Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Online jerry
11039 příspěvků moje polička 01. zaří 2023 08:31
Reakce na Miru:

Mám pocit, že v dnešní době si téměř každý myslí, že může dělat vůně, kosmetiku. Že si stačí udělat nějaký kurzík, něco přečíst, pohovořit s odborníky, nakoupit pomůcky a je to.

​To není pocit - to je realita.

U Vermi mě už dřív zajímalo, kdo je nosem vůně (Dara to určitě nebude). Pokoušela jsem se to hledat už dřív, ale nepovedlo se.

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 01. zaří 2023 08:37

jerry 

...tak to by mě také zajímalo, kdo jí pomáhal...

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 01. zaří 2023 19:48

Miru 

Naprosto s Tebou souhlasím. A konkrétně na tom parfémovém byznysu Lindy Sivrican mě zaráží víc věcí... 

Kdo stojí za tou EdP Dary by mě taky zajímalo, zkusím se poptat... 

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 02. zaří 2023 03:54
Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 03. zaří 2023 20:44

Les Eaux Primordiales: Magnolia Supercritique 

Bílokvětinová vůně, která si přizvala pár přítelkyň z tropů. Zpočátku hustá a trochu sladká, ale vyvážená krémovými citrusy. Pomerančový květ s meruňkovou vonokvětkou a ylang ylang s plumérií, opulentní kombinace, která ale neztrácí eleganci díky jemnému mýdlovému tónu.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 06. zaří 2023 21:47

Dusita: Rosarine 

Moc hezká růže, zpočátku růžově něžná a ovocně krémová s mošusovým semínkem. Zřejmě i díky němu působí čistě a mýdlově. Ostatní květiny, jasmín a kosatec, čokoládové pačuli, santal a sladký benzoin zabalí růži do velké kytice a působí v ní tak harmonicky, jako by k růži patřily odevždy.

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 14:58

Unforsaken (Kerosene) - vlhká omítka prolitá klasickou poctivou zeleně větvičníkovou chyprovkou. Postupně začala omítka vysychat a větvičník mizet a vůně sládnout do pomerančovo květinově pryskyřičného pudru s kokosovým osvěžovačem vzduchu. Evokuje mi slunečně - plážově - pískově - opalovací vůni, ale s potenciálem zbraně hromadného ničení (minimálně však bolehlavu) při nemírné aplikaci. Sice je z roku 2015, ale sytostí a průrazností si nezadá s osmdesátkovými vůněmi.

Offline blackviolet
3453 příspěvků moje polička 10. zaří 2023 20:35

Matière Première: French Flower 

French Flower, takže tuberóza. Tentokrát nijak opulentní, spíše zelená a ovocná. Hruška u ní je také spíše zelená, ještě tvrdá a nezralá, zeleň je lehká se svěžími čajovými lístky. Vůně nemá vývoj, od začátku do konce, mimochodem s velmi dlouhou výdrží, zůstává vůně sametově tuberózová s dotekem zeleně.

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 13:19

Santalum Slivers (Kerosene) - hořký rozříznutý grep, zelená bergamotový větvička i s citronkem, čerstvě sloupnutá okurková slupka a rozemnutý list citronového muškátu. Příjemně štiplavá, postupně lehce dřevitě zesládla.

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 14:37

Aroon Sawat

Oblá vůně, která mi asociuje boky, ňadra a stehna Tří koupajících se žen od Rudolfa Kremličky. Přezrálé ochmýřené broskve, švestky se stříbřitě pudrovým povrchem, pomeranče s hrbolatou kůrou, kulaté květy růží a duhové bubliny z krémové lázně. Všechno je hladké, klouže to jako mýdlo z gardénií po mléčně bílé pokožce. 

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 20:22

Black Rose SweDoft

Zneklidňující vůně.

Medově vláčná pryskyřice je protkaná vibrující mentolovou svěžestí. Z vůně vystupuje lehce živočišná kůže, jako kdyby místo skleněného flakónu byla v koženém měchu. A růže je sice sladká, jenže tvrdá jako drops a nabroušená zdřevnatělou zelení. 

Pro mě není černá. Barvou mi připomíná spíš přeblikávající semafor, dokud na něm rudá růže nezastaví veškerý provoz.

V jednu chvíli jsem skoro zalitovala, že jsem si ji nechala utéct v inzerci, ale když vím, kdo ji teď nosí, tak jsem vlastně ráda .

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 14. zaří 2023 23:21

Fleur A kdo ji teď nosí?

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 04:49

Fleur 

(...ano, taková nabroušená břitva...)

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 15. zaří 2023 08:13

Isca Ta, kterou tahle vůně nepřepere a která unese i nabroušenou břitvu.

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 16. zaří 2023 14:14

Pretty Machine (Kerosene) - štiplavý vodnatý lipový květ, poté nektarově sladká rozšmelcovaná zeleň plná kopřiv a hutných kytek. V dojezdu zeleň oslazená příjemným lipovým nektarem. Nevoní špatně, ale všeho je nějak moc - moc úderná, moc zelená, moc kytková.

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:44

Fields of Rubus (Kerosene) - suchý tabák se suchou sladce prachovou pačuli s malinami. A taky trochu švestek - dílem sušených, dílem hodně zralých a plných sladké šťávy. Po rozvonění všechno obalilo sladce pačuliové dřevo. A kolem dokola si jen tak vlaje studený lékořicový tón.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 10:48

jerry pořád víc a víc obdivuju tvoji vytrvalost a schopnost trefně popsat vůně

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 12:06

alibi 

Děkuju

I když, zejm. u nové mainstreamové produkce, si připadám jak masochista. 

Ale zato Kerosene - to je radost zkoušet.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 12:14

jerry :D to chápu

Offline Biely kvet
4143 příspěvků moje polička 19. zaří 2023 15:47
Reakce na alibi:

jerry pořád víc a víc obdivuju tvoji vytrvalost a schopnost trefně popsat vůně