Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 04. května 2023 22:38
Reakce na Miru:

Fleur 

...kterou, prosím, vůni myslíš.?.

​Promiň, tu od Agatho Parfum.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 05. května 2023 05:01

Fleur 

...jo, ty flakony jsou krásné!, prostě italské...

Mně se také moc líbí - designově, materiálem...

Úplně jiné jsou pak flakony Rubini a ty se mi líbí také moc!, vlastně hlavně obaly flakonů -

jsou takové minimalisticky skulpturální, a líbí se mi i z čeho jsou vyrobeny...

Jinak - při zkoušení vůně Castiamanti jsem si vzpomněla prvotně na Tebe

(vždycky mi naskočíš Ty, pokud mám v nějaké vůni růže a přemýšlím, zda by se Ti líbila...) a

říkala jsem si, že jestli by to na Tebe nebyla těžkotonáž, že by to pro Tebe bylo...

Kdybych měla vůni k něčemu alespoň vzdáleně připodobnit, tak by to byl mix Santal Royal Guerlain, Gucci Guilty Absolute, Portrait of a Lady, Paestum Rose.

(freska z Domu cudných milenců, Pompeje)

((osobně miluji nejvíc čajové růže a růže Rosa Black Baccara mě fascinuje nejvíc, zvláštní - až když jsem našla obrázek fresky, zjistila jsem, jak k sobě jdou barevně...))

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 05. května 2023 06:50

Miru Děkuji, že na mě myslíš při zkoušení růží . Podle složení by to na mě těžká váha asi byla. Ale to balení! Víčko od flakónu bych používala jako těžítko .

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 05. května 2023 07:07

Fleur 

...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 05. května 2023 07:33

No, jak tak pořád ležím ve vůních, tak

vůni Castiamanti Agatho Parfum má na svědomí Maurizio Cerizza, stejně tak i Rossopompeiano, a jiné od této značky.

Zrovna tak stojí i za některými vůněmi od The House of Oud, kdy ale mi v databázi máme uvedeného jiného parfuméra.?.

(Just Before, Live in Colours)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 05. května 2023 08:02

...pouze z ovoněné ztužky:

Rossopompeiano Agatho Parfum

...lahodnost.

Delikátně živočišná ambra rozpuštěná spolu s labdanem, pižmem, jasmínem a santalem(v provzdušněně mazlavé formě), kdy v dokonalé harmonii splynou v jeden narkotický celek...

(typově odlehčenější - květinami - verze vůně Ligno Jeroboam se špetkou Fiori d´Ambra Profumum Roma)

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 05. května 2023 20:22

alibi Krásný článek. Ty dvě poslední ještě nemám a musím vyzkoušet.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 07. května 2023 19:09

andry 

..."Tvoje" Orca vypadá parádně!.

, a složení má překrásné...

Online slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 08. května 2023 00:34

Pineward

Autumnal 

Jeseň. Jeseň v listnatom lese, kde opadávajú listy, už skôr pozdná, lístie aj podstieľka sú v určitom bode rozkladu, hm, napriek tomu to pôsobí príjemne, až poeticky. Hrubé kmene starých stromov, už skôr hnedé ako farebné listy naokolo, v nich jemný šuchot a na desiatu nejaký doma upečený pokus z nejakej "zdravej" múky. Nostalgické.

Brokilän

Zeleň tatranského chodníka, asi niekde na miestach, kde sa udržali pôvodné ihličňanové monokultúry (no...pôvodné....proste tie na ktoré sme boli kedzsi zvyknutí), s drevenými mostíkmi ponad zurčiaci horský potok. Krása.

Glühwein

Skôr punč ako Glühwein. Navrch tak trochu práškový. Proste kopa čerešňového kompótu, do toho dochucujúci prášok a zaliate čím...hm....ibiškovým čajm a nejakým alkoholom? Dáva sa do niečoho takéhoto ríbizlák? V miestnosti je zrejme aj krb, aj keď uzatvorený, lebo z času na čas zavanie trocha duýmu. asi keď niekto priloší polienko.

Genever

Ou jes, toto poznám, toto mám rada, toto si dávam ako kombináciu do aromalampičky (Borovica + pomaranč). Aj na pokožke je to fajn. 

A potom tu mám dve, ktoré som (zatiaľ) nenašla:

Caramel App (Predpokladám Caramel Apple)

Karamelové jablko je tzpická americká sladkosť, ktorej som tak nejako nikdy neprišla na chuť. Celé jablko na paličke je podľa mňa príliš veľké na to, aby si ho šlovek vzchutnal spolu s tou karamelovou krustou, takže keď človek zje všetok karamel s trochou jablka a ešte vládye, tak mu na tom papeku ostane aj tak už len jablková dužina. No ale k vôni. Jablko tam rozhodne je, karamel tiež, tu je k nemu pridaná nejaká bzlinka, alebo korenina, allebo všeličo. Obščas mám pocit, že cítim mätu, občas aníz, alebo badyán, občas muškátový oriešok. Ťažko povedať. Konieckoncov každá rodina má ten svoj recept. a vo vôni to ide naopak. Najprv jablko, potom karamel s bylinkami a korením. toto keby sa tak naučili, takto to na tú úppaličku dať!

Vangar

Húúúú, toto je temný les. A studený. tu by mohol byť aj vlk alebo sova. Rozhodne temnejší ako Fanghorn a menej priateľský. Toto by mohol byť Temný hvozd aj s dedkom Vrbákom. Ale verím tomu, že Tom Bombadil je tiež niekde neblízku (musím, inak by som sa bála!).

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 10. května 2023 13:47

Agathis Amber Locherber Milano

...no, tykráso...,

to je lahodnost na první dobrou!

...lahodnost nagurmánštělá, hebká, klouzavá a lesknoucí se, bio vanilková, vláčně mohérově hladivá, měkká jak kašmírový svetr vycpaný prachovým peřím...

Provzdušněně likérovitá, vanilkou nasládlá ambra,

lehounká, levitující mi v chřípí jak mydlinkové bubliny nad vonnou koupelí,

ale chutí plná, konejšivá, teple zlatistá.

(přesné barvy vůně - viz obrázek)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 10. května 2023 13:55

Dokki Cotton Locherber Milano

...olejovitá konzistence, prostě to voní jak orientální muskové vůně, ale bez oudu, pouze hedvábná luxusní bavlna máčená v tinktuře z ylangu, fialky , hebkého pižma rozpuštěného ve vanilkovém krému, a nejspíš uváděné bílé mechy dávají vůni pocit stříbřitosti, mechové měkkosti.

Lesk navanilkověle, delikátně podprahově květinového pižma...

...kouzelné

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 10. května 2023 14:11

Out of Mind Locherber Milano

...svěžest...

...luxusně delikátně fougerová, vzdušná, lehká jak dech

Ano, eukalyptus, levandule, chladivá voda s citronovou šťávou,

hebký cypřišový dotek a pod ním schované jasmínové kvítky,

a ještě pod tím, ještě níž/hlouběji ve vůni si uvědomuji tmavo...

...tmavo a stabilita z pačuli, teplo ale současně i chladivost(ambra).

Je to jako sedět na horském štítu a vdechovat současně horský ozón a k tomu teplo vlastního těla  zpod košile...

...osvěžující a současně uklidňující vůně

(na to, že je to osvěžení, tak má v sobě i teplo, jakoby chladivě sálá z teplé kůže. Jako tohle na chlapovi = solidní drive...)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 10. května 2023 14:18

Malabar Pepper Locherber Milano

Měkká skořice s hebkým bergamotem a vláčným zázvorem.

Vše absolutně bez cukru. Takže = osvěžení...

...osvěžení tmavnoucí, hutnící pepřem a kouřem, vetiverovým kouřem.

Hladce, delikátně pepřovo vetiverové, vlévající se do sklovitě tekuté, hedvábné, provzdušněné, teplé pryskyřice.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 10. května 2023 14:34

Mannequin Locherber Milano

...připomněl mi v úvodu moje

Ligno Jeroboam - 

vanilkou nasládlým pelyňkem ochucené delikátně načokoládověle likérovité labdanum...

...ale zde, v Mannequin není pačuli, naopak jsou zde další pryskyřice ve formě medové tekutiny -  myrha, benzoin - jež s ambrou vůni více zakulacují, dodávají teplejší, nasládlější, lehce nagurmánštělý tón a současně s tím je přítomna i jakoby rozprášená pikantnost z šafránu...

Nakonec zpod vonné hmoty se nahoru jemně prodýchává pepř, ultra jemná pepřová větrovost, zde velmi příjemná, odlehčující případnou celkovou tíhu.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 10. května 2023 14:51

Habana Tobacco Locherber Milano

...med v chlastu.

Nebo

chlast s medem,

s medovým dotekem...

...teplo se rozlévá útrobami, lahodnost alkoholu ochuceného zlatistou medovinou,

a pak je zde tabák,

přichází poměrně rychle na scénu a vsakuje do sebe gurmánskou tekutinu, jak houba vodu po dešti.

Lehkost,

s lehkostí vykreslena chuť tabáku, jemný odér dýmky, nasládlá hedvábná dřeva a pod tím vším jakoby rozmlžená vůně tmavých karafiátů.

Habana Tobacco by se dala připodobnit k Vanille Tobacco Tom Ford,

přičemž Habana Tobacco působí aristokratičtěji a má v sobě mnohem méně cukru.

...a

na kůži nevoní, ale z pokožky sálá, téměř, něžně, hoří...

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 11. května 2023 15:48

Castiamanti

Šafránová kůže jako luxusní balení pro pralinku z hořké čokolády s nepatrným proužkem trpké ovocné náplně v dusivě hutné hmotě. Obří sousto, které slepí jazyk s patrem. Vysvobození přináší až provzdušňující kadidlo, ale příliš pozdě...

Žádná růže se nekonala, a to jsem se snažila maximálně soustředit. 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 11. května 2023 19:04

Fleur 

...hm, chtěla bych zažít smrt silou parfému...

(proč já v tom nemám tolik hutnosti a sladkosti jako Ty.?!)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 11. května 2023 19:05

...heuréka!.,

už vím, co mi připomíná vůně

AGATHIS AMBER Locherber Milano

=

Ambre de Cabochard Gres

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 11. května 2023 20:00
Reakce na Miru:

Fleur 

...hm, chtěla bych zažít smrt silou parfému...

(proč já v tom nemám tolik hutnosti a sladkosti jako Ty.?!)

​Nevadí, v tomto případě obě ušetříme, byť každá z jiného důvodu .

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 12. května 2023 03:43

Fleur 

...máš pravdu