Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 03. května 2023 19:45

Pineward

Chandlery

Kytička sušenej levandule na poctivom drevenom stole a stôl plný domácich sladkostí. Medovníky, škoricovníky, zázvorníky, bábovka, čo si len spomeniete. Sladké, roztomilé, sladké, roztomilé, sladké. Prekvapivo to nepôsobí lepkavo, ani gýčovo.

Delfiño

Tak toto je skôr lesný podrast. Po letnom daždi. byliny, zelená podstieľka, všetko vlhké a začína sa to odparovať na už trochu vykúkajúcom slnku. Vôňa lesného oparu. Ku koncu zas sirup.

Bindebole

Topole rástly celé moje detsvo okolo nášho školského dvora. Nezdieľali sme náreky dospelákov, ako je to páperie, čo z nich každú jar leta škodlivé, strašne sa nám to páčilo, ako to "sneží". Z konárov a konárikov bolo všetko možné na hranie (nieee, nejdem taraz hrať hru "za našich čias"...aj my sme mali hračky a koľko!), meče na bol medzi klanmi, drevo na "vatru" - nehorela by, ale tak úprimne, ani by nám nikto nie zápalky nedal, výztuhy na čokoľvek čo sa práve zlomilo a hej, mladé vetvičky frajersky viseli z kútikov úst. A tie pupene na tých mladých vetvičkách sú tu vystihnuté veľmi pekne a verne. a k tomu trocha borovicového ihličia.

Pastoral

Domáci marhuľový lekvár. Ja nevarím, tak neviem prečo niektorý zhnedne, ale toto je ten zhnednutý. Trocha domáceho karamelu a taký ten en sirup zo šištičiek. K tomu uskladnené sviečky z včelých plátov. Tu sa niekto vlámal babke do špajzy, čo si budeme hovoriť. Konieckoncov, na to ich tie babky majú:).

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 03. května 2023 20:53

Miru Já jsem si právě naopak myslela, že to budou až příliš hutné vůně (navíc skoro v každé je něco, co nemám ráda - tedy jako parfémovou ingredienci). 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 03. května 2023 21:04

Fleur 

...kdepak hutné. Hutné vůně jsou pro mě třeba některé vůně Guerlain, ve smyslu, že jsou jakoby krémové, smetanové, s "plno patry" - a ta se dají znovu, opakovaně zkoumat.

Vůně Akro jsou takové vodové...

Prostě jako jejich flakony - čisté(možná proto, že v sobě nemají  vintage tón, co právě ten Guerlain má, tu "špínu" všeho druhu...),

průhledné.

Tím vůbec nechci říct´, že jsou špatné, kompozičně jsou hodně dobré. Jen ta výdrž na mně je mizerná.

No, z toho co jsem zkoušela, by jsi mohla zkusit Ink a pak jedinou vůni s růží, tu jsem nezkoušela - Night

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 03. května 2023 21:32

Miru Dík za doporučení!

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 04. května 2023 10:23

Une Nuit Nomede - poslední tři vůně a něco navíc

https://alibi-notes.webnode.cz/l/une-nuit-nomade-zas-a-znovu/

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 04. května 2023 10:41

Miru 

S tím, jak jsi charakterizovala značku Akro, naprosto souhlasím. 

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 04. května 2023 11:20
Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 04. května 2023 12:26

alibi Tú fotku máš krásnu, parfémy perfektne ladia s podkladom....to je šatka, šál?

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:10

alibi Na ty 3 poslední se tedy těším. Nevím ale, zda tvůj popis vůni nepředčíPřineseš zkusit, prosím? Zbyde?

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:36

Castiamanti Agatho Parfum

...delikátně nakyslá šafránová růže,

a i ve své jemně osvěžující nakyslosti

lahodná,

plíživě intenzivní -

jak prstem, pomalým pohybem, kreslit čáru v másle,

vyšlehaná hutná ale nadýchaná krémovost.

...vůně tiše naléhavá, naléhavý šepot, horký dech téměř na dotek tváře...

Uváděné ingredience by mohly budit dojem, že půjde o intenzivní kompozici, že to bude síla, kterou málokdo zvládne. Ale vše je zpracováno s citem,

jakoby parfumér vše cizeloval k dokonalosti, jakoby se  se vším mazlil...

A nejhezčí je to, že si uvědomuji, jak pod onou naorientálnělou růží hebce vydechuje hedvábná ambra s vetknutou vanilkou, jak mohérové pohlazení vydechnutého kouře z teplých úst

Nic není ostré, škrabavé, drhnoucí, vše vláčně splyne a plyne, pomalu, téměř líně klouže...

...spěchat není kam

(obvzláště, když mi na kůži zůstane čokoláda s jemnou oudovou špičkou...)

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:45

Biely kvet děkuji. to je deka/pléd z Himalife, ale koukám, že už je vyprodaná

https://www.himalife.cz/deky-pledy/deka-pled-yak-wool-nepal-53/

Korsičanka už je mám pro tebe nachystané;)

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 04. května 2023 13:52

Tambour Sacre Rubini

...bergamot a pomeranč a neroli a mýdlo a delikátní zeleno a vzduch a

sládnutí...

...akácie, namedovělý vláčný pyl a

houstnutí...

...hutná ale bezgravitační plná chuť tuberozových květů, akurátně nasládlá, vsakující se do akáciových kmenů(jejichž tvrdost krotí i vpíjející se ebenově černá, hladká, hustá káva)

a

k téhle rostlinné eleganci se přidává z úvodu

hebká, oblá, provzdušněná mýdlovost ochucená pár kapkami ze zmáčknutého citrusového, oranžového plodu.

Čekala jsem tmavou, těžší vůni, čekala jsem tmu, dřeva, prach...

...cítím, vnímám světlo, jas, lahodnost,

radost,

tanec radosti...

...a pak, příjemně zemdleni, usednutí do trávy, na holou, sluncem teplou zem a na dobití energie pár loků vlahé silné kávy

- delikátně namýdlověle napomerančovělá tuberozová lahodnost - podprahový kávový vánek a

slunce -

(vysoce ženská a elegantní vůně)

((má v sobě sílu, stabilitu z dřev, zvláštně iritující přitažlivost/pichlavost z malých ale neohrožených strážců listů akácií, má v sobě i křehkost přání šeptaných za soumraku do proužků dýmů z pálených pryskyřic...))

Offline Korsičanka blogger
13421 příspěvků moje polička 04. května 2023 14:01
Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 04. května 2023 14:39

Musc Tonkin Parfum d´Empire EdP

...vzdušnost v labdanu s vanilkou a pižmem

...lehkost a vodní kapky v ozónu všude kolem mě

...živočišnost

Živočišnost lahodná, jako bych cítila původní pižmo jelínka pižmového nebo z cibetky, ale velmi delikátní, rozpuštené ve, do nadýchané pěny vyšlehaném, hedvábném labdanu

(a v téhle animální,  máslové textuře se utápí i podprahový pach ze středu bohatého květu růže a měkký dotek tuberozy a prach z drceného kmínu a mikro třísky/vlákénka z houževnatého pačuli, a vše je tak trochu mastné, tělesně sálající a

přesto chladivé...

...delikátně naslanělé,

vzdušné.

Je to vůně, kdy žena v letním horku natáhne dlouhé hedvábné šaty jen na holé tělo a kolem ní tančí vítr, který při její chůzi sem tam nadzvedne bezgravitační tkaninu a dá vědět kolemjdoucím, kdo právě prochází...)

Tichá narkotičnost...

...je ráno a

zbyla, jen,

vzpomínka -

noc

tmavá

černou

tuší

tlukot

křídel

v

mojí

duši

sucho

v

ústech

galop

srdce

Tvoje

oči

ústa

ruce...

Online slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 04. května 2023 16:33
Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 04. května 2023 17:16

alibi Hezká bilance nad Une Nuit Nomade. Já mám ještě dřívější zásoby Rose America a tu nepatrně pozměněnou jen v kabelkových flakónech, rozdíl nevnímám jako nějak dramatický. A o Sugar Leather v kabelkovém balení uvažuji na podzim.

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 04. května 2023 19:28

Miru Tohle je typ vůně, kterou bych chtěla jen kvůli flakónu, ale tvůj popis je velmi sugestivní.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 04. května 2023 19:33

Fleur 

...kterou, prosím, vůni myslíš.?.

Offline alibi blogger
4205 příspěvků moje polička 04. května 2023 20:18

Fleur díky. z těch tří se mi SL líbila nejvíc. Ale Brožin mi navoněl peříčko Neou a pořád ho očichávám, tak nevím, jestli se mi nezastesklo.

slniecko :*

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 04. května 2023 20:59

...a večer.?

Tambour Sacre Rubini

...tučné pomeranče, jakoby macerované v rozpuštěném tuku z masa a

k tomu mýdlo, mýdlová lázeň

(nebo luxusní, původně až sterilně, bílý oděv člověka, jenž přijel, sem, hledat smysl života...),

silná hustá, téměř krémová černá káva, absolutely zero sugar,

masité, poživačné tuberózové kalichy,

prach popela z ohniště i prach z vyschlé země vířený rytmickým podupáváním, obalující kotníky jak hedvábné náramky roztodivných vzorů...

...ano, teď je tu tma a v ní divoké ohňostroje jisker

Zneklidňující...