Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 25. února 2023 20:38

slniecko Díky za informace!

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 25. února 2023 21:05

The House of Oud: Ruby Red     

Tak ano, je to sladké. Dost. Ale musím přiznat, že ta sladkost není otravná. Jako první mě k tomu napadl zázvorový bonbón posypaný vanilkovým cukrem. Pikantní zázvor drží sladkost trochu na uzdě. Z květin vnímám banánový ylang ylang a lehce zelenou tuberózu, ale jen velmi krátce. Časem se přes krémové pižmo přehoupne vůně do pudrova, s vanilkou a skoro neznatelnou dřevitostí.

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 26. února 2023 12:59

Daridari Opravdu sis troufla naslepo? Odvazna! Ja jsem ji zkusila v Dubaji loni a v teple je jeste mnohem lepsi.  Jsem moc rada, ze se ti libi.

Offline Daridari
1131 příspěvků moje polička 26. února 2023 15:40

Luna Veru naslepo......tento týždeň dve naslepo, jedna vyšla, druhá nie.

Ono ten Khaltat night vyzerá na prvý pohľad ako jesenno-zimná vôňa, viem si ju ale ako každú arabku predstaviť v teple. Už sa na to veľmi teším, ale užívam si ju aj teraz

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. února 2023 22:43

jerry Zvláštní, že s Miru popisujete Cherry Smoke jako málo držící. Já ji z rukávu cítila ještě celý druhý den a to dost intenzivně. Přitom mám problém, že Lost Cherry po chvíli moc necítím. Jinak v začátku mám neskutečnou nálož nějaké tmavé kůže, která mi přetrvává dost dlouho, asi proto, že ji nemám ráda. Naštěstí celkový dojem z vůně mi to nekazí  a přijde mi, že kadidlo a zakouřený tón ji dost prspívá. Uvidím, jestli zůstanu u odstřiku a nebo časem bude flakon.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 27. února 2023 05:18

Renusatko 

...no, já mám poslední dobou čím dál víc problém s výdrží vůní. Co na mně drží tak, jak si představuji, že by to mělo být - Copper(x hodin) a Patchouli Magnetik(12 hodin v pohodě),

z mainstreamu Chloé Nomade EdP. Jinak ze mě vše mizí tak do hodiny, max do dvou.

Je taky fakt, že třeba spoustu vůní se mi moc líbí - čichat je na druhých, dokonce i zkoušet je na sobě, ale nosit je pak.?. Ne. Jakoby by byly "moc pěkné" nebo co. Potřebuju mít na sobě "divnovůně" a ty se mě pak drží

Online jerry
11040 příspěvků moje polička 27. února 2023 06:51

Renusatko 

Rozdil bude nejspis  tom, ze vune zkousim vyhradne na kuzi. Souhlasim, ze na obleceni vune vzdycky drzi dele.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. února 2023 10:08

jerry Já na kůži zkoušela a všechny vzorky zkoušim na kůži. Ráno, citila jsrm ji do večera, ale právě ještě jsem večer oblíkla triko s dlouhým rukávem a ještě i  ráno byla cítit z rukávu. 

Jinak se ale na kůži nevoním, jednak mám na hodně parfémů i alergii, která se mi vyvinula časem a hlavně to pořád beru jako chemii, kterou si na kuži dávám všeobecně co nejméně. 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 27. února 2023 11:01

Renusatko 

...tyjo, nevonět se na kůži a jen na oblečení.? Jako naprosto chápu Tvé důvody, ale u sebe si to nedovedu představit!. Pro mě je to právě to nejhezčí - spojení kůže, vlastní chemie s parfémem a co to pak ne/udělá...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 27. února 2023 11:10

Miru To jsem si myslela dřiv taky a potom jsem zjistila, že u parfémů, které se mi líbí, tak rozdíl necítím. Nebo není tak velký, abych to v tom denním kolotoči nějak řešila a přemýšlela o tom. Zase vím, že někdo tu kůži má takovou, že ten rozdíl může být obrovský a chápu, že to máne každý jinak. Ale já si na tu kůži nedávám vlastně skoro nic a dobře si ty věci vybírám, protože ona vstřebává opravdu dost a té chemie je spousta už tak. 

Online jerry
11040 příspěvků moje polička 02. března 2023 21:50

Seduction 1 (AK France) - sladce ovocně žvýkačkový pomerančový květ (žvýkačka se ale velice rychle vytratila), teple balzámový, s lehoučkým sladce kořeněným popraškem. Pod pomerančovým květem vykukují zelené fialkové lístečky. Celek je takový hladký, krémově vláčný. Hodně povedená vůně, s přiměřenou intenzitou a solidní výdrží.

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 03. března 2023 10:12
Reakce na Miru:

Renusatko 

...tyjo, nevonět se na kůži a jen na oblečení.? Jako naprosto chápu Tvé důvody, ale u sebe si to nedovedu představit!. Pro mě je to právě to nejhezčí - spojení kůže, vlastní chemie s parfémem a co to pak ne/udělá...

​Ano, taky potřebuji ten nejtěsnější kontakt s vůní , teprve potom je opravdu "moje".

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 03. března 2023 19:14

Fleur 

Offline Akret
příspěvků moje polička 04. března 2023 08:05

Mám to stejně jako Renusatko, voním se jen na oblečení. Vždycky, už od dětství, jsem měla "problém" s vůněmi  v tom smyslu, že jsem máloco snesla. Kosmetiku mám jen neparfémovanou a když jsem se začínala vonět, bylo to - jak říká moje mamka - v homeopatickém dávkování . To už tedy neplatí , ale k nové vůni si hledám cestu déle a postupně. Navíc pracuju s malými dětmi a v bezprostřední blízkosti lidí, takže to beru také v úvahu.

Offline Evanilla
1212 příspěvků moje polička 05. března 2023 13:55

Trussardi - Passeggiata In Galleria Vittorio Emanuele II

Tichá romantická kavárna s mahagonovými stolky, na nichž jsou coby dekorace pokladeny okvětní plátky tuberózy, bílé růže a jasmínu. Objednala jsem si cappuccino s dvojitou porcí lískooříškového sirupu a pařížský dort, které zaujímají místo uprostřed stolku. Dovnitř pronikají hřejivé paprsky dopoledního sluníčka, ale venku za okny se snáší sníh v malých nadýchaných obláčcích. Sedím zachumlaná ve velkém měkkém svetru krémové barvy a užívám si chvilku ticha, než se svět zase zblázní. Ten první kousek dortu a první hlt sladké horké "kávičky" - pro dny, kdy opravdová káva má v sobě příliš hořkosti skutečného, každodenního života - ach!

Intenzita a výdrž slabší, ale vůně kouzelná.

Offline Vosina
příspěvků moje polička 09. března 2023 19:35

Matiere Premiere - Cologne Cédrat

Pro mě úžasná vůně jara. Je citrusově svěží a chladivá, velmi jemně nasládlá. Pepř je skoro delikátní, poprášený žlutavým pylem, maté jemně opojné. Výslednou kombinaci vnímám jako vůni kvetoucích vrb, třešní a špendlíků po chladném dubnovém dešti. Po nástřiku je parfém na mé kůži poměrně výrazný, snadno by stoupl do hlavy a rozbolel ji. Po chvíli naštěstí lehce vyvane a intenzita se zjemní, takto vydrží cca 3,5 hodiny (není příliš prostorový, ale ani příliš u těla, pravda, v porovnání se některými mými dardami je to vůně opravdu nevinná). Pak zvolna slábne, ale je stále znát, spíš než u kůže se drží lehce nad ní. Celková výdrž se pohybuje přes sedm hodin. Loni jsem si naslepo koupila miniaturu a po přečtení recenzí zmiňujících prchavost vůně se ji rozhodla šetřit. Letos jsem konečně namontovala rozprašovač a vyzkoušela trochu víc. S potěšením jsem zjistila, že intenzita i výdrž by mi asi vyhovovala přesně v tom sobeckém pojetí, že sebe cítím tak akorát a nikoho okolo zjevně neobtěžuju (muž mi tvrdí, že mu při přivonění u kůže přijde výrazná, z běžné vzdálenosti o ní skoro neví).

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 11. března 2023 16:18

DIRTY VANILLA Heretic Parfums

Do you still play the same moves now?

Or are those special moods for someone else?

I hope you're feeling happy now...

Just because you feel good

doesn't make you right, oh no... 

Still want you here tonight...

/Skunk Anansie - Hedonism/

Tohle je pro mě Dirty Vanilla. 

Slovo "hedonism" a "still want you here tonight". 

Hedonistická vanilka ve formě husté pasty s entropickou záplavou temných mikrohvězd kafrového prachu, jsou antracitově černé, ale voní zeleně jako nedozrálý koriandr, téměř syrově, ta vůně má medicinální, lékořicový stín, uhlazený a ztišený nasládlými dřevitými a zemitými tóny, které se ze samého základu prolínají i do vyšších pater celé kompozice.

Vůně neidylická. Negurmánská. Nerostlinná. Žádná zmrzlina, žádný vanilkový milk shake, žádná exotika orchidejí v zeleném přítmí tropického pralesa v Indo-Pacifiku. Ani vanilkově vonící květy kanangy vonné v lehce parném skleníku. Nic z toho. 

Vláčná, sladká provokativnost, svůdná, má však v sobě něco lehce iritujícího, jakoby nepatřičného, hru na kočku a na myš, kdo s koho, chtít to a zároveň před tím utíkat. 

Můj pocit: jako když složíš téměř celé puzzle - až na jeden kousek, který chybí, vadí Ti to prázdné místo a máš chuť tam nacpat silou dílek z jiného puzzle, jen aby to bylo dokončené, jen aby to dávalo smysl. Alespoň na první pohled.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 12. března 2023 17:26

euridike 

...nemáš ve vzorcích i Coeur Noir, Scandal Wood.?,

ty by mě zajímaly...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. března 2023 09:03

Miru 

Mám ještě Dirty Jasmine, ale podívám se. 

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 15. března 2023 13:05

Under My Skin Francesca Bianchi.

Co mám po kůží. Pod slupkou, která se cizincům nebo  z dálky zdá jak sopečná krajina, odtažitá a pustá bez života, ale jen těm, kdo se nebojí a přiblíží nakonec otevře své pukliny, jako staré jizvy a až pod povrchem dá tušit jakýsi vláčný pohyb a vřelost, jako pomalu proudící magma a pulzující záře a teprve pak přestane být indiferentní a nepřístupná, sálá na ven teplem rozehřáté pokožky se stopou potu, který se mísí  s dávno nanesenou vůní všech poctivých a hutných tinktur z květin pěstěných i divokých a ne, ještě se nechce smýt, ještě chvíli chce nést ten prožitek, požitek, blízkost, intimitu, živočišnost ve všech polibcích, dotecích a propadech do neznáma.
Under.My.Skin. 
Under.My.Sin.