Ruzny mistni akcenty jsou podle myho neco jinyho nez tahle trapna vychodoevropska vyslovnost... ta skotska aj je aspon srandovni a stylova, zemanova je jen pro ostudu
Aktuální česká politická situace
Chápu, prostě řadu lidí drásá i tím, jak dýchá.![]()
Řadu lidí drásá tím, že dýchá. ![]()
To máte určitě pravdu, na druhou stranu si prostě myslím, že akcent opravdu není to nejdůležitější, Havel měl taky dost českou angličtinu. Někdo na to prostě nemá sluch - někteří Skoti, když si dávají pozor, tak umí mluvit taky pěknou britskou angličtinou, jiní to prostě nedají. A jak jsem psala, tady je tolik cizinců s tolika různými výslovnostmi ( třeba v call centrech, kdy jim ani samotní Britové nerozumí ), že akcent u Zemana je opravdu ta poslední věc, která by mi vadila.
Tak drsná jsem být nechtěla...![]()
Tak takhle drsná zase nejsem, ale věřím, že někdo to s ním má až takhle
.
Né, u mě je to s tím přízvukem fakt osobní problém profesionální deformace, že ačkoliv jsem vystudovaná němčinářka, tak to slyším.
Nj. Britove jsou velmi tolerantni narod. Ja bych lidi hystericky mlatila uz za indickou vyslovnost, ze ktery mi krvaci usi
![]()
![]()

Ruzny mistni akcenty jsou podle myho neco jinyho nez tahle trapna vychodoevropska vyslovnost... ta skotska aj je aspon srandovni a stylova, zemanova je jen pro ostudu
Hele, ale za "trapnou vychodoevropskou vyslovnost" clovek nekdy fakt nemuze. Ja ziju v USA 12 let, vystudovala jsem tu s vyznamenanim, pisu odborné i zabavne clanky v anglictine, mam zamestnani, které spociva vyhradne v komunikaci s ostatnimi - ale kdybyste me slysela mluvit, tak byste myslela, ze jsem se teprve vcera vylodila ze clunu! Prizvuku ze nezbavim, at delam co delam, mam ta mluvidla proste tak nastavena (je zvlastni, ze kdyz mluvim spanelsky nebo francouzsky, ac jsem porad takovy pokrocilejsi zacatecnik, tak prizvuk nemam v podstate vubec).
Takze v tomto bych se Zemana zastala, a to i presto, ze si myslim, ze kdyby nemluvil VUBEC, byl by to jen krok spravnym smerem ![]()
Jj, to uznavam. Ja v aj a nj umim vychodnarskej prizvuk potlacit, zase ale neumim nahodit nejakej pricetnej prizvuk v rustine ci slovenstine :D ja jsem holt v ty skupine, ktery vadi, ze zeman dejcha :D
Mně lidi už podle přízvuku tipovali na Holanďanku nebo Švédku ( Češku ani tady pravděpodobnější Polku kupodivu nikdy ), manžela na Kanaďana, dceru na Američanku, Kanaďanku nebo Jihoafričanku????, jediný syn chytil ten správný londýnský "cockney" přízvuk
.
Tak to patrime do stejne skupiny
Ackoliv ja bych se s tim, ze dycha, dokazala i jakztakz smirit - pro me je fakt nejvetsi problem, ze mluvi ![]()
No vidite, to je nespravedlnost! Ja at promluvim, kde promluvim, tak me vzdycky typuji na Rusku ![]()
V Americe bychom z toho možná taky vyšli hůř, ale třeba manžel má angličtinu opravdu výbornou ve všech směrech, takže ten "Kanaďan" by mu asi zůstal.
Lol. S tou holandankou jsi mi pripomnela, ze uz se me oar nemcu zeptalo, jestli jsem z holandska. Asi chrochtam :D
To zavidim, fakt ze jo! Americane vetsinou na muj prizvuk reaguji pozitivne, ale nekdy me zlobi, ze se ho nemuzu zbavit...
Můj velkej oblíbenec!
Princ Philip je velky sveraz, nektere vyroky jsou fakt vtipne /pokud tedy udrzi tu hranici a nesklouzne k hulvatstvi a netaktnosti, coz se mu s pribyvajicim vekem stavalo cim dal casteji/, nekdy uz je trochu pres caru, jako kdyz na setkani neslysici mladeze, kde hrala skupina bubeniku, prohlasil, ze se nedivi, ze jsou vsichni hlusi, kdyz poslouchaji takovyhle randal... Ja jsem si pred setkanim kralovny s M. Zemanem rikala, ze s ohledem na to, jaky je jeji manzel, ji proste Zeman nemuze absolutne vyvest z miry... A setkani prince Philipa se Zemanem by taky mohlo byt zajimave...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my