Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline slniecko admin
19519 příspěvků moje polička 08. února 2023 20:22

dorota jéééj, Vrátna, moje detstvo

No inak....ja som mala tiež hrozné výčitky, že moje deti nelyžujú toľko, čo ja v detstve a že im dokonca lyže požičiavame (to už aj sebe, sa mi to neoplatí držať výbavu na tých párkrát do roka)...my sme vždy výbavu mali..no takú, aká sa dala zohnať, ale mali...

...potom som si musela uvedomiť, že v BA už nebol sneh na lyžovanie roky, čo sme bežne trávili víkendy na Kolibe, ešte tak občas Pezinská Baba alebo Zochova chata, ale to je fakt len pre prckov, a že ani nedokážeme byť toľko v horách....nielen kvôli financiám, ale aj kvôli voľnu!

A že veľká časť môjho lyžovania bola zabezpečená starými rodičmi v Žiline a ďalšia veľká časť zimnými tábormi, ktoré organizovala fakulta, kde učil otec a každé jarné sme tým pádom boli zas na Orave.

Inak, tie tábory tiež....my sme chodili ešte v lete na 3 týždne, neskôr na dva. Teraz je týždňový tábor terno. A verím tomu, že dlhšie by sa ani nepredali kvôli cene.

Ale zas sme boli za moje detstvo pri mori presne 2x, toľko sa našim podarilo. Naše deti sú zvynuté byť každé leto. Holt iné časy, škoda plakať, treba si užívať to, čo sa dá práve teraz.

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 08. února 2023 20:23

Jos jo, asi bych rekla ze to tim bejt muze, ze se jezdilo na podnikovy rekreace...ale vleky asi taky nebyly levny? 

Evaeva jo, ve Spindlu stoji skipas stejne jako v Rakousku

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 08. února 2023 20:24

marieu nahoru na grafickou

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 20:25

slniecko ségra jezdí pořád na 14 denní tábor, takový ten klasický, pod stany, vaří si,... takže to zas ta drahé není. Nebo DDM má tábory cenově přijatelné. Já dnešním dětem závidím ty příměstské, to za nás nebylo.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 20:26

711990 no ten špindl je hodně mimo

Offline dorota
1226 příspěvků moje polička 08. února 2023 20:32

slniecko Mení sa to. Aktivity závisia aj od rodiny, od záujmov rodičov i od finančných možností. Rodičia s nami nechodili na viacdňové dovolenky, ani do hôr, ani k vode, skôr sme chodili na rôzne jednodňové výlety. Na spoločnej dovolenke na týždeň pri vode som s rodičmi bola v detstve presne raz, na juhu Slovenska. Pri mori som bola prvýkrát po tridsiatke, vzhľadom na to, že nemám rada teplo a neviem plávať, mi tento typ dovolenky nič nehovorí. Moje predstavy o dovolenke sa nezhodujú s väčšinovým vkusom, preferujem iný typ dovoleniek ako týždeň pri mori v lete či lyžovačka v zime.

Offline marieu
5153 příspěvků moje polička 08. února 2023 20:35

andulka01 a dyť jo, nedošlo mi, že pracuješ v oboru, viď? Aspoň jsem tak letmo pochytila kdesi ve vláknech (chodím sem nějakou dobu, ale ne od začátku, tak se omlouvám, že nejsem líp orientovaná). Nicméně štreka na lyže pěkná. Kór ten kopec dolů z Petřína. 

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 08. února 2023 20:40

711990 Tak Špindl je už dlouho marnej. Ceny versus služby, večerní vyžití, škoda mluvit. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2023 20:54

dorota jojo, v zimě se tě každý ptá na lyže, v létě na moře. To první můžu, to druhé není nic pro mě

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. února 2023 20:57

711990 Lyžák už dávno není povinný. Ale teď třeba v prváku na střední byl takový zájem, že zařivovala škola další ubytování a navyšovaly se kapacity ubytovani. Je to určitě i z důvodu, že je to v dost drahá záležitost a není možné to po rodičích vyžadovat.

Teď mám zrovna syna v Harrachově. Cesta z Brna a ubytování 6 tisic, skipas 2200, jelikož mladší nelyžoval nikdy, tak půjčení lyží, bot a páteřáku další 2000. Doplnění některého oblečení tak 3000, ale tam je pravda, že jsou to věci, které se využijí i na zimu všeobecně. A to jsme dost věcí půjčili po kamarádkách.

A když jsme v tomhle vlákně, tak jsem ráda, že je z toho nadšenej, od druhého den lyžuje na sjezdovce a strašně ho to baví.

A nikdy se mě nikdo neptal, kam jedeme na lyže, i když jezdíme každý rok

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:00

marieu Byla jsem mladá, v plné síle a plná odhodláni

A není přece potřeba mít každýho načtenýho, já se ráda přiznám. Joo, francouzský gymnázium, to byli proti nám "tiskařům" high society. Teda do chvíle než jsme se všichni sešli u Černýho Orla nebo Všebaráčnický Rychtě, později Pod Petřínem

Offline marieu
5153 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:04

andulka01 až takový iluze bych si o high society nedělala. Hellichovka byla naše headquaters, kde jsem nikdy nebyla, chodila jsem do hudební větve na Žižkov..

Online Mohučanka
7351 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:13

711990 no já jsem teď v takovém menším středisku v Rakousku a denní skipas je tu levnější než ve Špindlu stejně jako je tu levnější kafe i oběd v hospodě pod svahem. A kvalita lyžování je teda úplně jinde...Těm Špindl fakt nechápu.

A starší dítě mi na lyžích dělá velikánskou radost.

Offline andulka01
12786 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:32

marieu já ani nevím, že jste měli nějakou hudební pobočku. Na Hellichovku v 90. letech (tys ale studovala tak o dekádu později?) mám velmi silné vzpomínky. Jak se pomalu pobouzela Malá Strana, ještě tam dožívaly zvláštní figurky, člověk běžně potkával v obchodě herce, začinaly a bohužel i končily legendární hospody a kluby.

Offline marieu
5153 příspěvků moje polička 08. února 2023 21:56

andulka01 končila jsem 2001. A věřím... nicméně ona tam komunita místních pořád je a funguje. Nedaleko bydlí spolužačka z VŠ. Já mám za zažitej trochu divokej Žižkov z tý doby.

Offline dzizisketa
8916 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:02

Na dovolené u moře jsem nebyla deset let a dlouho se tam asi nepodíváme. Naše dovolená je low cost v jižních Čechách. Stejně tak ty lyže jsou nad naše možnosti. Teď šetříme na první kolo, i z druhé ruky to je drahé, nějaké ty lehčí vehikly. A když si máme vybrat mezi kolem nebo lyžema, tak je to prostě jasné.

Offline continuity
42703 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:16

dzizisketa jak velké kolo potřebujete?

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:36

Mohučanka to ti zavidim moc!:) 

Offline dzizisketa
8916 příspěvků moje polička 08. února 2023 22:48

continuity 

Asi šestnáctku, ale ještě jsem Rosťu neměřila. 

Offline continuity
42703 příspěvků moje polička 08. února 2023 23:06

Mohučanka Špindl je úplně mimo mísu a podle mě budou ceny šponovat do té doby, do kdy to lidi budou ochotni platit. Týdenni skipas v Kaprunu i s ledovcem stojí úplně stejně. Argument, že 300 km sjezdovek nikdo nevyužije, protože stejně hobluje ty svoje dve je úplne plochý, mě to třeba nebaví. 

Za mě už fakt ne, nemluvě o těch šílených predražených službách na sjezdovkách i mimo. Vstup do toho slavného akvaparku, kde se nedá ani plavat, stoji na hodinu 2x tolik, co v Praze bazén s wellnessem na 120 minut. Trochu už postrádá smysl tam vůbec jezdit. 

Nakonec si stačí přečíst jakýkoliv rozhovor s Rattajem a je jasné, že to už lepší nebude. On zcela nepokrytě tvrdí, že o lyžování jde až v poslední řadě.