Aktuální česká politická situace
.... vcera jsem narazila na starsi rozhovor s J. Ovcackem, kde prohlasil, ze "rád přijímá výzvy, které jsou zajímavé a které jsou rizikové." Tak v tom pripade tomu zacinam rozumet - pan Ovcacek ma rad adrenalin... A take sbira sve karikatury, ma je zaramovane (!) vystavene v pracovne... ![]()

Já ani nemám už sílu se nad tou včerejší vostudnou estrádou rozčilovat. To byla zase až fyzická bolest slyšet ho mluvit "anglicky" a ještě se přitom na něj dívat
.
Hergot to mu nemůžou dát k dispozici nějakýho erudovanýho tlumočníka, když má mluvit s někým tak význačným jako britská královna, aby se zase neztrapnil?
"Hergot to mu nemůžou dát k dispozici nějakýho erudovanýho tlumočníka, když má mluvit s někým tak význačným jako britská královna, aby se zase neztrapnil?"
Můžou. Nechce.
No jo, že mě to hned nenapadlo
.
Ale on anglicky umí, jeho problém je akcent podle mě a s tim nic neudělá, jako asi ani nechce, ale pokud je hluchej jak poleno, tak i kdyby se rozkrájel bude z toho vždycky plus minus tohle. Ani jsem nezaznamenala jestli má i "DZ"![]()
řekla bych, že angličtina je ten nejmenší problém, královna ji už musela slyšet v tolika podáních a přízvucích, že ji asi ani ta ovarova nijak nerozhodí....
To já vím, že anglicky umí dobře. Myslela jsem to právě kvůli tomu jeho vostřesnýmu přízvuku, kterej se do mě zařezavá jak žiletky pokaždý, když ho slyším a odmítám ho nazvat anglickým
.
Je mi i jasný, že ho nechce, aby jakože dal najevo, že je ten polyglot, jak psala barbucha. Ale nahluchlej polyglot, kterej nemá soudnost a neslyší se, je pro mě prostě hotový neštěstí zvlášť, je-li to vysoký politický představitel. Zřejmě profesionální deformace, no
.
Potom nemůžu než https://www.youtube.com/watch?v=V_TUEJW30aY![]()
Uáááá
!!!! To mi nedělej, tohleto
.
Ale jemu aspoň na rozdíl od Miloše rozumím, co říká.
Já taky vidím Zemanovu výslovnost jako úplně nejmenší problém. Tady je takových akcentů a přízvuků, že se nad tím nikdo nepozastavuje - hlavně že lidi mluví... Ono když člověk poslouchá i samotné Brity třeba ze severu ( Manchester, Liverpool ), tak to je ta nejpříšernější angličtina, kterou jsem kdy slyšela - naprosto popírá veškerá pravidla anglické výslovnosti.
O Skotech nemluvě, že....
A tak jasně, že objektivně vzato je to u Zemana ten nejmenší problém.
Ale mně drásá nervy i tímhle, no
.
jjj, to znám, ale kupodivu je to ještě velmi srozumitelná skotština v porovnání s jinými experty
Chápu, prostě řadu lidí drásá i tím, jak dýchá.![]()
https://www.youtube.com/watch?v=nDaTTVR2JXY
Myslela jsem spíš tohle ( jak se vkládají odkazy, sakra? ).

já jsem tady teď málem regulerně umřela, to mi nedělejte, tohleto, když tu u čtení žeru mísu třešní a teď tohle...![]()
![]()
![]()
![]()
rozumela som iba "Chelsea"....
s tým linkom - keď otvoríš okno na odpoveď, treba kliknúť hore úplne naľavo taký znak, ktorý vyzerá ako prekľatá osmička
, chce to byť kus retiazky a tam sa ti otvorí okienko na vloženie odkazu.
https://www.youtube.com/watch?v=zDmk9Q4C0_g
Že by? Tak pro velký úspěch ještě jednou - zaměřte se zase na toho prvního.
A díky za radu!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my