Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. února 2023 09:53

CORNALINE Anatole Lebreton

Vše v barvě antracitové se sépiovými stíny odlesku pouličních lamp, prašně sivé kosatce, plné pylu a s odhalenými kořeny, které syrově voní po marcipánové karotce, muškáty a afrikánky, sladké a kořenité, aromatické do posledního mikrogramu chlorofylu, broskvoně se stovkami plodů pro Jakuba, jezírka střežená šiky fialových hyacintů, stonky nasycenější než artéské studny, ticho a klid a nad vodou světýlka, co vábí a hřejí jako černý med. 

Kdyby moje duše byla tajemnou zahradou, za noci nejtemnější, té s úplňkem v zenitu, voněla by právě takto. 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. února 2023 09:55

L'EAU GUILLERETTE Anatole Lebreton

Tichá radost. 

Jako když dítě najde v trávě zlatohlávka. 

Jako když se Máša zamilovala do Veršinina. 

Nepopsatelná, nezachytitelná něha.

/A ještěže ji nejde uchopit, nakreslit, schovat do sklenice a pevně uzavřít zlatým víčkem./

Májové kalendy, nóny i idy. 

Ranní déšť, chladný, osvěžující, citrusový. 

Těžké květy šeříků lámající se vlastní vahou k zemi.

A pak konvalinky, poselství o tom, že zvony se vrátily z Říma a zima už se nevrátí.

A v té vůni vše trvá, for alltid - i to, co již dávno pominulo.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 22. února 2023 09:57

euridike 

...Cornaline díky karotce a afrikánům mě odradila, přestože jinak, obvzláště ten úvod zněl velmi slibně a pro mě příhodně...

Nicméně  - vlezla jsem do databáze a jukla, nevím, proč, na vůně Brioche a Scandaleuse a...

...ano, tomu velmi rozumím, těm oběma popisům, to je jako bych to psala já, o sobě a tak...

(až jsem se té podobnosti lekla a současně mi z toho bylo naměkko)

Moc krásné...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 22. února 2023 09:59

euridike

...no a tyjo, ta

Guillerette! - to od Tebe vnímám jako ódu na křehkost, takovou snovou křehkost, povlávajícně éterickou, neuchopitelnou a přesto toužebně chtěnou...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. února 2023 12:09

Miru 

- ad Cornaline - mně se ten mix muškátů a afrikánů, které cítím, líbí, dává vůni jemnější, medovější pikantnost, k té karotce - když jsem byla malá, babička mi občas kupovala v cukrárně takové ty malé marcipánové kousky, někdy to byly hříbečky, někdy mrkvičky - a tady cítím jemnou vůni karotky se sladce mandlovým nádechem, ty marcipánové mrkvičky se mi vybavily úplně automaticky...

- ad L'Eau Scandaleuse - ano, když jsem ji zkoušela, vzpomněla jsem si na Tebe, Tebe taky vnímám jako křehkou, přesto silnou a pevnou osobnost, která unese v mnoha ohledech to, co jiní ne...

A ano, Guillerette je přesně taková, jak ji z mé recenze vnímáš, já ji viděla v obrazech a motivech, ve vzpomínkách, pocitech, náladě, slova se mi k ní hledala těžce...

A děkuju, moc...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 22. února 2023 12:12

euridike 

......

Online andry spravce
2933 příspěvků moje polička 22. února 2023 13:10

euridike libi se mi tve recenze na Anatola

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 22. února 2023 13:53

euridike No, lákáš jimi nesmírně, ale do slepáků už nejdu

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 22. února 2023 15:14
Reakce na andry:

euridike libi se mi tve recenze na Anatola

​Mně taky

Korsičanka Na slepáka raději ne. Anatole je taky "svůj", něco jako Francesca, raději vyzkoušet.

13421 příspěvků moje polička 22. února 2023 15:44

blackviolet Znám od něj jen 2 vůně a nejsou špatné: Perfumista a L'Eau Scandaleuse. Jo a ještě jsem kdysi měla vzorek Bois Lumière.

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 22. února 2023 18:38

euridike krásné recenze

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. února 2023 18:52

Korsičanka

Já měla chuť si jen na základě recenzí objednat Grimoire, ale odolala jsem.

alibi blackviolet andry 

Díky všem...

13421 příspěvků moje polička 22. února 2023 20:25

euridike Jo, taky jsem po ní koukala:) Čáry - máry

Offline jerry
11040 příspěvků moje polička 22. února 2023 20:32

Cherry Smoke (Tom Ford) -  ve srovnání s Lost Cherry ne tak sladká a likérová, zato dřevitá, sladce ambrově kouřová a suše tabákově. Po rozvonění je rozeznatelné suché dřevo plné pryskyřice. Třešňová arabka. Zatímco ale Lost Cherry je držák s výbornou intenzitou, tak Cherry Smoke jí v těchto parametrech na paty rozhodně nešlape - bohužel. A ještě srovnání do třetice: - zatímco Lost Cherry mi jako unisexová rozhodně nepřipadá, tak Cherry Smoke je unisex úplně jasný.

Miru

Prosím předej recenzi na před-před-předchozí straně do DTB. Souhlasím, že je "tak trochu do tmy", jenže moc brzy z Cherry Smoke zbyde jen ta ovoněná tma. Škoda. 

Offline haschm
212 příspěvků moje polička 23. února 2023 01:25

Po delší době MFK naskladnil Grand Soir. Tušíte někdo zda došlo k nějaké reformulaci? Dík

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 23. února 2023 03:53

jerry 

...no, ono to není jen o Tomových třešních, resp. mám to snad se všemi jeho vůněmi vydanými poslední dobou - že voní tak cca hodinu a pak jsou fuč. Z toho pak většina je ještě intenzity nic moc. Vyjímkou byla Costa Azzurra Parfum(takhle si představuji hustotu vůně),

řada vůní Cherry - hustota na hraně, ale oukej,

zbytek vůní - spíše takové vonné akvarely...

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 23. února 2023 07:50

euridike Všechny recenze na vůně A. L. jsem si s chutí přečetla a děkuji za ně. Souhlasím s blackviolet , že naslepo se pořizovat nedají. A tím, jak nejsou vyráběny velkoprůmyslově, se mnohdy značně liší i jednotlivé šarže téže vůně, což není výčitka - spíš jen doklad "ruční" práce.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 23. února 2023 09:54

Can´t Stop Loving You Kilian

....velmi příjemná chuť!.

Ano, v úvodu pomerančový květ,

ovšem nořený do hutně táhnoucího se, pouze minimálně nasládlého medu,

kdy toto všechno je oslazeno bio vanilkou,

vanilkou delikátně dřevitou a ultra jemně nakouřovělou(dojmově téměř jako guajakové dřevo)...

...vůně hutní, tmavne, přivírá oči, aby v nastupující tmě viděla lépe a

v oné tmě se přeměňuje v oblak, tmavý vonný oblak -

hebce hutný útvar utkaný z kadidla,

v němž levitují mohérová vanilková vlákénka,

třpytící se zrovna tak jak mikrochloupky na ženině paži ve svitu měsíce, jenž svým chladivým tónem osvětluje noční klid...

Lahodné, provzdušněně a bezgravitačně balzamické,

chuti plné ale kašmírově hebké kadidlo,

jež v sobě má i pár zelenodřevěných pilinek(větvičník),

třísek vpíchnutých pod kůži a 

k tomu nasládlost těla,

navanilkovělost touhy...

Intenzita intimní, přesto neochvějná.

Nedivím se názvu vůně...

...je pro Dámu

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 23. února 2023 10:09

Carnal Flower Frederic Malle

...v hebce hustém provedení fakt eukalyptus a melounové aroma,

čerstvá, šťavnatá zelenost, chvílemi křupavá, chvílemi chutí jak právě posečená tráva.

Hm, a to je vše.

Bílé květiny.? Smrt opojnými bílými hlavicemi?

Mám smůlu. Prd, Velebnosti...

...to si jen tak ležím v létě v trávě, v prstech kroutím vzteky zelená stébla a kdesi z dálky detekuji delikátně, krémově mydlinkovou vůni. 

Teplá zelená vůně nad lavorem, v němž rozblemclé jádrové mýdlo obarvilo vodu do mléčna.

Jdu pryč...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 23. února 2023 10:14

Eau de Magnolia Frederic Malle

...rozkošný bergamotek.

Jo, bergamotek - je to takové milounké, hebce osvěžující, mydlinkově napomerančovělé, příjemné.

A pak - jasné, hladké citrusy, různé...

...teple chladivé, plavně jiskrné, ukotvené na pokožce jejím vlastním teplem.

Proč to má v názvu magnolii.?.