Hendley Perfumes
Untitled
Vetiver, mrkvový kosatec a uhorky nakladačky. V úúúplne mliečnebielej zálievke. Toto mi proste nesadlo nejako.
Blond
ták a teraz tu máme žltý melón s medom. Tentokrát je med svetlejší, jemnejší (alebo rozriedený šťavou s melónu, ťažko povedať). A áno, kopec kvetov naokolo, ale takých ľahších. Proste asi bz som to popísala ako kríženca Amora a rosenthal, ale kým tie sú v sýtych farbách, toto je také letne-žlto-žiarivé.
Bourbon (Eau de Cologne)
Niečo ovocnecitrusové, niečo živičnaté, troška tonky, troška vanilky, do toho nejaká zeleň. Pekné, ale mám taký pocit, že toto som už cítila v rámci indie parfémov veľakrát.
Bourbon (Extrait)
Na začiatku som si to poplietla s Jupiterom. Tie citrusové a staromódne nahorklé tóny sú aj tu. Sú ale výrazne doplnené množstvom ďalších hutných zložiek s koňakom na čele. Okrem toho trocha kože, animálne tóny, živice a trolilinku osladené tonkou. Viem si celkom dobre predstaviť sa celý deň osviežovať kolínskou a večer to preliať týmto. Ako áno, niečo to má spoločné aj s Bourbon EdC, ale táto je taká...menej nudná? A ten úvod, ten má jednoznačne z Jupitera.
Jupiter
Citrusy, ale k nim niečo neuveriteľne staromódne, jemne indolické, potom....no potom to celé zmizne, takže som doexperimentovala.
Mown
Ok, predstavovala som si to ako stoh sena, v akých sme sa radi váľali na táboroch kopa sušiacej sa trávy, do toho suché kvety, možno trochu peľu a medu a tak....no ale tu som našla tajnú skrýšu!!! ako áááno, ten obal je taký ako popisujem, ale vnútri je tajná jaskyňa, do ktorej si niekto prepašoval kopec domácixh sladkostí, čaj s medom, domácu medovinu a tabak (asi bz bolo dobre mu vzsvetliť, že uprostred stohu...no...proste to môže dopadnúť všelijako....ale možno si to tam len schováv a rozumu má dosť, ktovie....proste taký kindersurprajs s nevinnou pastorálnou scénou navrchu a temným tajomstvom uprostred:)))
Rosenthal
A jéje. Kvetinky. A zase med. Kvetinky sa mi k tomu názvu veľmi hodia, pretože, moja prvá váza, ktorú som si kupovala do domácnosti bola práve Rosenthal (a trepala som ju podpalubnej batožine z USA, to nikto neveril, že prežije, ale prežila!!!). Ok, toto je veľmi výrazná a veľmi farebná kytica všetkého možného, áno sú tam aj tie ruže a kosatec, ale ja tam mám aj kopec ďalších kvetinových tónov, je možné, že si ich len predstavujem, alecítim orgován a kvety ďateliny a nejaké biele kvety, možno pajazmín a niečo peľovo-mimózovité....no proste, neviem, kde som to nabrala. A do toho ten výrazný med, asi pripomienka toho, že som dumala aj nad sklenenou dózičkou z tej istej línie a bola mi vyhovorená, vraj už váza je čisté šialenstvo. Pch. ale je to ten istý med, čo v Amore.
Fume
Huh, volá sa to dym a teda je to dym, až..sa z neho dymí. Ale veľmi pekne. dym z pravej trampskej vatry, do ktorej sa nesmie hádzať nič, čo tam nepatrí. Čerstvý dym, z práve nazbieraného dreva. Okolo tma a les a trocha rosy na šiškách.
Amora
Ovocie v mede. Veľa čerstvého, ale dôkladne dozretého ovocia a veľa výrazného medu. Prvé mi napadli také tie fialovo-fialové slivky, ktoré vždy boli všade u nás (a nikdy som ich nevedela nájsť v zahraničí - mama ich nejako volá, ale spomeniem si? Nespomeniem)....ale nie je to také jednoduché. Je tam kopec všetkých možných ďalších zrelých ovocných tónov, A ten med...med, med, med...ako u včelára. Sladký, výrazný. A do toho trocha púdrových tónov. Ružu hľadám márne. Ale sladké púdrové tóny prehupnú do veľmi jemnej ambra s nežným pižmom v drydowne.