Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:50

wendulka když se mi tohle na mobilu stane, tak to ještě před odesláním edituju - i když píšu jen kamarádce! a ten program si to časem zapamatuje...

je to neúcta k příjemci zprávy

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:54

Kokoska Ještě prosím Sv. Václava, patrona české země. :D

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:54

RoSa 

Tak máš asi v mobilu lepší klávesnici anebo na ní píšeš opravdu hodně často. Já to jako taky na tom mobilu vidím, ale i když se snažím editovat, tak ta predikce mi tam s tou diakritikou fakt někdy u toho konkrétního slova neskočí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:58

wendulka ale diakritika se dá napsat i na mobilu. V takovém statusu by to měla být samozřejmost.

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:09

Evaeva 

Čarky, tečky ano. To uznávám, že ta chybějící čárka před protože a za pomáhám opravdu není vina mobilu. Já jsem myslela predikci slov, která mi na mobilu fakt někdy nenabídne to slovo správně se všemi háčky a čárkami nad samohláskami a souhláskami, kde by měly být. Dost často se mi to stává u slov s "ť". Zkoušela jsem to hledat v nastavení, jestli se to tam nějak nedá editovat, ale nepřišla jsem na to. Tak jsem holt asi v tomhle blbá jako Monika no.

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:13

wendulka přidržíš "s" a vybereš si "š".... to není žádná jaderná věda!

Offline Sweet Potato
40383 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:16
Reakce na RoSa:

Sweet Potato já nechápu, že ty texty těchhle celebritních kikin nikdy nemaj konzistentní diakritiku - no dyk se podívejte: "chtějí" je správně, ale "zabit, dobrem, zlem" už je kratce... to maj nějaký speciální aplikace nebo jak? je to hrozně rušivý, číst to

​Jo, přesně, instakikiny. Mne obecně strašně štve psaní bez diakritiky (to se tu o mně dobře ví), tenhle kočkopes je ještě horší.

Offline Sweet Potato
40383 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:17

wendulka Tak piš bez predikce.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:17

Tady jsou důsledky babisovych nezodpovědných twitu. Sirový tam má plno smailiku, ale směšný mi to fakt nepřijde. Bureš je

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:23

continuity třeba z toho má AB ještě navíc (krom hlasů) provizi

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:23

RoSa 

Dík. Jsem chytřejší. Akorát teda buď mám volšový ruce anebo nemám tak dobrej mobil / displej, ale dala jsem to tam asi až na desátý pokus, než jsem tam to ť dostala. Pěkná zdržovačka, když to chce mít člověk úplně ťip ťop.

Každopádně beru zpět, když to jde, tak by si s takovým příspěvkem měla dát i z toho mobilu čas, než to sesmolí správně.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:23

Sweet Potato Já to nevím a proč ti to vadí? Mně se to bez diakritiky blbě čte a kolikrát mi to nedává smysl, vyskytuje se to i tady, už teda nevím kdo, ale byl to sálodlouhý příspěvek o ničem a bez háčků a čárek, akorát v poslední větě bylo slovo napsaný s háčkem i čárkou, tak jsem si říkala proč. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:24

wendulka na to nepotřebuješ predikci, podržíš písmeno a nabídne se ti všechno včetně à ë nebo ś třeba 

Offline Sweet Potato
40383 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:36
Online Anema
1281 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:36

continuity pro mě je tohle největší prasárna, co zatím předvedl, asi mě poprvé fakt nas*al 

Offline Sweet Potato
40383 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:37

Offline Sweet Potato
40383 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:42

Kan  Proč mi vadí, že lidé nepíšou s diakritikou?

Jednak ze stejného důvodu, jako tobě. Vadí to v porozumění. Jednak mi obecně vadí snižování kultury psaného projevu. Diakritika je zbytečná, interpunkce je zbytečná, velká písmena jsou zbytečná...

vno by mzna stčlo pst ňk tkle gdo chce tmu rzm prce

Offline Pinot Noir
29888 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:46
Reakce na Sweet Potato:

vno by mzna stčlo pst ňk tkle gdo chce tmu rzm prce

​Takhle vypadá na FB polovina příspěvků.

Já obsluhuji IG, FB i blog výhradně z telefonu, i blogový příspěvek o několika odstavcích už vytvořím na mobilu rychleji, než na počítači. Že někdo nepíše háčky, protože to neumí, by mě tedy ani ve snu nenapadlo. 

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:52

Pinot Noir ja píšu na počítači všemi deseti, tak rychle to na mobilu nedám. 

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 20:52

Sweet Potato :-D Já to taky tak dělám, jak mi to mobil napíše, tak mi to napíše. Jenže já to vůbec nevidím, ani u druhých příspěvků si nevšimnu, jestli to diakritiku má, nemá nebo nějakou polovičatou, to se na to musim fakt soustředit, abych si všimla. Ale jednou mě napomenula sestra, že moje sms zprávy jsou hrozné, že nepíšu velká písmena a tečky nebo něco takového. Tak do té doby mě nenapadlo, že krátká SMS má splňovat tyto náležitosti!