wendulka když se mi tohle na mobilu stane, tak to ještě před odesláním edituju - i když píšu jen kamarádce! a ten program si to časem zapamatuje...
je to neúcta k příjemci zprávy
wendulka když se mi tohle na mobilu stane, tak to ještě před odesláním edituju - i když píšu jen kamarádce! a ten program si to časem zapamatuje...
je to neúcta k příjemci zprávy
Kokoska Ještě prosím Sv. Václava, patrona české země. :D
Tak máš asi v mobilu lepší klávesnici anebo na ní píšeš opravdu hodně často. Já to jako taky na tom mobilu vidím, ale i když se snažím editovat, tak ta predikce mi tam s tou diakritikou fakt někdy u toho konkrétního slova neskočí.
wendulka ale diakritika se dá napsat i na mobilu. V takovém statusu by to měla být samozřejmost.
Čarky, tečky ano. To uznávám, že ta chybějící čárka před protože a za pomáhám opravdu není vina mobilu. Já jsem myslela predikci slov, která mi na mobilu fakt někdy nenabídne to slovo správně se všemi háčky a čárkami nad samohláskami a souhláskami, kde by měly být. Dost často se mi to stává u slov s "ť". Zkoušela jsem to hledat v nastavení, jestli se to tam nějak nedá editovat, ale nepřišla jsem na to. Tak jsem holt asi v tomhle blbá jako Monika no.
wendulka přidržíš "s" a vybereš si "š".... to není žádná jaderná věda!
Sweet Potato já nechápu, že ty texty těchhle celebritních kikin nikdy nemaj konzistentní diakritiku - no dyk se podívejte: "chtějí" je správně, ale "zabit, dobrem, zlem" už je kratce... to maj nějaký speciální aplikace nebo jak?
je to hrozně rušivý, číst to
Jo, přesně, instakikiny. Mne obecně strašně štve psaní bez diakritiky (to se tu o mně dobře ví), tenhle kočkopes je ještě horší.
wendulka Tak piš bez predikce.
Tady jsou důsledky babisovych nezodpovědných twitu. Sirový tam má plno smailiku, ale směšný mi to fakt nepřijde. Bureš je ![]()

continuity třeba z toho má AB ještě navíc (krom hlasů) provizi ![]()
Dík. Jsem chytřejší. Akorát teda buď mám volšový ruce
anebo nemám tak dobrej mobil / displej, ale dala jsem to tam asi až na desátý pokus, než jsem tam to ť dostala. Pěkná zdržovačka
, když to chce mít člověk úplně ťip ťop.
Každopádně beru zpět, když to jde, tak by si s takovým příspěvkem měla dát i z toho mobilu čas, než to sesmolí správně.
Sweet Potato Já to nevím a proč ti to vadí? Mně se to bez diakritiky blbě čte a kolikrát mi to nedává smysl, vyskytuje se to i tady, už teda nevím kdo, ale byl to sálodlouhý příspěvek o ničem a bez háčků a čárek, akorát v poslední větě bylo slovo napsaný s háčkem i čárkou, tak jsem si říkala proč.
wendulka na to nepotřebuješ predikci, podržíš písmeno a nabídne se ti všechno včetně à ë nebo ś třeba
https://twitter.com/jaroslavkmenta/status/1618653053355429889?s=46&t=5vvG6FSs43kpQpBGseva6Q
Svědectví burešova kolegy z Maroka.
continuity pro mě je tohle největší prasárna, co zatím předvedl, asi mě poprvé fakt nas*al ![]()
![]()

Kan Proč mi vadí, že lidé nepíšou s diakritikou?
Jednak ze stejného důvodu, jako tobě. Vadí to v porozumění. Jednak mi obecně vadí snižování kultury psaného projevu. Diakritika je zbytečná, interpunkce je zbytečná, velká písmena jsou zbytečná...
vno by mzna stčlo pst ňk tkle gdo chce tmu rzm prce
vno by mzna stčlo pst ňk tkle gdo chce tmu rzm prce
Takhle vypadá na FB polovina příspěvků. ![]()
Já obsluhuji IG, FB i blog výhradně z telefonu, i blogový příspěvek o několika odstavcích už vytvořím na mobilu rychleji, než na počítači. Že někdo nepíše háčky, protože to neumí, by mě tedy ani ve snu nenapadlo.
Pinot Noir ja píšu na počítači všemi deseti, tak rychle to na mobilu nedám.
Sweet Potato :-D Já to taky tak dělám, jak mi to mobil napíše, tak mi to napíše. Jenže já to vůbec nevidím, ani u druhých příspěvků si nevšimnu, jestli to diakritiku má, nemá nebo nějakou polovičatou, to se na to musim fakt soustředit, abych si všimla. Ale jednou mě napomenula sestra, že moje sms zprávy jsou hrozné, že nepíšu velká písmena a tečky nebo něco takového. Tak do té doby mě nenapadlo, že krátká SMS má splňovat tyto náležitosti!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.