![]()
Aktuální česká politická situace
A to si musím vybírat jen z těch, co jsou podle nějakého průzkumu, který ani nevím, kdo dělal, nad 5%? ![]()
V nějakém průzkumu měli Piráti okolo 4%. To můžou dohnat.
jako že se tam pánko dostal bez bohouškova vědomí a ten teď chudáček prozřel tak se ho lumpa hledí zbavit jo? hmm
nejdřív udělá kozla zahradníkem a teď když je to (čirou náhodou před volbama) už prostě moc do očí bijící, tak si nahoní nějaký ty body? možná? u mě teda určitě ne, se nejdřív s lumpem kamarádím a pak mu podtrhnu židli to teda u mě špatný celý furt...
no, piráty máme na radnici a nicmoc.
fandila jsem machovi a spol. ale teď už fakt nevím.
To je snad horší než kdyby tady někdo konečně přiznal že volil Babiše, páč logicky někdo musel - fandila Machovi!!![]()
![]()
![]()
Sobotka to samozřejmě měl udělat dřív, leč lepší pozdě než nikdy jak se říká.
Snížení % zdanění by neovlivnilo příjmy z daní? Nevím, kolik by přineslo zavedení minimální daně, to by se týkalo snad jen podnikatelů ve ztrátě nebo s hodně nízkými příjmy, ne?
no tak narozdíl od těch co volily/i babiše já se za to nestydím.
Jistě že ne, ty průzkumy opravdu nejsou směroplatné. Jen škoda hlasů, které se rozdrobí do těch stran bez šancí. Ale co dělat, když strany se šancemi jsou jedna horší než druhá.
Ovlivnilo, začalo by daně platit víc subjektů. A minimální daň by naopak "motivovala" ty podnikatele ve ztrátě, když generuju X let po sobě ztrátu, bez investic samozřejmě, holt nesmím podnikat, jelikož to neumím, selský rozum, pokud by se zavedla minimální daň odpadli by ti co to selským rozumem nechápou a ti co mají ztrátu uměle vytvořenou v rámci optimalizace by měli smůlu.
no tak narozdíl od těch co volily/i babiše já se za to nestydím.
To zas oceňuju, pravda
Zajímalo by mne, jestli někdo někdy udělal průzkum, jak průzkumy ovlivňují výsledky. Řekla bych, že docela dost.
Jeho včerejší rychlá reakce na Zemana se mi líbila. Ale jinak v extázi rozhodně nejsem. A pořád si myslím, že voliče spíš ztratí, než získá. Strašně bych si přála, aby se Bureš utopil, už to docela vypadá, že lapá po dechu (ten rozhovor včera!), ale zatím je to pořád z toho může být jen cákanice, kterou si každý vyloží tak, jak se jemu líbí.
Naprostý souhlas. To, že si to měl Sobotka pořádně promyslet dopředu je fakt. Pokud chtěl mít jistotu, mohl odvolat Babiše a následně sám podat demisi a bylo by to.....
Odpadli by na pracák, kde by jim stát platil a zvyšoval příspěvky v nezaměstnanosti :D
A pokud by se plošně snížilo % daní zaměstnancům, snížilo se pojistné dětným lidem, asi by nějaká minimální daň úplně výpadek příjmů nenahradila. I proto, že ti zkrachovalí a nezaměstnaní by ji pak stejně neplatili, pokud teda by se nezavedla i daň z příjmů z podpor.
Mají Piráti šanci dostat se do sněmovny? Zatím to moc nevypadá.
Výzkum od výzkumu, pohybujís e kolem 5%. Ale v posledních několika volbách si postupně polepšovali, v minulých parlamentních přesáhli 3% (takže dosáhli na státní příspěvek), v Evropských už se k 5% hranici blížili velmi, sedí v Praze na magistrátu a na různých radnicích, dke uspěli společné kandidátky s lokálními hnutími.... Podle mého mají reálně šanci.
Mne spis prijde, ze ceska politika se cimdal vic stava vysvetlenim toho, proc lidi radsi k volbam nejdou vubec. CSSD bych nikdy nevolila, Babis nebabis, neni to uplne davno, co Sobotka prohlasoval cosi o tom, ze lide s prijmem nad 50 tisic jsou prakticky milionari a meli by byt extra daneni (trest za uspech). Castecne premyslim, ze bych sla z ambasady volit piraty, ale i k tehle strane mam docela vyhrady. Navic ODS, CSSD, TOP09 a dalsi jsou podle me svym pristupem primo odpovedni za to, ze si unaveni volici Babise zvolili.
Já už Pirátům fandím nějakou dobu. Osobně se mi líbí, že se snaží řešit i témata mainstreamem opomíjená (lépe řečeno, dke mainstream dost zaostává) a i jejich obecný program mi víceméně vyhovuje (nidky člověk ennajde stranu, co mu bude vyhovovat úplně). Jsem ráda, žes e vrátil do čela Baroš a doufám, že tentokrát těch 5% definitivně prolomí (ale radši bych je viděla alespoň jedno období v opozici, pokud jít do vlády tak s rozmyslem).
Proč by měli odpadnout na pracák?? A pokud by se snížilo zdanění a pojistné, rostly by mzdy. Co vy myslíte se snižováním pojistného dětným nerozumím, to už jsme asi jinde.
Jinak teda to neberte že je to z mojí hlavy, tohle jsou obecné makro teorie.
Zde to myslím celkem dobře a přehledně shrnuje Fendrych.
Pokud bychom si Sobotkovy kroky (odvolat, neodvolat, demise zítra, demise 20.5., nedemise, odvolat) vypsali jeden za druhým, bez složitých výkladů, nevyjdou v jeho prospěch. A myslím, že většina se nad tím hlouběji zamýšlet nebude.
jako že se tam pánko dostal bez bohouškova vědomí a ten teď chudáček prozřel tak se ho lumpa hledí zbavit jo? hmm
nejdřív udělá kozla zahradníkem a teď když je to (čirou náhodou před volbama) už prostě moc do očí bijící, tak si nahoní nějaký ty body? možná? u mě teda určitě ne, se nejdřív s lumpem kamarádím a pak mu podtrhnu židli to teda u mě špatný celý furt...
no, piráty máme na radnici a nicmoc.
fandila jsem machovi a spol. ale teď už fakt nevím.
Prokristapána. Ty děláš, jako by Sobotka vzal Babiše do vlády z čirého kamarádství a dobrovolně. Ve volbách 2013 přece získali socani první, a babišovci druhou!! On ho tam, už z toho volebního výsledku, prostě vzít musel!
Jo, dá se namítnout, že tam nemusel brát ausgerechnet Babiše jako takovýho - ale copak by on ten flek někomu (ze spolustraníků) dobrovolně přepustil? ![]()
Jistě že ne, ty průzkumy opravdu nejsou směroplatné. Jen škoda hlasů, které se rozdrobí do těch stran bez šancí. Ale co dělat, když strany se šancemi jsou jedna horší než druhá.
Když k tahle budou uvažovat všichni, tak můžeme zůstat u původních stran. kouknis e na minulé volby, ODS se potácela na hraně 5%, přitom před 10 lety atakovala 30...... Já radši hodím svůj hlas malé straně a přispěju tím, že se její zisk třeba zase zvýší a dosáhne alespoň na ty dotace (a zvýší se šance, že se příště zadaří), než volit menší zlo jedné z původních stran.....
Piráti mají fakt za psoledních 4-6 let docela výrazný vývoj směrem nahoru.....
k tomu progresivnímu zdanění - tady v německu třeba co vím je. Ale zase na druhou stranu je fůra věcí, co se dají do daní započíst, je možné dělat daňové přiznání dohromady za manžele (existují i různéd aňové třídy dle poměrů výdělků manželů), daňóvá třída se zlepšuje s uzavřením manželství, s narozením dětí atd. A to nemluvím o plošném přídavku pro všechny děti bez ohledu na výši příjmů..... prostě kdyby se to zavedlo systematicky, asi ybch neměla problém. Ale znám ČR, zavede se jen progresivní daň a hotovo.....
Zajímalo by mne, jestli někdo někdy udělal průzkum, jak průzkumy ovlivňují výsledky. Řekla bych, že docela dost.
Průzkumy rozhodně ovlivňují voliče hodně, vzpomeň si na prezidentské volby a hrůzu z možného druhého kola Zeman vs. Fisher. kdo ví, jak by to dopadlo, dkyby lidé nevoli Schwarzenberga jen proto, aby nebyl v druhém kole Fisher.....
A proč asi vycházejí dost často výledky průzkumů tak rozdílně? No podle zadavatelů..... ne nadarmos e říká,ž e nemáš věřit statistikám, které si nezfalšuješ ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.