...mám na cestě vzorek Ganymede Extrait. Jak ho, prosím, vnímáš.?
Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?
marieu Také se přimlouvám, abys svůj komentář dala přímo k vůni do databáze. Tak si to hledající lépe najdou a spojí s vůní, a také se třeba nechají inspirovat co vyzkoušet ![]()
V těchto zkoušecích vláknech je už tolik informací, že to po čase zapadne...
daniela To je pravda.
Já když dohledávám informaci k nějaké vůni, tak jdu nejdříve do databáze, potom do vlákna Značky, tady je to jako hledat jehlu v kupce sena.
Fleur ano, bile. Nebo ruzove. Rosé Amnesia ![]()
...a ještě, prosím Tě -
vůně Plum in Cognac, krásné složení, recenze od euridike je kouzelná, ten flakon - to má znázorńovat srdce a tepnu od něj nebo čutoru.?., a asi je ta vůně hůře sehnatelná a beztak nechutně drahá.?.
![]()
Miru Začnu cenou - Plum in Cognac - v Jovoy Paris Prunier en Cognac stojí 220 Euro (já mám pojem "nechutně" drah posunut trochu výš
). Kupuju však na parfumo, když něco sama prodám, takže trochu výhodněji:)
Jedná se o tonkově kulatou uklidňující vůni typu Fève Delicious dle mě, prďola ji vidí jinak:)Flakon je srdce s tíhou granátu a zapadne krásně do dlaně:)
Ganymede Extrait je - zas podle mě - silnější Ganymede, v němž se někde mezi srdcem a DD objeví divný tón. Ale v drydownu zas zmizí. Na mně ovšem i Ganymede EDP drží dlouho, takže extrait za ty prachy nestojí.
...děkuju![]()
La Dame Aux Camelias Les Cococttes de Paris
...fialka, její květ, sytý ještě i fialovou šmouhou z šeříků a
s tlumeně šťavnatou svěžestí(jakoby se něco vypreparovalo z Insolence a Meteorites Guerlain - jen to hebké, fialkové, mohérové) a
z kůže mi sálá těmihle purple odstíny ochucená, teple chladivá, oblá, průhledná a vůní měkce sytá pudrovost,
která po chvíli jemně potemní a delikátně ztěžkne růžovým dřevem...
...jakoby zmalátněla tím nejlepším možným způsobem.
(případně štiplavou ovocnost z grapefruitu ohlazuje kluzkost medu, jež je zjemněný vlažným pižmem)
Sytá a
krásná...

Byzantine Amber Francesca Bianchi
...to už tady někde je...
...jo, YES! -
Tomova Amber Absolute, která ale v mžiku se ztlumí jakousi delikátně zaprášenou živočišností, takovou tou schovanou za těžkými sametovými a brokátovými závěsy...
...ale právě za nimi, za těmi ohromnými kusy tkaniny to dýchá, pulsuje, žije vlastním životem
V provzdušněně mazlavé hmotě vnímám i jistou stopu voskovosti - jako když si matláte měknoucí svíčku mezi prsty a dělá vám dobře, bortit to původně hrdě stojící tělo...
...jakoby vůně měla patra - v jednom sídlí ona letně pylová voskovost s hebkými medovo plástvovými podtóny i se zbytky zapadajícího slunce,
v dalším, spodnějším, tam se sešeří, a můžete vstoupit do tmavého kamenného domu s těžkým nábytkem, jenž sice působí útulně, ale současně i lehce dekadentně,
no a ještě o pár schodů níž, tam...,
no, tam jste sami dva a máte velkou chuť a velký hlad a časoprostorové souřadnice neexistují...
Tlumeně zlatistá vůně vymazlené ambry s delikátní pikantností(měkoučká skořice v lékárenském množství) a se skluzem rozehřátého medu a s teplem těla na luxusní pohovce v gentleman´s clubu...
...obchodní jednání mohou být různá...
(intenzita akorát a
drží.!..)

Unspoken Musk Francesca Bianchi
...nakakaovělá delikátní slamněnka, ale nedrolí se v prstech,
naopak - je vláčná, malátná, opilá hustým a provzdušněně hutným likérem.
A je, ta slamněnka, pěkná odrzlá - klouže se po kosatcovým másle a slastně si ho olizuje se rtů, protože je mírně nasládlý a s tím chlastem prostě dobrý... A pak, pak je tam trochu vintage prašnosti a ke slamněnce se přidá i pačuli a sofistikovaná a velmi akurátní cibetka a santalový hedvábný vlákna a všechno se to máčí v onom kosatcovým másle, kosatcový vanilkové pěně, hustý jak smetana...
Vůbec to není těžká živočišná vůně!.
(dobře, no, tak leda živočišnost ukrytá a sálající z kostýmu elegantní aristokracie)
Je to vůně požitkářská.
Lahodná, driftující s emocemi a představami,
jak ji zrovna napadne...
...vyrazil´s
mi
duši
z
těla a
pak -
zasadil
zase
zpátky...
...i
pro
velký
holky
jsou
po/hádky...
...mluv
svým
tělem
a já
podle
toho
dýchat
budu,
dokud
síly
nepozbudu...

Sweet Praline Mizensir
...jasmín, ale už trochu zasychající, zasychající jasmínové kvítky, mezi něž se pomalinku ale jistě dostávají hebce chladivé molekuly vzduchu a do těch bublinek s kyslíkem se ještě přidaly atomy kadidla...
Zvláštní vůně.
Maliny? Nevím, kde.
Vnímám,
cítím teple chladivý oblý odér vzduchu s delikátní kouřovostí(vetiver bych tipovala, ale píší papyrové dřevo)
a s něžným pohlazením teplé dlaně...
...vlastně je to hodně pěkné!.
Žádná, mnou očekávaná gurmánština. Hm, jak to nejlépe popsat.?.
...vůně horkého polibku od holky, vonící nasládlým mládím, lehkou drzostí, otrávené koulení očima a převalování žvýkačky v ústech, kde před chvílí ještě bydlelo slim cigáro...
Typově Musc Noir Narciso Rodriguez s mikrostopami chladivého vzduchu z White Suede Tom Ford.
Čili - příjemná tělovka

Neroli Nasimba Maison Crivelli
...kůže, auťák, tér...
Ve flakonu zelenkavá tekutina je sakra matoucí!.
Jen pár vteřin, možná dvě, tři, bezprostředně po nástřiku zachycuji delikátně lahodné, právě pastelově zelenkavé neroli, nasládlé bezcitrusovou mandarinkou.
A pak už jen ona kůže...
...kůže černá, silná, ale měkká, jejíž čerň vám v chřípí odkapává jak tající asfalt v horkém slunci, ebenově lesknoucí se tavenina intenzivního aroma.
Ostatní ingredience.?,
utopeny, rozpuštěny v černozlatém lektvaru, jenž se nikoho neptá, jestli chce nebo nechce, prostě si bere, co ho napadne...
Nacpěte tohohle nehorázně bohatýho snobskýho týpka v kvádru ještě do luxusní kožený bundy, a neříkejte, že by jste s ním na drink nešly...

...tak jako ten Unspoken Musk v podstatě není vůbec pižmová. Vnímám ji jako ještě i jinými ingrediencemi obarvenou kosatcovou pastu se slamněnkovým akcentem(taková ta prašnost sušených květin, ale ne pout pouri, prostě slamněnek, no)
Tak, jak si představuji pižmo já -
třeba Poudrextase Marlou a Ambilux Marlou, Red Musc Mad et Len(ale k mé nevoli na mně všechny tři mizerné intenzity),
pak třeba Clair de Musc, Musc Koublai Khan, Ligno, Siberian Musk, a i Concrete CdG
Ganymede Extrait Marc Antoine Barrois
...krásné...
Jakoby jste do antracitovo blond kadidlových copů v éteru vstříkávali z křištálového flakonu mandarinkovou šťávu -
je tam něžná, plná sladkost jižního slunce,
je tam povznesení se nad přízemnosti každodenního života
je tam radost
a
klid...
Kombinace akvarelově oranžového džsusu a kadidla je perfektní nápad, dokonalá kombinace, symbioza, vzájemné doplňování se - živost/tep života a současně zklidnění těla i
mysli...
Po chvíli si uvědomuji, že ve vůni se objevují i sušší tóny, pomalu se přidává právě onou šťávou z mandarinek naměkčená chuť proschlých slamněnek a kadidlo se jemně mění na vláčnou, luxusně delikátně dřevitou kouřovost, v níž, rozmělněny na olejovitě klouzavou pěnu, se pohupují i tóny ještě ne úplně proschlých tabákových listů a tóny pachu tenkých kožených řemínků změklých časem a častým používáním.
Meditativní vůně, lehce nositelná a současně povznášející...
...óm
já...
...lásky
dóm...

B683 Extrait Marc Antoine Barrois
...delikátně olejovité, olejovitě klouzavé, bezgravitační skluz jemně živočišných oudových molekul s projeměním šťávou z právě nastrouhaných jablek
Pokud nastříkám na jedno místo vícekrát = propracovaná, oudová vůně, potichu intenzivní(drží se blízko pokožky, ale tam zůstává neochvějnou)
Pokud nastříkám jednou, max dvakrát = zachytím v pár vteřinách načokoládovělé tóny(ambra), a v mazlavé pastě promíchávané v porcelánové misce cítím koření - chvilinku muškátový oříšek,a pak se vše promísí, zásluhou chilli získá na jisté větrovosti a stejně se vše nakonec usadí v
krémovém provedení orientálního oudu.
Oudové vůně nejsou mými favority, ale tato je povedená.
...nositel musí mít výrazné charisma, takové to, že když kamkoliv vstoupí, ostatní zmlknou a otočí se jeho směrem...
PS: ...kdo má rád vůni od Ella K Parfums, konkrétně Lettre de Pushkar, doporučuji k vyzkoušení

euridike tak nejsem nijak orientovaná, z těch pár pižmovek, co jsem zkoušela, se mi líbila nejvíc- rozhodně je to kvalitní a hezky zpracovaná vůně, stejně jako ty dalš, co jsem teď od Bianchi zkoušela. Ale ani tak bych ji opravdu nemusela mít.
... já to myslela jen tak, že Unspoken Musk vnímáme podobně, jak jsi psala... :) //Měla jsem trochu pocit, že možná tuhle vůni nedokážu docenit, resp. nemám pro tento typ pižmových vůní ten správný nos... :)//
euridike vnímám ji stejně v tom vyznění, docela se mi líbí, ale vždycky si u takový vůně nakonec řeknu, jestli to není málo (Antone Pavloviči).
To chápu. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje