Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 02:05

Rogue Perfumery

Mousse Illuminée

Veľmi pekný mach, v ktorom sa niekomu rozsypali hašlerky. K tomu pár okolorastúcich jemne nahorklých byliniek. 

Flora & Fauna

Flóra a Fauna mi už budú asi naveky pripomínať dve dobré postaršie víly z Disneyho Šípkovej ruženky. Nuž tieto príjemné dámy nosia zjavne elegantnú staromódnu chyprovku s trochou kožených tónov, trochou animálnych tónov a trochou živíc. Veľmi príhodné.

Flos Mortis

Hmmm, biele kvety tak dôsledne skrotené červenými ríbezľami, že by sme výsledok mohli nazvať pink (alebo ružová, ale ružová tak veľmi evokuje ruže alebo rúž, že sa mi sem nehodí). Ale pink dôsledne nesladká, negýčová, neinfantilná, proste veľmi rozumné spojenie dvoch vecí, ktoré by mohli byť kontroverzné, ale tu sa vzájomne decentne tlmia. Zaujímavý nápad, prudko nositeľný výsledok. Ok, tak ku koncu tam trolinka decentného rúžu na pery je. Pekné je to.

Vetifleur

Vetiver s ružou. Ako sľuboval názov, tak aj je. Veľmi pekná, veľmi starosvetsky pôsobiaca vôňa. Ak sa mám držať témy Šípkovej ruženky, tak princ sa práve v tomto momente presekáva ružovými ostnatými šľahúňmi a pekne pri tom nadáva. Ešteže my už vieme, že to stojí za to. Aj keby za tým našiel len flakón tohoto, tak to stojí za to.

Champs Lunaires

Trochu pomela so zvláštnou kombinácie bielych, až smoanových tónov. Pre toto nemám rada väčšinu citrusových zmrzlín. Mne sa to dohromady nehodí. Ale rovnako ako je na svete množstvo nadšencov pre kopček citrónovej, tak určite si aj toto svojich fanúšikov nájde. Z objektívneho hľadiska, ak sa teda pri vôňach dá hovoriť o objektivite, je to pekne kompozične rozvrhnutá vôňa jemného pomela s trochou bielych kvetov a pižmom. Nič nekričí, nič sa s ničím netlčie a je to proste po všetkých stránkach vydarená vôňa. Pre niekoho iného.

Online slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 02:35

Pineward

Ponderosa

Tak žltú borovicu som si musela fakt vygúgliť. Ale borovica-neborovica, toto je obchodík na boku železničnej stanice v Starom Smokovci, kde si môžete urobiť ochutnávku medov, lekvárov a kadejakých ďalších, lesom a jeho plodmi inšpirovaných dobrôt. Ja tu mám medové cukríky a lesné jahody, ale v pozadí je trocha dreva a celý taký ten ľahký opar obchodu s cukrovinkami.

Cotswold

Chalúpka v údolí, srdce ma zabolí....ďalej som to už milosrdne zabudla...ale táto vôňa na rozdiel od tej pesničky nie je gýčová. Je krásna, útulná, chalúpka uprostred hôr, s pecou v ktorej sa kúri drevom (aaale poriadne, žiadna zadymená kutica, tak ako to má byť!), okolo vlhký les, ale je jedno ako je szchravo, v tejto chalúpke je vždy teplo a pohoda.

Fanghorn

Temný, temný les. Napriek tomu priateľský temný les. Temná zeleň, vlká lesná podstieľka, letitý mach. Fanghorn. áno, toto je Fanghorn. Pokojný, temný, hlboký a pomalý. Ale pozor, so skrytou silou, tak ho radšej nenahnevajte.

Apple Tabac

Tak ja tam mám jablko červené, čerstvé, práve nakrájané na porcelánovom tanieriku. Tabakpotreboval čas. Je suchý a s dreveným podtónom. Tak povedme, že na stolíku na ktorom je ten tanierik je proste niekde položená aj tabatierka. Drevená. Dreva tam trochu rozhodne mám.

Boreal

Veľmi pekná osladená borovicovozelená vôňa. Osobne mi pripomína sirupy, ktoré sa vyrábajú z tých malých zelených šištičiek, čo sú na jar na každom ihličňane...asi sú to zárodky nových konárikov? Netuším. Ale tie sirupy sú skvelé a táto vôňa tiež.

Noki

Noki sú proste marhuľové nokerle, tak ako majú byť, s kockou cukru namiesto kôstky, aby to zjemnilo marhuľovú kyslosť, a opraženou múkou na posypanie. Detstvo, leto a pohoda.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 04:18
Reakce na blackviolet:

Parle Moi de Parfum: Woody Perfecto 

Název je trochu zavádějící, protože to není dřevitá vůně. Je to taková pudrová vetiverovka.

Mihnou se v ní sladké citrusy a pár zrnek pražené kávy, ale brzy se všechno stočí k vetiveru, trochu zelenému, trochu oříškovému, ale hlavně napudrovanému. Místo kůže tady mám mléčný krém a místo dřeva kašmeran.

​...to zní dobře, hezky...

(naskočila mi vůně Iris Torrefié...)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 07:56

...jen tak, prostě jsem po vzorku opět sáhla a je

trochu jiný -

SOGNI Meo Fusciuni

...kouřový vetiver, křehký, a k tomu delikátní šmouhy guajaku

Vůni nevnímám, tak jak poprvé, v barvách pastelově šedých akvarelů(= rozvařená rýže na congee) s nafialkovělými podtóny,

ale naopak ji vidím tmavěji - 

sice pastelový, ale antracit a khaki a prostě tmavo a doteky guajaku jsou pocitově téměř černé, a pak hladká, jemná dřeva

(jak hladit vyleštěná rahnoví rozlehlých ohrad a současně jak tenké větévečky - ten úsek, kdy list přestupuje na stanici paže stromu...), a

ano, nejspíš je ve vůni i lotosový květ - jeho saténovost, dokonalost hladkosti...

...teprve pak, vším tímhle, až po chvíli, začíná vzlínat vůně rýže, vařené rýže s nasládlou čerstvostí lotosu, díky němuž Sogni získává jakousi tichou pronikavost

(dnes, nyní Sogni přiřazuji typově k Tomo Her Annayake - svým typickým japonským rukopisem,

o to víc mě mrzí celková intimita)

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 08:08

Miru Jak je ta výdrž a intenzita individuální, já cítím Sogni i po týdnu z nenavoněného rukávu, který se otíral o zápěstí, na němž jsem vůni testovala... 

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 08:09

slniecko O, Unknown! je opravdu nádherná vůně. Celá značka se mi líbí svým konceptem.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 08:15

Fleur 

...ách jó!, to se tak někdo má...

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 08:57

Fleur ad Sogni. mám to stejně. voní mi peřina a je to od náhodného otěru o navoněnou ruku (podotýkám, že jsem se voněla dopoledne jedním střikem a do peřin se dostala odpoledne)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 09:44

jerry 

...prosím Tě, Ty jsi taková přehleďačka - dají se vyzkoušet někde v Praze exclusivky Givenchy, resp. v tom Douglasu na Příkopech třeba.?

Zajímala by mě novinka 

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 11:29

DRÔLE DE ROSE L'Artisan Parfumeur

Ještě včera mi bylo sedmnáct, smála jsem se bez důvodu, Calvin Harris zněl v celém domě, patřilo mi všechno, i tahle Funny Rose ve vlasech, pak v noci na zahradě promyka zabila hada, moje rovná se naše minus tvoje, mně je třiatřicet a tahle vůně už není pro mě, je to vůně včerejší Euridike, té která z měkkého růžového parafínu prsty zvlhčenými voňavým mýdlovým roztokem modelovala drobné třešňové kvítky pro ozdobu slavnostní tabule k oslavě Letnic, něžné to bylo, sladké to bylo, juvenilní a naivní jako první prázdniny na gymnáziu, ta vůně je stejná, má v sobě spoustu růžového pelu a ani jedno černé "ne".

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 11:31

1900 L'HEURE DE PROUST Les Bains Guerbois

Přiznávám, zde jsem ve svém prožitku a vnímání vůně silně pod vlivem úplňku a recenze Fleur, snad proto mi hlavou běží slova "... oh, my God, I feel it in the air, telephone wires above are sizzlin' like a snare..." 

Mám chuť potmě a potichu hledat ztracený čas, hledat přesně tam, kde se v prostoru horizontu jako kyberbožstvo zjevila Aurora Borealis ve všech odstínech citrusově žluté, bergamotově zelené a ultrafialové, zářivé se propadá do zastřeného, bergamot tone ve fialkovitě borůvkových temnotách, potápíme se a už tam budeme, jen ještě propadnout skrz pár vrstev sedimentu černého čaje, lékořicového prachu až dolů, až tam, kde je živočišně, sladce, hřejivě měkko, jen tam se ztracený čas mění ve znovunalezený. 

I took my love down to violet hill, 

there we sat in snow.

All that time she was silent still...

So if you love me

won't you let me know?

If you love me

will you let me go...?

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 11:33

MAD ABOUT YOU Pierre Guillaume

Trouble is my middle name

but in the end I'm not too bad.

Can someone tell me if it's wrong to be so mad

about you...

Já pro tuhle vůni nemám slov...

Už dlouho ne. 

Zas mám chuť psát o tom, že je jemná a temná, že jsem to já v hebkým černým svetru, já hluboko nad věcí, já černá a sladká jako pelendrekové mačiatko, že v ústech mám rudou višni, že minutu po našem hovoru jsem se rozsypala jako černý čaj do prasklin nahořklého dřeva, jsem pylem jeho květů... 

Jenže to vím jen já, ta vůně o tom neví, nechce vědět, snad bych jí o ní samé mohla říct, že má pevně, hluboce zapuštěné kořeny jako Veleno Doré LM Parfums, že je šťavnatě, antracitově jiskřivá jako Black Perfecto Guerlain. To vím, to vím jistě... /Kdy Ti to řeknu, na kterém místě.../

Trouble is your middle name

but in the end you're not too bad.

Can someone tell me if it's wrong to be so mad

about you?

ANIMAL MONDAIN Pierre Guillaume

Doutnavě medonosná hrušeň našeho dětství /jednou z jejího voňavého dřeva vyřežou Pannu Marii/ a stín našeho včelína, všude voní trout, nedotýkej se mě, nedívej se na mě, zůstaň se mnou, mosazné včelky poletují kolem srdce, osamělého lovce, dej mi cigaretu, řeknu ti jednu větu & v srdci prastará bázlivost Viktorky, která zahlédla ty černé oči mezi pochodujícími vojáky. 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 11:38

euridike 

...Mad About You = krásná poezie srdce.!..

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 24. dubna 2023 15:45

Miru 

Zklamu tě - nedají.

Online slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 04:03

Fleur hej, mne tiez ❤

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 25. dubna 2023 10:21

Miru 

Díky...

Offline Woody
příspěvků moje polička 26. dubna 2023 13:42

Blackbird Y06-S

Rozpálená žehlička prosvištěla po kabátku z lamì vlny...vlákna žhavá, leč nespálená. Tajný záškodnìk podstrčil pod kabátek lehce moučný banán. Vznikl nám takový fashion toast. Aby to byla echt thai couture, snesl se na to true siam vibe z opojného jasmìnu tiaré. Jelikož žár je mocný, banán do vláken zasychá jasmìn sládne a celé to zlehka čokoládovatì.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 13:46
Reakce na Woody:

Blackbird Y06-S

Rozpálená žehlička prosvištěla po kabátku z lamì vlny...vlákna žhavá, leč nespálená. Tajný záškodnìk podstrčil pod kabátek lehce moučný banán. Vznikl nám takový fashion toast. Aby to byla echt thai couture, snesl se na to true siam vibe z opojného jasmìnu tiaré. Jelikož žár je mocný, banán do vláken zasychá jasmìn sládne a celé to zlehka čokoládovatì.

...to zní hodně dobře!.

Offline Woody
příspěvků moje polička 26. dubna 2023 14:41

Miru   ta značka je dost zábavná 

pokračuji 

Blackbird Hallow 

Na mramorový oltář se sypou kadidlové perly, vlezlý chtìč sládne benzoinem, po lákadle v podobě žlutého melounu zbyla vykousaná slupka. Vše se odehrálo za gotickým paravánem. Ta duše přišla o nevinnost a život ukryla do ulity z alabastru....vůně kněžské perverze se znepokojivým akcentem koagulované bìlkoviny nebo také vůně sladce morbidnì lolitkovská taková pro Wednesday.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 14:45

Woody 

...tak ten Hallow zní ještě lépe! Jak je někde benzoin, kadidlo, mramor, perly, chtíč... Hmm...