Evaeva mě teda na běžkách chybí hlavně hrany, ale muž i obě děti na nich sjedou modrou sjezdovku úplně s přehledem. Když upadnou, tak vstanou.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
continuity taky jsem modrou zvládla, ale při normálním sjezdu po cestě někde na výletě se mi blbě pluží třeba. Nejvíc mi asi vadí ten nezpevněný kotník.
Evaeva kotník mi třeba nevadí vůbec, já jsem schopná omylem něco sjet i v nezapnutých lyzacich. Nebo si je zapomenu přehodit z chůze na lyžování. To kolikrát zjistím až dole, když pátrám, proč mě ty lyže neposlouchaly.
Ale postavit se na lyži, která se podemnou všelijak kroutí a ohýbá, to mě berou všichni čerti.
Kdo viděl film Poslední závod (s Markem Adamczykem ![]()
), mohl získat nějakou představu. Např. Kaiser tam sjíždí takovou loučku telemarkem, to se dneska dávno nedělá.
A sjezd na běžkách je adrenalin, souhlasím, prostě tam ty hrany člověk nesmí hledat a musí si poradit jinak ![]()
Aranel jj moc pekny to bylo! (na bezkach ted uz pluzit umim, ale novy vazani, ty stary co drzely jen spicku byly desnyyy:-))
viktorka_od splavuJaký nový vázání? To je princip běžek, že drží jen špičku, jinak by se na nich nedalo jet ![]()
Dalia
Moc pěkné, kdo to vyrobil?
(Já bych zvládla tak rozbít to nádobí)
Moje kamarádka. Ona takto a různě jinak tvoří.
Dalia To je šikovná a musí to být i náročné, udělat ten střep do tvaru.
Kokoska jojo, běžky jsou ďábelský stroj, když se řítí z kopce
Ježiš jo! Jednou jsme kdysi museli sjet na běžkách Lysou horu, a to byla hrůza děs!
(možná částečně i proto, že jsme se celej den, abychom tam nahoře neumrzli, nalejvali grogem
)
continuity no vidíš, tak to já nemám. I lyžáky si utahuju hodně.
Aranel NN vázání má drážky a drží celou podrážku - když stojíš samozřejmě:-)) jak zvedneš patu drží jen špička toseví. nevím jestli ty starý vůbec pamatuješ:-) něco jako kandahar ale jen za takovou placku na špičce boty. zbytek se tam blembal
viktorka_od splavu Jo takhle, nepamatuju, o tom mi vyprávějí jen rodiče, jak se dalo patou šlápnout normálně vedle lyže ![]()
viktorka_od splavu já si teda nepamatuju, že by se pátá nějak blembal. Ale pamatuju si, jak mně z toho bolely špičky. Ta nová vázání s hrazdičkou pro mě byla dost úleva a pokrok.
Kan Šikovná je moc. Toto je také její práce. 
Evaeva co nový vázáni, ale hlavně ty nový (zatepleny) boty
Potrefenáhusa já jsem na to vázání přešla asi na prahu puberty, zimu si nepamatuju. Zato si pamatuju, jak se mi na té staré botě jednou na výletě udělal žralok až někam za prsty
Ještě ten den bylo našim nějak blbě a já šla jen se spřátelenou rodinou. Normálně mi přes botu dali řemínek na svázání běžek a jelo se dál ![]()
Evaeva no ve mne tyhle zážitky z dětství s tímhle vybavením posílily dost nenávist k zimním sportům, ty bezky naštěstí trochu rehabilitovaly
Potrefenáhusa
u mě ne, já zimní sporty ráda. Běžky jsem šíleně nenáviděla v pubertě, to mně naši vždycky radši vysadili někde u vleku, abych celý výlet neremcala. Teď bych i vyrazila, ale nemám s kým. Ale až děti povyrostou, donutím i muže, musíme to znechutit další generaci![]()
Potrefenáhusa Evaeva my, jako děti, dostali sjezdovky a museli na nich jezdit za nasima na běžkách...taky jsem si to zamilovala... ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my