Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 21:14

La Closerie des Parfums: Rose Muscade 

Právě rozkvetlá, ještě svěží růže s mandarinkovou a citronovou aurou, která je bohatě zasypaná muškátovým oříškem. A krásným pudrem. Obláček pudru a pikantní dřevitost muškátového oříšku je pak doplněna o ambrové dřevo.

Ta vůně mi připadá důvěrně známá, jako bych ji kdysi nosila. Možná má něco z Parfum Sacre Intense, který jsem měla ráda pro jeho kořenitou a pudrovou růži.

Offline jerry
11039 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 12:46

Karagoz (Nishane Istanbul) - svěže sladký prach z prohřátého dřeva, sladkého pepře a sladce kořeněné temně zakouřené ambry.  Po rozvonění  suchý sladce kouřový a olejnatý temný vetiver. Tohle je sakra dobré...

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 13:04

Les Nuits Astier de Villatte

...mazlavě mýdlová, vintage vetiverem větrová, naovocněle tlumeně hutně růžová(růže)

...kůže a pačuli s růží v takové podobě, kterou znám, kterou jsem už někde cítila -

Idylle Duet Rose Patchouli Guerlain a La Mome Balmain a trošinku i něco z Miss Dior Le Parfum

(no, možná si vzpomenu ještě na přesnější podobnost).

A bylo by to pěkné, kdyby to, pro mě bohužel, nemělo v sobě jistou stopu

starosvětskosti...

(ano, jako by vše zalito bylo olejovitou tekutinou, jež vše živé udusí a zbyde pouze, byť oním olejem držící tvar, jinak však časem rozpadající se a usychající téměř do prašna, pout pouri. Pout pouri, jenž díky právě mastnotě je klouzavé, lesklé, průhledné, chladivě vláčné a táhlé)

((a ano, i já vnímá vznášející se, nadýchaný a vše objímající, jakoby prachově éterický oblak z vůně L´Heure Bleue))

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 13:26

...byla jsem na ni moc zvědavá a ona ke mně došla, a voní i přes vialku, růžovo likérovitě, prostě chlastem z ženského pokoje -

Hatria Angela Ciampagna

Oud.

Zde, v této vůni má zvláští funkci.

Nevnímáte ho jako samostatnou ingredienci(ať už s jakýmikoliv přívlastky vyjadřujícími jeho podobu, vyznění).

Ne.

Ale uvědomíte si, že jakmile se soustředíte na jednu, kteroukoliv složku ve vůni, tak

ona je zabarvena dočerna...,

ona zásluhou oudu se ukazuje ve své temnější, hříšnější, lidštější, prostě pravdivější/surovější

podobě...

Vůně má spojovací linku s vůní popsanou výše - La Nuits Astier Villatte, akorát že

Hatria místo vintage stop má v sobě delikátní gurmánštinu díky karamelu, davaně a šafránu máčených v růžovém likéru a velmi něžné, až opatrné pohlazení změklými mýdlovými střípky...

...nosí v sobě jakousi tíhu, teplé hutné vlhko, které jak těžký plášť téměř ohýbá ramena a současně ale provzdušněností obsaženou ve zmiňovaném lahodném likéru jakoby člověku Hatria dávala křídla...

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 13:38

Manakara Indult

...krásné...

Vanilka, jahodovosmetanové pusinky, ne rumovanilkové krémové věnečky z odpalovaného těsta, zpočátku křehké, vinou pěnovosmetanového krému ale vlhnoucí  a i cukrová krusta popraskaná na povrchu po chvilince začíná vlhnout a relativní pevnost tát...

Úvod je jak z luxusní cukrárny, nádherný, lahodný, jen polknout!.

Jenže přijde náctiletej spratek, sáhne upravené dámě do talířku pro zbytek věnečku, nacpe ho celý do pusy, obejme starou paní kolem drobných ramen a s mlasknutím jemně lepkavé pusy na tvář opět ze dveří odtančí se slovy:"...díky babí, máš to dobrý!"...

...a po slečně zůstane jen závan prvního dětského parfému vystaveném na liči a pár roztékajících se karamelkách v růžové vodě.

Brala bych, kdyby vůně držela svou podobu z úvodu od začátku až do konce.

No, i základ je dobrý. Sice o dost jiný, ale pěkný - 

jemná, chumlací, nasládlou vanilkou delikátně gurmánská, tlumená vůně růže odlehčená vláčnými pusinkami z liči v intenzitě intimní

Příjemná naivistická vůně

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 13:47

Love in Idleness Atkinsons

...Insolence čistý parfém, fialky, John Galliano Le Parfum, prostě ovocno fialková vůně, která tu už několikrát byla

(velmi brzo ztrácí dech...)

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 13:57

Alexandria II Xerjoff

...luxusně delikátně oudová

Temná

oudově levandulová tinktura, zlatistá, hlaďounká, skelně lesklá,  s hebce éterickou dřevitostí, dřevitou čerstvostí z cedru, jenž pod svými třískami, jak ženich v klopě, má zasunuto pár stonků s drobnými bílými jedovatými kvítky...

Celé by to bylo lahodné, luxusně originálně orientální, ale neplechu mi tam začal dělat právě onen cedr v kombinaci s ostrou skořicí a palisandrovým dřevem, pro mě téměř lehce navalující...

Ovšem dovedu si představit, že pokud chlap má tu správnou chemii, tak pak to musí být celé charismatické...

(a už to tady taky někde je. Momentálně Libre L´Absolu Platine YSL...)

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 14:08

L´Amour, la Mode Making Of Cannes

...moc citrusů, moc bergamotu, moc pepře ke kůži.

Lehce protivně agresivnější začátek.

Pak fialkovopudrové tóny naměkčí nepříjemný úvod, a spíš než vetiver mám na kůži cedrové piliny, jež v kombinaci právě s fialkami vytvářejí jemný dojem kopru.

Růže tu nemám, nebo ano, jen velmi chladivý růžový pudr na chladné/odosobněné tváři s tvrdým výrazem.

Vůně je na povrchu studená, odtažitá, uvnitř pak jakoby teple hřála, jenže i onu snahu o teplo opět ničí jistá pocitová křupavost.

...jemnější a ingrediencemi "barevnější" provedení vůně Galop Hermes

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 14:11

Lily Lass Royal Diwan Group

...ovoce rozházené v čerstvě posečené trávě, jež ale letním sluncem rychle zavadá...

Zeleno květinově hřejivá vůně.

Celkem elegantní, tak pro starší upravenou dámu

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 21. zaří 2023 20:45

Miru Dík za smršť recenzí a tentokrát (svět už není, co býval ) se ve většině případů v posouzení vůní naprosto shodneme .

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 05:44

Fleur 

... já děkuji!

No, já zrovna nedávno přemýšlela nad tím, na čem záleží, že se v hodnocení vůní shodneme nebo proč se v názorech rozcházime.?.

Podle mě, když jedna z nás jistou vůní vychvali nebo se jí líbí, je to proto, že k ní ta vůně patří, souzní s ní, vystihuje nějakou část její/naší osobnosti(a je jasné, že tím, že jsme rozdílné, i vůně, jež nás vYstihuji budou různé. Na druhou stranu, jsou parfémy, které můžeme nosit obě...).

No a taky se asi shodneme, když jsou vůně nějakým způsobem odflaknute...

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 10:20

Rosa Ekaterina Moresque

...hedvábně nakysle vláčně vlaze navanilkovělě pudrová růže rozprostřena do prostoru na mohérově pryskyřičném oblaku.

Vůně je velmi intimní, ale kompozičně lahodná.

"...ty nejsi carevna, ty jsi - tichá, ale silná -

Královna..."

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 10:29

Bois Blanc Frapin

...fialkou nasládlý a ohlazený cedr s delikátní guajakově hebkou kouřovostí a s vánkem ochuceným rozemnutými bylinkami.

Teple chladivá, teple tlumeně jemně kouřovo zeleně dřevitá vůně.

(intenzita intimní)

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 10:44

Secret Rendezvous Birkholz

...ano, prvotně uřvaná osmdesátková vůně pro ruský matróny.

Jenže pak, po chvíli

vůně se sama do sebe rozpije, začne se rozpínat tiše ale neohroženě nad kůží do prostoru jak opatrně našlapující šelma...

...z pokožky mi teple sálá, konzistencí něco mezi sirupem a téměř džemem,

nasládlé pouze samotnými ingrediencemi, jež rozvářením získávají na zhutněné koncentraci, pikantnosti, ale současně jsou jaksi nadýchaně táhlé - něco jak tuhý ale tekutý lesní med ohříváním povolující svou ztuhlost...

...pod kůží hořící lektvar/

ano, tajné schůzky vybičují všechny smysly na 

maximum...

Elegantní, tlumeně sytá naovocněle květinová/květinově ovocná vůně.

(typově Jean Paul Gaultier Classique EdP svojí poctivostí)

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 13:55

Narcotic Bohemic ANomalia

...hmm, to je to zvláštně dobré -

jakoby všechny ingredience byly namlety, promíchány a zásluhou momentálnosti rozemletí voní jasně, plně, čerstvě, po chvíli pak společně měknou, spojí se navzájem, prolnou do sebe a utvoří dekadentní celek s vnitřním jasem...

Jak vůni uchopit.?, odkud.?

Kůže v ní je měkká, velmi poddajná až vláčná s vnímatelnou jemnou, něžnou živočišnou stopou, ale současně si uvědomuji i to, že je tato maximálně navolněná luxusní hovězina zasypána hebkým prachem tvořeným z delikátních dřev, kosatcového kořene, jenž do sebe ještě natáhnul slastně lahodnou kouřovost z vetiveru, nasládlost tabákových listů a křehce hebkou drsnost koření a

ano, vše je v jakémsi oparu, jakoby se vše vznášelo nad kouřícím šálkem s černou kávou

a

tma

a

světlo lamp

a

ona

a

on, jenž ve vysoké věži Čekání ji

zamk´...

(komu se líbí Cuir Curcuma Affinessence, zde však s "tvrdším" kořením, ať určitě zkusí)

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 14:17

Taom Kintsugi

...ne bergamot, ale spíše zmáčknutá kůra pomeranče, zralého, sladkého, kdy ona kůra do sebe natáhla i šťavnatost z vnitřku a k tomu

vanilka, hustá, krémová, provzdušněná(delikátní pepř + grapefruit),

plynoucí si, klouzající lehkostí tanečního kroku po parketu,

vpíjející se do velmi tekuté ambry, která vonnou kompozici spíše zahušťuje, resp. není zde kvůli dodání živočisného tónu, ale doplnění hustoty, měkosti, tepla a kvůli zjemnění, téměř až vymazlení koňakového hltu k dokokalosti...

Provzdušně hutná, krémově tlumená citrusovost vyplněná sladkostí a ozvláštněná delikátním kořením na podprahových hebkých dřevech.

...v ústech, v chřípí mám chuti plnou lahodnou svěžest a mohu si jen 

tak

volně 

plynout

světem,

s hlavou 

v oblacích

a

v

ústech

s

květem...

(typově pánské vůně Boss/vůně pro mladý týpky)

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 14:26

Taom Kintsugi

...ne bergamot, ale spíše zmáčknutá kůra pomeranče, zralého, sladkého, kdy ona kůra do sebe natáhla i šťavnatost z vnitřku a k tomu

vanilka, hustá, krémová, provzdušněná(delikátní pepř + grapefruit),

plynoucí si, klouzající lehkostí tanečního kroku po parketu,

vpíjející se do velmi tekuté ambry, která vonnou kompozici spíše zahušťuje, resp. není zde kvůli dodání živočisného tónu, ale doplnění hustoty, měkosti, tepla a kvůli zjemnění, téměř až vymazlení koňakového hltu k dokokalosti...

Provzdušně hutná, krémově tlumená citrusovost vyplněná sladkostí a ozvláštněná delikátním kořením na podprahových hebkých dřevech.

...v ústech, v chřípí mám chuti plnou lahodnou svěžest a mohu si jen 

tak

volně 

plynout

světem,

s hlavou 

v oblacích

a

v

ústech

s

květem...

(typově pánské vůně Boss/vůně pro mladý týpky)

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 15:10

Smoking Hot Kilian

...hooodně sladké

(ale vůbec to nevadí. Sladkost vášnivého polibku vám taky nevadí...)

Hedvábně husté, teplé jablečné pyré, sice zpočátku voní jasně jablky a skořicí,

postupně však nabírá na hustotě, zpomaluje se, hutní a původní vyznění oněch dvou ingrediencí se utlumí...

Chutná navanilkovělá ovocná hmota téměř s karamelovými tóny se pak vsákne do zpočátku velmi tuhých tabákových listů, jež vytvářejí dojem až měkké dřevitosti.

Jenže po chvíli je tabák macerováním v  příjemně gurmánské kaši navolněn do maximální vláčnosti, poddajnosti a začíná si, jen tak, na pohodu,

zlehýnka

doutnat...

Velmi dobré!

Nikde nic neruší, nevadí, vše je v dokonalé rovnováze.

...lahodnost pro gentlemany a

pro velký holky...

...chlad 

s vůní

kouře

z

doutníků

horko - vášeň - hlad -

žíznivý hlt Ron Barcelo Imperial,

a vůz

odjíždí z

chodníku...

...jen

břicho

uvnitř

rozbouraný

(a)

jemná

bolest

mezi

slabinami...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 15:58

Miru 

Tak na vyzkoušení Smoking Hot se po přečtení Tvé recenze hodně těším!

Všechny recenze jako vždy strhující...

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. zaří 2023 16:01

euridike 

...Smoking Hot je fakt příjemná. Ale cena za 50tku přestřelená...

...kuji...