Rogue Perfumery
Mousse Illuminée
Veľmi pekný mach, v ktorom sa niekomu rozsypali hašlerky. K tomu pár okolorastúcich jemne nahorklých byliniek.
Flora & Fauna
Flóra a Fauna mi už budú asi naveky pripomínať dve dobré postaršie víly z Disneyho Šípkovej ruženky. Nuž tieto príjemné dámy nosia zjavne elegantnú staromódnu chyprovku s trochou kožených tónov, trochou animálnych tónov a trochou živíc. Veľmi príhodné.
Flos Mortis
Hmmm, biele kvety tak dôsledne skrotené červenými ríbezľami, že by sme výsledok mohli nazvať pink (alebo ružová, ale ružová tak veľmi evokuje ruže alebo rúž, že sa mi sem nehodí). Ale pink dôsledne nesladká, negýčová, neinfantilná, proste veľmi rozumné spojenie dvoch vecí, ktoré by mohli byť kontroverzné, ale tu sa vzájomne decentne tlmia. Zaujímavý nápad, prudko nositeľný výsledok. Ok, tak ku koncu tam trolinka decentného rúžu na pery je. Pekné je to.
Vetifleur
Vetiver s ružou. Ako sľuboval názov, tak aj je. Veľmi pekná, veľmi starosvetsky pôsobiaca vôňa. Ak sa mám držať témy Šípkovej ruženky, tak princ sa práve v tomto momente presekáva ružovými ostnatými šľahúňmi a pekne pri tom nadáva. Ešteže my už vieme, že to stojí za to. Aj keby za tým našiel len flakón tohoto, tak to stojí za to.
Champs Lunaires
Trochu pomela so zvláštnou kombinácie bielych, až smoanových tónov. Pre toto nemám rada väčšinu citrusových zmrzlín. Mne sa to dohromady nehodí. Ale rovnako ako je na svete množstvo nadšencov pre kopček citrónovej, tak určite si aj toto svojich fanúšikov nájde. Z objektívneho hľadiska, ak sa teda pri vôňach dá hovoriť o objektivite, je to pekne kompozične rozvrhnutá vôňa jemného pomela s trochou bielych kvetov a pižmom. Nič nekričí, nič sa s ničím netlčie a je to proste po všetkých stránkach vydarená vôňa. Pre niekoho iného.