Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online Woody
příspěvků moje polička 26. dubna 2023 19:16

Přicházìm mezi baletky a vášnivé ženy s dalšì eskapádou 

Blackbird  Cold cave - death 

Představte si, Džimy Dean nezhynul a nerozložil se, nýbrž, Miru vydrž, dlouhá desetiletì bloudil hliněnou vrstvou zemské kůry. A jednoho dne hrábl a namakanou pravačkou zrušil stěnu jeskyně a ocitl se vlhký a zaprášený na světle božìm. Moc dobře vì jaké to je čichat kytky zespodu a v chřìpì mu stále zůstává odér kořenů, studených mokrých kamenů i tisìců mávnutì netopýřìch křìdel. Ovšem je to Džimy Dean a ten když vyleze z jeskyně, chvìli postojì na slunci, prokřupne krčnì obratle, vypne hruď a podsadì pánev, udělá mrk, hned je zase sexy boy v bìlem triku, kožené bundě, sameček s motorkou. No nastartoval a odjel.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 26. dubna 2023 19:22

Woody 

...to nebude pro mě... Jak je tam moc vlhký hlíny a kytky s kořenama a lítající myši, to nééé.

Ale beru jako kompliment, že jsem byla zmíněna...

Online Woody
příspěvků moje polička 26. dubna 2023 19:57

Miru

Tat tak jeskyně nenene, komplimenty ano ano ano

Blackbird mi docela připomìná The Zoologist. 

Blackbird Moto oud 

Ten moment, kdy si Džimy Dean dává do kupy motorku stojì za pozornost. Koženou bundu pohodil na sedák, do vzduchu se vznesl šafránový prach, Džimy se pustil do práce...utahuje převodovku, doplňuje olej, prsty má černé mazlavé, ale triko pořád bìlý. Je docela teplo, Džimy se trochu potì, vonì po březové šťávě a sirupu z bezových květů...stál by za hřìch... Džimy nastartoval a odfrčel. Prvnì koho sbalil byla Birkinová vonìcì Harrisovskou vzdušnou nicotou.

Jednoduchá chlapská zajìmavá s dojezdem ve formě vyčištěného oudu. V chladnějšìm počasì je oud jemně živočišný, lépe spolupracuje s koženým akcentem a nenì tolik kontrastnì k industriálnìmu začátku.

Online Woody
příspěvků moje polička 27. dubna 2023 06:18

Blackbird Pipe bomb intense 

Duch CDG2 Man ...nasládle dřevitá kostelně chladivá jednoduchá lineárnì, po hodině trošku evropsky oudová voděnka vodová spìše toaletnì.

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 18:53
Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 19:00

alibi 

Krásné... ♥️

A chladný vzduch po dešti, tak to se na seznámení s touto vůní těším ještě víc... 

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 19:25

alibi Parádní popis Nepřemýšlíš o koupi?

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 20:07

Korsičanka děkuji. nepřemýšlím, mě se líbí jen ta první půlhodina. Pak už mi překáží 

euridike děkuji

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 27. dubna 2023 20:09

alibi No, německé recenze jsou taky rozporuplné.

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 15:33

euridike Recenze na Skin on Skin je skvělá! A farmaceutkou jsem chtěla být taky (kolik z nás tady asi ?), ale věděla jsem, že ty dlouhatánské chemické vzorce by mi nešly, zatímco s texty je to jednodušší (někdy ).

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 17:52

Fleur 

Děkuji.

Já mám obavy, že pro mě by byly problematické i ty kratší vzorce, ale když my jsme měli ve městě krásnou starou lékárnu, moc hodnou paní lékárnici, navíc jsem v dětství četla Gabru a Málinku, později i román Farmaceutka, v němž Málinka studuje farmacii, všechno to na mě mělo docela velký vliv.

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 18:34

euridike Rozumím .

My jsme zase měli rodinného přítele, "pana lékárníka". Byl to velmi vzdělaný člověk, se zájmem o umění, hodně cestoval po celém světě, kam válka rozvála zbytky jeho rodiny (komunisti ho sice buzerovali, ale nakonec pouštěli, protože mu někteří hodně vděčili za pomoc, když s nimi byl v koncentračním táboře). Byl vždycky elegantně oblečený a krásně voněl. Nakonec bych brala i být "paní lékárníkovou".

No nic, uzavírám sentimentální vzpomínání.

Na zápěstí mám Amnesia Rose a v aktuálním deštivém podmračenu je vysloveně podmanivá.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 19:15

Fleur 

U mě se to vše vlastně ještě pojí s tím, že jsem vždycky ráda sbírala a sušila byliny, kdybych žila kdysi v dávných časech, tak bych určitě byla bylinkářka :), mám v hlavě propojené světy bylinkářství, alchymie, farmacie... A těší mě, že se těchto oborů, i když z venku, dotýkám i při zkoušení a zkoumání parfémů, vždyť parfémářství taky stojí na pilířích bylinkářství, alchymie, farmacie... :)

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 28. dubna 2023 20:09

Parle Moi de Parfum: Milky Musk 

Krémový santal, který se vyvíjí do dřevitější polohy, krém se mění na pudr. Jednoduché a pěkné. I ten náznak zakouřeného kadidla ve dřevě je příjemný.

Parle Moi de Parfum: Cedar Woodpecker 

Lehce dřevitá kolínská s citrusy. Poněkud překvapí fialka se sladkým pudrem a mošusovým semínkem. Kosatec se mi zřejmě někam schoval a vlastně ani dřeva tu moc není. Takže nakonec klidně unisex.

Online Woody
příspěvků moje polička 29. dubna 2023 14:47

Blackbird Taiga/ Targa

Transmutace hlubokého lesa způsobená rázovou vlnou tunguského meteoritu. Přìroda se změnila v kosmickou krajinu, dřevo se rozpadlo na oblaka prvků bez nutnosti hořenì. Černostřìbrný prach padá na studené kamenì, pokud se setká se správnou pokožkou může vzplanout jako rudé šaty zpěvačky Zola Jesus. Oceňuji, že zde nenì čoud a térová umazanost CDG Black.

Blackbird Ophir 

Nádherná svěžì dřevitě kořeněná vůně, kdy v jarnìm mrholenì odehrává se cesta odvážného jinocha houštinami za keřem planých světle žlutých růžì čekajìcìch na mìtince zalité něžným slunečnìm svitem.

Online Woody
příspěvků moje polička 01. května 2023 10:19

Olympic orchids Kingston Ferry 

Moře poskrovnu, snad jen mlhavý záblesk unavené nazelenalé hladiny po ránu na jihu starè Anglie. Zato rostlinstva lučnìho je na pobřeží bohatě. Zejména anýz až lékořicový tlumený heřmánkem, estragon živý a mátově zelený (žádné mýdlo, ani kuchyň). Ve vůni zavánì jemná nasládlost květů a vše usedá na dřevitě myrhový základ. Byl by to fajn kamarád pro Jicky od Guerlain. 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 03. května 2023 07:22

1900L´Heure De Proust Les Bains Guerbois

...podobnost, resp. komu se líbí typově vůně

La Petite Robe Noire Guerlain(jakákoliv)

Amethyst Eclat Lalique

Lolita Lempicka EdP(v hodně naředěné verzi)

Insolence Guerlain parfém

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 03. května 2023 13:55

...hm, náhoda(?) - novinka od značky Akro BAKE se také, resp. její tvůrce Olivier Cresp inspiroval spisovatelem Marcelem Proustem jako v L´Heure De Proust.

(Bake má pro mě ale mnohem  přitažlivější složení, jestli z toho teda nebude jen dutá sněhová pusinka...)

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 03. května 2023 16:51

Miru Myslím, že v tomto případě nikdo od nikoho neopisoval, ostatně i koncept obou vůní je naprosto odlišný. L´Heure de Proust z roku 2018 odkazuje k místu, kam Proust chodíval do lázní, zatímco Bake se jeho jménem ani nezaštiťuje a s Proustem tu vůni spojuje jen oblíbená sladkost z dětství (v tomto případě to ani není "madlenka", ale citrónový cupcake se šlehačkou). 

K té první vůni mám ambivalentní vztah, tu druhou budu zkoušet jedině v případě, že mi ji náhoda přihraje pod nos, protože na můj vkus vypadá až moc jedle a to já nerada.

Ty máš u značky Akro nějaké vyzkoušené favority?

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 03. května 2023 18:39

Fleur 

No, mně to přišlo "vtipný"/náhoda, že jsem si dávala na kůži znovu vzorek L´Heure de Proust a jak jsem četla o vůních, tak na mě jukla novinka Bake...

Bake složení se mi líbí moc!, ale jestli to bude mít kvalitu mainstreamu, co se týče konzistence, čili taková nanicovatá, opatrná mňamka..?.

...pár vůní jsem od Akro zkoušela a se mi i líbily. Jenže, můj klasický problém - houby výdrž. Ale jako fakt tragická...