Ty jsi fakt neuvěřitelná...! ![]()
/Což je vyjádření veškerého mého možného obdivu./
marieu Krásné
. A je opravdu strašná škoda, že to není v databázi. Mělo by být.
marieu krásný ![]()
euridike blackviolet tak já nevím, jak z toho- euridike, fakt nejsem! - nejsem a zas mám pocit, blackviot, že to není třeba. A nepíšu to, že se upejpám a chtěla bych se nechat přemlouvat. Jen jsem zas po delším čase kápla na vůni, která se mnou nějakým způsobem rezonuje, což se mi obvykle u vzorků, co zkouším, nestává a nic zvláštního mě k nim nenapadá. Tentokrát jsem seděla v sobotu večer s mužem a sklenkou vína u Il Boemo (sex, drogy, Mysliveček. A nuda) a tenhle vzorek si neustále, celý večer vynucoval mou pozornost a myšlenky. A ráno ze stopy na zápěstí znovu. A pak zas. Jde do tužebníku, rozhodně.
Miru ... až na ty hříchy, snad ![]()
alibi krásná vůně v každém případě.
Maître Parfumeur et Gantier: Grain de Plaisir
Krásná zelená svěžest, nefalšovaná příroda. Šťavnaté obrovské listy bylin, klidně i toho celeru, máta a zralý citrón ze Středomoří se šťávou a kůrou nakrájenou na proužky. Za zahradou je les, na vetiverově dřevité zemi leží jehličí a voní to tu myrhou a santalem.
A určitě unisex.
marieu je krásné, když se to tak propojí a je úžasné, jak to umíš popsat. díky za sdílení ![]()
Diptyque L'Eau Papier
Jsem trochu ovlivněná místem zkoušení. Je přesně taková, jako dnešní newyorský den: Slunečná, ale slunce není hřejivé, jsou to první jarní paprsky, které vás moc nezahřejou, zvlášť když vám cuchá vlasy ledový vítr. Zima se ještě nevzdává, ale vy už plánujete na balkonku novou výsadbu jarních květin? Tak to je ono.
Vítr. Předjaří. Žádná barevná smršť, ale inkoustová kresba květin. Nějak takhle: (Přihřeju si polívčičku svými starými kresbami.) A ano, voní to dost jako můj skicák. ![]()

...ty kresby jsou dokonalé!![]()
(vůně mě neoslovila svým složením, ani tím, jak ji vnímáš, ale ty kresby ano...)
ad Francesca Bianchi
...jsem hodně zvědavá na vůni
Unspoken Musk
- zaujala mě už před čtvrt rokem, všechny receneze na ni,
a složení krásné...
No, když jsem četla reakce na vůni na fragrantica(což před zkoušením dělám vyjímečně. Ale nemůžu se dočkat vzorku, tak aspoň o tom čtu...), tak mě navnadilo ještě víc, když ji jeden člen přirovnává k Poudreextase Marlow, to je krása...
A když je řeč o Unspoken Musk... Zkoušela jsem tu vůni naslepo, aniž bych tušila, co vzorek obsahuje, tohle jsou moje dojmy (a v rámci objektivity dodávám, že ve vztahu k některým druhům pižma jsem anosmická):
Na začátku jsem cítila docela příjemný tón připomínající rybíz a lesní ovoce, ale v lehce zkaramelizovaném oparu, jako když se rozvařují na džem a trošku se přichytí na dně hrnce. Ale pak se v tom rozjelo něco květinově dřevitého, neuspořádaného, kousavé kytky s ohnilými stonky a dřevo s trčícími třískami. Tohle mi někdy dělává magnólie a orchidej a vůbec se mi to nelíbí. Závěr je už zase v klidu, docela přívětivý ovocně nasládlý květinový tón s lehce pryskyřičnou stafáží. Cítím v něm růži, nebo si to jen přeju?
Miru Vzhledem k tomu, že mně se vůbec nelíbila, u tebe by mohla mít šanci
.
A kdyby mi dal tuhle vůni vyzkoušet někdo mimo naše parfémomaniacké okruhy, tak si pomyslím něco na způsob, že už ani ten Avon není, co kdysi býval
. Ten střed vůně byl na mně vysloveně ohavně čpící.
Fleur Huš! Taková krása!
A to já jsem k hodně druhům pižma anosmická
!
Korsičanka Však já vám tu krásu přeju
.
Miru Dekuju![]()
Vune pro tebe urcite neni, ani ja bych ji neunosila. Ale interierovka by to byla prijemna.![]()
andrySouhlasím. Tím, jak jsou ty složky poskládané, tak v ní je víno i cítit, ale spíš suché bílé než červené.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.