Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 15. března 2023 13:11

marieu 

Ty jsi fakt neuvěřitelná...!

/Což je vyjádření veškerého mého možného obdivu./

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 15. března 2023 13:21

marieu 

...

(...píšeš o pocitu, o duši, o svém životě...)

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 15. března 2023 13:57

marieu Krásné . A je opravdu strašná škoda, že to není v databázi. Mělo by být.

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 15. března 2023 15:27

marieu krásný

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 15. března 2023 17:40

euridike blackviolet tak já nevím, jak z toho- euridike, fakt nejsem! - nejsem a zas mám pocit, blackviot, že to není třeba. A nepíšu to, že se upejpám a chtěla bych se nechat přemlouvat. Jen jsem zas po delším čase kápla na vůni, která se mnou nějakým způsobem rezonuje, což se mi obvykle u vzorků, co zkouším, nestává a nic zvláštního mě k nim nenapadá. Tentokrát jsem seděla v sobotu večer s mužem a sklenkou vína u Il Boemo (sex, drogy, Mysliveček. A nuda) a tenhle vzorek si neustále, celý večer vynucoval mou pozornost a myšlenky. A ráno ze stopy na zápěstí znovu. A pak zas. Jde do tužebníku, rozhodně.

Miru ... až na ty hříchy, snad

alibi krásná vůně v každém případě.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 15. března 2023 22:34

Maître Parfumeur et Gantier: Grain de Plaisir 

Krásná zelená svěžest, nefalšovaná příroda. Šťavnaté obrovské listy bylin, klidně i toho celeru, máta a zralý citrón ze Středomoří se šťávou a kůrou nakrájenou na proužky. Za zahradou je les, na vetiverově dřevité zemi leží jehličí a voní to tu myrhou a santalem.

A určitě unisex.

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 15. března 2023 22:35

marieu je krásné, když se to tak propojí a je úžasné, jak to umíš popsat. díky za sdílení

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 15. března 2023 22:47

Diptyque L'Eau Papier

Jsem trochu ovlivněná místem zkoušení. Je přesně taková, jako dnešní newyorský den: Slunečná, ale slunce není hřejivé, jsou to první jarní paprsky, které vás moc nezahřejou, zvlášť když vám cuchá vlasy ledový vítr. Zima se ještě nevzdává, ale vy už plánujete na balkonku novou výsadbu jarních květin? Tak to je ono. 
Vítr. Předjaří. Žádná barevná smršť, ale inkoustová kresba květin. Nějak takhle: (Přihřeju si polívčičku svými starými kresbami.) A ano, voní to dost jako můj skicák.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 16. března 2023 02:36

Luna 

...ty kresby jsou dokonalé!

(vůně mě neoslovila svým složením, ani tím, jak ji vnímáš, ale ty kresby ano...)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 16. března 2023 02:59

ad Francesca Bianchi

...jsem hodně zvědavá na vůni

Unspoken Musk

- zaujala mě už před čtvrt rokem, všechny receneze na ni,

a složení krásné...

No, když jsem četla reakce na vůni na fragrantica(což před zkoušením dělám vyjímečně. Ale nemůžu se dočkat vzorku, tak aspoň o tom čtu...), tak mě navnadilo ještě víc, když ji jeden člen přirovnává k Poudreextase Marlow, to je krása...

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 16. března 2023 05:58

Miru přikláním se k tomu, co o ní napsala euridike . Do puntíku.

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 16. března 2023 07:34

marieu Luna skvělé recenze .

A když je řeč o Unspoken Musk... Zkoušela jsem tu vůni naslepo, aniž bych tušila, co vzorek obsahuje, tohle jsou moje dojmy (a v rámci objektivity dodávám, že ve vztahu k některým druhům pižma jsem anosmická):

Na začátku jsem cítila docela příjemný tón připomínající rybíz a lesní ovoce, ale v lehce zkaramelizovaném oparu, jako když se rozvařují na džem a trošku se přichytí na dně hrnce. Ale pak se v tom rozjelo něco květinově dřevitého, neuspořádaného, kousavé kytky s ohnilými stonky a dřevo s trčícími třískami. Tohle mi někdy dělává magnólie a orchidej a vůbec se mi to nelíbí. Závěr je už zase v klidu, docela přívětivý ovocně nasládlý květinový tón s lehce pryskyřičnou stafáží. Cítím v něm růži, nebo si to jen přeju? 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 16. března 2023 07:59

marieu Fleur 

...tak jsem napnutá...

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 16. března 2023 10:02

Miru Vzhledem k tomu, že mně se vůbec nelíbila, u tebe by mohla mít šanci .

A kdyby mi dal tuhle vůni vyzkoušet někdo mimo naše parfémomaniacké okruhy, tak si pomyslím něco na způsob, že už ani ten Avon není, co kdysi býval . Ten střed vůně byl na mně vysloveně ohavně čpící.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 16. března 2023 10:39

Fleur 

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 16. března 2023 10:52

Fleur Huš! Taková krása! A to já jsem k hodně druhům pižma anosmická!

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 16. března 2023 11:52

Korsičanka Však já vám tu krásu přeju .

Offline andry spravce
2933 příspěvků moje polička 16. března 2023 11:58

Fleur Amnesia Rose by mohlo byt dobry vino

marieu tak to tam dej, tady to zapadne

Offline Luna
10862 příspěvků moje polička 16. března 2023 12:52

Miru Dekuju

Vune pro tebe urcite neni, ani ja bych ji neunosila. Ale interierovka by to byla prijemna.

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 16. března 2023 13:36

andrySouhlasím. Tím, jak jsou ty složky poskládané, tak v ní je víno i cítit, ale spíš suché bílé než červené.