Kokoska Mam to stejne. Nabizeci funkci jsem vypnula. Pro oficialni komunikaci samozrejme diakritiku pouzivam, ale sem pisu kolikrat za chuze nebo s ditetem v druhe ruce.
Aktuální česká politická situace
RoSa A bez instáče:-D. Což je teprve hroznej mix:-D
Jos mně muž stáhl klávesnici od googlu (asi) a ta se to našeptávání naučila hodně rychle.
Ale jak kdo píše tady je mi celkem šumafuk. Někdy mi teda chvilku trvá než nějaký výraz pochopím, ale co. Od někoho, kdo má reprezentovat, očekávám diakritiku i na instáči
moora
jsem to v jednu chvili malem napalila do sloupu![]()
Na počítači? Proč proboha, jako nostalgickou vzpomínku? Vždyť to přece není rychlejší?
Je to rychlejší, hlavně to přepisovani pak hrozně zdržuje. ![]()
Já těch emailu napíšu denně třeba padesát. Bez pozdravu bych to neposlala, bez háčků a čárek klidně.
Je to reflex z dávných dob a taky se pohybují v prostředí, kde to tolik nevadí. Prostě sednu, začnu psát a hup, najednou vidím, bez diakritiky. Když píšu ve Wordu ani mě to nenapadne.
Kan Proč mi vadí, že lidé nepíšou s diakritikou?
Jednak ze stejného důvodu, jako tobě. Vadí to v porozumění. Jednak mi obecně vadí snižování kultury psaného projevu. Diakritika je zbytečná, interpunkce je zbytečná, velká písmena jsou zbytečná...
vno by mzna stčlo pst ňk tkle gdo chce tmu rzm prce
dycky, kdyz to drtim na mobilu, tak si vzpomenu na tebe a cervenam se!
Ale tady se aspon snazim psat carky ve vetach a opravovat si preklepy, kdyz si jich pri psani vsimnu. Kdybys videla, jak si pisu na messengeru s kamaradkou, praskla by ti cevka.
Diakritiku na mobilu pisu jen na twitteru, ale obcas kdyz mam zmrzly ruce, taky se mi tam vytvori nejakej preklep. To je pak ostuda![]()
razorblade Je dobrý a ty seš navíc z oboru. Hned je mi líp. Jako dívala jsem se na ten ,,rozhovor,, ještě mi chybí dvě minuty:-D. Líbilo se mi to!
continuity jo, na to si taky pamatuju, ale to byly doby, kdy mělo internet/mail v Praze pětset lidí
V Bratislave podobně. S prvním mužem jsem se seznámila v době, kdy jsme měli vytáčené připojení jen v práci, seděla jsem tam do desíti, abychom si mohli psát.
A ve jménu souboru nesměla být mezera. Jsem stará jak hnědé uhlí. ![]()
Jinak!!! My jsme si dneska v praci pripravili takovy hezky bingo na posledni volebni debatu... a oni si dali dohodu o neutoceni, takze skoro nebylo co skrtat!![]()
razorblade jo, taky jsem ho měla a ani půlka se nepovedla.
Karja diky! Byly to narocny dva tydny. Uz se tesim na dovolenou
razorblade Tak ale aspoň Macrona sis škrtla.
Ta debata byla totál ztráta času.
razorblade Nedivím se ti!
continuity The Sound of dial-up Internet
jo, místo mezery podtržítko - to mám dodneška!
hele, já si pamatuju i dobu, kdy jsem platila za hovory, kdy mi někdo na mobil VOLAL!
ale je fakt, že nás moc nebylo, a někdo to budování sítě zaplatit musel...
razorblade zasloužíš si minimálně měsíční volno!
Sweet Potato ale mela jsem i "vy tomu nerozumite" a "vyhral jsem soud"... skoda, ze nedopadlo "snajdarek a prochazka"... mela bych celej sloupecek![]()
Babiš teď cílí na obyvatele sídlišť ![]()
https://twitter.com/andrejbabis/status/1618836197404561408?s=46&t=k6AIW6xyCT0vsdoEgHbdMQ
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.