Co jste dnes zkoušeli/y za nikovky/exkluzivky?

09. srpna 2014 17:03
Offline svěženkář blogger
722 příspěvků moje polička 15. srpna 2023 22:34

euridike Zajímavé. Na mé kůži vyznívá úplně jinak. Negurmánsky. Každopádně skvělá vůně.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 16. srpna 2023 18:24

svěženkář 

Nevnímám Fum jako gurmánskou vůni, ale cítím v ní hřejivý tón kvalitní tmavé čokolády, popř. kakaových bobů, surových, zemitých, trochu prašných, sladký pomerančový nádech a to, co nazývám "hipsta kavárna", což je spíš otázka nálady a atmosféry, u níž si nejsem jistá, jestli mi s ostatními složkami ladí, nebo vedle nich stojí v neutrální juxtapozici - nebo jsou vůči sobě v kontrastu... Nevím, nejsem si jistá...

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 10:55
Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 13:24

alibi Značku jsem neznala, dík za rozšíření obzorů!

Jak hodnotíš sillage a výdrž?

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 14:01

Fleur průměrně, spíš slabší. ale z těch vzorků bez rozprašovače to myslím objektivně neposoudím

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 14:34

alibi 

Recenze vypadají zajímavě...už podle nich bych si uměla vybrat a u jedné vůně bych nezůstala

Obávám se, že se sillage i výdrží se nemýlíš - podle mých zkušenosti je to bolest většiny přírodních vůní. Je to zkrátka něco za něco.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 15:06

jerry jsou pěkné... a vzpomněla jsem si na výtvory slniecko- velmi podobné vibrace :) (https://alibi-notes.webnode.cz/l/april/)

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 16:19

alibi Díky za reakci, tak nějak jsem to tušila; přesně, jak uvádí jerry , zatím jsem nepotkala "přírodní" značku, která by mě uspokojila i po této stránce.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 17:51

alibi 

Skvělý článek & fotografie, radost číst & dívat se.

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 18:56

euridike děkuji

Offline Korsičanka blogger
13419 příspěvků moje polička 17. srpna 2023 22:41

alibi Několikrát jsem sem psala, ale vždy mi vyskočil error a nešlo odeslat, takže souhlas s:

Skvělý článek & fotografie, radost číst & dívat se!

Offline alibi blogger
4204 příspěvků moje polička 18. srpna 2023 08:16

Korsičanka děkuju

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 20. srpna 2023 12:31

Western Leather Goldskin (Alexandre.J) - čerstvě oloupaná mandarinková kůra se rozpadla do sladké dřevité syntetiky.

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 16:57

LUMEN Parallax Olfactory 

... vůně fluorescenčního světla a čistoty, kostka bílého mýdla, voskem pokryté kandované tulipány, žárovky, duhové liliové lístky...

/... říká značka.../

... koupelna, bílé kachličky, černé spáry, obnažená žárovka vydává nažloutlé světlo a elektrické teplo, kostka mýdla na nerezové misce němě čeká na první dotýkání, tři liliové květy dodýchávající ve vzduchotěsné staniolové manžetě voní v tom horku jako právě promítaný celuloidový film...

/... říkám já.../

LAPIDE Parallax Olfactory 

... roztavený syntetizovaný citrín... 

/... říká značka.../

... lízátkově sladká ovocná šťáva s lehkou, aldehydově kovovou příchutí... 

/... říkám já.../

SOLIS Parallax Olfactory 

... ohnivé sluneční paprsky, elektrický pomeranč, zoxidované měděné mince...

/... říká značka.../

... jako udělat si sandwich ze dvou čínských měděných mincí, mezi něž vložíš sluncem změklý a prohřátý pomerančový bonbon nimm2... 

/... říkám já.../

NIMBIS Parallax Olfactory 

... vůně padajících meteoritů, modrý iris, ozonické fialkové paprsky, vibrující struny violy, lepidlo... 

/...říká značka.../

... jako vdechnout nálož extra jemného kosatcovo fialkového pudru hned poté, co jste olízli starou poštovní známku s vrstvou sladkého, suchého lepidla... 

/...říkám já.../

//Nimbis je vítězem The Art and Olfaction Awards v kategorii Artisan /rok 2020/.//

Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 18:25

euridike 

...dokonale stylisticky i slovně zpracované!

(čili značka = jedny velký kecy...)

Offline Woody
příspěvků moje polička 22. srpna 2023 20:13

Miru k těm kecům...teď vanu na Hacivatu a velebìm Nishane, jejich marketingový přìběh o veselé postavičce stìnového divadla se mi zjevuje v podvědomì několikrát za den. Ananasovo ovocná loutka hupsá po jevišti a jeho stìn z "oudového" pačuli, krásného větvičnìku a vyschlého dřeva mě doslova povznášì...je to fajn, když kecy sedì k vůni, o který kecajì. euridike ...stylistická gymnastka...svěžì, vtipné, báječné. Čechov řìkal, že krátkost/ stručnost je sestrou talentu.

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 22. srpna 2023 21:07
Offline Miru
16584 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 04:00

Woody 

...ano, když má značka promo, které opravdu odpovídá tomu, co pak člověk "ochutná", tak to je paráda!

(i když teda, já ty promo texty většinou nečtu, nebo až mnohem déle, až po vyzkoušení vůní. Pro mě je směrodatné složení, případně to, zda mám už  osobní zkušenost s některou její vůní. No, značka Nishane mi nijak extra nesedla)

Offline euridike blogger
3905 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 09:47

Miru Woody jerry 

Díky , ty vůně jsou tak podivné, že se to psalo úplně samo :). Výhodou je, že jsou od A do Z syntetické přiznaně, cíleně, schválně a tak nějak hrdě, takže člověk tuší, do čeho se při zkoušení pouští. Ty imaginativní oficiální charakteristiky mě bavily, jen realita není tak okouzlující a snová jako popis, ale to už tak bývá. Nimbis se mi líbí, je nejnositelnější, Lumen je znepokojivě zvláštní, ještě pořád přemýšlím, co mi připomíná...

Online jerry
11039 příspěvků moje polička 23. srpna 2023 10:29

euridike 

Mně ty firemní popisky připomněly starší vůně Comme des Garçons - jenže když bylo v popisu, že voní jako prach ze žárovky a toner do kopírky, tak to taky tak vonělo. Zkrátka žádné marketingové kecy, ale fakt.