Matière Première
French Flower
Keď si parfumér osobne pestuje tuberózu na rodinnej farme, je to na výsledku poznať. V kombinácii s pomarančovým kvetom, hruškou a čajom získava omnoho jemnejší podtón ako obvykle tuberóza máva. A aj keď je výrazná, až ľahko omamná, nie je to to vražedný nástroj ako v iných vôňach, ale okúzľujúci, saténovo hladký biely kvet.
Rogue Perfumery
40 Rogue
Roztomilá kombinácia staromódnej kolínskej so staromódnou pánskou karafiátovou vôňou. Celé to drží dohromady malá štipka veľmi jemného dubového machu. Krásne a nostalgické.
PK Perfumes
Carissa
Krásna tuberóza s ružou a zelenými tónmi. Úplne neovocná, úplne nežuvačková. Proste tak naturálne zelená, ako len môže bzť. Veľmi sa mi to páči
Velvet Curaçao
Tak som si kvôli tomuto vygooglila likér curacao, lebo som si zo študenských časov spomenula, že to bolo modré a prvý krát ma napadlo zisťovať z čoho.
No tak z potravinárskeho farbiva, aké prozaické. Čakala som aspoň pokus o nejakú legendu k tomu!!!
No ale dobre, tak k vôni.
Veľmi pekná hladká citrosovo-korenistá vôňa, s malinkou trochou exotických bielych kvetov a trochou zelene v pozadí. Veľmi príjemná, veľmi nositeľná.
TNT - Tama N Tuberose
Spomenula som si pri skúšaní, ako som kedysi okomentovala Fracas ako bojovú vôňu. Tak hele, toto je jeho tuberózová čast, ale v najvyššom rozlíšení. Proste tuberózová bomba, ktorá vás vzženie z jaskyne ako dzmovnica krtka z krtinca. Asi sú ľudia, ktoí to dokážu nosiť, mňa by to zabilo na prvú dobrú.
Dirty Rose
Ruža. Tmavočervená ruža kvitnúca nadivoko pred rumoviskom. Na rumovisku rastie kadečo, náletové dreviny, burina, veci, ktoré neviem ako sa volajú a mám podozrenie, že až sa na tom pozemku niečo postaví tak sa toho budú zbavovať sakramentsky ťažko, ale vztvára to tú správnu prašno-zeleno-drevito-burinovú atmosféru. A na tom celom pozadí tá tmavá, omamná ruža.
Starry Starry Night
Vôňa inšpirovaná Hviezdnou nocou od Van Gogha. Hm.
Aníz. Cítim aníz. Nie je v zložkách uvedený, možno je to proste výsledok vzniknuvší kombináciou iných, ale je tam proste aníz. Ako nielen ten, ale ten mi tam dominuje. Ale je to krásna vôňa. Naozaj mi evokuje nočný vzduch v tej čarovnej hodine, keď sú hviezdy už na oblohe, ale tá je ešte temnemodrá.
Vlastne, keď si to tak uvedomujem, niečím naozaj pripomína klasickú Modrú hodinu od Guerlaina. Ale akobz bola uchopená úplne inak. Ktovie, možno je to zámer. Ako keď Van gogh maľoval klasické témy, ale poňal ich úplne nanovo, tak toto je L&pHeure Bleue poňaté nečakane novým spôsobom. Krásna vôňa.