vtipy bozi ![]()
Aktuální česká politická situace

A zase twitter min. kultury...
"Daniel Herman míří do regionů. Navštíví mj. chráněné dílny a setká se se zastupiteli. Bonmoty o kreténech nepadnou."
![]()
Také v červnu vzpomínáme. O. Fictumová, † 3. 6. 1953 V. Aranož, † 11. 6. 1950 H. Kramná, † 22. 6. 1954 Fr. Dolejš, † 25. 6. 1948
![]()
U druhýho textu jsou fotky těl, visících v ostnatým drátu... Jasná reakce na Emanův pozdravný dopis bejvalejm pohraničníkům.
Božemuj ten chlap je prase.
"zda se, ze uz se propil az do demence, co je to za vyraz, co ma posledni dobou nasazeny na ksichte? "
a la Otík z Vesničky střediskový?
Alžběta ho v kalendáři furt nemá. Bavilo by mě, kdyby ho zítra Ovčáček strkal na vozíku kolem paláce a domáhal se vstupu.
bože, to už se počítají jen hodiny do strašné mezinárodní ostudy? ![]()
Uplne to vidim. Ja bych tak chtela slyset, co on bude s tou jeho anglictinou vykladat.
Realita: Zeman mekta nejake naucene fraze o pratelstvi a dulezitosti vztahu nasich dvou zemi, kralovna ani moc nereaguje, nasazeny profesionalni usmev, ale misto zajmu prevazuje stiff upper lip.
Zeman po prijezdu: "byla to nesmirne vrela konverzace, kralovna se zajmem naslouchala mym navrhum a oba jsme se shodli na dulezitosti zachovani dobrych vztahu. Ukazal jsem ji moji hulku a slibil, ze ji tento vynikajici cesky vyrobek necham poslat v nekolika provedenich, aby mohla kdykoli serezat nepohodlne novinare ci poddane. Bla bla bla".
Obávám se, že "královna ani moc nereaguje", protože mu nerozumí ani slovo. Už jste ho někdo slyšel "mluvit anglicky"?
No, dost možná na ni spustí rusky, však je to taky světová řeč! ![]()
Prave. Slysela jsem ho a proto si ten rozhovor bez tlumocnika nedovedu predstavit. Ja ho podezrivam, ze je to zamer, aby nemel zadneho ceskeho svedka. Muze pak o tom rozhovoru vykladat cokoliv, kralovna ho ze lzi neobvini.
Hele zase na jeho česká výslovnost je mi sympatičtější, než když se někdo (kolegyně) snaží o akcent rodilýho mluvčího a nemá zřejmě špetku sluchu ani citu, to mi trhá uši ještě víc.
Dokonce může o tom rozhovoru vykládat, že se uskutečnil! ![]()
Jestli tam nebude ani tlumočník, tak proč by tam pouštěli fotografy? ![]()
Tak jestli je kolegyně hluchá jak poleno, těžko dá slušnej přízvuk. Vono nakonec trhá uši obojí... "česká" výslovnost bez kapky snahy pak vede k tomu, že nikdo vlastně neví, jakou řečí ten dotyčnej mluví. Fakt jsem, slyšíc poprvý Emanovu "angličtinu", nad druhem jazyka váhala...
A mimochodem by mě zajímalo, jestli (pokud se teda ta audience fakt uskuteční) dokážou narvat Emana do žaketu a hlavně odpovídajících lakýrek.
Zválený obyčejný sako a sloní důchodky (obvyklý to slavnostní outfit našeho vysokoblahorodí) asi nebude tím nejvhodnějším oblečením... na druhou stranu Eman v žaketu bude vypadat jak prase v klobouku. To si člověk může hodit korunou, co je horší.
O první "dámě" nemluvě, ta by ten klobouk mít rozhodně měla, a už se bojím předem.
A mimochodem by mě zajímalo, jestli (pokud se teda ta audience fakt uskuteční) dokážou narvat Emana do žaketu a hlavně odpovídajících lakýrek.
... kdyz jsem si tuhle vetu precetla, vybavily se mi zabery z priprav nataceni prezidentova novorocniho projevu, kdy Zeman s rozepnutym sakem sedel na zidli a Ovcacek se mu servilne snazil to sako zapnout, coz proste ocividne nebylo v lidskych silach... A Zeman mu rikal: "Ja jsem vam rikal, Ovcacku, ze to sako nezapneme..." ![]()
Tak je to audience, tedy slyšení, myslím, že královna má bohatou praxi stylu "jedním tam, druhým ven" ![]()
To je jak od Formana!![]()
To je jak od Formana!![]()
... bohuzel...
Dalsi pekna "scenka" byla, kdyz byl Zeman na nejake zahranicni navsteve, nekde se prochazel /tudiz je videt, ze uz to nejaky patek je/, kamera celou dobu zabirala jen jeho tvar a Zeman kazdou druhou vetu zacinal slovy "vidite, Ovcacku", "podivejte se, Ovcacku", nacez ho po nekolika minutach napadlo podivat se vedle sebe /kamera vzala sirsi zaber/ - a on sel uplne sam, Ovcacek se desitky metru od neho zive bavil s nekym uplne jinym... Zeman na to rekl neco ve stylu "aha, Ovcacek tady neni", ovsem vubec ho to nevyvedlo z miry a v monologu pokracoval...
Oblíbený žáček Ovčáček nedával pozor![]()
Mazánku, takhle se prchá!
(Strašně, strašně by mě zajímal vztah těch dvou z pohledu nějakého odborníka.)
... mne vztah Ovcacka k Zemanovi silne pripomina vztah pana Smitherse k panu Burnsovi... /ale to asi nebudu jedina/

Královna zatím v tuto chvíli na návštěvě u obyvatel Grenfell Tower...
![]()
To je nervak, to napeti snad neunesu!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my