Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 19. ledna 2023 21:04

Cartier: Oud & Rose 

Oud a růže ve velmi lehké a elegantní poloze. Růže ovocná a růže kořenitá, růže krémová a růže mýdlová, růže s náznakem chypre. Oud lehounký a balzamický, obalený v pár kapkách medu. Bez orientální těžkosti, bez živočišnosti, zkrátka chic.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 04:32

Prosím, nezkoušel jste někdo vůni(byť není v databázi recenze)

NEROSA Laboratorio Olfattivo.?

Online RoSa
10061 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 13:08

a zkoušel někdo značku The House of Oud? mají krásné flakony...

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 13:28

RoSa Ale předražené sladké vůně. Zajímal by mě názor jerry .

Ovšem právě se cena některých pohybuje na profi-parfemy mezi 2300-3000 a to by se dalo. Kde nyní vyzkoušet, nevím - leda si u nich vyzvednout vzorek a rychle se rozhodnout, než je zase zdraží na 4800,-

Online jerry
11041 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 13:32

Korsičanka 

Bohužel nepomůžu -  nemám s nimi žádnou zkušenost. 

Podle složení si ale myslím, že to nebude nic pro mě.

Online RoSa
10061 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 13:34

jerry u ostatních mě složení taky neláká, ale ten Time...?

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 13:45

RoSa Tam jsem jedině taky přemýšlela o odstřiku

Online jerry
11041 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 14:14

RoSa 

Máš pravdu, Time nevypadá sle. Ale i odstřik na slepáka mi za ty prachy přijde rizikový.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 15:43
Reakce na RoSa:

a zkoušel někdo značku The House of Oud? mají krásné flakony...

​skúšala som len narýchlo pár vôní, prišli mi slabé. Čo ovšem mohlo byť náhodným výberom. Ale čo ma sklamalo, tak tie nádherné flakóny majú síce masívnu tú kovovú časť - vrchnák, na ktorom to stojí (no veď inak by to ani nedržalo), ale tie farebné flakóny majú len nejako potiahnuté to sklo, či farbou, či niečím iným, neviem, ale lúpalo sa to už v obchode.

Offline Kočka_toulavá
356 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 21:58

RoSa Mám Wind Heat, akurát posúvam odstrek. Ešte som skúšala Empathy a tá bola dosť presladená a silná. 

Online RoSa
10061 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 22:07

Kočka_toulavá hmmm, koukám na fragrantiku... může být zajímavá, ale je to fakt hrozně předražený, navíc na slepáka... (to nemyslím tvoji nabídku, tu ani neznám - jen co vidím ty ceny v eshopech)

Offline Kočka_toulavá
356 příspěvků moje polička 20. ledna 2023 22:15

@Rosa na slepáka to tiež asi nevidím, jedine, že by niekde boli vzorky/odstreky. Do flakonku by som nešla. Ale flakóniky sú nádherné, výstavné, zaujímavé, skrátka iné. 

Offline Woody
příspěvků moje polička 22. ledna 2023 13:54

Memoirs of a perfume collector Meet me...

Fantazie o moři kožené metráže v atelieru na jihu Francie... okny proudì okurkově vlhký vzduch a přinášì prchavý závan orosených porostů pobřežnìch bylin. Na stolech jsou rozvinuty metry svěže měkce nasládlého semiše i kovově hladkých hovězìch kůžì. Jejich drapérie se lìně vlnì jako klidná mořská hladina nad nìž se klidně táhne šedomodrá linie podzimnìho nebe.

Teď v zimě spìše intimnì vůně.

Aneb kultivovaná variace na urputný Portrayal man Amouage...v databázi trefně recenzovaný.

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 22. ledna 2023 22:27

Eternal Journey: Sunrise to Sunset 

Pořádná citrusová smršť. Nahořklé neroli, petitgrain s pomerančovými květy, zelenými lístky a kapkou dřevitosti, nastrouhaná pomerančová kůra a šťáva ze sladké mandarinky. Tohle je opravdový životabudič, který dodá po ránu energii. Kupodivu se pomerančový květ drží hodně dlouho, s mýdlově pižmovým a dřevitým doprovodem.

Les Eaux Primordiales: Cèdre Superfluide 

Čekala jsem cedr a dostala jsem ambrovou orientálku - pryskyřice, sladká švestka a koření, růže s šafránem. Suše tabáková slaměnka se halí do vanilkového pudru a pak snad i to dřevo, o kterém nedokážu říct, jestli je to cedr nebo santal nebo směs obojího posílená ambroxanem, naštěstí jen decentně. Pěkné je to.

Online andry spravce
2934 příspěvků moje polička 22. ledna 2023 23:15

blackviolet dovolim si doporucit jeste Magnolia Supercritique, pokud te bavi magnolie ala Clive Christian Rococo Magnolia - vic ovocna nez Malleho Eau de Magnolia. Cedre Superfluide je za me prijemna a dobre nositelna, byt to uhlazeni ambroxanem je celkem patrny.

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 23. ledna 2023 08:59

andry Ke mně se dostal jenom tenhle jeden vzorek od Les Eaux, ale pokud bude příležitost, vyzkouším. Magnólie mě baví asi tak jako cedr, ale člověk by se neměl nechat odradit názvem. Cedre mě překvapil, naštěstí to s ambroxanem nepřehnali. Ale ani tak pro mě nebude.

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 25. ledna 2023 18:24

Atelier des Ors: Pink Me Up 

Růžové bublinky perlí ve štíhlé sklence. Mají ovocnou příchuť, třeba i po ostružinách. Pár růžových růží, rtěnka a pudřenka.

Lehká ovocná květinovka, který není přeslazená.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 23:33

blackviolet a je hodná mena niché parfum? Nie je to len ovocná ružová voda? Flakón má krásnu farbu.

Offline blackviolet
3455 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 17:16

milacka Je poznat, že to je kvalitně udělaná vůně, s tím, co teď je v parfumeriích jako ovocná květinovka, se to nedá srovnávat. I když tam ta moderní syntetika taky je. 

Jen pro mě to není. Jak teď poslední dobou zkouším nové vůně, tak jsem zjistila, že mi tento styl vůbec nevyhovuje.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 29. ledna 2023 19:08

blackviolet ďakujem, ak je kvalitná a nepresladená, v BA určite vyskúšam.