Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 19:13

Když se tu mluví o lyžování, dost vážně přemýšlím, že se na postarší kolena na to dám. (výhledově budeme bydlet na horách, na mém milovaném místě)

Lyžovat jsem vždycky chtěla, ale neměla příležitost. Až na pár náhodných situací jsem doopravdy nikdy nelyžovala. (ale "povedlo" se mi sjet černou v Alpách...pluhem)

Kdybyste byly na mém místě, jaké vybavení byste si prosím pořídily?

(z jiných oborů vím, že je dobrý mít vybavení kvalitní, pak jsou případný chyby moje a ne způsobené laciným provedením, ale někde je hranice, mezi kvalitou a cenou za značku)

Za všechny rady děkuju!

Offline continuity
43082 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 19:51
Reakce na Jehelníček:

ona je to cela veda a do jednoho prispevku se to nevtesna, ale pokud opravdu neumite tak mam pro vas dobrou zpravu. budou vam prave staci lyze pro mene pokrocile a ty jsou z tech levnejsich - lyze s mekkym jadrem (tady predpokladam, ze nemate dva metry). na znacke tolik nezalezi, testovala jsem ctyri roky zpet vsechno mozne a i na tech Sportenech se jezdit dalo. (jinak to nedoporucuji, jak se kazde lyze chovali jinak, a nabirala jsem vic a vic odvahy, tak sezona skoncila zvozem na skutru ).

budete se ale muset poradit nekde v krame (lepsi je tedy specialka, nez nejake sportisimo). protoze krome tvrdosti a znacky si budete muset vybrat taky urceni lyze.

jinak uprimne, nevim kolik vam je, ale jak lyze miluji, tak po 50 bych se vrhla spis na bezky. ony ty klouby uz taky nejsou co byvaly a to je sport, co to telo dost zatizi i v pripade, ze u toho nejsou pady. 

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:03

Děkuju. Mně to došlo po napsání příspěvku, že se to nedá takhle na dálku poradit, ale už jsem ho nechtěla mazat.

Jsem totiž najednou chytla paniku, že je třeba využít posezónních slev. Ale už mě muž uklidnil.

Měřím 175 a 50 mi teda ještě není. A klouby mám v pohodě, jsem celkem zachovalá...a řekla bych i ohebná, položím dlaně na podlahu při napnutých kolenou a tak...

A taky netoužím po nějakém adrenalinovém ježdění, spíš "paní radová se kochá výhledem"

Běžky určitě ne, v těch kouzlo nevidím. To zas radši pěšky.

Offline slniecko admin
19565 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:08
Reakce na Jehelníček:

Len k tomu dodám, že keď začínate, je jednoduchšie lyžovať na trochu kratších lyžiach, ako sú doporučené. Ale zas, ak si chcete vybavenie rovno kúpiť, tak potom sa to asi neoplatí na dvakrát, najprv kratšie, potom správna dĺžka. Paličky nie sú treba extra drahé.

Keď Vám budú nastavovať viazanie a nebudete si istá presnou váhou, radšej si pridajte, než uberte.

K oblečeniu výrazne odporúčam, aby materiál bol čo najdrsnejší z vonkajšej strany, priamo si pýtajte protišmykový. Keď spadnete, tak Vás to zastaví skôr. Investovať do prilby!!!

Offline Kokoska
34928 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:10
Reakce na Isca:

To hlášení asi nepomohlo, i teď o víkendu na Harusáku posedávali uprostřed. A štvali mě i tím, jak sedřeli sníh až na ledovou spodní vrstvu. když normálně jedou, tak v pohodě, ale když má to prkno kolmo ke svahu a jede tak půl kopce, je za ním brázda jak za ledoborcem.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:17
Reakce na slniecko:

Děkuju

Já chci začít až tu další zimu, která je teda taky letošní

Mám v plánu si vybavení napřed půjčit, vyzkoušet, jak a jestli mi to vůbec půjde a bude bavit, jak si představuju a pak teprve nakupovat. 

Já mám ráda vše promyšlené dlouho dopředu. (plánování a těšení, to mi jde :-)

Rady si budu pamatovat!

Offline Kokoska
34928 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:18
Reakce na Jehelníček:

Já jsem se znovu učila lyžovat ve 40. Jako dítě jsem to nenáviděla, pak jsem se podruhé vdala za lyžaře a znovu jsem to zkusila. Hlavně je výbava tehdy a teď nebe a dudy, žádné gumové boty ke kotníkům a vázání na pružinu, v čemž se nohy kejklaly a padalo se jedna radost, jakmile člověk najel do pěticentimetrové závěje.

Lyžuju teda děsným stylem, ale baví mě to, a už jsem i tu černou sjela. Ale radši se držím na mírnějších tratích, protože si to víc užiju, když se nemusím bát, že se přerazím vejpůl.

Rozhodně si pořiďte helmu a takové boty, do kterých se lehce nazujete a vyzujete. Zdá se to jako divná rada, ale některé boty se nedají dost rozevřít a nazouvají se hrozně těžko.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:22
Reakce na Kokoska:

Děkuju, to je povzbuzující!

Já při těch pár příležitostech měla nevhodné půjčené vybavení (krátké hůlky, tlačící boty) a přesto jsem byla tak blažená, že doufám, že bych ve vlastním vybavení mohla ten pocit zas zažít...

Offline Kokoska
34928 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:26
Reakce na Jehelníček:

Hůlky mám teda radši o něco kratší než je tabulková míra. 

Taky je povzbuzující, že na většině sjezdovek už jsou sedačky a ne poma. To mi dalo dost práce se naučit nastoupit a nefláknout sebou, jak to člověkem škubne. 

Offline Kokoska
34928 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:28

A teď máme s manželem cukání zkusit  po 20 letech bruslit. Kdysi jsem to milovala, strašně bych si to ještě chtěla vyzkoušet. Tak kdybych se dlouho neozvala, mám končetiny v sádře...

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:32
Reakce na Kokoska:

Tak držím palce!

Já mám kolečkový a fakt se to nezapomíná...

Offline Kokoska
34928 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:35
Reakce na Jehelníček:

Jen aby :) Ale voučata rostou, bylo by fajn si užívat s nima, ne jen na ně koukat zpoza mantinelu.

Offline continuity
43082 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:43
Reakce na Jehelníček:

letos, jak napadl ten snih, tak to bude se slevami bida. muz shanel pro dite bezky a vicemene bez sance. levnejsi rozebrano, jeste se stavi zitra ve specialce Fisheru a myslim, ze to vzda.

jinak lyze se nekupuji spatne ani pred novou sezonou, lonske modely se vyprodavaji za dobre ceny. kratke si uplne nekupujte, ono to jde lepe, ale hned jak se clovek trochu otrka, zmeni se ta nevyhovujici delka na dost zasadni nevyhodu. 

Offline continuity
43082 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:45
Reakce na Kokoska:

zadne boty se nenazouvaji tak tezko, jako boty zmrzle na kost. ted jsme meli dokonaly napad, ze mi muz necha lyze v aute na parkovisti, abych je nemusela vozit autobusem. no... fakt jsem mysela, ze to uz neobuji. a to nemluvim o tom, co vsechno si ten les vyslechl, kdyz se do nich soukal on po trech dnech v -10C. 

Offline Kokoska
34928 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:51
Reakce na continuity:

Svatá pravda. Já teda mám boty s přepnutím na walk, takže se otevřou hodně a vlezu do nich snadno, ale v mrazu se strašně špatně zapínají. Kdysi přede mnou musel dceřin tehdejší přítel padnout na kolena a pomoct mi, jinak jsem snad musela jít nejdřív nahřát boty do hospody a pak teprv na sjezdovku.

Teď o víkendu nám v kufru auta přes noc zmrzla voda v petce, ale úplně. Ještě že nebyla plná. 

Offline slniecko admin
19565 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 20:57
Reakce na Kokoska:

A teď máme s manželem cukání zkusit  po 20 letech bruslit. Kdysi jsem to milovala, strašně bych si to ještě chtěla vyzkoušet. Tak kdybych se dlouho neozvala, mám končetiny v sádře...

Ja som dostala cca predvlani pod stromček brusle...tiež prvýkrát od detstva...dobrá správa - človek to úplne nezabudne, aj keď zo začiatku to išlo ztuhy. Ale... kým som prišla na ten grif, po prvej hodine bruslenia som mala asi týždeň svalovicu, žeby som sa najradšj plazila ...

Offline Kokoska
34928 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 21:06
Reakce na slniecko:

No, to se mám na co těšit.

Offline continuity
43082 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 21:08

s korculami to mam jednoduche, nevedela som to nikdy. ale tak na tom stadione to nejak dam i s detmi, ale dve hodiny za sezonu to nespasia a viackrat to nikdy nestihnem.

Offline Torrah
3391 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 21:21

Mně srazil učící se snowbordista zezadu, zaregistrovala jsem ho na poslední chvíli a nestihla uhnout, najel mi na paty lyží a letěli jsme oba. Naštěstí tehdy se nám nikomu nic nestalo, jen jsem lovila lyži dole pod sjezdovkou a chlapec se moc omlouval, že to neumí. Nestihnout ale uhnout aspoň kousek, nebylo to do patky lyží, ale tělo na tělo a to by asi byl jiný konec. Nakonec jsem se na lyžích zmasakrovala sama, potrhala si vazy v kolenách - tedy úplně jindy a jinde a dneska už mě na lyže nikdo nedostane :).

Offline continuity
43082 příspěvků moje polička 23. ledna 2017 21:42
Reakce na Torrah:

taky se bojim, ze k tomu smeruji. ale tak letos mne na lyzich konecne koleno po pul roce bolet prestalo. tak uvidime.