Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 08. února 2023 19:34

marieu 

...naprosto Tě chápu!.

Já jako nekonfliktní a odpočinkovou vůni teď dopotřebovala Liu Guerlain. A asi risknu Libre Edt, ta mi při zkoušení přišla taky jemná, tělová a nerušivá

Offline Korsičanka blogger
13442 příspěvků moje polička 08. února 2023 19:35

marieu Přeju určitě, aby se ti líbila a obšťastňovala tě i v dnešní podobě!

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 08. února 2023 20:01

KlaraWu promiň, nechtěla jsme tě ignorovat- jen jsem se pustila do disputace s ostatními. Ještě ji určitě párkrát vyzkouším, ale přišlo mi, že na rozdíl od ostatních jarniček, které nosívám, si ji umím představit celoročně- právě proto, že to není čistočistá květinovka. Ačkoliv jaro jí samozřejmě bude slušet nesmírně.

Offline jerry
11086 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:06

marieu

Fakt, že nemůžeš porovnat obě verze, je tvojí obrovskou výhodou - současná verze se ti líbí a tudíž nemůže dojít k žádnému zklamání.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:16

jerry beru to tak. A je moc milé od všech, že mi to nikdo nevymlouvá, nebo nehledí skrz prsty, že se mi líbí očividně o dost řidší "voděnka"

Offline jerry
11086 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:38

marieu 

Máš zkreslenou představu - jsem přesvědčená, že by ti to nikdo ani nevymlouval ani nehleděl skrz prsty. Ono taky proč, že?

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:56

jerry to je možné. Ale jinak opravdu milé.

Offline andry spravce
2943 příspěvků moje polička 09. února 2023 14:01

Korsičanka nezdal, on reformulovany je. Ubrali vetiver, uhladili, zapudrovali.

Offline Korsičanka blogger
13442 příspěvků moje polička 09. února 2023 14:08

andry Já věděla, že mi to někdo erudovaný potvrzoval už tehdy Kromě Wendy teda.

Offline jerry
11086 příspěvků moje polička 10. února 2023 10:30

La dompteuse encagée (Serge Lutens) - nejprve vykoukla chryzantéma z De Profundis, ale jemnější a medovější. Rozvoněla se do svěžího zeleného jasmínu, plného sladkého nektaru a s přidruženou zelenou gardenií a krémovým pižmem. Povedená, ale rozhodně mi nepřipadá jako unisex, nýbrž jako vysloveně dámská vůně.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 12. února 2023 01:11

Maher Olfactive

Treachery

Toto je pasca. Čokoláda s takou tou božskou lepkavou tekutou ovocnou plnkou, mandľový nugát, trocha luxusného tureckého medu medyi dvoma tenulinkými sušienkami, likérový bonbón. Toto mi niekto postaviť do cesty, konečná, nevšimla by som si, ani keby mi pri tom prešacoval vrecká a vzal doklady a cennosti. Zaujímavé je, že to napriek tomu považujem za nositeľné.

Tempo Rubato

Veľmi trpký petitgrain. Čakám na nejaký vývoj, na všetky tie hutné zložky a musím priznať, že tam niekde určite budú, pretože ten trpký petitgrain postupne ziska určitý vzdialený hutnoovocný podtón, ale v princípe mám na ruke furt ten trpký, trpkýýý petitgrain.

Santal Auster

Santal milujem tak, že som bola ochotná prižmúriť oko aj nad tým oudum. Živice natoľko, že som bola ochotný strpieť kastoreum. No a čo z toľkej láskavosti mám? Drevito-vlhkú nevalnú pačuliovku. tamk mi treba.

Sagan Dalya

Kedysi som mala taký nejaký recept na mäso s brokolicou a medovo-sójovou omáčkou (med sa zmiešal so sójovkou a červeným vínom) a toto mi vonia neuveriteľne podobne. Po jedle si ale niekto naozaj zapáli fajku.

Crystal Moon

Tento mesiac svieti na rozkvitnutú vidiecku kvetinovú záhradu. Uprostred nej je úľ, ale včielkam sa ešte nechce spať (ozaj, spia v noci včely?, a veselo si pobzukujú, už trochu lenivo, ospalo a opito. Toto bol skvelý deň. A hospodár bude mať radosť. Za takým levanduľovo-kvetinovým medom by som išla aj cez štyri chotáre.

Nefertiti

Neviem, čo je to jazzová cigareta, ale kurnik, podľa mňa je to zase ten pekelný petitgrain, možno s trochou tabaku. Ďalej cítim indoly, ale že teda kruté indoly, dosť živočíšny oud a vôbec, vôbec s tým nie som spokojná.

Orris Forest

Krásna teplá mimóza, trocha zelene....potom niečo ľahko bylinné a nakoniec už prevládne nejaká zmes iononov, ktorá má asi predstavovať drevitý kosatec, ale holt nepredstavuje.

Sun Soaked

Citrusové tóny v zmysle citrusových plodov, kvetov, lístia...ani nie, že by ich bolo toľko, skôr, že sú také neurčité. Do toho veľmi zelene pôsobiaci narcis. No a na konci trochu kamilkového čaju s medom.

Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 13. února 2023 17:17

Cherry Smoke Tom Ford

...líbí se mi víc, jak Lost Cherry. Lost Cherry je taková..., taková

hodná.

Tahle je tak trochu do tmy...

...pouze nasládlá griotka z višní s hedvábnou nahořklostí z višňových pecek a kouře ze silných cigár.

Jenže vydrží zrovna tak dlouho, než se šedavá kroutivá vlákna rozplynou požitkáři/ce nad hlavou...

Offline jerry
11086 příspěvků moje polička 13. února 2023 20:36

Miru 

ad Cherry Smoke....takhle nějak si ji představuju. 

Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 13. února 2023 20:43

jerry 

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 13. února 2023 22:53

Miru áááá, to znie ako niečo, čo by som mala ísť vyskúšať...máš pravdu, Lost Cherry bola dosť krotká.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 14. února 2023 02:31

PK Perfumes

Cafe Diem

Drevá, drevá, drevá....suché drevá, vlhké drevá, svetlé drevá, trochu zelene...a na tom celom veľmi jemný poprašok kávy. Asi ako keď sa na drevenú kuchynskú doštičku vysype trocha z odmerky do kávovaru. Malilinká štipka kardamómu, muškátového oriešku, asi sú blízko koreničky. Ale hlavne je to jemná drevitá vôňa len jemne prichutená troškou kávy.

Violet Chocolatier

Tabuľka fakt kvalitnej horkej čokolády s kandovanými fialkami. Dobré, ale na mňa príliš gurmánske. Fialky sa stále viac strácajú pod záplavou čokolády, ktorá sa postupne transformuje na jemne likérový tmavý bonbón a s občasnými - neúspešnými - fialkovými výpadmi postupne cez fázu Mon cheri až k sušenej marhuli k čokoláde. Tak, a teraz musím ísť do špajze niečo vyňúrať.

Heaven Fresh

Nebesky čerstvé...skôr nebesky jarné...no ale, ak to v nebi bude voňať takto, hundrať nebudem....veľmi jemné a jasné jarné kvetinové tóny, ako rozkvitnuté stromy a kry, jemné jarné cibuľoviny, trocha jemne ovocných tónov a zelene, ale skôr na zaokrúhlenie, než že by sa akokoľvek prejavovali. Toto by som asi ako jarničku nadšene unosila.

Ginger Zest de Citron

Jeeeejda, toto je pekné a netradičné!!!! Najprv to vyzeralo ako síce vydarená a šťavnatá, ale predsa len bežná cirtusovka, k tomu trocha zázvoru. Ale potom, potom! Rôzne zaujímavé zelené tóny, najviac asi cítim šalviu, ale nie je to jeden jednoliaty všeobecnezelený tón, je to bylinková špirála pod kuchynským oknom. A zreteľne cítim nard, ktorý mávam pravidelne doma ani nie tak kvôli samotnej vôni (ktorá je pomerne ťažkopádna), ako kvôli obľúbenému bibickému príbehu...a neviem, ako to dokážu, ale nepôsobí tu ťažko. Do toho trocha klasických tónov ako vetiver a pačuli a dielo je dokonané. Dobré je to!!!

Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 14. února 2023 10:36

...jo, ještě jsem vlastně zkoušela 

Ébene Fumé Tom Ford

...nanicovaté, zapomenutelné něcojakokouřodřevo.

Za půl hoďky ta intimní intenzita zmizela úplně...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. února 2023 11:32

Miru Kde jsi zkoušela Cherry Smoke?

Offline Miru
16607 příspěvků moje polička 14. února 2023 11:37

Renusatko 

Douglas v Paladiu

(ale stejně na mně vydrží cca hodinu...)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. února 2023 11:39

Miru Hm, tak tady jsem se stavovala na České minulý týden a vůbec nic. Tak budu muset vydržet.