Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline slniecko admin
19461 příspěvků moje polička 12. května 2023 21:40

Hendley Perfumes

Untitled

Vetiver, mrkvový kosatec a uhorky nakladačky. V úúúplne mliečnebielej zálievke. Toto mi proste nesadlo nejako.

Blond

ták a teraz tu máme žltý melón s medom. Tentokrát je med svetlejší, jemnejší (alebo rozriedený šťavou s melónu, ťažko povedať). A áno, kopec kvetov naokolo, ale takých ľahších. Proste asi bz som to popísala ako kríženca Amora a rosenthal, ale kým tie sú v sýtych farbách, toto je také letne-žlto-žiarivé.

Bourbon (Eau de Cologne)

Niečo ovocnecitrusové, niečo živičnaté, troška tonky, troška vanilky, do toho nejaká zeleň. Pekné, ale mám taký pocit, že toto som už cítila v rámci indie parfémov veľakrát.

Bourbon (Extrait)

Na začiatku som si to poplietla s Jupiterom. Tie citrusové a staromódne nahorklé tóny sú aj tu. Sú ale výrazne doplnené množstvom ďalších hutných zložiek s koňakom na čele. Okrem toho trocha kože, animálne tóny, živice a trolilinku osladené tonkou. Viem si celkom dobre predstaviť sa celý deň osviežovať kolínskou a večer to preliať týmto. Ako áno, niečo to má spoločné aj s Bourbon EdC, ale táto je taká...menej nudná? A ten úvod, ten má jednoznačne z Jupitera.

Jupiter

Citrusy, ale k nim niečo neuveriteľne staromódne, jemne indolické, potom....no potom to celé zmizne, takže som doexperimentovala.

Mown

Ok, predstavovala som si to ako stoh sena, v akých sme sa radi váľali na táboroch kopa sušiacej sa trávy, do toho suché kvety, možno trochu peľu a medu a tak....no ale tu som našla tajnú skrýšu!!! ako áááno, ten obal je taký ako popisujem, ale vnútri je tajná jaskyňa, do ktorej si niekto prepašoval kopec domácixh sladkostí, čaj s medom, domácu medovinu a tabak (asi bz bolo dobre mu vzsvetliť, že uprostred stohu...no...proste to môže dopadnúť všelijako....ale možno si to tam len schováv a rozumu má dosť, ktovie....proste taký kindersurprajs s nevinnou pastorálnou scénou navrchu a temným tajomstvom uprostred:)))

Rosenthal

A jéje. Kvetinky. A zase med. Kvetinky sa mi k tomu názvu veľmi hodia, pretože, moja prvá váza, ktorú som si kupovala do domácnosti bola práve Rosenthal (a trepala som ju podpalubnej batožine z USA, to nikto neveril, že prežije, ale prežila!!!). Ok, toto je veľmi výrazná a veľmi farebná kytica všetkého možného, áno sú tam aj tie ruže a kosatec, ale ja tam mám aj kopec ďalších kvetinových tónov, je možné, že si ich len predstavujem, alecítim orgován a kvety ďateliny a nejaké biele kvety, možno pajazmín a niečo peľovo-mimózovité....no proste, neviem, kde som to nabrala. A do toho ten výrazný med, asi pripomienka toho, že som dumala aj nad sklenenou dózičkou z tej istej línie a bola mi vyhovorená, vraj už váza je čisté šialenstvo. Pch. ale je to ten istý med, čo v Amore.

Fume

Huh, volá sa to dym a teda je to dym, až..sa z neho dymí. Ale veľmi pekne. dym z pravej trampskej vatry, do ktorej sa nesmie hádzať nič, čo tam nepatrí. Čerstvý dym, z práve nazbieraného dreva. Okolo tma a les a trocha rosy na šiškách.

Amora

Ovocie v mede. Veľa čerstvého, ale dôkladne dozretého ovocia a veľa výrazného medu. Prvé mi napadli také tie fialovo-fialové slivky, ktoré vždy boli všade u nás (a nikdy som ich nevedela nájsť v zahraničí - mama ich nejako volá, ale spomeniem si? Nespomeniem)....ale nie je to také jednoduché. Je tam kopec všetkých možných ďalších zrelých ovocných tónov, A ten med...med, med, med...ako u včelára. Sladký, výrazný. A do toho trocha púdrových tónov. Ružu hľadám márne. Ale sladké púdrové tóny prehupnú do veľmi jemnej ambra s nežným pižmom v drydowne.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 13. května 2023 10:50

Bake Akro

...chutný,

vanilkový dortový korpus, vlhký, jemně  nacucaný kvalitním rumem,

s cukrovou glazurou, jež vláčností dortu není křupavá, ale měkká, lehce jemně nasládle lepkavá.

Cítíte i chuť do tmava opečeného těsta na spodní straně velké cukrovinky a současně s tím se vám na jazyku rozplývá do tuha vyšlehaná smetana,

pěnově krémová, nadýchaná

šlehačka.

Není to smrt cukrem, je to slastné přivření víček a pomalé, hodně pomalé polknutí

sladkého,

hebce citronového

osvěžení...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 13. května 2023 10:59

Vanille Benjoin Affinessence

...hmm, čekala jsem hutnou vanilku a jako první

cítím

mýdlo, mýdlovou svěžest - to nejspíš cedr, cedrové zelenkavé hedvábí v kombinaci s česnekovníkem vytvářejí dojem mydlinkové čistoty.

Velmi jemňounká vůnička. Velmi opatrnou, téměř efemérní vanilkou jemně obarvené, krémově hladké mýdélko.

(zklamání. Nevím, proč to má v názvu Vanille a proč uvádějí ve složení benzoin.?.)

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 13. května 2023 11:08

Miru Česnekovník jsem musela googlovat .

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 13. května 2023 11:14

Tara Mantra Gri Gri

...větrovost z hutné, velmi tmavě khakičerné masti(taková, co se s ní natírají kopyta koním...),

černé mazlavé pačuli provzdušněné špetičkou šafránu a dekadentně zmazaným lotosem,

tma,

tíha a současně lehkost a

vzdálený bezgravitační pach jointu...

...noc

hvězdy v

očích

černá koule

kolem srdce na

řetězu 

vratkost duše

jak

lehká

loďka

na

hraně

jezu...

...zvláštní vůně.

Krásně divná,

tmavá, hutně mazlavě větrová,

posmutnělá, ale s vnitřní silou, jistotou.

A přestože prvotně pro stylaře, osobitýho týpka, tak

mě, holku, něco nutí

neustále si ke kůži přičichávat...

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 13. května 2023 11:17

Fleur 

...

Jako já četla recenzi od wendulka , která psala, že ta vůně vlastně není gurmánská.

Ale že to na mně bude něco na způsob Chanel No.5 L´Eau.?.

...jsem z toho rozmrzelá

(myslím, že by byla pro Tebe. Jemné krémové luxusní mýdélko. Super do župánku nebo pyžama...)

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. května 2023 11:41

Miru 

Na vůni vanilky včetně benzoinu jsem stále totálně anosmicka, takže popravdě si v tuhle chvíli vůbec nevzpomínám, jak voněla

Ale asi jo, když jsem to psala.

Zkouším teď nově kapky do nosu s vitamínem A (četla jsem, že 37 % podobně postižených pacientů pomohly), jestli to nějak pomůže i mně, je ale ve hvězdách. Nicméně jediné, co jsem v tuto chvíli schopná po jejích aplikací aspoň trochu rozpoznat, je vůně aromatických kávových bobů, sladkého karamelu, co mi dřív lezl na nervy a slabě šeřík.

No uvidíme za 8 týdnů.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 13. května 2023 11:45

wendulka 

...tak to je dobré znamení a posun!, určitě se to bude zlepšovat

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. května 2023 11:49

Miru 

No nevím. Furt je to celkové horší než těsně po covidu. Ale už jsem nemohla na psychiku jen dál čekat a nezkusit vůbec nic.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. května 2023 11:56

Miru 

Krásná recenze/báseň... 

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 13. května 2023 12:00
Reakce na Miru:

Fleur 

...

Jako já četla recenzi od wendulka , která psala, že ta vůně vlastně není gurmánská.

...jsem z toho rozmrzelá

(myslím, že by byla pro Tebe. Jemné krémové luxusní mýdélko. Super do župánku nebo pyžama...)

​Nic, co má v názvu vanilku, pro jistotu nechci. I když dávám zrníčka z vanilkového lusku do cukroví, hned si jdu pečlivě umýt ruce, protože vanilku fakt snesu jenom jako koření do sladkostí.

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 13. května 2023 12:01

wendulka Ach jo, to musí být hrozné. Držím palce, ať se to co nejdřív srovná. 

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 13. května 2023 12:02

Essence Rare Houbigant

Teplý jasmín, chladivé konvalinky, máslový kosatec. Květinově pudrový krém s vanilkou. Skoro by lákalo ochutnat ho, ale mýdlový tón na poslední chvíli prozradí, že tohle není gurmánská záležitost. Nerozpíná se do prostoru, ovšem na ruce vytrvale drží. Naslepo bych tipovala dobu vzniku na přelom 70. a 80. let 20. století. Má v sobě něco z klasické elegance, ale v kombinaci s modernějšími pudrovými tóny, které rozmazávají kontury jednotlivých složek.

Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 13. května 2023 12:05
Offline Miru
16586 příspěvků moje polička 13. května 2023 12:06

Fleur 

...vanilka tam je tak v množství 0,1% a v bio kvalitě = 0% cukru. Prostě čisté krémové mýdélko, nazelenalé.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. května 2023 12:55

Fleur 

No jsem za ty poslední měsíce velmi skromná. Stačila by mi v tuhle chvíli kromě Magenta Pop alespoň jedna další vůně z poličky, kterou bych se mohla navonet a aspoň trochu z ní něco mít.

Offline Fleur blogger
6818 příspěvků moje polička 13. května 2023 13:06

wendulka To je zvláštní.

Ani Amouage nebo Lutense necítíš? Protože Magenta Pop mi nepřišla tak průrazná ve srovnání s nimi. Čím to je, že zrovna ji vnímáš?

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 13. května 2023 13:09

Fleur 

Obě značky ani ťuk.

Magenta Pop obsahuje složky s intenzivní tmavě ovocnou karamelovou sladkosti podobně jako třeba Dioruv Poison.

To nemá ani Lutens ani Amouage.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. května 2023 13:37
Reakce na Fleur:

​Nic, co má v názvu vanilku, pro jistotu nechci. I když dávám zrníčka z vanilkového lusku do cukroví, hned si jdu pečlivě umýt ruce, protože vanilku fakt snesu jenom jako koření do sladkostí.

​Jak já Ti rozumím...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 13. května 2023 13:37
Reakce na Fleur:

Fleur 

...

...jsem z toho rozmrzelá