Vaše nejnovější parfémové úlovky / Co jste si naposled koupily za vůni?

10. srpna 2014 12:35
Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 07:15

Fleur 

...jojo, na ty zintenzivněné verze od Matiere Premiere jsem zvědavá určitě

...Une Nuit Nomade - hm, tam je to většinou ruská ruleta, buď a nebo...

Patricia Nicolai tvoří pro jiné lidi než pro mě, všechno od ní na mně, mírně řečeno, vůbec nevoní.

Ale těším se na všechno nové, co teď vyskakuje, co vyzkouším...

Offline barbucha blogger
35439 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 09:30

Miru 

Mně se Galop zdál slaboučkej aspoň teda na mně tak vypadal.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 09:32

barbucha 

...tak je to dlouho, co jsem ho zkoušela. Vybavuji si ten vzdušný kožený tón podmalovaný kdoulí...

Offline barbucha blogger
35439 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 09:34

Miru 

Mně se moc líbil, ale užila bych si ho jen s nosem přímo na ruce, a to mi přišlo málo

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 09:39

barbucha 

...TO je MÁLO

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 05. zaří 2024 22:34
Reakce na Miru:

Fleur 

...jojo, na ty zintenzivněné verze od Matiere Premiere jsem zvědavá určitě

...Une Nuit Nomade - hm, tam je to většinou ruská ruleta, buď a nebo...

Patricia Nicolai tvoří pro jiné lidi než pro mě, všechno od ní na mně, mírně řečeno, vůbec nevoní.

Ale těším se na všechno nové, co teď vyskakuje, co vyzkouším...

​Tak ty extraity od MP (je jich pět) stojí 350 euro za 50 ml. To už je za hranicí toho, co jsem ochotna za parfém utratit. Na mé zvědavosti to sice nic nemění, ale příspěvek do nákupního vlákna z toho nebude .

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 06:06

Fleur 

...tak to je "pošahaný", taky nic pro mě.

Jako vůně 50ml za pět tisíc je pro mě asi pomyslná hranice, ale to musí být fakt ku*****y dobrá. Takhle jsem od doby vzniku toužila, přemýšlela o Patchouli Magnetik. Opakovaně jsem si kupovala vzorek a koupala se blaženě v jeho odéru a vnitřně se přesvědčovala, že ho nepotřebuji. Chtěla jsem ho fakt moc, fakt pro mě veliká kvalita, výdrž, originalita, prostě nehorázně dobrý. Jenže s mojí potřebou se přivoňovat(protože požitek), přestože vůně drží velmi dobře, bych ji měla při "ovládání se" tak na dva měsíce, při  jeho výlučném používání každodenním tak na jeden. A to mě pořád brzdilo...

No, a najednou, po letech, jsem zjistila, že se bez ně obejdu, že už jsem zase někde jinde...

Jako jo, dostat ho, slastím si. Ale není to už otázka života a smrti...

Třeba - zkusila jsem v Ingredients ty vůně 50tka za cca 6 a víc tisíc. Jako pěkný, ale přestřelený. Ta hodnota/kvalita je max 4 tisíce, a někdy ani to ne...

Ale chápu, proč to tak je. Protože v kamenných parfumeriích nakupuje už kde kdo, a dřív to bylo "něco", mít vůni z parfumerie a ne z drogerky.

Tak museli uměle vytvořit zase jakousi "exklusivitu".

Dají se za rozumný prachy najít kvalitní vůně a dají se za nechutný prachy najít shity.

Jsem se nějak rozkecala...

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 07:50

Miru S tou umělou exkluzivitou máš pravdu. Ona ta vůně sama o sobě tvoří jen pár procent z celkové ceny výrobku; zbytek pohltí obaly, reklama, marže... 

Umím si představit, že bych si pořídila třeba ten extrait Radical Rose, pokud bych vlastnila jediný flakón, a to její EdP, a chtěla k tomu ještě něco na výjimečnější chvíle. 

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 08:31

Fleur 

...vnímám to stejne...

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 18:35

Fleur bude aj extrait Vanilla Powder? Lebo to si snaď ani neviem predstaviť.

Miru neviem, ako si na tom s fialkami, ale Viole Nere je silna (eeeee...no...na mňa....)...je originálna a podľa mňa naozaj patrične temná.

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 19:27

slniecko 

...viz databáze(věděla jsem, že jsem ji zkoušela, ale nestála mi ani za řeč, že jsem ji do databáze nepřidávala...)

Offline slniecko admin
19458 příspěvků moje polička 06. zaří 2024 22:43

Miru vidím....no, tak som zvedava (v dobrom), čo objavíš!

Offline Miru
16581 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 03:40

slniecko 

...tak láká mě jedna vůně naslepo, tak jsem zvědavá sama na sebe, jestli to risknu

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 07. zaří 2024 08:09

slniecko Zatím jsou Radical Rose, Crystal Saffron, Encens Suave, Falcon Leather a Santal Austral. Ke koupi na jejich webu a brzy i v Brně .

Offline Petya Charmite
229 příspěvků moje polička 11. zaří 2024 21:47

Konečně jsem ulovila flakon Guerlain Le Plus Beau Jour de Ma Vie 

A SHL 777 Mango Kiss (no, v létě by se hodil víc,  ale mango se hodí vzdycky )

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 18:11

Fleur 

Barénia - dneska první zkoušení (dbala jsem tvé dobré rady, že v teple ne) a jestli na tobě voní tak krásně jako na barbucha, tak naprosto chápu, žes ji musela koupit teď hned.

Zatím to vypadá, že já ke své malé radosti ušetřím - objevilo se cosi živočišného (ne moc, jen málo, ale i to stačí), co mi v jedné fázi nesedí. Sice se to pak vytratilo, ale zkazilo mi to nákupní plán. Kupodivu lilie a pačuli se neprojevily. Vyzkouším ještě jednou, ale nadějně to nevidím. 

Offline barbucha blogger
35439 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 18:35

jerry Fleur 

Já vás asi zklamu... nedokážu si to vysvětlit, ale byla jsem zkoušet opakovaně - anžto jsem Barénii ihned lupla do košíku na Notinu, tak abych měla jistotu - no a už na mně nevoněla tak jako poprvé! Naopak, byla cítit jen kůže, kůže a - kůže. Ne špatná, ale přece jen to není úplně můj šálek čaje. Samozřejmě, držela jak židovská víra. Mám kolem sebe dost zloprcků,  který by mi okamžitě začli říkat Stará Stanová Kůže a na tu se tak nějak ještě necítím

Možná je to tím, že jsem ji napoprvé měla na hřbetě ruky, přece jenom na vnitřním zápěstí je asi větší teplo - tepny atd., a rozleží se to tam tudíž trochu jinak...

Leč abych nestrádala, zakoupila jsem sobě místo Barénie Diorellu (jasně, tu "novou") a ta je super a voní přesně jak má a troufám si říct že mi i sluší. A drží stokrát líp než moje oblíbená Cristalle - jejíž důstojnou náhradou zůstane, dokud se u Chanelů neuklidněj s cenama

Apropó, ceny... víte že můj Faubourg, stovka, už stojí - na Notinu! přes čtyři litry?! Svět se řítí do záhuby, to vám teda řeknu. 

Offline jerry
11033 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 18:56

barbucha 

Tak už nezávidím

S Diorellou jsi dobře nakoupila - občas po ní pošilhávám. 

Faubourgu jsem si taky všimla a myslela jsem, že je za zase nějaký cenový úlet na Notinu. No, není (a jak ti stovku hlídám na Vinted, tak tam není už dlouho nic). 

Offline Fleur blogger
6816 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 21:46

barbucha Už jsem ti chtěla nabídnout, že tu Barénii od tebe odkoupím

Offline barbucha blogger
35439 příspěvků moje polička 12. zaří 2024 22:16

jerry 

To seš zlato... naštěstí mám ještě toho Faubourgu určitě tak padesátku a v práci tak dvacku... tak snad ještě chvíli vydržím! Diorella je stovka, tak strádat nebudu Obě jsou celkem výživný, tak to hned tak nevyplácám... ale za slušnou cenu klidně beru do foroty, kdybys ten Faubourg zahlídla! Jinak Diorella je moc pěkná, vřele doporučuju - i v recenzích ji všude chválej s tím, že je to jediná slušná reformulace... no kdo ví, jak by na tobě dopadla, já po těch chyprovkách jdu a cítím se v nich nejlíp, ale to víš - žádný fialky v nich nejsou

Fleur

Jo to věřím, to by se ti hodilo  Na Notinu měli nějaký slevy, byla bych brala tu 125ml, protože pak by 60ml vyšlo na nějakejch 16 stovek, prakticky zadarmo

Já jsem na to hroznej škrt, mám tu hranici mnohem níž než Miru - příčí se mi prostě představa, že ty prachy vystříkám do vzduchu! Hadry, to je něco jinýho A nebo jsem ještě nepotkala takovou, kvůli který bych klidně prodala ledvinu, čert ví...