Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. června 2017 13:11
Reakce na Emerald:

Ruzny mistni akcenty jsou podle myho neco jinyho nez tahle trapna vychodoevropska vyslovnost... ta skotska aj je aspon srandovni a stylova, zemanova je jen pro ostudu

Offline barbucha blogger
35655 příspěvků moje polička 18. června 2017 13:14
Reakce na Emerald:

Chápu, prostě řadu lidí drásá i tím, jak dýchá.

Řadu lidí drásá tím, že dýchá. 

Offline Emerald
2677 příspěvků moje polička 18. června 2017 13:17
Reakce na razorblade:

To máte určitě pravdu, na druhou stranu si prostě myslím, že akcent opravdu není to nejdůležitější, Havel měl taky dost českou angličtinu. Někdo na to prostě nemá sluch - někteří Skoti, když si dávají pozor, tak umí mluvit taky pěknou britskou angličtinou, jiní to prostě nedají. A jak jsem psala, tady je tolik cizinců s tolika různými výslovnostmi ( třeba v call centrech, kdy jim ani samotní Britové nerozumí ), že akcent u Zemana je opravdu ta poslední věc, která by mi vadila. 

Offline Emerald
2677 příspěvků moje polička 18. června 2017 13:18
Reakce na barbucha:

Tak drsná jsem být nechtěla...

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 18. června 2017 13:37
Reakce na Emerald:

Tak takhle drsná zase nejsem, ale věřím, že někdo to s ním má až takhle.

Né, u mě je to s tím přízvukem fakt osobní problém profesionální deformace, že ačkoliv jsem vystudovaná němčinářka, tak to slyším.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. června 2017 13:42
Reakce na Emerald:

Nj. Britove jsou velmi tolerantni narod. Ja bych lidi hystericky mlatila uz za indickou vyslovnost, ze ktery mi krvaci usi

Offline slniecko admin
19521 příspěvků moje polička 18. června 2017 15:19
Reakce na Emerald:

Offline Dadoo
11629 příspěvků moje polička 18. června 2017 21:00

Offline MP Marge
6831 příspěvků moje polička 18. června 2017 21:38
Reakce na razorblade:

Ruzny mistni akcenty jsou podle myho neco jinyho nez tahle trapna vychodoevropska vyslovnost... ta skotska aj je aspon srandovni a stylova, zemanova je jen pro ostudu

Hele, ale za "trapnou vychodoevropskou vyslovnost" clovek nekdy fakt nemuze. Ja ziju v USA 12 let, vystudovala jsem tu s vyznamenanim, pisu odborné i zabavne clanky v anglictine, mam zamestnani, které spociva vyhradne v komunikaci s ostatnimi - ale kdybyste me slysela mluvit, tak byste myslela, ze jsem se teprve vcera vylodila ze clunu! Prizvuku ze nezbavim, at delam co delam, mam ta mluvidla proste tak nastavena (je zvlastni, ze kdyz mluvim spanelsky nebo francouzsky, ac jsem porad takovy pokrocilejsi zacatecnik, tak prizvuk nemam v podstate vubec). 

Takze v tomto bych se Zemana zastala, a to i presto, ze si myslim, ze kdyby nemluvil VUBEC, byl by to jen krok spravnym smerem 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. června 2017 22:07
Reakce na MP Marge:

Jj, to uznavam. Ja v aj a nj umim vychodnarskej prizvuk potlacit, zase ale neumim nahodit nejakej pricetnej prizvuk v rustine ci slovenstine :D ja jsem holt v ty skupine, ktery vadi, ze zeman dejcha :D

Offline Emerald
2677 příspěvků moje polička 18. června 2017 22:39
Reakce na MP Marge:

Mně lidi už podle přízvuku tipovali na Holanďanku nebo Švédku ( Češku ani tady pravděpodobnější Polku kupodivu nikdy ), manžela na Kanaďana, dceru na Američanku, Kanaďanku nebo Jihoafričanku????, jediný syn chytil ten správný londýnský "cockney" přízvuk.

Offline MP Marge
6831 příspěvků moje polička 18. června 2017 22:47
Reakce na razorblade:

Tak to patrime do stejne skupiny  Ackoliv ja bych se s tim, ze dycha, dokazala i jakztakz smirit - pro me je fakt nejvetsi problem, ze mluvi 

Offline MP Marge
6831 příspěvků moje polička 18. června 2017 22:49
Reakce na Emerald:

No vidite, to je nespravedlnost! Ja at promluvim, kde promluvim, tak me vzdycky typuji na Rusku 

Offline Emerald
2677 příspěvků moje polička 18. června 2017 22:53
Reakce na MP Marge:

V Americe bychom z toho možná taky vyšli hůř, ale třeba manžel má angličtinu opravdu výbornou ve všech směrech, takže ten "Kanaďan" by mu asi zůstal.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 18. června 2017 23:15
Reakce na Emerald:

Lol. S tou holandankou jsi mi pripomnela, ze uz se me oar nemcu zeptalo, jestli jsem z holandska. Asi chrochtam :D

Offline MP Marge
6831 příspěvků moje polička 19. června 2017 02:07
Reakce na Emerald:

To zavidim, fakt ze jo! Americane vetsinou na muj prizvuk reaguji pozitivne, ale nekdy me zlobi, ze se ho nemuzu zbavit...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 19. června 2017 13:43
Offline euridike blogger
3906 příspěvků moje polička 19. června 2017 13:56
Reakce na Mutziputzi:

Máša 

Princ Philip je velky sveraz, nektere vyroky jsou fakt vtipne /pokud tedy udrzi tu hranici a nesklouzne k hulvatstvi a netaktnosti, coz se mu s pribyvajicim vekem stavalo cim dal casteji/, nekdy uz je trochu pres caru, jako kdyz na setkani neslysici mladeze, kde hrala skupina bubeniku, prohlasil, ze se nedivi, ze jsou vsichni hlusi, kdyz poslouchaji takovyhle randal... Ja jsem si pred setkanim kralovny s M. Zemanem rikala, ze s ohledem na to, jaky je jeji manzel, ji proste Zeman nemuze absolutne vyvest z miry... A setkani prince Philipa se Zemanem by taky mohlo byt zajimave...