Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 14. února 2023 11:53

Renusatko 

...tu druhou novou "třešni" ale neměli vůbec/ani flakon testeru

Pak jsem jen přičichla k Tom Ford Amalfi a China = nuda

...testery My Way Parfum byly všude skoro vypotřebované,

Valentino Born in Roma Donna Intense - nikde neměli,

Blush Carolina Herrera - trapná

"něco" nového od Dolce Gabbana - nepamatuju si ŽÁDNÝ vjem...

Nomade Jasmin Intense Chloé - dost dobrá, drží

Offline Vosina
příspěvků moje polička 14. února 2023 18:20

Pineward - Funerie
První dojem je elegantní podhoubí, vegetící v tabákových listech. V chladnějších podmínkách na začátku zavane trochu čerstvě otevřeného hrobu, vroubeného houbami. Ať tak, či tak, parfém se následně promění ve velmi příjemnou směsici růže, hub, jehličnanů, tabáku a kouře. Po rozvonění mi trochu připomíná Hermit Coat (společné složky jsou kouř, kadidlo, jehličnatá smůla), který je oproti Funerie dramatičtější a drze průraznější, něco jako efektní thriller. Funerie je oproti němu takový nenápadný a pod kůži pomalu se zadírající horor. Po 2,5 hodinách v chladných podmínkách je vůně jemná (nikoli však slabá), s velmi lehkým a příjemným živočišným ocáskem. Drží kolem čtyř hodin.
Za tepla výdrž lepší. Autor píše, že tento parfém je výzva. Já bych tuto rukavici s dovolením zvedla, až si našetřím na flakon.

Pineward - Pastoral
První dojem je nesladce sladká vůně. Má v sobě pocitově něco z Velvetine, i když složení se naprosto liší. Vůně je balzamicky likérově kořeněná, s vybraně nahořklým podkresem (tipuji kombinaci vetiveru a maté, do toho něco propolisu a dalších včelích produktů). Do půlhodiny začíná z této jako by husté tekutiny probublávat zralé ovoce v podobě ostružin a sušených meruněk. To přichází fáze marmeládově ovocná, s prvky luční trávy a lučního kvítí. Drží kolem čtyř hodin, oproti Funerie o něco méně. Ale i tak je pěkná, melancholická...

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 14. února 2023 21:47

Miru Taky jsem zkousela Cherry Smoke a moc se mi libi, pripominala mi chvilkami neco z Bvlgari Black.

Ale je pravda, ze zadna udernost se nekona.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 15. února 2023 03:24

Luna

...joo, přesně!.

Já jsem si tak říkala, pro KOHO ty vůně dělá, že to poslední roky houby vydrží.?.

A došlo mi to -

sice má krásné modely/fashion, ale ty nosí modelky, které nesmí chodit venku za silnějšího větru, jinak by se zlomily, nebo by je to odneslo pryč, ty holky.

Takže Tomovy vůně jsou nejspíš pro dámy lehké vahou či intelektem...

(a už také nemají v sobě žádnou dekadenci z těch prvních let Private Blend. Njn, holt asi je to dobou, kdy si kde kdo stěžuje na kde co, tak aby to asi někoho nepohoršovalo, že emoce z vůně jsou někdy  do filmů s více hvězdičkama...)

2021

2019

2020

2019

2023

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 15. února 2023 09:19

Miru Ty nohy modelky jsou upravene, i kdyz samozrejme i v reale je ma pro me nedostizne.

Mne ted vyhovují silne, dobre udelane, ale ne prilis komplikovane vuně, protoze sama jsme takovy chodici temny psycholabyrint a trochu me to usmernuje.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 15. února 2023 12:22

Luna 

...rozumím...

Hm, a Ligno Jeroboam jsi zkoušela.?.,

a s mainstreamu Libre Le Parfum YSL a moc se mi líbí Chloé Nomade Jasmin Intense

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 15. února 2023 13:13

Miru Nezkousela ani jednu. Diky za tip.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 18. února 2023 22:42

Matière Première

French Flower 

Keď si parfumér osobne pestuje tuberózu na rodinnej farme, je to na výsledku poznať. V kombinácii s pomarančovým kvetom, hruškou a čajom získava omnoho jemnejší podtón ako obvykle tuberóza máva. A aj keď je výrazná, až ľahko omamná, nie je to to vražedný nástroj ako v iných vôňach, ale okúzľujúci, saténovo hladký biely kvet.

Rogue Perfumery

40 Rogue 

Roztomilá kombinácia staromódnej kolínskej so staromódnou pánskou karafiátovou vôňou. Celé to drží dohromady malá štipka veľmi jemného dubového machu. Krásne a nostalgické.

PK Perfumes

Carissa

Krásna tuberóza s ružou a zelenými tónmi. Úplne neovocná, úplne nežuvačková. Proste tak naturálne zelená, ako len môže bzť. Veľmi sa mi to páči

Velvet Curaçao

Tak som si kvôli tomuto vygooglila likér curacao, lebo som si zo študenských časov spomenula, že to bolo modré a prvý krát ma napadlo zisťovať z čoho.

No tak z potravinárskeho farbiva, aké prozaické. Čakala som aspoň pokus o nejakú legendu k tomu!!!

No ale dobre, tak k vôni.

Veľmi pekná hladká citrosovo-korenistá vôňa, s malinkou trochou exotických bielych kvetov a trochou zelene v pozadí. Veľmi príjemná, veľmi nositeľná.

TNT - Tama N Tuberose

Spomenula som si pri skúšaní, ako som kedysi okomentovala Fracas ako bojovú vôňu. Tak hele, toto je jeho tuberózová čast, ale v najvyššom rozlíšení. Proste tuberózová bomba, ktorá vás vzženie z jaskyne ako dzmovnica krtka z krtinca. Asi sú ľudia, ktoí to dokážu nosiť, mňa by to zabilo na prvú dobrú.

Dirty Rose

Ruža. Tmavočervená ruža kvitnúca nadivoko pred rumoviskom. Na rumovisku rastie kadečo, náletové dreviny, burina, veci, ktoré neviem ako sa volajú a mám podozrenie, že až sa na tom pozemku niečo postaví tak sa toho budú zbavovať sakramentsky ťažko, ale vztvára to tú správnu prašno-zeleno-drevito-burinovú atmosféru. A na tom celom pozadí tá tmavá, omamná ruža.

Starry Starry Night

Vôňa inšpirovaná Hviezdnou nocou od Van Gogha. Hm.

Aníz. Cítim aníz. Nie je v zložkách uvedený, možno je to proste výsledok vzniknuvší kombináciou iných, ale je tam proste aníz. Ako nielen ten, ale ten mi tam dominuje. Ale je to krásna vôňa. Naozaj mi evokuje nočný vzduch v tej čarovnej hodine, keď sú hviezdy už na oblohe, ale tá je ešte temnemodrá. 

Vlastne, keď si to tak uvedomujem, niečím naozaj pripomína klasickú Modrú hodinu od Guerlaina. Ale akobz bola uchopená úplne inak. Ktovie, možno je to zámer. Ako keď Van gogh maľoval klasické témy, ale poňal ich úplne nanovo, tak toto je L&pHeure Bleue poňaté nečakane novým spôsobom. Krásna vôňa. 

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 19. února 2023 10:14

slniecko V databázi je ještě Starry Night a jako značka uvedeno Vincent van Gogh - nevíš, zda jde o totožné vůně?

Offline Vosina
příspěvků moje polička 19. února 2023 19:31

Beaufort - Coeur de Noir
Po přičichnutí z vialky by to urazilo nos, na kůži ale mile překvapí. Na první dojem jsem cítila něco jako zakouřenou kávu. Záhy se však dojem proměnil v třísločiněnou hovězinu, naloženou v kávových zrnech, přestříknutých sprškou dobrého rumu a navrch přelitých inkoustem. Zázvor necítím, jedině, že by se nějak zpracovaný schovával právě v kávově inkoustovém odéru. Střed trvání je velmi příjemný, kompozici jen velmi zlehka doplňuje vanilka. To vše spočívá na dřevitém základu. Vůně je zajímavě komponovaná, pocitově nakloněná spíš na pánskou stranu, asi by stála za důslednější prozkoušení. Není příliš řvavá a drží kolem čtyř hodin.

Beaufort - Acrasia
Po přičichnutí z vialky výrazná vůně, chladivá, drsná. Na kůži hned v úvodu vynikne silné červené víno s odlesky okvětních plátků růží a pelargonií, podložené osvěžující šťávou z čerstvých citrusů. Chvílemi je to až velmi jemně sladké, ale určitě ne přeslazené. S postupným odezníváním hlavových tónů vystupují mezi středovými květy temnější spodní proudy (poměrně brzy je patrné lehce mentolové pačuli a zakouřený vetiver). Po necelé hodině se objevuje i temně laděné santalové dřevo, které spolu s jasmínem kompozici posílá květinově térovým směrem. To naštěstí netrvá příliš dlouho. Konec je hodně suše dřevitý, s teplými mléčně santalovými tóny a vetiverovou hořkostí. Po dvou a půl hodinách už jsem u základu a ten je cítit spíš u kůže. Základ je znatelný ještě další cca čtyři a půl hodiny. Ze začátku spíš dámská záležitost, po rozvonění by asi snesl i muž. Na mě je tam toho však moc.

Baruti - Oh My Deer! (EdP)
Ostřejší (koření), kovově laděné pižmo s aldehydy a studeně působícími květinami (konvalinka). S nástřikem z rozprašovače by to byla celkem prostorová záležitost. Cca hodinu od rozvonění živočišné tóny víc vystoupí a po dvou hodinách vůně začíná slábnout. Ve slabší fázi víc vystoupí vanilka s náznakem ambry, živočišno zmizí. To je vůně vyloženě nekonfliktní, ale taky už poměrně intimní. Drží přes čtyři hodiny.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 19. února 2023 20:55

Plumages: Tapage Nocturne 

Zelené listy vavřínu s příchutí citrusů a zázvoru mají zřejmě osvěžit před drinkem v klubu. Sice tu voní i káva, ale náš drink bude tentokrát whisky s kolou a k němu jemný doutník v kožené sedačce. A nejsou tu jen pánové, dámy prozradí vůně nasládle ovocného pudru.

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 20. února 2023 14:02
Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 20. února 2023 14:09

alibi Golestan bude zřejmě polarizační parfém - buď nadchne, nebo zcela odpudí. Já patřím do té druhé skupiny, bohužel...

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 20. února 2023 14:52

Fleur chápu. kdybych tam necítila LDDM, tak by to asi dopadlo jinak. 

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 20. února 2023 14:54

Fleur I já:) Ne že by úplný mínus, ale nic převratného v této oblasti. A @alibi  jdu teprve číst

Offline Woody
příspěvků moje polička 20. února 2023 15:16

Beaufort - Terror and Magnificence

Pro mě je tato nádherná vůně obtížně uchopitelná. Začíná štiplavě kouřovým závanem, který se propadá do svěží vlhké gumové nasládlosti doprovázené chladem kamenů, hebkou zelenou mechovostí a vůni dřeva z větve břízy rozlomené pozdně jarní bouřkou. V základu dojde i na lesní zeminu a špetku tělesnosti. Terror je jako mlha, z níž se vynořují a zase se do ní ztrácí obrazy jednotlivých složek. Proplouvá časem. Je v ní cítit vzdálená minulost, ale nepůsobí zastarale. Obaluje přítomnost vznešenou hloubkou, kdy všední realita je jen jeden z rozměrů bytí. Mohli by ji mít Holmes a Watsonová na poličce v koupelně v tom jejich NY domku s oprýskanýma stěnama a spoustou cool objektů.
Terror zeslábne po 4 hodinách a jeví se spíše mužským, ale...

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 20. února 2023 22:15

Anatole Lebreton: Racine Carrée 

Květy a lístky heřmánku s hladkými semínky mrkve a celeru se ještě více zjemní kosatcem. Na druhé straně už se chystá vetiver, aby tuto společnost stáhl k zemi, ke kořenům, zeleným stéblům, kouřícím dřevům a černé lékořici. Ale to se mu nepodaří, naopak ho tato nobilita zušlechtí a vyrobí z něho uhlazeného oříškového gentlemana s napudrovanými tvářemi.

Offline jerry
11040 příspěvků moje polička 21. února 2023 10:57

Poivre Noir (Serge Lutens) - sladký pepřový prach se pomalu prolnul do nasládlého dřeva. Bohužel intenzita a výdrž jsou slabinou, což není u Lutense zvykem.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. února 2023 09:42

BRIOCHE Anatole Lebreton

Prababičku Annu jsem nikdy nepoznala, zemřela dřív, než jsem se narodila. Ale prý mám její povahu. Moje matka to říkala s jakýmsi nadřazeným despektem, ale mě to nikdy netrápilo. 

Věděla jsem, že prababička Anna v neděli nosila temně modrý žinylkový šál, který jí manžel přivezl z Bratislavy, sama nabílila dům vápnem se šmolkou, aby byl bělostný jako její rodný statek, nesnášela společenské sešlosti a pekla skvělé moučníky. 

Na její briošky její dcera Marie vzpomínala až do konce svých dnů, na ty malé, do zlatava vypečené bochánky, jeden jako druhý, nadýchané, máslové, medově sladké, s maličkými rozinkami /vždy předem spařenými horkou vodou a pečlivě přebranými, aby v nich nezůstaly kousky stopek/, sváteční i ve všední den, upečené v troubě kachlových kamen, servírované na bílém talíři se zlatými kvítky při okraji. 

V mých představách voněly takto. Jako Brioche. Sladce, obilně, máslově a vanilkově, s jemným nádechem vůně teplem prohřátého dřeva, které tichounce praská v kamnech. 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. února 2023 09:45

L'EAU SCANDALEUSE Anatole Lebreton

Znala jsem ženu křehké postavy a téměř nezlomné duševní síly, téměř nezlomné, ano, i nezlomnost může mít neviditelné křehké praskliny velmi citlivé na vnější tlak, ale na tom dnes už bohužel nesejde. Měla jsem ráda její vůni. Verbenové mýdlo L'Occitane, to vím - a parfém, na jehož jméno jsem se tehdy netroufla zeptat. Možná jsem chtěla, aby to pro mě zůstalo nepoznaným tajemstvím. 

V té vůni byla elegance a nepodbízivá osobitost, tak nějak nekompromisní, bez sázky na líbivost, opojné květy, nasládlá živočišná kůže a lehce terpentýnový větvičník. Někdy jsem si říkala, že to musí být Hermès, pak YSL, Yvresse třeba, ale... Nevím a už se nezeptám. 

L'Eau Scandaleuse je stejné rasy. Velká, dospělá, koncentrované prožitky, nepoddajnost a hrdost, žádné obavy, jestli té osobitosti není nad míru, je-li možné si ji dovolit, je-li k unesení... Všechno může. Všechno můžeš. Vonět tak, že někdo pozdvihne obočí. O to lépe. Protože vědí, že tu jsi. Ve vonné auře sytě, sladce šťavnatého ovoce, parafínové tuberózy a surově živočišného větvičníku.