moc by mě zajímal názor Korsičanka ...
euridike Máš to tam:)
slniecko neomlouvej se, nejde o nic, co by nepočkalo. moc díky! ![]()
Díky! ![]()
![]()
...tak nějak si tu vůni představuji, Unspoken Musk - nic, co by člověka mlýnským kamenem živočišna k zemi přišpendlilo...
ArteOlfatto: Primero Marocaine
Krásný pozdrav z afrického Orientu. Narozdíl od Kilianova karibského Straight to Heaven nepřináší zásoby rumu, ale třešňového a skořicového tabáku a semišového šafránu. Podobně jako Straight to Heaven obsahuje kromě muškátového oříšku a čerstvě nařezaného cedrového dřeva i pačuli s tóny surového kakaa. K hladkosti cedru nepochybně přispívá i mléčný santal. A i přes líbivou bíločokoládovou tonku v ambrovém základu s trochou kůže a špetkou bílého pižma působí zajímavěji než Kilian.
The Harmonist: Golden Wood
Barevně jako zlatou tuto dřevitou vůní nevnímám, nicméně už úvodu zajímavě kombinuje elemi s mandarinkou, která její citrusové pryskyřičnatosti dodává šťavnatou nasládlost a vytvoří spojovací můstek k ovocné dřevitosti, doprovázející tóny dubového sudu. Ten sice neukrývá whisky nebo jiný alkoholický nápoj, ale mandlovou tonku, díky níž má dřevo lehoulinký gurmánský nádech.
Duftanker: Mystik Oud
Oud vonící lesem a jehličím, kmeny čerstvě opracovaného dřeva s kapkami pryskyřice. Má lehkou živočišnou stopu, která je vyvážená zeleně svěžím pačuli a kadidlem. Jeho počáteční údernost časem krotne a zjemňuje se do vanilkové a kakaové krémovosti.
Meo Fusciuni: Luce
Benzoinově krémová ambra, sametově hladká, poházená suchými tabákovými listy. Zelené pačuli vrhá stín na špalíky cedrového dřeva a světlo přichází se santalem a vanilkou.
Memoirs of a perfume collector - Origins of the collector
Londýn - mìsto návratu z cest - domov....prvnì moment drhne, jako když chlápek dovařì svár, chlad kovové kouřovosti doplnì křupnutì karamelového bonbonu a hlt whisky, přidává se pudingová vanilka a sìla horkých pražených zrn kávy, mezi něž spadly krystaly hnědého cukru. Závany hořké čokolády a suchá dřevitost utlumì sladkost a hutný kávový jantarový akcent se stává společnìkem tyčinkového pačuli, které zintezivnì výraznost jinak spìše osobnì útulné vůně vintage kavárny. Jeden střik na zápěstì mi levituje už 24 hodin.
YOUNG AT HEART Floraiku
Melounový cukr prvotřídní kvality rozpouštějící se v jasmínovém čaji.
Vy, kteří nevíte nic o melounovém cukru - vyrábí se v JáMORských Melounových podnicích, kde vymačkávají z melounů všechnu šťávu a vaří ji tak dlouho, až zbude jen cukr; tomu pak dají tvar této věci, kterou máme: našim životům. I této vůni... /Protože vůně může být celým životem. Naopak to neplatí./

ArteOlfatto: Wild Orchid
Bílokvětinová vůně s orchidejí, připomínající tu fordovskou, zde s výraznějším tropickým ylang ylangem. Zelené pačuliové lístky jsou skoro neznatelné, v základu převládá jemně sladká vanilková krémovost.
Jeroboam: Floro
Jednoduchá jarní květinovka. Ovocné tóny jsou jenom na začátku, ananas se jenom mihne a jablkový tón není akvatický, jsou to zralá jablka, hlavně zelená, i se slupkou. Květiny jsou typu lučního kvítí, ale bez zeleně, s krémově pižmovým a později dřevitým tónem.
Jeroboam: Origino
Origino se pro mě kloní hodně na pánskou stranu. Bergamot s pepřem a s muškátovým oříškem ve spojení s jalovcem jsou pro mě spíš atributy vůní pro muže, i když jí jalovec propůjčuje nasládlou příchuť a v drydownu je kromě santalu i trocha pudru.
Lutens Dan le bleu
koupě naslepo, bože tak nádherná lìně se pohybujìcì likvidita černomodré mořské hladiny, ale na mě projekce absolutně bolestná jako nenaplněná láska
putoval zpět do eshopu.
Maison Crivelli - Bois Datchaï.
Prochladlá a zkřehlá zapadnu do staré truhlárny, podél stěn se vrší dřevo, čerstvé, plné mízy i to starší, vysušené a puklé. Nabídne mi čaj a já souhlasím a těším se na horkou lahodnost nápoje červenozlaté barvy a jemné vůně, jenže ho vidím, jak ke mně zády hodí do hrnku hrstku čajových lístků, přihazuje z plechovek kdovíjaké koření a sušené bobule. Za chvíli mám hrnek před sebou- položí ho jen tak na hrubě ohoblovaný cedrový prkno a já jen přemýšlím, jestli se vůbec napít. Tohle není žádný jemný nálev ve fine bone china, tenhle utrejch je pěkně zakouřený Lapsang, místo lžičky míchám svitkem skořice a nestačím se divit- jak kdyby tam spadlo zrnko římského kmínu, sotva se mihlo, ale je tam. Ale kouřovost a svíravost ustupuje, to jak se začnou louhovat lesní bobule v čele s ostružinami, vůně se zaobluje a uhlazuje, spojuje a já už se nemůžu dočkat, až ochutnám.
Dámo a vìlo děkuju za reakci. Doufal jsem v přìjemnou vytrvalost ala Gris clair...no nevadì, vonìme zkoušìme dál.
Lutens Dan le bleu
.........ale na mě projekce absolutně bolestná jako nenaplněná láska
....
Tak to opravdu zamrzí (dost možná, že by chtěla jiné roční období
).
Royal Crown: Noor
Opulentní ambrovka, plná kadidla a dalších pryskyřic, s orientálním kořením, tabákem a tuberózou. Tady se opravdu podařilo všechno krásně propojit do teplé, lehounce živočišné, příjemné ambrové vůně zakulacené vanilkou.
jerry však pokud se mi v létě postavì do cesty... Lutenska jedna mořská... hned ji na sebe cáknu. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.