slniecko Díky za informace!
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
The House of Oud: Ruby Red
Tak ano, je to sladké. Dost. Ale musím přiznat, že ta sladkost není otravná. Jako první mě k tomu napadl zázvorový bonbón posypaný vanilkovým cukrem. Pikantní zázvor drží sladkost trochu na uzdě. Z květin vnímám banánový ylang ylang a lehce zelenou tuberózu, ale jen velmi krátce. Časem se přes krémové pižmo přehoupne vůně do pudrova, s vanilkou a skoro neznatelnou dřevitostí.
Daridari Opravdu sis troufla naslepo? Odvazna! Ja jsem ji zkusila v Dubaji loni a v teple je jeste mnohem lepsi.
Jsem moc rada, ze se ti libi.![]()
Luna Veru naslepo......tento týždeň dve naslepo, jedna vyšla, druhá nie.
Ono ten Khaltat night vyzerá na prvý pohľad ako jesenno-zimná vôňa, viem si ju ale ako každú arabku predstaviť v teple. Už sa na to veľmi teším, ale užívam si ju aj teraz![]()
jerry Zvláštní, že s Miru popisujete Cherry Smoke jako málo držící. Já ji z rukávu cítila ještě celý druhý den a to dost intenzivně. Přitom mám problém, že Lost Cherry po chvíli moc necítím. Jinak v začátku mám neskutečnou nálož nějaké tmavé kůže, která mi přetrvává dost dlouho, asi proto, že ji nemám ráda. Naštěstí celkový dojem z vůně mi to nekazí a přijde mi, že kadidlo a zakouřený tón ji dost prspívá. Uvidím, jestli zůstanu u odstřiku a nebo časem bude flakon.
...no, já mám poslední dobou čím dál víc problém s výdrží vůní. Co na mně drží tak, jak si představuji, že by to mělo být - Copper(x hodin) a Patchouli Magnetik(12 hodin v pohodě),
z mainstreamu Chloé Nomade EdP. Jinak ze mě vše mizí tak do hodiny, max do dvou.
Je taky fakt, že třeba spoustu vůní se mi moc líbí - čichat je na druhých, dokonce i zkoušet je na sobě, ale nosit je pak.?. Ne. Jakoby by byly "moc pěkné" nebo co. Potřebuju mít na sobě "divnovůně" a ty se mě pak drží![]()
Rozdil bude nejspis tom, ze vune zkousim vyhradne na kuzi. Souhlasim, ze na obleceni vune vzdycky drzi dele.
jerry Já na kůži zkoušela a všechny vzorky zkoušim na kůži. Ráno, citila jsrm ji do večera, ale právě ještě jsem večer oblíkla triko s dlouhým rukávem a ještě i ráno byla cítit z rukávu.
Jinak se ale na kůži nevoním, jednak mám na hodně parfémů i alergii, která se mi vyvinula časem a hlavně to pořád beru jako chemii, kterou si na kuži dávám všeobecně co nejméně.
...tyjo, nevonět se na kůži a jen na oblečení.? Jako naprosto chápu Tvé důvody, ale u sebe si to nedovedu představit!. Pro mě je to právě to nejhezčí - spojení kůže, vlastní chemie s parfémem a co to pak ne/udělá...
Miru To jsem si myslela dřiv taky a potom jsem zjistila, že u parfémů, které se mi líbí, tak rozdíl necítím. Nebo není tak velký, abych to v tom denním kolotoči nějak řešila a přemýšlela o tom. Zase vím, že někdo tu kůži má takovou, že ten rozdíl může být obrovský a chápu, že to máne každý jinak. Ale já si na tu kůži nedávám vlastně skoro nic a dobře si ty věci vybírám, protože ona vstřebává opravdu dost a té chemie je spousta už tak.
Seduction 1 (AK France) - sladce ovocně žvýkačkový pomerančový květ (žvýkačka se ale velice rychle vytratila), teple balzámový, s lehoučkým sladce kořeněným popraškem. Pod pomerančovým květem vykukují zelené fialkové lístečky. Celek je takový hladký, krémově vláčný. Hodně povedená vůně, s přiměřenou intenzitou a solidní výdrží.![]()
Renusatko
...tyjo, nevonět se na kůži a jen na oblečení.? Jako naprosto chápu Tvé důvody, ale u sebe si to nedovedu představit!. Pro mě je to právě to nejhezčí - spojení kůže, vlastní chemie s parfémem a co to pak ne/udělá...
Ano, taky potřebuji ten nejtěsnější kontakt s vůní
, teprve potom je opravdu "moje".
Mám to stejně jako Renusatko, voním se jen na oblečení. Vždycky, už od dětství, jsem měla "problém" s vůněmi v tom smyslu, že jsem máloco snesla. Kosmetiku mám jen neparfémovanou a když jsem se začínala vonět, bylo to - jak říká moje mamka - v homeopatickém dávkování
. To už tedy neplatí , ale k nové vůni si hledám cestu déle a postupně. Navíc pracuju s malými dětmi a v bezprostřední blízkosti lidí, takže to beru také v úvahu.
Trussardi - Passeggiata In Galleria Vittorio Emanuele II
Tichá romantická kavárna s mahagonovými stolky, na nichž jsou coby dekorace pokladeny okvětní plátky tuberózy, bílé růže a jasmínu. Objednala jsem si cappuccino s dvojitou porcí lískooříškového sirupu a pařížský dort, které zaujímají místo uprostřed stolku. Dovnitř pronikají hřejivé paprsky dopoledního sluníčka, ale venku za okny se snáší sníh v malých nadýchaných obláčcích. Sedím zachumlaná ve velkém měkkém svetru krémové barvy a užívám si chvilku ticha, než se svět zase zblázní. Ten první kousek dortu a první hlt sladké horké "kávičky" - pro dny, kdy opravdová káva má v sobě příliš hořkosti skutečného, každodenního života - ach!
Intenzita a výdrž slabší, ale vůně kouzelná.
Matiere Premiere - Cologne Cédrat
Pro mě úžasná vůně jara. Je citrusově svěží a chladivá, velmi jemně nasládlá. Pepř je skoro delikátní, poprášený žlutavým pylem, maté jemně opojné. Výslednou kombinaci vnímám jako vůni kvetoucích vrb, třešní a špendlíků po chladném dubnovém dešti. Po nástřiku je parfém na mé kůži poměrně výrazný, snadno by stoupl do hlavy a rozbolel ji. Po chvíli naštěstí lehce vyvane a intenzita se zjemní, takto vydrží cca 3,5 hodiny (není příliš prostorový, ale ani příliš u těla, pravda, v porovnání se některými mými dardami je to vůně opravdu nevinná). Pak zvolna slábne, ale je stále znát, spíš než u kůže se drží lehce nad ní. Celková výdrž se pohybuje přes sedm hodin. Loni jsem si naslepo koupila miniaturu a po přečtení recenzí zmiňujících prchavost vůně se ji rozhodla šetřit. Letos jsem konečně namontovala rozprašovač a vyzkoušela trochu víc. S potěšením jsem zjistila, že intenzita i výdrž by mi asi vyhovovala přesně v tom sobeckém pojetí, že sebe cítím tak akorát a nikoho okolo zjevně neobtěžuju (muž mi tvrdí, že mu při přivonění u kůže přijde výrazná, z běžné vzdálenosti o ní skoro neví).
DIRTY VANILLA Heretic Parfums
Do you still play the same moves now?
Or are those special moods for someone else?
I hope you're feeling happy now...
Just because you feel good
doesn't make you right, oh no...
Still want you here tonight...
/Skunk Anansie - Hedonism/
Tohle je pro mě Dirty Vanilla.
Slovo "hedonism" a "still want you here tonight".
Hedonistická vanilka ve formě husté pasty s entropickou záplavou temných mikrohvězd kafrového prachu, jsou antracitově černé, ale voní zeleně jako nedozrálý koriandr, téměř syrově, ta vůně má medicinální, lékořicový stín, uhlazený a ztišený nasládlými dřevitými a zemitými tóny, které se ze samého základu prolínají i do vyšších pater celé kompozice.
Vůně neidylická. Negurmánská. Nerostlinná. Žádná zmrzlina, žádný vanilkový milk shake, žádná exotika orchidejí v zeleném přítmí tropického pralesa v Indo-Pacifiku. Ani vanilkově vonící květy kanangy vonné v lehce parném skleníku. Nic z toho.
Vláčná, sladká provokativnost, svůdná, má však v sobě něco lehce iritujícího, jakoby nepatřičného, hru na kočku a na myš, kdo s koho, chtít to a zároveň před tím utíkat.
Můj pocit: jako když složíš téměř celé puzzle - až na jeden kousek, který chybí, vadí Ti to prázdné místo a máš chuť tam nacpat silou dílek z jiného puzzle, jen aby to bylo dokončené, jen aby to dávalo smysl. Alespoň na první pohled.

Mám ještě Dirty Jasmine, ale podívám se.
Under My Skin Francesca Bianchi.
Co mám po kůží. Pod slupkou, která se cizincům nebo z dálky zdá jak sopečná krajina, odtažitá a pustá bez života, ale jen těm, kdo se nebojí a přiblíží nakonec otevře své pukliny, jako staré jizvy a až pod povrchem dá tušit jakýsi vláčný pohyb a vřelost, jako pomalu proudící magma a pulzující záře a teprve pak přestane být indiferentní a nepřístupná, sálá na ven teplem rozehřáté pokožky se stopou potu, který se mísí s dávno nanesenou vůní všech poctivých a hutných tinktur z květin pěstěných i divokých a ne, ještě se nechce smýt, ještě chvíli chce nést ten prožitek, požitek, blízkost, intimitu, živočišnost ve všech polibcích, dotecích a propadech do neznáma.
Under.My.Skin.
Under.My.Sin.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje