Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 19:55

Miru že se pozvracím, bude mě bolet hlava nebo nebudu v noci spát, když to nepůjde umýt :D některé vůně prostě nedávám (oudy, nebo těžký kytky, živočišný) a velká intenzita mi nedělá dobře, (obzvlášť, když jsem marod)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 20:15

alibi 

...fakt.? Hmm, tak to mě mrzí, je to smutný..., to jsi opravdu extrémně citlivá.

Tak Ti moc přeju, ať jsou Tvá voňavá setkání jen příjemná a obohacující

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 20:33

alibi Chápu. A nedejbože, aby z toho vylezla nějaká opravdu nenáviděná složka, případně jejich kombinace. A zrovna u této značky je pár vůní, které bych si na ruce už zopakovat opravdu nechtěla; měla jsem pocit, že i po umytí jsem je cítila ještě z ručníku.

Ten mléčně santalový tón vonící po kokosu tam také cítím, eukalyptus vůbec.

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 20. dubna 2023 22:14

Miru děkuji

Fleur právě, u Mea minimálně Notturno a hlavně Narkotico. Fujky. ... Ten eukalyptus je asi ta borovice, takový větrový tón. Čichám teď k papírku a mám ho tam pořád

Online slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 00:16

Miru že to nepôjde umyť a budem musieť spať na gauči...

...robím si srandu...

...ale fakt, ono keď niečo je fakt hnusné a nejde to umyť (a to mám už vyskúšané kadečo, od mydiel, olejov, tuhého deodorantu, čistiacich prostriedkov až po technický alkohol...), tak to vie byť pekne otravné, musieť s tým existovať niekedy aj 24 hodín.

Podľa mňa tvoja pokožka to viac absorbuje, tak ti toto hrozí menej.

Ale dám si povedať? Nedám...a väčšina ide okamžite na pokožku, akurát pri niektorých zložkách bývam niekedy zbabelec, alebo keď viem, že nejaká značka mi zvykne nesadnúť.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 05:38

alibi 

slniecko 

...jako jo, taky mi leze na nervy, když jednou za čas dám na kůži něco, co mi nevoní. Ale spíše v rovině psychické, resp. ve smyslu, že mě to otravuje(skoro "uráží"),

není to můj typ vůně(dělá mi to špatně zpracovaný cedr, nebo santal, který se má tvářit gurmánsky a nebo plumérie, a nebo obecně odfláklé vůně).

A jasné, zrovna to mi pak voní z kůže dlouho!., a mně vadí, spíše ten pocit, že by si někdo mohl myslet, že "tohle" jsou moje vůně, když to přece není pravdaaaáá

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 07:23

alibi Ano, Narcotico jsem přesně měla na mysli, pro mě je až fekální.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 07:28

Fleur alibi 

...tak jsem jukla, jestli a jak jsem Narcotico zkoušela a já ho nezkoušela?!,

jak je toto možné.?.

Děkuju za tip!, event. příští várka vzorků se začíná rýsovat...

(mmch, barva etikety na flakonu je nádherná...)

EDIT: ...nechcete se někdo vzorku vůně Narcotico třeba zbavit..?.

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 07:40

Miru Kdybych vzorek měla, už dávno bych ti ho lifrovala , ale něco takového mi stačilo vyzkoušet jednorázově. 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 07:51

Fleur 

...

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 16:21

Miru bohužel nemám. mám pocit, že po vyzkoušení jsem sadu prodala

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 16:22

alibi 

...to byla spíš taková řečnická otázka..., ale i tak moc děkuji!.

Online slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 21:09
Reakce na Miru:

a mně vadí, spíše ten pocit, že by si někdo mohl myslet, že "tohle" jsou moje vůně, když to přece není pravdaaaáá

a teraz si predstav, že bz si tam mala ten byvolí trus, čo sme tu skúšali v rámci malajského balíčka

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 21. dubna 2023 22:55
Online slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 00:17

Kerosene

Unknown Pleasures

Najprv štipka čaju s bergamotom a potom nefalšovaná zmrzlina v kornútku, toto je roztomilé!!!

A toto vôbec nie sú unknown pleasures, toto sú úplne known pleasures každého leta, už aby tu bolo:)))

A v drydowne cítim malú štipku kokosu, čím nechcem nikoho strašiť, je krásny a kokos ja rada.

R'oud Elements

Príjemná zmes decentného oudu s ambrou, suchými bylinkami a pomarančom. Pekné, ale mám taký nutkavý pocit, že je takých na svete už strašne veľa. Ovšem uvedomujem si, že tento bol uvedený na trh v roku 2011, takže vtedy asi ešte dosť originálny.

A je tam nejaký zaujímavý živičnatý tón, ktorý neviem celkom zaradiť, možno benzoin, alebo labdanum, neviem. V každom prípade to dosť vylepšuje.

Creature

Veľmi zaujímavá breza. Neviem, čo som čakala pod názvom "sladká breza", ale rozhodne toto má bližšie k jarnej brezovej šťave, než k bežnej breze používanej ako kožený tón v parfémoch. Čím netvrdím, že tam toho kožena malá štipka nie je. Potom trocha tónov, ktoré nazývam "vetrové", tu sú teda tvorené mätou, ale je to veľmi jemná mäta, ako keď privoniate k sušeným bylinkám. No a k tomu všetkému drevito-zemité tóny prechádzky v prímestskom lesíku. Veľmi pekné.

Blackmail

Uuuuum, moc dobré. Mocinky, mocinky dobré. Tmavá, kustá zmes ambry s trochou vanilky, oudu, tochu priškvarená zapálenou cigaretou. Ja by som to nenosila, ale vedela by som to na niekom inom oceniť.

Pretty Machine

Roztomilá zelená vôňa, Vynorilo sa mi slovo "brčálová", problém je, že neviem, čo to ten brčál je. Ok tak vygooglila som si, že zimozeleň a nechápem, prečo niekto považuje zimozeleň za tak zelenú, že je podľa nej nazvaná farba. 

Anyway. No. Je to rozhodne vlhká, až možno ľahko rozmáčaná jarno-letná zeleň, čo to má s akýkoľvek strojom netuším, jedine, že by ho práve vylovili niekde z močiara. Typovo niekde medzi Zeitgeist od Schwarzlose po lesné jazierko so žubrienkami. Bližšie k tým žubrienkam.

Fields of Rubus

Malinové polia. Tu ich máte. Divé maliny s trochou zelene, ešte na orosených kríčkoch, takže bez kuchárskych vylepšení ako "docukriť, pridať šľahačku, ktovie čo to spraví so zlatým klasom", nie. Proste nájdete na rúbanisku poriadne malinovisko a dúfate, že sa tam ten večer nechystá aj miestny medveď.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 01:19
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. dubna 2023 10:36

ROMANTINA Juliette Has a Gun 

... jako dívat se přes jemnou párou zamlžené okno prádelny na osamělou baletní scénu, v níž vysoká, pevná, šlachovitá baletka ztvárňuje Ninu z Racka, z vteřiny na vteřinu se však sešeří, v epicentru dění se jako stín objeví černá labuť a ty víš, že ona je z těch dvou ta hodná... 

Bílá, světlá, rozostřená lehkost, ale žádné pápěří a třtina ve větru, ta bělost je pevná, má kontury, ale není rozplývavá, ta pižmová, květinová matérie má jasnou a čistou kostru šťavnatých citrusových vláken připomínajících ocelové drátky, nazelenalá očistná svěžest v záplavě bělokvěté vůně v bělokoré slupce s jemností smetanového, sametového semiše. Ale... 

Ale je v té vůni cosi rušivého, jako když baletka v piruetách vypadává z rytmu i z pózy. Cosi lehce nepatřičného, neopravdového, je to zvláštní, když z celého uměleckého souboru je jediným skutečným umělcem ambroxan, od něhož to nikdo nečeká, zatímco jeho kolegové s báječným renomé odvedou výkon bez jakýchkoliv uměleckých ambicí... A taková je Romantina. 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 23. dubna 2023 07:36

Aperture Ulrich Lang

parfemace tělové péče, nějakého tělového mléka...

...tělová intenzita, intimní.

Hebké mýdélko barvy sněhu ochucené saténově mírnými konvalinkami, jejichž hlavinky nadzvedává lehounký pepřový vánek a ten, ve chvíli, přináší delikátně naoříškovělý a teplý tón, pocházející z měkce křehkého vetiveru.

...až po pár dnech jsem přišla na to, co mi vůně připomíná -

mix 

Musc de Samarkand Les Néréides

+

Suede Byredo, hydratační emulze na tělo.

Oproti Lethe, která je též variací na téma vůně kůže, tak Aperture postrádá vzdušnou zelenost, má v sobě více tepla a mikrostopy gurmánštiny(oříškovost z vetiveru).

Velmi příjemné na čichání...

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 23. dubna 2023 22:14

Parle Moi de Parfum: Woody Perfecto 

Název je trochu zavádějící, protože to není dřevitá vůně. Je to taková pudrová vetiverovka.

Mihnou se v ní sladké citrusy a pár zrnek pražené kávy, ale brzy se všechno stočí k vetiveru, trochu zelenému, trochu oříškovému, ale hlavně napudrovanému. Místo kůže tady mám mléčný krém a místo dřeva kašmeran.

Online slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 01:04

Imaginary Authors

Violet Disguise

Žltá slivková dužina, trocha fialky, pytlík so sušeným ovocím, trocha živičnatých tónov.

Alebo takto. Privoňanie ku krabici, kde boli kedysi uložené najprv sušené marhule a bola uložená vedľa krabice so sušenými fialkami. takže možno 1-2 lupinky do nej náhodou spadli. V niektorých konfisériách sa určite môže stať aj takáto doma dosť nepravdepodobná kombinácia. V každom prípade, tu je hlavný dôraz na to slovo "sušené". Ale vôňa je to napriek tomu pekná. Po niekoľkých hodinách sa fialka rozhodne predsa len vyliezť z úkrytu a rozhodne sa, že tam kde už nič nebolo, budete mať drydown fialkového púdru. Netreba ďakovať, ona sa tak rozhodla.

Telegrama

Levanduľový púder. Nikdy som nemala v rukách levanduľový púder, ale toto je on. Detský púder aromatizovaný levanduľou. Už vidím ten reklamný nápis: "Ak napúdrujete svojej ratolesti pred spaním zadoček naším púdrom s levanduľou, bude určite celú noc spať"! Po dvoch deťoch už nenaletím, to by musel obsahovať anjelský plyn a nie levaduľu, hehe. Ale vôňa je to pekná, nežná, tvoriaca upokojujúcu až bezpečnú atmosféru.

O, Unknown!

To je krása! Jemne nakorenený čierny čaj, čo je teda ďaleko lepšie, než skutočný Lapsang-Souchong, mäkké machové a mäkkoodrevité tóny. trocha jamného krému, Upokojujúce, meditatívne. túto značku musím preskúmať podrobnejšie.

Sundrunk

Už len pričuchnutie k vialke - šťavnatá citrusovoovocná vôňa s trochou kolínskeho akcentu, asi kvôli neroli.

K Memoirs Of A Trespasser som si už len pričuchla, aby som si znova overila, že ju budem nutne potrebovať.