Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 16:00
Reakce na continuity:

wendulka no, lékaři někdy trpí podobným syndromem jako ta učitelka. Celou dobu v práci potkávají lidí, kteří vědí o tématu méně než on. A to občas u disponovaných jedinců zklouzne do představy, že vědí víc o všem. cítí se pak oprávnění svoje názory šírit do světa, protože jsou jediné správné. Týká se to i úspěšných manažerů nebo podnikatelů. 

Jo, to platí ale fakt jen na tu doktorku. Na tu sestřičku opravdu ne. Z té to vypadlo čirou náhodou, když jsem se loni před komunálními volbami zmínila o zdravotních dírách v našem městě.

Offline continuity
43132 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 16:01

wendulka,

Ani pro lékaře všechny ne, to bych opravdu nerada pausalizovala. A sestry už vůbec,ty většinou nejsou v práci v pozici, že se vším si musí poradit sami a nikdo za nima už není. 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 16:15
Reakce na Zuzuli:

Karja v mem omezenem okruhu znamych vsichni ucitele voli Babise. I zena naseho domaciho. Za doby vlady ano se jim hodne zvysily platy. A kdyz vezmu priklad z rodiny, tak oni se meli i za covidu skvele. Nijak to neohrozilo jejich praci, plat jim v nezmenene podobe chodil stale na ucet, ac nemuseli denne do prace fyzicky, jen si dali hodinku az tri online vyuky. Deti maj dospele, takze distancni vyuku jeste doma neresili. Spoustu volneho casu pri prvnim lockdownu vyuzili na rekontrukci domu, chodili jim tam nacerno remeslnici, kteri jinak nemeli do ceho pichnout. Objizdeli okres a nakupovali u farmaru potraviny a libovali si, ze jak nemaj odbyt v restauracich, co jsou zavrene, tak si aspon od nich muzou vsechno nakoupit za par korun. Oni se proste meli dle svych slov skvele a to skoncilo ted s Fialou a Ukrajinou.

​já vim, že už se diskuze posunula, ale tohle jsou neskuteně omezený a sebestředný lidi s neschopností (nebo neochotou) náhledu na kompkexnist problému a nulovou empatií. Smutný, že jsou to zjevně učitelé..

Offline jerry
11232 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 16:20

Zmrtvýchvstání generála podle TMBK

Offline slniecko admin
19569 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 16:43
Reakce na Sweet Potato:

Zajímavý rozhovor s psychologem, profesorem Ptáčkem, nejen o psychopatech v politice. (Nejmenuje)

Hned úvod: "Já dlouho pracoval s nejtěžšími zločinci, vrahy, lidmi bez svědomí... ale ty bilbordy, to mne dostalo."

https://plus.rozhlas.cz/psychopat-v-politice-predator-ktery-perfektne-precte-chovani-koristi-a-zautoci-8917158

"Může se stát, že já vydělám obrovské miliardy, ale jako normální neurotik bych si je jel užít někam na ostrov a žil klidný život."

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 16:56

Ounz Jj, to bude snad okrajový. Moje kamarádka se za covidu fakt neměla dobre, trávila distanční výukou hodně času, ale učí hlavní předmět, na dětech ji záleží aby něco uměly, teď věděla z jakého prostředí pocházejí, jaké mají problémy, děti se jí některé hroutily. Hodnotila to jako nejhorší pracovní období a její kolegové asi taky. Právě pak říkala po tom ukrajinském přílivu, že je to fakt moc uz, že ten covid všechny ve škole hrozne vyčerpal, děti se to nedoucily, do toho ti Ukrajinci, minimální podpora ze strany státu (jako třeba nějaké ucelené materiály pro ně atd atd). No myslím, že domlela vloni do prázdnin z posledního většina ucitelskeho sboru. Ono asi záleží, koho, kde a jaké předměty člověk učil, a jaké má svědomí, ale učitele asi byli jedni z posledních, kdo by na té krizi profitoval nějak plošne.

Offline Kokoska
34960 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 16:59

Pane Boze, Jezulatko a vsichni svati, hlavne vy, Petre a Pavle, nedopustte, at vyhraje Babis! To by v tyhle zemi uz fakt bylo k nevydrzeni.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 18:06
Reakce na Sweet Potato:

Sweet Potato Jo tak to s tou továrnou opravdu funguje, vyzkoušeno, bohužel. Navíc "odměny", které ti zaměstnanci dostávají pravidelně, a před jakýmikoli volbami častěji. V tom samém kraji, odkud je tato zkušenost, fungovala i ta Zemanova výhrůžka, že když vyhraje Schwarzenberg, přijdou potomci vyhnaných Němců a seberou lidem střechu nad hlavou.

(Dokonce kolovala historka, že v jedné vsi už si to stavení byli obhlídnout...)

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 18:22

Karja mne to o těch učitelích přijde, jak kdybych to četla na diskusi na novinkách. Tam by mě to nepřekvapilo.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 18:42
Reakce na Sweet Potato:

​Já nad tím zrovna dnes přemýšlela. Jaký ona je vlastně člověk? Nevíte někdo? nějaké drby? A s tou podporou manžela má pravdu. Jedna věc je nechápat jak nějaká žena může milovat muže jako je Babiš, ale lidi jsou různí. Druhá věc že ona ho prostě podporuje a je dekorativní. 

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:00

tv Jo, ale tak jako slyšeli jsme to tady i od dalších, jak to někteří pojali....Prostě asi to tak někdy bylo 

Offline Lenka22
2645 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:10
Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:20

Karja určitě záleží na člověku a myslim, že pro většinu to byla docela náročná doba..

Offline Sweet Potato
40383 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:21

rysamona Jo, to jí je v podstatě ke cti.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:26

Karja určitě, ale věřím a doufám, ze v řádu jednotek. Já ve své bublině nic takového nezaznamenala.

Offline Karja
44703 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:32

tv Jj, já to taky slyšela jen tady vlastně;-)

Online RoSa
10172 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:37

Sweet Potato já nechápu, že ty texty těchhle celebritních kikin nikdy nemaj konzistentní diakritiku - no dyk se podívejte: "chtějí" je správně, ale "zabit, dobrem, zlem" už je kratce... to maj nějaký speciální aplikace nebo jak? je to hrozně rušivý, číst to

Online wendulka admin
16658 příspěvků moje polička 26. ledna 2023 19:43

RoSa 

To je psané z mobilu. Já to mám na mobilu stejně, že ne vždy mi predikce na klávesnici naskočí s diakritikou u každého slova.

Ale máš pravdu v tom, že na tohle by si jako manželka prezidentského kandidáta měla dávat pozor a při první příležitosti takové příspěvky na podporu manžela editovat a tu diakritiku tam doplnit z počítače, aby to nepůsobilo takto rušivě.