Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 23. února 2023 10:22

En Passant Frederic Malle

...hebký, něžný bílý šeřík - jeho až vyšlehaně máslová delikátní, éterická krémová pudrovost současně

se vzdušnou vlhkostí a jasem nejen ze slunce ale jasem i ze samotného keře, jenž ožil právě skončivší lehkou letní sprškou...

Rozkošné!

Vůně by se mi líbila pro nevěstu, nebo pro high society kikinu,

ale zároveň i klidně pro tvrdou byznysmenku. Protože to by byl správnej kontrast, drive...

(no, podobná typově, cenově přijatelnější, o ingredience bohatší a s větší výdrží i intenzitou je Pure Musc Narciso Rodriguez. Ovšem ten v sobě nemá onen rozkošný šeříkový tón)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 23. února 2023 10:32

...opakovaně

Iris Poudre, Musc Ravageur - och, slabounkaté je to tak moc!.

Přitom ta Musc Ravageur by byla TAK lahodná skořicovka!, ale je to jen opar vylétnuvší z trouby po dopečení koláčů...

Portrait of a Lady - tentokrát mám z vůně růží minimálně. Všechny ostatní ingredience jo, v tmavě zeleném, jemně dřevitém provedení - černý rybíz a jeho řezavé listy, maliníkové listoví i šlahouny, čerstvý měkký santal, měkká ale opět dost čerstvá skořice utopená ve výše zmíněné zeleni.

A tmavě nachová růže pod tím vším jen ztěží dýchá, svým dechem vyplňuje minimezírky mezi jednotlivými členy.

Nyní mi Portrait of a Lady víc než kdy jindy připomíná Paestum Rose. Ovšem Paestum Rose je bohatší o větší hloubku a hustotu

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 10:49

jerryCherry Smoke je skvělá, ale příště ti na sraz vezmu Khaltat Night, zajímá mě, co na ni řekneš. Třešňová arabka.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 11:08

Jo a ještě dotaz na Miru a jerry Myslíte, že by se mi líbila Noir de Noir od Forda? 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 23. února 2023 11:11

Luna 

jo. A taky Noir Extreme

Offline jerry
11040 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:01
Reakce na Luna:

Noir de Noir od Forda? 

​Zcela jistě

A souhlas s Miru - u Noir Extreme nehleď na to, že je pánská (jediné riziko by bylo, že ti na ni bude chodit manžel)

Luna 

Třešňové arabky jsou dobré a ráda zkusím - Lost Cherry má dost arabských následovnic, ale z těch, které jsem zkoušela, měla každá nějakou "přidanou hodnotu".

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 23. února 2023 12:35
Reakce na Fleur:

slniecko V databázi je ještě Starry Night a jako značka uvedeno Vincent van Gogh - nevíš, zda jde o totožné vůně?

Neviem, nie je tam zloženie a nikdy som ju neskúšala.

Ale skúsim pohľadať možno niečo viac o tej značke, či naozaj nejako spolupracovali. (S Van Goghom asi nie, ale trebárs s múzeom. Momentálne v múzeu predávajú Slnečnice od Floral Street).

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 23. února 2023 15:00

Fleur 

Perfumistu jsem zkoušela dvakrát ze dvou různých zdrojů a podruhé jsem vůni vnímala odlišně, což jen stvrzuje Tvá slova.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 23. února 2023 15:03

Miru 

Jak píšeš:

Přitom ta Musc Ravageur by byla TAK lahodná skořicovka!, ale je to jen opar vylétnuvší z trouby po dopečení koláčů...

Tak z Musc Ravageur v současné /re/formulaci mám úplně stejný pocit.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 15:05

euridike Prosím tě, kdy ji naposledy reformulovali?

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 23. února 2023 15:31

euridike 

...což je teda mizérie

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 23. února 2023 15:37

Luna 

Podle všeho přinejmenším v roce 2015, kdy FM spadl pod Estée Lauder, od té doby je slabší. + Prý další úpravy s ohledem na regulace EU. Já osobně mám pocit, že na začátku byl MR hodně silný, skořicový, kořenitý, sladký, hřejivý, teď je víc pižmový, méně skořicový, chybí mu ta specifická štiplavost hřebíčku, kterou jsem v původním vnímala, je to spíš ozvěna původní vůně. 

Offline jerry
11040 příspěvků moje polička 23. února 2023 15:44
Reakce na euridike:

Já osobně mám pocit, že na začátku byl MR hodně silný, skořicový, kořenitý, sladký, hřejivý, teď je víc pižmový, méně skořicový, chybí mu ta specifická štiplavost hřebíčku, kterou jsem v původním vnímala, je to spíš ozvěna původní vůně. 

​Mám naprosto stejný pocit. Jako by ta vůně byla ted "vyvanutá/vyvětralá". Bohužel.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 17:03

euridike Ja mam z roku cca 2018? A libi se mi, ale kdovijaka pecka to neni, znovu uz nebudu porizovat.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 23. února 2023 17:04

jerry Khaltat Night a Lost Cherry jsou uplne jine, KN je vetsi pecka a je temnejsi.

Offline jerry
11040 příspěvků moje polička 23. února 2023 18:04

Luna

Tak to je jeste lepsi. Jsem zvedava.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 23. února 2023 18:19

slniecko V databázi je ještě Starry Night a jako značka uvedeno Vincent van Gogh - nevíš, zda jde o totožné vůně?

Tak som našla a doplnila zloženie...nejaké styčné body tam sú, ale ťažko povedať.

A výrobcom bola holandská firma Royal Sanders, ale značka sa už nevyrába, tak asi ani nedozviem.

Offline jerry
11040 příspěvků moje polička 25. února 2023 18:45

Zkouším značku AK France a jsem mile překvapená - kvalitní, dobře sestavené vůně a jedna lepší než druhá.

Bourmunque (AK France) - nasládlý bílý cedr plovoucí v postupně se prohřívající v modrozelené laguně, se sametovým bergamotem a stopou nasládlé zelené konvalinky. Celé je to takové nasládle uhlazené, zaoblené, působící dojmem volnosti a bezstarostnosti. Vůně vlastně velice jednoduchá, zato hodně povedená. V DTB vedena jako dámská, ale je to ryzí unisex.

A další podrobnost viz recenze Miru v DTB.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 25. února 2023 20:04

jerry 

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 25. února 2023 20:18

Luna Khaltat Night mi prišla tento týždeň, síce naslepo, ale nesklamala, je to nádhera veľká,

za mňa je po vyprchaní malá podoba práve na Noir od TF.