Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 07:50
Reakce na Torrah:

Já se obávám, že pro valnou většinu společnosti má nálepku vekslák a hráč, a to nepřekousnou.

Hráč OK, proč vekslák moc nechápu

Offline Torrah
3389 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 08:11
Reakce na Mutziputzi:

Já to taky nechápu, ale už jsem to - v diskusích - u jeho jména viděla.  Občas mi to nedá a kouknu se do nich, pak se mi z toho většinou udělá nevolno a dlouho se od diskusí pod články držím daleko. Ale tehdy mi to nedalo a pod článek o tom, že se chystá kandidovat jsem nakoukla. Tam jsem se dočetla věcí. Obávám se, že pro valnou většinu diskutérů v těchto debatách jsou tato dvě slova v podstatě synonyma... 

Offline siouxsie
688 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 08:25
Reakce na Torrah:

a Mutziputzi  obávám se, že hledáte logiku a fakta tam, kde pro ně není místo. v kampani přece nejde o souboj programů, ideí a vizí, ale o co největší pošpinění protivníka... bohužel to je realita posledních let

edit: vícenásobné zmiňování odzkoušeno! paráda :-)

Offline luciole
1228 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 14:16

Hostesky na česko-ruské akci pod záštitou Zemana rozdávaly vouchery do strip klubu   

Jak je možné, že akci, na níž byl propagovaný strip klub, zaštiťuje Hrad? „Záštita akce byla udělena vzhledem k cíli akce překonávat bariéry v česko-ruských vztazích a navazovat dialog,“ uvedl na dotaz redaktorky serveru Lidovky.cz prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

"Tancují u nás sice nahá děvčata, ale nejde o bordel, je to kabaret,“ uvedl ředitel klubu pro Lidovky.cz.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/hostesky-na-cesko-ruske-akci-pod-zastitou-zemana-rozdavaly-vouchery-do-nocniho-klubu-gov-/zpravy-domov.aspx?c=A161109_153205_ln_domov_sk

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 18:33
Reakce na luciole:

chichi, holky využily situace aby se zviditelnily a takhle chudinky narazily, fuj pokrytecká společnosti !

I když také šláply vedle, rozdávat vouchery chlapům a ženským jen kytku.

Online Sweet Potato
40320 příspěvků moje polička 12. listopadu 2016 18:43
Reakce na luciole:

Tak to sedí. Kabaret to je.

Offline barbucha blogger
35824 příspěvků moje polička 13. listopadu 2016 10:44
Reakce na Mutziputzi:

Protože to říká ovar s ovčáčkem?  

Naprosto nepochybuju, odkud poprvé to označení vyšlo. A vší lid, kterej každej tejden pečlivě smolí sportku a ve Fortuně je jako doma... a ještě před pár lety by za pár bonů nebo marek vekslákovi líbal ruce, na to slyší 

Offline Torrah
3389 příspěvků moje polička 13. listopadu 2016 17:11

První příspěvek, na který jsem narazila teď pod článkem, že Zeman souhlasí se změnami ve vládě, ale poděkuje jen Němečkovi (což už samo o sobě je dobrý bizár):

Marian Adamus, Praha 10

Neděle, 13. listopadu 2016, 17:05:14  |  Souhlasím  | Nesouhlasím  | +7

Když si vzpomenu, že tenhle Dienstbier kandidoval taky na prezidenta!

To lidi ještě nevěděli, co je to za škůdce a lempla !

Teď už nemá šanci, naštěstí, jako vekslák Horáček !

Tož tak. Víc už tam fakt koukat nebudu, zbytečně si zvyšuju tlak.

Edit: překlep

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 12:27

Asi dárek k 17. listopadu :

http://www.psp.cz/doc/00/11/68/00116807.pdf

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 12:31

Skupina poslanců navrhuje až rok vězení za hanobení prezidenta. Chce předejít urážkám a excesům

„Kdo veřejně hanobí prezidenta republiky, ruší výkon jeho pravomoci a snižuje tak jeho vážnost, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo propadnutím věci," znělo by nové ustanovení.  

Poslanci, kteří navrhují vrátit trestný čin hanobení prezidenta:
Zdeněk Ondráček 
Vítězslav Jandák
Zdeněk Soukup  
Marek Černoch  
Petr Adam  
Jaroslav Foldyna  
Zdeněk Syblík  
Pavlína Nytrová  
Miroslava Strnadlová  
Richard Dolejš  
Marie Benešová  
Markéta Wernerová  
Jaroslav Zavadil.  
Ladislav Velebný  
Zuzana Kailová  
Jaroslav Krákora  
Stanislav Huml  
Zuzana Šánová  
Vlastimil Vozka  
Milan Brázdil  
Stanislav Pfléger  
Jiří Běhounek  
Marie Pěnčíková  
Hana Aulická Jírovcová  
Ivo Pojezný
Václav Snopek  
Jaroslav Borka  
Karel Šidlo  
Loe Luzar  
Jiří Valenta  
Josef Nekl  
Miroslav Opálka  
Alena Nohavová  
Milada Halíková  
Stanislav Grospič  
Marta Semelová  
Stanislav Mackovík  
Josef Zahradníček  
Josef Šenfeld  
Olga Havlová  
Jana Hnyková  
David Kádner  
Martin Lank  
Karel Fiedler  
Pavel Plzák

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 12:37

Miroslav Kalousek‏@kalousekm
Je ve vlastním zájmu M.Zemana,aby se to nikdy neschválilo.On sám by byl v konfliktu se zákonem minimálně jednou týdně.
11:59 - 15. 11. 2016  

Offline Kokoska
34918 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 13:33
Reakce na unseen:

Haha, tak to mě přesně taky napadlo. Mohli by se při výkonu střídat s mluvčáčkem (to slovo se mi moc líbí).

Offline luciole
1228 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 13:34

Předkladatel novely Zdeněk "mlátička" Ondráček ještě jako příslušník Pohotovostního pluku SNB v rozhovoru pro ČST v listopadu 1989:

https://www.youtube.com/watch?v=W21maRT1sm0

Online Sweet Potato
40320 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 13:36
Reakce na unseen:

Online wendulka admin
16655 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 17:11
Reakce na unseen:

No to mě dnes taky patřičně nadzvedlo ze židle. Ale když vidím ta jména, tak mě to ani nepřekvapuje. Jejich starosti bych fakt chtěla mít.

Kdyby chtěli navrhnout něco opravdu užitečného, potom by to mělo být leda zrušení přímé volby prezidenta. Nevzpomínám si, že by za celou tu dobu, co byli prezidenty Václav Havel a Václav Klaus bylo něco takového potřeba. Čím to asi bude? (řečnická otázka)

Offline unseen
542 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 17:24
Reakce na wendulka:

Mno, Humlova "argumentace" vysvětluje mnohé.
- přirovnání chování prezidenta k opilé holce v minisukni
- To o USA zákonu na ochranu prezidenta je lež, nemá žádný zvláštní zákon, který by ho chránil, to spadá do jejich zákonů na ochranu osobnosti, o pomluvě atp.
- prezident není státní symbol, viz Zákon č. 1/1993 Sb. - Ústava České republiky; Hlava první; Základní ustanovení; Článek 14

http://www.rozhlas.cz/zpravy/domaci/_zprava/nazrala-doba-spolecnost-je-treba-umravnit-haji-huml-trest-za-hanobeni-prezidenta--1669891

Online Sweet Potato
40320 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 17:46
Reakce na unseen:

Tak ten to teda vylepšil!

Offline Kokoska
34918 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 18:02

Poslední dobou při těch hradních i vládních aférách a excesech si vždycky říkám, že to snad už horší být nemůže, že snad už vrcholu trapnosti bylo dosaženo. A ono vždycky přijde něco dalšího. 

To nestačí trestní zákon? Tam je snad pamatováno na útok na veřejného činitele i na ochranu proti pomluvám.

Online wendulka admin
16655 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 18:05
Reakce na unseen:

No vždyť říkám, není nadto, když někteří naši poslanci navrhují změnu trestního zákoníku a přitom ani neznají obsah toho úplně základního zákona. Zrovna Huml jakožto velký Zemanův kamarád, o němž loni pro Parlamentní listy prohlásil, že je posledním mohykánem, který nám alespoň trošičku vylepšuje reputaci v zemích, kam jezdí, patří k těm nejpovolanějším. A že návrh tohoto zákona si vůůůbec nespojuje se současným prezidentem, jo, tomu to věřím úplně nejvíc ze všech.

Offline náťa66
2269 příspěvků moje polička 15. listopadu 2016 18:20